1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Frane - discuri de frane - lichid si martori aprinsi in bord Frane la A4 B7 - cauze si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B7 (2005 – 2008)' creată de mlozoveanu, 8 Aug 2009.

1. adibose

adibose 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    2007 - A4 B7 Avant 1.9TDi
    Eu tocmai ce am schimbat placutele fata la B7, sunt cu senzori, asa erau si cele pe care le-am inlocuit. Mi s-a aprins martorul in bord acum 5.000 de km, am verificat atunci placutele atat pe exterior cat si pe interior (doar cu roata data jos) si pareau in regula, mai aveau cel putin 30% "carne" pe exterior si 20% pe interior. Lichid aveam fiindca tocmai ce l-am schimbat la revizia anterioara, asa ca am rulat asa.
    Frana aveam destul de buna, ca si colegul @Hilfiger.
    Acum la schimbul de placute am vazut ca ambele fire de la senzori erau sectionate, cel putin pareau sectionate chiar din buza placutei, dar probabil ca acei senzori sunt montati undeva la 30% din placuta tocmai ca sa te avertizeze din timp.
    Firele de la senzori care intra in placute au un fel de mufa chiar in cadrul placutei, insa acea mufa s-a erodat si a disparut in totalitate, asa ca firele erau beleuze pe acolo :)

Pe cine deranjeaza acel bec in bord se poate face o legatura in scurt chiar in mufa senzorului ca sa citeasca mereu prezenta placutelor "in regula", iar starea placutelor o verificati periodic si aia e.

2. TroMaNi 1st Gear Member

Locație:
    Tg-jiu, jud Gorj
    Masina:
    A4,b6,1.6 benzina, 2002
    daca schimbi lichidul fara sa aerisesti franele are ceva?

3. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Asa ceva nu se poate. Este obligatorie operatiune de aerisire, din mai multe motive. Despre cum se face acest lucru s-a mai scris pe forum de nenumarate ori in arii diferite pentru masini diferite care se aplica si la masina pe care o ai.

4. zipfer79

zipfer79 1st Gear Member

Locație:
    Giurgiu
    Masina:
    A4, 2.0 Tdi 140HP, B6/BT, BPW 2007 MULTITRONIC 7+1
    Re

zneic Daca ai nivel mic la lichidul de frana este normal sa se aprinda, tu calci frana si lichidul nu mai ajunge la senzor, asa am patit si eu.

5. stryker1 1st Gear Member

Locație:
    Piatra Neamt
    Masina:
    A4, 1.8T, 2007
    Am masina de aproape 2 ani, insa nu stiu daca lichidul de frana a fost schimbat de vechiul proprietar. Prin urmare, cat de curand, m-am gandit ca in cadrul unei revizii sa schimb si lichidul. Stie cineva cam ce cantitate e necesara in acest sens?...Nu am gasit pe nicaieri cam care e capacitatea instalatiei de franare. Multumesc anticipat.

6. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    1,1 Litri maxim. In mod normal iti ajunge un Litru de lichid de frana.

7. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Cu tot cu procedeul de aerisire,e bine sa ai 2l ;)

8. marian90

marian90 1st Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A4,3.0 TDI quattro,2005
    Salut,
    Am un A4 B7 ce l-am luat SH si am lichid de frana Arexons DOT4. Ce parere aveti ? Este ok ? Mersi de ajutor. :)

9. petrica75 1st Gear Member

Locație:
    ZALAU
    Masina:
    A4,1,9TDI,2006
    Cand dau cu rotile din fata in gropi se aprinde pe bord becul rosu, acela ca si pentru frana de mana trasa si piuie timp de 2-3 secunde apoi se stinge si se opreste piuitul.
    Mentionez ca frana de mana nu e trasa. Daca s-a mai intalnit cineva cu problema asta, ce poate fi ?

10. hokuszpokusz 1st Gear Member

Locație:
    Mures
    Masina:
    Q3 8U 2013 / A4 B7 E8D 2006
    tip de frana: LUCAS sau ATE

Salut!

1) Stie cineva cu ce tip de frana(Lucas sau ATE) a venit din fabrica Audi A4 B7 din 2006 1.9 TDI ? Eventual dupa serie sasiu?

Vreau sa cumpar placute dar sunt doua sisteme diferite de frana pe piata...

2) Placi ceramice presupun discuri ceramice sau se poate monta la toate tipurile de disc?

De unde se poate afla fara sa dau jos placutele vechi, ca sa pot vedea modelul/forma?
    Din cate am citit pana acum se pare ca nu se poate afla doar daca se da jos. Este acest lucru intradevar asa?

Astept pareri/idei eventual raspunsuri...

H.

Ultima editare: 28 Mai 2013
  11. gtincu 4th Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    A4 B5.5 Avant 1.9 TDI AJM 2000
    Am mai intrebat si eu asta(pe la topicul frane pe undeva) si am fost indrumat sa caut ce scrie pe etrier.
    Cel putin pe etrierele fata e stantata o firma/model Lucas sau ATE si marimea
    pistonasului, nu prea se vede cu ochiul liber la lumina naturala sau putina/proasta, lumineaza cu ceva puternic si daca e stantat ceva ai sa gasesti.

Ultima editare: 28 Mai 2013
  12. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    hokuszpokusz nu are egatura sistemul de franare ca si marca/fabricant vorbesc cu ce placute de frana vrei tu sa cumperi. Depinde ce fel de discuri de frana ai ca si dimensiune.

Mergi la un magazin de piese auto si o sa-ti spuna cei de acolo ce placute se potrivesc pe masina ta. Tu trebuie sa te hotarasti ce marca de placute vrei sa cumperi si cati bani vrei sa cheltuiesti pe placutele de frana. Restul sunt detalii.

Data viitoare te rog foloseste functia Cauta a forumului si scrie mesajele in topicurile potrivite si deja existente, fara sa mai deschizi topicuri noi. Mesajul a fost mutat in topicul potrivit. Bafta.

13. hokuszpokusz 1st Gear Member

Locație:
    Mures
    Masina:
    Q3 8U 2013 / A4 B7 E8D 2006
    [ SISTEM DE FRANA la masinile de dupa 1999 ]

Salut!

In sfarsit am gasit respunsul la intrebarea mea, dupa lungi cautari in internet si citit multe forumuri in multe limbi.

Da, se poate afla care este sistemul de frana cu care vine masina din fabrica daca este fabricat dupa 1999 de VAG.

Sunt 2 modalitati:
    1) dupa cum spune gtincu (mersi mult de raspuns!!!)
    sau
    2) explicat mai jos si pe link

http://www.ate.de/generator/www/com/de/ate/ate/themen/21_kataloge/hidden/info_prnummern_de.html

este explicat in germana despre ce este vorba. Trebuie verificat acest PR-Nummern, placutele trebuie sa corespuna numarului. Acest numar de ex 1LB/1KD/ ... se afla lipit in cartea de service sau in portbagaj pe undeva si la pacute este specificat cu care PR-Nummer este compatibil ;) Este simplu nu? Acum ca stim :)

macristian1: sunt mai multe sisteme de franare care se utilizeaza la constructie ( nu toate sunt compatibile intre ele asta este marea problema cand cumperi placute, sa stii ce cumperi )

Mersi mult,
    B.

14. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Da, sunt mai multe sisteme de franare (unii au etrier ATE sau TRW sau Lucas sau Ferodo, etc) care se monteza ca prima echipare dar placutele sunt identice pentru toate sistemele de franare mai bine zis ale tipului tau de sistem de franare existent pe masina ta.

Adica daca ai etrier ATE pe masina poti monta orice marca de placute care intra pe acel etrier si conform dimensiunii discului de franare.

Eu de exemplu: pe fata am etrier ATE si pe spate etrier Lucas si am montat (am acum pe masina) placute TRW fata si spate.

O zi buna

Ultima editare: 31 Mai 2013
  15. mishu_

mishu_ Bronze Member

Locație:
    Mioveni
    Masina:
    Audi A4 Avant B8, 2015, 2.0 TDI, CNHA, 190 CP, Quattro, S-tronic
    Am si eu o problema cu martorul de uzura al placutelor de frana se aprinde si se stinge cand vrea...
    Am schimbat placutele de frana fata/spate in urma cu 10000 km si inca de cand au fost montate, din prima clipa am avut probleme cu martorul, m-am intors la service cu aceasta problema de cateva ori, pana cand nu stiu ce au facut dar senzorul s-a stins pentru o perioada de un an, timp in care am parcurs cei 10000 de km.
    Acum am aceeasi problema cu senzorul se aprinde si se stinge cand vrea, am fost din nou la acel service de unde le-am cumparat si montat, s-au uitat la placute sa nu fie uzate pe interior, placutele aratau foarte bine, au pus vag-com-ul pe masina, nu au gasit nimic, nici o eroare... lichidul de frana este la nivel...
    Nu inteleg ce poate fi? Exista posibilitatea ca firul de la senzorul placutei de frana sa fie de vina, adica sa fie ceva in neregula cu placutele de frana? As vrea sa le zic sa-mi schimbe placutele cu unele noi...
    Placutele sunt ATE, la fel si etrierele.

Ultima editare: 30 Iun 2013
  16. mishu_

mishu_ Bronze Member

Locație:
    Mioveni
    Masina:
    Astazi am schimbat lichidul de frana, acesta se schimba la fiecare 2 ani, am facut aceasta operatia la service-ul skoda din pitesti, autec, au avut o promotie de la 150 ron la 100 ron, ceea ce mi s-a parut destul de bine, zic eu... Ma gandesc ca ar fi si asta o cauza pentru aprinderea martorului de uzura placute frana, chiar daca pentru lichid de frana este un alt martor... am zis sa incerc, oricum tebuia schimbat lichidul, iar la urmatorul set de placute va trebui sa schimb si discurile, dar asta e alta poveste...
    Iar ca idee se vede o imbunatatire a franarii, este mai prompta decat inainte.

17. cristimate 6th Gear Member

Locație:
    Cernica
    Masina:
    A4 B7 1,9 TDIe (BRB), A4 B9 2.0 Quattro
    sunt in bg... am un a4/b7 - mi s-au aprins semnul de placate de frana acum vreo 500km cand veneam de la bunici; ar trebui sa ma intorc si acasa. credeti ca tin? am de facut vreo 400 km dar pe drum intins.

18. mishu_

mishu_ Bronze Member

Locație:
    Mioveni
    Masina:
    eu stiu ca de cand se aprinde martorul in bord mai poti sa mergi linistit 1000 de km, sper sa nu ma insel

19. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    Eu am mers cu becul aprins 5000km, altii 10000...si tot asa. Nu vad de ce as baga bani in buzunarul magazinelor de piese auto.

20. cristimate 6th Gear Member

Locație:
    Cernica
    Masina:
    A4 B7 1,9 TDIe (BRB), A4 B9 2.0 Quattro
    pana la urma le-am schimbat la un dealer audi din Bulgaria - fata si spate cu tot cu piese originale si manopera m-a ars de 500 leva (vreo 1150 lei)

cam mult da... pana mea

Distribuie pagina asta