1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Filtrul de Particule / DPF la Audi A4 B7 - curatare - inlocuire - probleme diverse

Discuție în 'Audi A4 B7 (2005 – 2008)' creată de pacolino, 30 Iul 2010.

1. RIDDICK

RIDDICK 5th Gear Member

Locație:
    Satu Mare
    Masina:
    Audi A4, 2.0 TDI, 140 CP - 2006, Cod: BPW, PDF - OFF.
    Si parerea mea e ca sa lasi aditivii ca nu vei face mare branza si cu a spus si Sorin87 doar vei forja motoru.
    Poate pe moment isi va da drumu dar nu pt mult timp...
    Dar e alegerea ta ...

2. AdrianGafton 2nd Gear Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    A4 B7, 2.0 TDI 2006 tip motor BPW
    Salut. Astazi am intampinat o problema in timp ce mergeam la servici. De vre-o doua zile am mers cu martoru de la filtru de particule aprins iar astazi in timp ce veneam la munca mi a aparut martoru check engine si cel de la bujii intermitent iar motoru nu mai trage. Imi poate spune cineva daca e din cauza filtrului de particule sau poate fi altceva?

3. RIDDICK

RIDDICK 5th Gear Member

Locație:
    Satu Mare
    Masina:
    Audi A4, 2.0 TDI, 140 CP - 2006, Cod: BPW, PDF - OFF.
    Da, e din cauza filtrului, si eu am patit, abia am reusit sa urc un pod cu 30 la ora si nu puteam sa maduc mai mult de 45 - 50 la ora,....nu mai tragea deloc motoru...

4. AdrianGafton 2nd Gear Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    A4 B7, 2.0 TDI 2006 tip motor BPW
    Si cum ai rezolvat problema necesita schimbarea filtrului sau exista o metoda mai putin costisitoare?

5. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Nu suntem la ghicitoare. Trebuia sa regenerezi filtrul nu sa continui sa mergi cu masina. Probabil a intrat in Limp pentru ca nu a facut regenerare completa. Mergi la diagnoza si regenereaza fortat DPF-ul. Deja intrebi niste lucruri care s-au mai discutat pe acest forum de zeci de ori pana acum. Bafta.

6. Florin7 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    2.0TDI BPW 2006
    Sa-mi fie cu iertare dar uni nu ar merita o masina mai noua de ani 90.

CUM SA MERGI 2 ZILE CU EROARE DE FILTRU DE PARTICULE IN BORD!!!!!!!!!!

Si dupa spuneti vai ce proast e modelul asta de A4, si va intrebati daca problema poate fi de acolo.?????

7. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    AdrianGafton, da-mi un telefon azi cand termini cu serviciul.

8. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    @Florin7 Uite ca si eu mai merg cu eroare de filtru in bord. Trei zile de mers in oras si se aprinde. Ce sa fac daca nu am timp sa ies la plimbare aiurea pe centura cativa km?
    Daca ai idee cum sa iti faci regenerarea cu multitronic si la trafic de iesire de la birouri, sa imi zici si mie.

9. MarianMaxx

MarianMaxx Audi Expert

Locație:
    Italia
    Masina:
    Audi A6 4G 3.0 TDI Quattro S-tronic (CLAA) 2012 Avant
    Hilfiger iti pot recomanda folosirea aditivilor pentru Dpf, isi fac treaba. In primul an cand am cumparat masina ,si mie imi facea regenerari la intervale apropiate. Aveam mereu nivelul de ulei peste limite, si nu facea bine la motor.

10. Florin7 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    2.0TDI BPW 2006
    @Hilfiger

Inseamna ca ai o problema cu ceva legat de DPF. Nu are cum sa se aprinda la doua zile de mers in oras. Eu in traficul din bucuresti pe ultimi 6000km care sunt facuti in proportie de 80% in oras nu am avut probleme. Nu mi-a aparut niciodata eroare de filtru in bord si regenerarile le face la 300km. In locul tau as cumpara un senzor nou de presiune diferentiala poate asta de il ai e obosit, nu e foarte scump.

Si ca sfat pentru toti cei care au DPF sa faca experienta care am facut-o si eu, bagati un plin de la rompetrol si o sa vezi ca regenerarea o sa o faca mai rar. Conteaza foarte mult calitatea motorinei, eu inainte era fan OMV pana cand am vazut ca tot scade intervalul de regenerare sub 200 km in bucuresti. AM lasat aproape de 10 KM range si am mers si am facut full cu rompetrol normal nu aia extra (neaparat sa fie rompetrol direct nu partener). Dupa ce a consumat un sfert de rezervor deja se vedea diferenta facuse deja 200 km de la ultima regenerare si nu dadea semne ca ar urma.

whitefox apreciază asta.
  11. Marius07 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,2.0 TDI 170CP,2007
    Si al meu isi face regenerare in Bucuresti mers bara la bara(viteza medie 9km/h) la vreo 5-6 zile,dar becul nu mi s-a aprins niciodata in bord.

whitefox apreciază asta.
  12. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    Ok, ms de sfaturi. Eu de cand am luat masina, aveam probleme cu regenerarea in oras. O sa schimb senzorul acela.

mihaimihai apreciază asta.
  13. mario vrs Silver Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    audi a4 b7,2006,2.0 tdi BPW multitronic(HHF)
    Am facut si eu plinul la Rompetrol. Aceiasi chestie. Regenerare la 235 km FIX. Nu conteaza...oras,autostrada. Dureaza FIX 15 minute regenerarea de fiecare data. Doar sa am peste 1500 de ture. Nu conteaza viteza. De obicei merg incet.
    Odata,am incercat sa conduc numai in modul S si mi s-a parut ca a facut regenerare mai tarziu de 235 km. Insa doar mi s-a parut...cred. Posibil ca fiind cu multitronicul numai in S,nu mi-am dat seama cand a regenerat.

Ba..si nu stiu cum se face ca de 9 ori din 10 se nimereste sa regenereze cand ajung acasa..

whitefox apreciază asta.
  14. Damici

Damici 2nd Gear Member

Locație:
    Belgia
    Masina:
    A4, b7, 2.0 140cp, cod motor BPW, 2007
    Salutare,
    Va rog lamuriti-ma ce inseamna valoarea incercuita cu rosu si daca sunt probleme la valorile masurate.
    Particle filter mass carbon 68 La valoarea asta trebuie schimbat ? Multumesc..

val pdf.png vall pdf.png

15. Sorin87

Sorin87 Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    --
    Este valoarea cantitatii de cenusa din filtru!Producatorul recomanda ca dupa ce aceasta valoare depaseste 60g filtrul trebui inlocuit!
    Foloseste functia cauta pentru ca s-a discutat intens pe acest subiect,am si postat un pdf de la Audi cu detalii despre acest parametru!

Damici apreciază asta.
  16. Viorel.dumi 1st Gear Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Audi A4, 2.0 TDI, 2006
    Salut tuturor. Am achizitionat recent un A4 B7 si am dus-o un pic la mecanic, pentru o revizie de rutina sa zicem. O constatare (veste buna zic eu) a fost ca masina nu are filtru de particule. Masina e din 2006 si intrebarea mea ar fi: e posibil sa fi venit asa din fabrica? Sau ma trezesc la R.A.R. ca nu o trece daca nu il pun eu... Nu cunosc codul motor, dar e motorizarea de 140 cp, cutie manuala in 6 trepte. Multumiri anticipate ;-)

17. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Da, se poate sa nu ai filtru particule. Sunt modele (multe) de A4 B7 fara filtru de particule. De exemplu nici eu nu am pentru ca sa am vrut cand am comandat masina. Cum nu cunosti codul de motor ? Pe stiker-ul din portbagaj ce scrie sau pe stiker-ul din cartea service ?

18. Logitech

Logitech Bronze Member

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A4 B7 | 2006 | BRB |DPF| 1.9 TDI
    "O constatare (veste buna zic eu) a fost ca masina nu are filtru de particule" :blink: astea sunt lucruri ce se afla inainte de achizitie...sau cumparam si dupa verificam (aflai chesti aasta dintr-o decodare a seriei vin + verificare cand cumparai...Nu intelg cum cumparati masinile,probabil un test de drum de 500m prin parcare,"nu bate nu troncane" si aia e.:think:

19. Viorel.dumi 1st Gear Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Audi A4, 2.0 TDI, 2006
    Nu trebuie sa inteleaga nimeni cum imi cheltui eu banii. E mult de explicat si chiar n-am nici un motiv sa o fac. Am intrebat ceva si asteptam un raspuns pertinent, atata tot. Merci de lamurire Cristi. Masina e combi si n-am reusit sa identific nici un sticker in portbagaj (drept e ca nici nu m-am uitat foarte atent) iar cartea service n-am luat-o la rasfoit (are un maldar de hartii, facturi, schimburi si toate cele). Am sa o fac cat de curand. Inca o data merci de lamurire si seara faina.

20. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Cam asa arata stiker-ul, uita-te in portbagaj in preajma compartimentului rotii de rezerva.

Distribuie pagina asta