1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Faruri xenon sau halogen OE la Audi A4 B6 - demontare far - reglare far - schimbare becuri

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de aba19, 16 Aug 2007.

1. claudyu80

claudyu80 2nd Gear Member

Locație:
    Petroșani
    Masina:
    AUDI A4 B9 3.0 quattro
    Salut.doresc sa înlocuiesc lupele (oale arse) farui a4b6 Bixenon
    Ce tipuri de lupe îmi recomandați

2. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
  3. Mr.Yadge

Mr.Yadge Bronze Member

Locație:
    Dâmbovița
    Masina:
    Audi A4 B6 Avant 1.9 AVF 130 2005
    Bună băieți,
    Nu știu sigur dacă postez unde trebuie dar rog un admin sa mute postare unde trebuie dacă nu e bine.
    As vrea și eu sa ma lamuresc cu o treaba,
    Care este diferența între aceste doua faruri de a4 b6, 8e0 941 029 T și 8e0 941 003 P.
    Mulțumesc mult.

4. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Al doilea nu-l gaseste programul la B6.

5. Mr.Yadge

Mr.Yadge Bronze Member

Locație:
    Dâmbovița
    Masina:
    Mulțumesc mult Nucu,
    Sunt disperat ca nu știu ce sa mai fac,
    Pe masina mea am farurile 8e0 941 029 T eventual ...030 T, mi se aburește farul pe stânga, precizez ca asa am luat masina cu farul aburit, după ceva vreme am observat ca ambele faruri au fost dezlipite și lipite cu silicon pentru parbriz.
    Inainte de asta am schimbat garniturile de la reglaje și nimic, am crezut ca nu au fost lipite calumea, lam dat jos și lipit din nou geamul cu silicon de parbriz și tot nimic efect, menționez ca în spate capacul sta bine etanș. Nustiu ce sai mai fac... Am gasit faruri pe net vizual identice dar au codul 8e0 941 003 P și nustiu ce sa fac, ma bate gândul sa le schimb sau cumva dacă ma ajutați sa remediez problema...
    Mulțumesc frumos.
    Stima.

6. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Eu nu stiu ce sa zic. Cel putin la mine la faruri, am in spate undeva un furtunel scurt in L ce iese din far, un fel de aerisitor daca pot sa-l numesc asa. Nu mi-au aburit niciodata. Poate la B6 e altfel sistemul, la farurile care au si xenon.

7. Mr.Yadge

Mr.Yadge Bronze Member

Locație:
    Dâmbovița
    Masina:
    Am și eu la b6 cite doua furtunasele din alea la far, dar nimic, precizez ca nu sunt înfundate o sa încerc sa le astup sa vad cum se comporta sau sa le dau afara ca sa nu mai treacă aerul în forma L sa intre direct sa vad.

8. MarianMaxx

MarianMaxx Audi Expert

Locație:
    Italia
    Masina:
    Audi A6 4G 3.0 TDI Quattro S-tronic (CLAA) 2012 Avant
    Am cunoscut persone care aveau si ei problema cu aburitul farurilor. Au dat gaura sub far, si au rezolvat. Nu spun sa dai gaura, dar scoate capacul din spate cateva ore si vezi daca se usuca.
    Cum zice si Nucu, poate ai ceva aerisitoare, care au fost infundate cu montatul/demontatul sticlei.

9. waf

waf Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    oooo A4,2003,1.9 TDI quattro,AVF 131cp; Vw Golf IV,2003,1.9 TDI 4motion,ARL 150 cp
    Spui ca ai vericat garnitura..care garnitura mai exact? cea de la capacul de plastic ? Vezi ca si droserul are o garnitura, posibil pe acolo sa nu mai fie atat de etans.

10. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Mr.Yadge citeste integral topicul asta. Problema ta s-a mai discutat in acest topic. Bafta.

11. Mr.Yadge

Mr.Yadge Bronze Member

Locație:
    Dâmbovița
    Masina:
    Știu ca sa discutat Cristi dar totuși nu am ajuns la problema mea...
    De fericita am verificat garnitura la capacul din spate, la driver chiar acolo am rămas surprins cit de bine era etanș, și de schimbat am schimbat oringul de la reglajul farului. Sa ma uit atent poate are vrio crăpătura capacul din spate. aerisitoarele leam verificat am suflat în ele și sunt desfundate...
    Merci oricum băieți și ma mai apuc de felicitat prin spate toate astea încă odată și dacă găsesc buba vin imediat cu un răspuns.

12. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Umezeala intra pe la oringul de reglaj al farului la surubul ala de plastic "infinit". Se scurge apa de pe capota exact in portiunea aia de far. Trebuie sa pui vaselina acolo in exces. Ti-am spus sa citesti pentru ca a fost mentionata procedura de remediere (atat cat se poate remedia). Am facut bucati un far din asta si nu ai alta solutie si nu ai ce sa verifici in alta parte. Problema vine de unde ti-am spus eu.

tox apreciază asta.
  13. K3nT Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4B6 1.9TDI AVF 2003 Berlina 155HP 1BV ; A6C7 Avant Quattro 2,0 TDI -DDDA-2018
    Mr.Yadge,

daca spui ca farurile au fost desfacute exista probabilitatea ca acestea sa nu fi fost lipite etans si poti sa cauti oricat buba ca nu se rezolva cu vaselina la oring,garnituri..de orice fel.Sfatul meu este sa verifici vizual cordonul de lipici dintre carcasa-sticla.In mod normal farurile cand se produc li se face un test de etanseitate.Mai poti face o verificare:bagi farul in apa iar cu ajutorul unui compresor bagi aer in el si vezi daca respira pe undeva.Daca gasesti buba pe undeva il lipesti cu silicon.In cazul in care totul este in regula ar mai fi o singura chestie de facut...pui in interiorul farului 2,3 saculeti de siliciu speciali pentru componente(se pun in cutii la transportul componentelor auto) asta dupa ce usuci farul cu ajutorul unui feon si il lasi macar cateva ore sa se aeriseasca.

Bafta

14. Mr.Yadge

Mr.Yadge Bronze Member

Locație:
    Dâmbovița
    Masina:
    Mulțumesc mult băieți de sfaturi... O sa țin cont de părerea lui Cristi și chiar o sa caut un oringurile mai potrivit și cu vaselina în abundenta...Dar curioasa treaba este ca chiar dacă nu ploua și afara e răcoros se aburește.
    K3nt, asta am crezut și eu chiar după ce am schimbat oringul și am dat geamul jos și lipit din nou cu silicon de parbriz.

15. K3nT Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Din păcate un far desfăcut nu o sa mai fie niciodată ca unul nou....părerea mea este ca pe viitor sa cauți un set de faruri si sa le schimbi.

Bafta in rezolvarea problemei.

16. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    K3nT problema mentionata anterior (aburirea farurilor) am intalnit-o la multe masini A4 B6 cu faruri bune nedesfacute / neumblate la sticla farului. Am scapat asa cum am zis si in plus cu pungi mici de silica gel cele care le-ai mentionat si tu. Bafta.

17. K3nT Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Cristi,
    Nu contest ce ai menționat,este perfect adevărat.Acest lucru se poate rezolva rapid ..asa cum ai spus.
    Eu lucrez in domeniu de peste 7 ani de zile,mi-au trecut prin mâna cateva mii de faruri :) si le stiu de la A-Z cum se fac si ce conțin..probleme..etc.Si eu am pățit sa mi se aburească un far bi-xenon toamna trecută,farul fiind nou nouț...facut cu mare atenție ca doar il făceam pt. mine.
    Deci da este posibil sa se aburească fie el chiar si nou,eu am rezolvat problema clasic:uscat cu feonul..schimbat capacul.Mentionez ca farul a trecut testul de etanșeitate cu brio..atunci cand a fost facut,deci nu este o regula la toate farurile ca umiditatea sa pătrundă pe la oring.Oricum referitor la farurile colegei ne putem da doar cu părerea..cauzele pot fi multiple.
    Bafta

18. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Faza cu aburitul se intampla frecvent la case mai mari si chiar la noile modele de masini din grupul VAG (Audi, Skoda si mai ales Golf). Si la mine se aburesc cand le apuca dar asta chiar este ultima mea grija atat timp cat nu ma afecteaza intr-un fel. Oricum am alte faruri noi originale in cutie, de rezerva.

19. Nita Gabriel

Nita Gabriel 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B6,1.9 TDI AVF 170+ ,2004
    Salutare tuturor,
    Sunt nou in "arta mecanicii" sa spun asa si as avea 2 probleme:
    1.Mi se aburesc farurile
    2.Nu mai vad nimic cu faza scurta,pur si simplu merg orbeste...pe lunga nu am treaba (zici ca e proiector de tir:lmfao:)

Farurile am vazut ca sunt Valeo,am inteles de la cineva sa le dau doua gauri cu un burghiu de 2 sub ele sa traga aer...nu stiu daca este o solutie buna....si as mai vrea sa va intreb de unde pot cumpara alte becuri pentru faza scurta ..am inteles ca sunt putin cam scumpicele aceste becuri cu xenon...dar m-ar interesa ceva bun la un pret ok.Am tot cautat pe forum raspunsuri si nu prea m-au ajutat...poate ma lamuriti daca imi explicati mai pentru mine :D

Multumesc si scuze daca am gresit cu ceva la acest post.

20. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Cred ca nu ai citit deloc acest topic. Spor la lectura. Becuri o sa gasesti de vanzare si la colegi nostrii in aria de vanzari piese.

Distribuie pagina asta