1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Geamuri electrice si macarale geamuri la A4 B6 - functionare, probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de audifanatik, 30 Oct 2007.

1. audiheart

audiheart 1st Gear Member

Locație:
    Rm.Valcea
    Masina:
    AUDI A4 -2010
    De ieri a inceput sa-mi faca un zgomot urat la geamul stanga ,m-am documentat si cred ca agata cablul semn ca macaraua este pe duca .
    Am vazut pe okazii niste kituri de reparare ,as dori sa stiu daca a cumparat cineva si daca merita ,sau mai bine sa cumpar macaraua cu totul ?
    Si mai am o intrbare dupa ce se da fata jos ,ce mai trebuie desfacut si de ce unelte am nevoie ?

Ultima editare: 31 Mai 2011
  2. emilseredinsky 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI A4 B6, 2.0i, 2001
    Va salut pe toti,
    Ca şi voi, sînt pasionat de tot are legătură cu lumea automobilului şi din ianuarie sunt proprietarul unui Audi A4 B6 2.0 ALT fabricat in 2001.
    Azi am reparat singur butoanele de comandă geamuri electrice şofer.
    Este o operatiune relativ uşor de realizat, iar pentru reuşita de azi vreau să le mulţumesc tuturor celor ce au postat informaţii preţioase pe acest forum.
    Reparaţia a constat în demontarea modulului cu butoanele de comandă, curatarea contactelor oxidate si remontarea. Toata operaţiunea a durat aproximativ o oră si butoanele funcţionează ca si cum ar fi noi, deşi sînt cele originale.
    Pentru cei interesaţi să remedieze singuri problema butoanelor de comandă geamuri electrice recomand demontarea modulului respectiv si curatarea contactelor. Sînt de părere că nu este indicat să se introducă substanţe de curatare in butoane, fără a le demonta pentru că există riscul unui scurt circuit.

Ultima editare de un moderator: 4 Iun 2011
  3. senatorul_21

senatorul_21 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4,1.8T-190 cp,2004
    Am desfacut fata de usa si am verificat butoanele. Aveam o problema cu unul de pe spate care nu mai mergea. Era oxidata lamela din interior pe care am curatat-o si merge perfect acum.

Referitor la butonul de blocare geamuri pe spate, acesta are un fel de sant pe spate pe care circula o sarmulita. Acest sant s-a distrus si nu mai puteam sa il las pe pozitia de "geamuri deblocate". L-am lipit cu superglue si acum sta numai apasat. Credeti ca se poate intampla ceva ?

Off topic pentru Alistar: a avut dreptate in tot ceea ce a spus Catalin.

Ultima editare de un moderator: 5 Iun 2011
  4. catalinbrat 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI A4 1,9 TDI AVB
    senatorul_21 problema butonului pentru blocajul geamurilor de pe spate este intalnita frecvent si nu prea ai ce sa-i mesteresti acolo sa functioneze, asa ca il poti lasa in pozitia care este acum. Nu se va intampla nimic (grav).

audiheart salut, daca se aude un scartait la urcare clar macaraua ta este pe cale de disparitie .
    Mare atentie ! Inainte sa cumperi chitul de reparatie (TURCESC), asigurate ca ai macaraua originala (BROSE GERMANY) si apoi poti cumpara chitul de reparatie .
    Daca este prima oara cand desfaci usa ca sa ajungi la macara te pot asista eu.
    :blahblah1:

Ultima editare de un moderator: 6 Iun 2011
  5. senatorul_21

senatorul_21 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4,1.8T-190 cp,2004
    Cu toate ca am desfacut tot pana la ultima piesa si am vazut ce era acolo imi era frica sa nu se incinga placuta aia si sa se intample ceva.

Multam'! :arco:

6. audiheart

Locație:
    Rm.Valcea
    Masina:
    AUDI A4 -2010
    Da e cea originala Brose din fabrica ,am rezolvat problema ,erau doua cabluri pe duca ,am schimbat cablurile si rola precum si scripetii si acum merge ca noua doar ca este un pic mai lenta decat cea opusa ,poate isi mai da drumul cu timpul.
    Sper sa tina cat de cat mai ales daca zici ca e turcesc kitul de reparatie.

Multumesc pentru sfat Catalin.

KEEP WALKING WITH AUDI

7. catalinbrat 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI A4 1,9 TDI AVB
    senatorul_21 placuta aia despre care vorbesti tu nu prea se intalneste cu tensiunea (12 v) doar inchide si deschide niste circuite . Lucreaza pe impulsuri,impedante si asa mai departe .

audiheart normal sa fie un pic mai lenta. Sunt trei motive :

1 clemele culisant sunt un pic bavurate

2 geamul nu este centrat pe clemele culisante

3 sufele si camasile prin care trec sufele sunt alta calitate, etc...

Nu cred ca este o problema asa de mare ca urca mai greu cu 1 secunda decat celalalt. Data viitoare schimba doar sufele si rola tractoare .

Apropo cat a costat chitul de reparatie ? :blahblah1:

Foloseste Edit data viitoare. Nu mai posta consecutiv. Poti Edita un mesaj timp de 60 minute de cand a fost scris. Interzis Quote la mesajul anterior. Ca sa scrii foloseste Post Quick Reply. Citeste si respecta regulamentul. Multumesc.

Ultima editare de un moderator: 8 Iun 2011
  8. audiheart

Locație:
    Rm.Valcea
    Masina:
    AUDI A4 -2010
    Nu ma deranjeaza faptul ca unul este mai lent fata de celalalt ,singurul inconvenient este ca atunci cand vreau sa las geamurile un pic coborate din telecomanda ( stii ce sauna se formeaza inauntru acuma pe timpul verii ) unul coboara mai mult iar celalalt mai putin .
    M-a costat 140 RON fara transport.

KEEP WALKING WITH AUDI

9. Teko

Teko Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    VW Passat 3C5 2.0 tdi (BMP) 2007 + VW Golf 7 1.6
    macara electrica

Daca macaraua reparata coboara mai incet sau mai repede decat cea de prim montaj, inseamna ca ceva nu este montat corect si freaca mai mult sau mai putin decat trebuie. Reductorul motorasului trage la fel si inainte si dupa reparatie.
    Eu am inlocuit doar cablul (sufa) si functioneaza perfect. Am postat pe aici modul cum am procedat.

10. gabitzu_sell2

gabitzu_sell2 2nd Gear Member

Locație:
    Râmnicu Vâlcea
    Masina:
    Audi A4 b7 1.9TDI 2008
    Cum demontez si eu panoul cu butoane electrice de la usa sofer? Am geamuri electrice doar fata...

11. audiheart

Locație:
    Rm.Valcea
    Masina:
    AUDI A4 -2010
    Eu am inlocuit pe langa toate cele 3 cabluri si scripetii aceia care urca si coboara geamul precum si rotita aceea unde se infasoara cablurile dintr-un sens si din celalalt.
    Deja a inceput sa se miste mai cu talent.:)

Ultima editare: 13 Iun 2011
  12. gabitzu_sell2

Locație:
    Râmnicu Vâlcea
    Masina:
    Audi A4 b7 1.9TDI 2008
    poate ma baga si pe mine cineva in seama :)

13. nelutu_petrican

nelutu_petrican Silver Member

Locație:
    Târgu Neamț / Gura Humorului
    Masina:
    A4 B6 QUATTRO 2.5TeDeI , cel mai PROST motor.. dupa BLB bineinteles :), si alta marca din 3 litere
    Daca cautai, te descurcai si singur
    Poftim
    Sunt convins ca a mai fost pus de n ori acest link aici pe forum

14. gabitzu_sell2

Locație:
    Râmnicu Vâlcea
    Masina:
    Audi A4 b7 1.9TDI 2008
    Mersi Frumos..

15. stef 1st Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A4, 2.0TDI, 177CP, 2015, Automat
    gabitzu_sell2 si eu am aceasi problema, daca reusesti scrie te rog pe forum sa stim si noi cum ai facut. Eventual un cod pentru piese, un pret, etc.

Ultima editare de un moderator: 19 Iun 2011
  16. wizard07

wizard07 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4, 1.9 TDI AVB, 2004
    Buna ziua

Am avut si eu o problema asemanatoare cu geamurile, si anume: am toate geamurile electrice, butoanele de la sofer mergeau doar cand voiau ele, in rest,celelalte functionau perfect. Eroarea era urmatoarea:
    Address 46: Central Conv. Labels: 8E0-959-433-MAX.lbl
    Part No: 8E0 959 433 AT
    Component: Komfortgerát T23 1210
    Coding: 06720
    Shop #: WSC 63351

Part No: 8E1959801B
    Component: Tõrsteuer.FS BRM 0003

Part No: 8E1959802B
    Component: Tõrsteuer.BF BRM 0003

Part No: 8E0959801A
    Component: Tõrsteuer.HL BRM 0003

Part No: 8E0959802A
    Component: Tõrsteuer.HR BRM 0004

1 Fault Found:
    01561 - Left Rear Door
    61-10 - Won't De-Safe - Intermittent

Toti mecanicii mi-au spus sa schimb modulul de la geamul soferului. Dupa ce am citit acest topic am decis sa desfac butoanele pentru ca daca era modulul stricat nu mai mergea deloc. Am fost la un electronist cu butoanele sa-l intreb daca este ceva ars pe placa unde se face contact si am ramas uimit dupa ce mi-a spus ca acea comutare a geamurilor nu se face practic prin contact mecanic(ex: contactul de la un intrerupator de veioza; un exemplu aiurea dar cred ca ati inteles ideea) ci prin unde foto electrice(ceva de genul); din cauza asta si forma acelor lamele,putin convexa pentru a reflecta acea unda. Dupa tot ce mi-a spus mi-am dat seama ca, daca curat perfect acele contacte geamurile vor functiona. Mi-a mai spus sa nu dau cu spray de contacte pentru ca acela contine ulei si in timp nu va mai functiona. Am curatat cu alcool izopropilic(se foloseste la curatarea componentelor electronice). Am montat totul si geamurile functioneaza perfect pe ambele trepte, iar pe VAG nu-mi mai da nicio eroare! Sper ca a fost de folos ceea ce am spus...

17. Al Bundy

Al Bundy Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    ID.3 1st PLUS 2020
    Daaaa, tare de tot explicatia. Sigur era electronist?
    Normal ca tot contact electric e si lamelele au acea forma ca sa fie elastice , sa revina la forma initiala.

18. wizard07

wizard07 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4, 1.9 TDI AVB, 2004
    Peste tot numai destepti si interesanti! Fara sa vorbesti ironic nu poti? Am spus pur si simplu cum am rezolvat eu problema si ce mi s-a spus!

19. Al Bundy

Al Bundy Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    ID.3 1st PLUS 2020
    Nu trebuie sa crezi tot ce ti se spune. Fibra optica este de la a6 in sus si asta doar ca unele module sa comunice intre ele.

20. sro_ryan Guest

Sal all.

Salut. Nu am avut timp sa citesc toate conversatiile anterioare asa ca va intreb daca ma puteti ajuta cu o chestie super urgenta.
    Am un A4 2004 1.9 TDI, geamuri electrice fata si asta seara am dat de o problema :
    - geam fata stanga nu mai functioneaza nici jos nici sus din buton nici din telecomanda, nici din cheie
    - geam dreapta functioneaza din butonul soferului si al pasagerului ( nu se inchide din telecomanda si nici din cheie )
    - lumina de pe cantul usii stangi, cea rosie, nu functioneaza
    - butonul de reglare al oglinziilor nu functioneaza
    - butonul de inchidere/deschidere functioneaza

Va rog da-ti-mi niste variante ? :) Nu este a mea masina si trebuie sa o rezolv.

Distribuie pagina asta