1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Faruri xenon sau halogen OE la Audi A4 B6 - demontare far - reglare far - schimbare becuri

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de aba19, 16 Aug 2007.

1. K3nT Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4B6 1.9TDI AVF 2003 Berlina 155HP 1BV ; A6C7 Avant Quattro 2,0 TDI -DDDA-2018
    2. demontarea motorasului este simpla,desfaci șurubul de reglare si scoți tija ce face legătura dintre motoras si roata dințata..un scurt tutorial aici:http://home.arcor.de/wolf151148/audi_a42.htm
    3.poti spală liniștit farul daca doresti(scoate si lupa) dar nu stiu la ce te ajuta acest lucru,cât de murdar poate fi un far pe interior :)..părerea mea este ca ar fi suficient un suflat cu aer.
    4.farul bi-xenon folosește un singur tip de balast si acela este 5gl,cei care spun ca se potrivește..spun asta pt. ca la farul cu xenon simplu locul unde se montează balastul are o "adancitura"care permite montarea balastului 5g,conversia de la 5g la 5gl si invers se face printr-un cablaj special.
    6.ma contactezi in privat si te ajut cu orice ai nevoie(OEM),in rest găsești doar daca cumperi un far si il dezmembrezi:)

Pt. celelalte nelămuriri este exact cum a spus si colegul Ovidiu.

Bafta

2. tattooink

tattooink 2nd Gear Member

Locație:
    Cugir jud Alba
    Masina:
    Audi A4 B6 1.8T BEX 2003
    xenon

salutare tuturor.am o dilema,masina mea este un audi a4 b6 cu faruri xenon din fabrica cu autoleveling.farurile mele sunt cam matuite si au si urechi rupte.daca cumpar faruri normale as putea muta tot mecanismul de xenon cu motoras cu tot pe ele sau trebuie sa cumpar tot faruri xenon?multumesc!

3. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Trebuie sa cumperi faruri OEM cu xenon. Bafta.

4. tattooink

Locație:
    Cugir jud Alba
    Masina:
    Audi A4 B6 1.8T BEX 2003
    multumesc!macar sa stiu pe ce sa ma axez.

5. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Sau varianta low-cost. Polisezi farurile actuale, pui folie de protectie pe ele si iei kit-ul ptr. reparat urechile rupte.

6. tattooink

Locație:
    Cugir jud Alba
    Masina:
    Audi A4 B6 1.8T BEX 2003
    kit pt reparat urechi rupte?nu stiu despre ce este vorba..

7. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Exista asa ceva la reprezentanta. Se numeste exact cum ti s-a spus si se monteaza exact in locul urechilor rupte. Farul din fabrica are niste gauri predesenate pentru suruburile sistemului de reparatie al urechilor de fixare a farurilor.

8. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    8E0 998 122 - kit reparatie far dreapta
    8E0 998 121 - kit reparatie far stanga

9. tattooink

Locație:
    Cugir jud Alba
    Masina:
    Audi A4 B6 1.8T BEX 2003
    va multumesc pentru ajutor

10. Cornholio

Cornholio 6th Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi A4 B6 - 2002, 131 BHP AWX & Audi A6 C6 Facelift - 2009 , 2.7TDI CANA
    Exista vreo posibilitate convenabila de "reparatie" a oglinzii din proiectoarele de xenon din farurile Bi-Xenon OEM Valeo ? Am desfacut proiectoarele si partea superioara ( tavanul ) la mine e "afumata" aproape neagra. Am mai citit de tot felul de inventii cu folie de aluminiu, sau nu stiu ce spray-uri de cromare dar pare cam aiureala. Banuiesc ca astea trebuie bagate in baie de crom sau galvanizate sa fie cu adevarat "oglinda" din nou.

11. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Chiar vrei sa faci asa ceva, folie de aluminiu in far ? :|
    Lasa metodele rudimentare de reconditionat, spray, folii, pune mana si schimba-le daca vrei rezultate.

12. K3nT Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4B6 1.9TDI AVF 2003 Berlina 155HP 1BV ; A6C7 Avant Quattro 2,0 TDI -DDDA-2018
    vrei ceva profi..schimbi lupele(se poate schimba doar oala)
    vrei ceva țigănesc .....recurgi la cele menționate.

13. Cornholio

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Dupa cum am mentionat - si mi se pare ridicole solutiile cu folii de aluminiu si alte tampenii asa ca iese din discutie asa ceva.
    La mine lupele in sine sunt curate lacrima - doar oala e "afumata". Aveti idee de unde se poate cumpara doar oala ?
    Am citit pe forumurile de afara ca dupa o operatiune de re-argintare a oalelor - arata ca noi dar intrebarea e, unde se poate face asta la noi si cat costa ?
    Afumarea oglinzilor din proiectoarele de xenon e poveste veche si cunoscuta, asa ca singura solutie "comoda" ar fi sa iau proiectoare noi - care se duc undeva pe la 200 euro de la o firma - nici nu vreau sa indraznesc sa intreb la dealer, ca poate nici nu poate vinde doar proiectoarele si pun pariu ca solutia lor e ALTE FARURI cu totul :))
    Asa ca cel mai probabil solutia e sa le "refac" acea oglinda prin argintare/cromare profesionala etc - sau achizitia unor proiectoare 3rd party - care nu prea ma incanta ca stiu ca trebuie facute niste "ajustari" prin far sa aiba loc. De second nu prea poate fi vorba, ca e foarte probabil sa nimeresc tot unele uzate.
    Cel mai probabil mai toti care au faruri bixenon vechi de ani buni au oglinzile afumate, dar nici dracu nu baga de seama. Eu am probat de la cineva un proiector folosit dar in stare buna si diferenta e cam asa : https://goo.gl/gnLdX1 - banuiesc ca nu mai e nevoie sa precizez care e proiectorul imprumutat si care e cel vechi al meu :D

Ultima editare: 10 Iul 2015
  14. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
    Gasesti lupe Hella cu aproximativ 100 euro si se vor potrivi fara modificari.
    Poti sa mai iei si alte modele- Morimoto sau FX-R, dar va trebui sa le adaptezi. Vezi ce gasesti aici de exemplu http://www.performanceauto.ro/

15. AlexandruDah

AlexandruDah 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4 1.9 TDI 2004
    Salutare domnilor,
    Si eu am aceasi problema: imi apare o sageata sus jos si un far. Nu isi mai fac autoreglarea singure imi mai apare si mana aceea care am inteles ca este de la senzorul de ploaie. Am bixenon din fabrica. Toate astea s-au intamplat dupa ce am schimbat un bec la pozitie. Acum nu stiu ce sa mai fac ca acelasi bec mi se tot arde, cred ca este a 3-a oara cand il schimb in ultimele 2 luni. Daca tin luminile pe auto la mine sunt aprinse tot timpul am auzit ca asta nu este normal. Trebuie sa fie doar pozitia cand e lumina afara.
    M-am saturat sa tot dau bani asa la toti electricenii de coltul strazii si sa nu mi faca nimic. Ultimul electrician mi-a spus ca eu am problema cu ceasurile de bord si de aia mi-a aparut martorul respectiv in bord. Am comandat ceasuri, le-am montat, alti banii si degeaba nu este nimic schimbat. Aveti idee ce sa fac, cum sa fac ? Daca aveti idee sau sunteti patiti si ati rezolvat problema spuneti-mi si mie va rog frumos. Sunt din Bucuresti. O zi buna va doresc

Ultima editare de un moderator: 11 Iul 2015
  16. Cornholio

Locație:
    Craiova
    Masina:
    AlexandruDah Daca ai acel simbol in bord inseamna ca masina nu mai "stie" pozitia de "zero" a farurilor. De principiu, daca e vorba doar de acest lucru si nu un alt defect la masina e o chestiune foarte simpla pentru cineva cu o interfata VAG-COM. E treaba de 2 minute fara complicatii si alte aiureli de electricieni.
    Totusi schimbatul ceasurilor de bord e o treaba MULT MULT mai complexa si necesita codarea acestora pe masina print-un procedeu pe care nu chiar oricine il poate face - cine ti-a facut aceasta schimbare nu a incercat procedura de "invatare" a pozitiei xenoanelor inainte de a trece la lucruri atat de serioase ? Sau a incercat dar nu a mers ?

Ultima editare de un moderator: 13 Iul 2015
  17. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Asa e.
    Trebuiesc calibrate farurile cu vcds.
    Daca calibrarea nu merge trebuie vazut ce eroare este. Senzorii de autoleveling mai au tendinta de a se bloca (datorita apei care oxideaza) caz in care trebuie identificat care din ei, si ori curatat ori inlocuit. Apoi calibrat din nou cu vcds.
    La tine problema e pe modulul de 55-xenon, asadar nu umbli in alta parte pentru ca o faci degeaba. Cine ti-a zis ca sunt ceasurile de vina, a fost tare, dar tare nepriceput.

18. grigo112

grigo112 Bronze Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    A6 C6, 2.0 TDI. BRF, Audi A4 B7, Avant, 2.0TDI, BRD
    Salut, pe masina mea am xenon OEM cu bec d1s, dupa cutatarea lupelor am lumina, acum intrebarea mea este merita sa le "stric" montand lupe bi-xenon morimoto cu becuri d2s ca-sa salvez macar balastri, s-au sa schimb si balastri si sa trec pe 55w, s-au le las asa cu xenob OEM. Astept pareri si sfaturi. Pacat ca nu gasesc lupe bi-xenon pt timpul meu de bec, nu as renunta la balastrii OEM

19. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Gasesti si lupe ptr. D1S, trebuie doar sa stii dimensiunea celor actuale.

20. grigo112

grigo112 Bronze Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    A6 C6, 2.0 TDI. BRF, Audi A4 B7, Avant, 2.0TDI, BRD
    Dimensiunea este de 2.5' , daca stii undeva da-mi un link

Distribuie pagina asta