1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Filtrul de Particule / DPF la Audi A4 B7 - curatare - inlocuire - probleme diverse

Discuție în 'Audi A4 B7 (2005 – 2008)' creată de pacolino, 30 Iul 2010.

1. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    De fapt nu spune nici unde in acest topic cum se face verificarea filtrului. Sorin87 a dat ceva detalii si atat, in rest doar cum se face regenerare in mers sau fortata din vcds. Practic omul citeste o gramada de tampenii si nu intelege nimic, daca stiti voi canalele si valorile normale faceti un sticky la inceputul topicului.

2. Damici

Damici 2nd Gear Member

Locație:
    Belgia
    Masina:
    A4, b7, 2.0 140cp, cod motor BPW, 2007
    Salut,
    Intre timp am intrat in posesia unui vcds si m-am uitat la filtru de particule (nu stiu daca e bine, era motorul rece) totusi il pun aici poate, cineva imi explica.

23:30:44 Group 068: Particle Filter (Exhaust Gas II)
    20.1 % Particle Filter Load Coefficient
    67.0 Particle Filter Carbon Mass
    0.0 % Carbon Mass Learned Value

23:30:44 Group 067: Particle Filter (Exhaust Gas I)
    132.0°C Temperature bef. Turbo Charger
    78.0°C Temperatur in Particle Filter
    10.20 Press. Difference Particle Filter
    -5.10 Press. Difference Offset

23:30:44 Group 074: Particle Filter (Exhaust Gas III)
    882 /min Engine Speed (G28)
    132.0°C Temperature bef. Turbo Charger
    1.00 Lambda/Oxygen Sensor Value
    0.0 mg/str Injection Quantity Offset

Multumesc!

Ultima editare de un moderator: 21 Noi 2015
  3. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    Daca poate sa se uite cineva la valorile astea. Nu stiu din ce motive mie vcds-ul nu imi da detalii. Multam

4. Sorin87

Sorin87 Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    --
    Ia de la Basescu!!:D
    Canalul 73, ultima casuta este gradul de incarcare

5. valyhd 1st Gear Member

Locație:
    Hunedoara
    Masina:
    Audi Q7 2007 3.0 TDI
    Va salut,
    De curand am cumparat un audi A4 B7 si am aprinsi martori cu motorul si filtrul de particule. Palpaie martorul de la bujii, masina nu trage, in ture nu merge regulat si scoate fum. Eu nu stiu daca am postat ce trebuie dar cred ca filtrul nu este infundat. Sa fie senzorul de temperatura de vina ?

6. mario vrs Silver Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    audi a4 b7,2006,2.0 tdi BPW multitronic(HHF)
    Cauta pe cineva care se pricepe sa-ti "deblocheze" ECU. Adica sa te lase sa faci regenerarea. Posibil sa mai aiba viata in el DPF-ul, Daca nu, altul nou. Acum s-au ieftinit. Gasesti pe GOGU la 1600-1800 de lei NOI.

Nu te sfatuiesc sa-l anulezi. Una, ca te costa cat un filtru nou si a doua,o sa fumege ca un camion din 1980..,

audibv și Logitech apreciază asta.
  7. valyhd 1st Gear Member

Locație:
    Hunedoara
    Masina:
    Audi Q7 2007 3.0 TDI
    Deci sa inteleg ca nu este de vina nici un senzor doar ca trebuie facuta regenerare fortata?filtrul a fost inlocuit anul trecut in decembrie.

8. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A8 D4 3.0 TDI Quattro 190 kW (254 PS)
    Pana nu o sa rezolvi problema senzorilor defecti nu o sa poti face regenerarea. Am vazut in MVB temperatura before in jur de 30 de grade si after 930?

9. valyhd 1st Gear Member

Locație:
    Hunedoara
    Masina:
    Audi Q7 2007 3.0 TDI
    ok,deci atunci sa presupun ca trebuie schimbat senzorul de temperatura evacuare si sonda lambda,apoi facuta regenerare da?

10. Marian19 1st Gear Member

Locație:
    Spania
    Masina:
    Audi A4 B7 2.0 TDI ( BPW ) 140 CP
    Salut,
    Ar putea cineva sa imi spuna daca am probleme cu filtru de particule DPF ?
    Imi scoate fum cand e rece motorul. Adaug o imagine de pe VCDS. Multumesc si o zi frumoasa.

20160228_114959.jpg

11. george_gopo

george_gopo Bronze Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A4 2.0 TDI (BLB) - 140 CP, 2006
    Ce motor ai?

12. Florin7 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    2.0TDI BPW 2006
    Ai cu 28 pde grame peste limita la care filtru e plin. Du-te la un service, da-l jos si mergi cu el in brate la o spalatorie si spala-l cu jet dar in sens contrar de cum ar fi evacuarea gazelor. Dupa ce l-au spalat bine cu apa roaga-i daca au solutie de curatat jante sa toarne in filtru solutia respectiva si sa o lase vreo 5 minute sa actioneze si dupa din nou spalare cu jet.

Dupa ce iese doar apa curata poti sa schimbi si sensul de spalare. Trebuie sa lasi filtrul sa se usuce natural.

Il montezi la loc si schimbi si senzorul de presiune diferentiala cu unul nou si modifici din VCDS cantitatea de cenusa undeva la 5 grame.

Nu trebuie sa faci nici o regenerare forata sau orice altceva lasa calculatorul sa decida daca va fi nevoie.

cata181 apreciază asta.
  13. Sorin87

Sorin87 Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    --
    Marian19 posteaza si canalul 67,sa vedem ce presiune diferentiala ai?cati km are masina?ai pierderi de ulei pe evacuare?pe toba de esapament daca dai cu degetul e ulei sau cenusa?sau ambele?
    Florin7 daca bagi degresant de jante in el nu se distruge fagurele?eu stiam ca se curata cu aer cald,pentru ca principiul lui este de curatare la temperatura inalta!In plus daca el are atata cantitate de cenusa inregistrata e posibil ca fagurele din el sa se fi distrus si il curata degeaba!o sa ii miroase ca si cum nu l-ar avea!singurul efect ar putea fi o presiune diferentiala mai mica,dar asta pana cand se infunda iar!

14. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    Puteti sa imi spuneti si mie cum stau cu filtrul? Am postat mai sus valorile. Multam

15. Marian19 1st Gear Member

Locație:
    Spania
    Masina:
    Am adaugat inca 2 imagini de la canalele legate de filtrul DPF asta ca sa stiu ce sa fac cu el. Cu un aditiv nu rezolv nimic ?

16. Florin7 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    2.0TDI BPW 2006
    Sorin87- nu are nici o problema eu il am spalat asa acu vreun an si am regenerare la 300km in Bucuresti, nu miroase nu scoate fum.

Hilfiger - Stai super bine cu filtru ai incarcare doar 25 de grame de cenusa il el

17. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
  18. Sorin87

Sorin87 Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    --
    Ai cam mare presiunea diferentiala(33mbar) la relanti!Poti incerca sa il cureti,eu as recomanda cu aer cald,dar mai ieftina e metoda colegului Florin7 si apoi sa resetezi valoarea de cenusa cu Vag!
    Ar mai fi o varianta sa il cureti si apoi sa intorci filtru in carcasa,adica il tai si intorci fagurele!
    Sau mai bine il scoti si iti pui un catalizator de la dezmembrari si scapi de toate problemele!DPF-urile pe PD-uri sunt destul de pacatoase spre deosebire de cele de pe CR!

19. Marian19 1st Gear Member

Locație:
    Spania
    Masina:
    Am cumparat acest aditiv: Xenum DPf pro si o sa il pun duminica adaug 30l de motorina si ma duc pe autopista o sa merg peste 3000 revolutii pana ce consun cel 30l apoi am sa trec vag-comul sa vad ce schimbari sunt.

Ultima editare: 3 Mar 2016
  20. Sorin87

Sorin87 Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    --
    E masina ta si alegerea ta!dar iti spun ca ai dat banii degeaba,forjezi masina si consumi motorina!

whitefox apreciază asta.

Distribuie pagina asta