1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Folie pentru geamuri cu autorizatie RAR

Discuție în 'Exterior' creată de b-13-way, 4 Dec 2007.

1. andreew81 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi A3 8L 2002
    sal

eu sunt din Timi si a un A3 .
    imi puteti spune cam cat m-ar costa sa imi pun folie pe masina (fata si spate )?
    eventual unde imi recomandati voi sa merg ...

merci

2. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    In timisoara exista mai multe locatii unde iti poti monta folie autorizata,iar ca pret idee pt.un a4 costa in jur de 650ron,uite un nr.de tel.la care te poti interesa,cel ce il detine mia montat si mie:0744876521

3. OvyBj

OvyBj Silver Member

Locație:
    Blaj/Sibiu
    Masina:
    Audi 80 b3 '91 1.6 cod PP 51kw
    la fel am patit si eu ca si tine....si m-au amenintat k imi iau talonul.am avut noroc cu ceva relatii prin zona si am scapat...dar dak e sa plec undeva la drum lung nu stiu cum o sa scap de vreo amenda...pt asa ceva politia ia talonul direct fara discutii si 400 de lei parca amenda...qiar astazi am discutat cu cineva de la circulatie si mo avertizat!!!nu stiu cum sa procedez nici eu...am fost si la o firma care se ocupa de montarea foliei mi mior zis k numi pot da omologare deoarece pe hartia cu omologarea e si garantia...am incercat eu ceva,sa negociez dar in zadar...mia zis k singura solutie e sa imi pun folie de la ei si primesc omologarea!!!chiar nu stiu ce sa fac nici eu!!:(

4. Mysteryos 1st Gear Member

Locație:
    Fagaras
    Masina:
    Audi A4
    Salut sunt din Fagaras si m-ar interesa si pe mine niste folii;)ma poti ajuta cu un pret?am un a4 b5 din 96...Multumesc anticipat

5. ionut_mc_c 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    Audi a4
    salut

aveti idee cam cat ar ajunge folia omologata pe luneta si spate??

6. LevY

LevY Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A6 C5 Avant , 1.9 TDi , AVF , 131 Hp , CV 6+1
    Cam 400-500 ron ! Eu am avant ... si am dat 7oo ron !

7. shobo01 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi A4 B6 2002, 1.6 MPI benzina 102cp
  8. sergiul1990 2nd Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A4, B6, 2003
    Se poate pune folie fara sa dai geamul jos dar e mai greu, si daca gasesti pe cineva care sa ti puna fii convins ca o sa-ti ia si mai multi bani.
    Cam scump la voi in timisoara.. un avant la noi in iasi e 530ron (fata spate)... dar na uite ca difera de la oras la oras

9. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Esti invitat aici: http://www.clubaudi.ro/intalniri-club-audi/954-intalniri-ale-membrilor-club-audi-jud-timis.html

http://www.clubaudi.ro/vanzari-cump...-6m-100ron-jante-xenon-importator-direct.html
    In TM e cererea mare,probabil de aceea este mai scump,acum 3 ani am dat pt.B5 fata+state 650ron

10. LevY

LevY Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A6 C5 Avant , 1.9 TDi , AVF , 131 Hp , CV 6+1
    Se poate pune fara a se demonta geamul ... dar este mult mai bine daca se demonteaza si se pune cu el jos .. iese mult mai bine .. si o firma specializata tot asa o sa iti spuna ...
    cine spune ca e bine cu el montat .. ii este frica sa umble la geam .... pentru ca nu are experienta ....

11. johnny_dp 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Opel Astra 1.8 2002
    In Bucuresti nu prea se practica demontarea geamului, si asta nu pt ca le-ar fi teama aplicatorilor, ci clientilor. Oricum, folia, daca e pusa de cineva cu experienta, arata foarte bine si schimba total masina...

Ultima editare de un moderator: 31 Oct 2012
  12. Cata-CMC-

Cata-CMC- 1st Gear Member

Locație:
    Drobeta-Turnu Severin
    Masina:
    Audi A6 2.0 TDi BRE Multitronic 140 CP 2007, Opel Astra H 1,7 CDTI EcoFlex 110 CP 2009
    Salutare :) Imi poate spune cineva daca este adevarat ca nu se mai omologheaza folie pe fata de niciun fel??? Am fost la un service unde se monteaza folii si mi-a spus ca imi pune folie pe fata transparenta 75 % dar nu este legala... este adevarat ??

Multumesc Anticipat ;)

13. CosminPCN

CosminPCN 5th Gear Member

Locație:
    Dr.Tr.Severin/Timisoara
    Masina:
    Audi A4 (B5) 1.6 AHL '98
    Da e adevarat, nu se mai pune niciun fel de folie pe fata care sa fie autorizata.

14. Cata-CMC-

Cata-CMC- 1st Gear Member

Locație:
    Drobeta-Turnu Severin
    Masina:
    Audi A6 2.0 TDi BRE Multitronic 140 CP 2007, Opel Astra H 1,7 CDTI EcoFlex 110 CP 2009
    Are cineva legea unde scrie ca nu ai voie folii aplicate pe geamurile din fata ca eu nu o gasesc [e internet...:(

Multumesc anticipat;)

15. black sheep

black sheep Banned

Locație:
    England
    Masina:
    A4 2.0 TFSI S-LINE & A2 ~ MB Aclass 170CDI~Subaru Legacy 2.0L 4WD
    saptamina asta am pus folie LLUMAR,75% toata masina;)
    cu CERTIFICAT DE GARANTIE pe baza cetrtificarii de catre RAR:superman:
    TIMBRU RAR geamuri fata.........pe spate poti sa faci cit vrei dar se vede urit
    garantie 5 ani-7milioane ron

16. Cata_ADC

Cata_ADC Moderator Staff Member

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    alta marca I3 , e-drive 2018
    Nu se stie exact

Des se resping masini ce au atasata folie pe luneta fata.
    Noul RNTR se cam contrazice putin ,75% este fix nimic (geamul are o usoara tenta inchisa,extrem de usoara practic insesizabila)
    Cert e ca nu stie exact. daca e permis sau nu.
    Nu pot atasa documentul ca depaseste limita suportata de catre serverul clubaudi
    Pt cei ce nu stiu RNTR - Reglementărilor privind condiţiile tehnice pe care trebuie să le îndeplinească vehiculele rutiere în vederea admiterii în circulaţie pe drumurile publice din România;)

''Reverificarea unui vehicul se decide în cazul constatării următoarelor:
    ........................................
    c) aplicarea pe parbriz sau geamurile laterale faţă a unor folii sau tratamente care reduc semnificativ
    vizibilitatea conducătorului auto -constatare vizuală;

e) aplicarea pe elementele de iluminare şi semnalizare luminoasă de folii sau alte tratamente
    ...........................................''

''(6) Se anulează de personalul RAR abilitat ITP a unui vehicul reverificat conform prevederilor din
    alin. (4) în cazul în care în urma reverificării se constată cel puţin unul din următoarele defecte:
    ...........................................
    d) aplicarea pe parbriz sau geamurile laterale faţă a unor folii sau tratamente neoriginale/necertificate ori
    care nu asigură transparenţa minimă precizată prin reglementările în vigoare;
    f) aplicarea pe elementele principale de iluminare şi semnalizare luminoasă de folii sau alte tratamente
    (faruri, lămpi de frânare, lămpi de semnalizare, lămpi de poziţie);
    ''

3. Condiţii privind transparenţa geamurilor
    Geamurile vehiculelor trebuie să fie omologate şi să poarte marca de omologare în conformitate
    cu Directiva 92/22/CEE2) cu modificările ulterioare sau cu Regulamentul 43 CEE-ONU3).
    Condiţia se consideră îndeplinită şi de către geamurile care sunt omologate conform normelor
    SAE sau DOT.
    Geamurile aflate în câmpul de vizibilitate principal al conducătorului auto trebuie să asigure o
    transparenţă de cel puţin 75% pentru parbriz, respectiv 70 % pentru restul geamurilor. Câmpul de
    vizibilitate principal al vehiculului este format din parbriz, geamurile laterale faţă şi luneta.
    În cazul în care vehiculul este dotat şi cu oglindă laterală dreapta, luneta nu mai face parte din
    câmpul principal de vizibilitate.
    În cazul în care geamurile care nu se află în câmpul de vizibilitate principal al conducătorului auto
    au o transparenţă modificată faţă de cea stabilită prin marcajul de omologare, se urmăreşte ca stratul
    aplicat ulterior să fie uniform şi să nu creeze distorsiuni. De asemenea, foliile de protecţie aplicate pe
    geamuri trebuie să fie certificate şi marcate corespunzător, iar aplicarea acestora este permisă numai în
    ateliere autorizate.
    Aceleaşi condiţii se aplică motociclurilor carosate şi tractoarelor.''

17. black sheep

black sheep Banned

Locație:
    England
    Masina:
    Tu ai omologare pt folie(timbru rar pe geamuri) mi se par prea inchise:)
    La punctul 3 spune 70% transparenta pe geamurile spate:readit: te incadrezi
    CE fel de folie ai pus??????

18. Cata_ADC

Cata_ADC Moderator Staff Member

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    alta marca I3 , e-drive 2018
    Doar pe cele spate si pe luneta.
    Oricum discutia asta am purtat-o cu aproape toti inspectorii Rar ce ne treceau pragul.
    Parerile sunt impartite.
    Cert e ca pana acum nu am avut probleme ;)

Ultima editare: 1 Aug 2009
  19. polo

polo 1st Gear Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A4 B8
    Tocmai mi-am pus si eu folie pe masina. Posed un AUDI A 6 Avant din 2004, ceea ce inseamna 2 geamuri in plus. M-a costat in total 650 RON si a durat vreo 7 ore lucrarea. Folia este LLUMAR si este omologata RAR. Pe fiecare geam este aplicata autorizatia. 2 geamuri fata cu 73%; 4 geamuri spate si luneta cu 5%. Pe fata nu arata asa inchis dar avantajul este ca folia opreste ultravioletele si nu se sinte caldura in masina. Pe spate abia se vede inauntru. E diferenta insa fata de inainte cand nu aveam si sunt multumit de rezultat. Consider ca inainte de a fi estetic e mai degraba practic. Sper ca am ajutat. Bafta.

Ultima editare: 3 Aug 2009
  20. black sheep

black sheep Banned

Locație:
    England
    Masina:
    73% toata masina.....omologata RAR

Ultima editare: 4 Aug 2009

Distribuie pagina asta