astazi am avut si eu probleme cu politia din cauza foliilor.... eram pe o strada foarte apropiata de casa,si stateau exact in curba,probabil mau oprit pt ca aveam viteza,insa ei nu aveau radar si sau hotarat sa ma "arda" cumva.... miau dat amenda 540 de lei...si trebuie sa merg si la rar,sa fac nu stiu ce(daca imi poate spune mie cineva ce trebuie sa fac). nu stiu daca ei mau oprit 100% legal,deoarece niciunul dintre ei nu sa dat jos din masina,doar miau dat flashuri,si nici nu a scos mana pe geam,cum ar fi trebuit...dar na,am oprit ca sa nu imi fac probleme mai mari... intrebarea mea este: pot sa scapa de amenda? o pot contesta? mentionez ca am foli pe geamurile din spate+luneta 5% transparenta...iar pe fata am geamuri cu o transparenta mai mare... doar pe geamurile din spate si luneta am o foaie ceva care se pare ca ii egal cu 0....unde miam montat folii pe spate mia zis ca ma doare in cot cu foaia aia...dar na... totusi,amenda mi se pare exagerat de mare... si imi zice...hai ca iti dau 540,nu iti dau mai mult ca nu ai semnele de incepator...mare favoare....la 540 de lei +timp si bani pierduti pe la rar... :| + banii pe care iam dat pt folii... imi poate spune cineva cum sa "actionez"...? daca se poate face ceva in acest caz
Pentru ce ti-au dat ei amenda defapt?Pt folii?Daca nu le ai omologate trebuie sa mergi la RAR cu ele sa ti le omologheze sau ca sa scapi mai ieftin dai 50lei pe omologare la un service unde se pun aceste foli omologate si-ti lipesti acea chestie pe geam+ca iti va mai da si un act la mana.
pai..eu pe geamurile spate+luneta am foaia de la service de montare folii(autorizat)....si am si acea holograma(cu RAR) lipita pe geam...dar ei zic ca trebuie omologate la rar...ca asa ceva nu ii bun de nimic...eu am platit 300 de lei pt folii spate+luneta...acu tre sa mai dau si la nepotii astia bani pt ca nu sunt omologate... si in amenda imi scrie ca nu ii omologat nimic...cand defapt doar fata nu ii omologata....si totusi mia dat amenda maxima...eu zic ca as avea cu ce sa ii contest... Later edit: pe foaie (care am primito de la cei care miau aplicat foliile) imi scrie: certificat de garantie pe aza certificarii de catre RAR-OCP ...nu stiu ce e cu tzapa asta de foaie da eu am primit amenda pt toate geamurile...vreau sa contest aceasta amenda... daca stie cineva cum se poate face aceasta astept niste raspunsuri...salutari
Eu ati spun cum am procedat eu. Le-am dat jos de pe fata, unde erau cu transparenta mai mare oricum, asa ca la tine. Asta ca sa nu mai dau nastere la nici un fel de discutii si probleme pe viitor, ca sa nu mai vorbim, iata de o carca de bani. Cumnatul meu lucreaza in Politie si mi-a spus ca nici un RAR din lumea asta nu-mi va accepta vreo omologare la folii pe fata. Am scapat de probleme astfel si ami pastrez si banii in buzunar. Tu faci cum crezi de cuvinta, daca nu te poti despartii de acele folii de pe fata.
Daca ai folii pe fata, trebuie data jos oricum. Cu folia spate, daca a fost montata la o firma autorizata, cu timbre pe geamuri, iar autorizatia este 100% legala, trebuie sa faci contestatie in instanta.
problema va fi rezolvata astazi....acum ma duc sa fac contestatie iar ei se vor face ca pierd aceasta contestatie...scap de amenda si imi primesc talonul.ca sa nu mai am probleme cu ei o sa dau foliile de pe fata jos.
salut am cumparat masina cu geamuri spate si luneta cu folie 3 M PANTER am timbru lipit pe geam in care scrie ca e omologata R A R dar nu am niciun act separat de certificat care sa specifice omologarea mai e nevoie de ceva sa nu am probleme cu politia?
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=179405&hl= Folia cred ca este de proasta calitate,dar poti cumpara omologarea daca te intereseaza.
buna, cu toate ca sunt singura fata de pe aici...sunt pasionata de masini si am si eu un A4 brek.....nu stiti cat costa sa pui folii??? are 6 geamuri + luneta:|
daca ai nevoie de un montaj fara sa tii se dea geamurile si fetele de la usi jos te pot ajuta eu ...folierar.ro
Azi ma duc la 9 dimineata la service in cluj am programare folie llumar toata masina inca is in dubii 70% transparenta sau 35% pe geamurile fata bineinteles ca laterale spate si luneta 5%,o sa revin cu feedback maine