Geamuri electrice si macarale geamuri la A4 B6 - functionare, probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de audifanatik, 30 Oct 2007.

1. gheorghelucian 1st Gear Member

Locație:
    Târgu neamt
    Masina:
    A6 C5 quattro 1.8T awt
    Tocmai am constatat ca din manunchiul de fire ce leaga portiera de stalp, 4 fire sunt rupte de-a binelea si restul sunt plesnite. As avea doua variante: sa cositoresc ferele existente si sa le acopar cu fir termic sau sa cumpar cablaj nou. Pana acum nu am gasit nicaieri cablaj (8E1 971 029 F). Ba mai nasol, am afta ca firma ce le producea (Delphi de nu-mi mai amintesc exact de unde Spania) a fost desfiintata. A cumparat careva recent asa ceva ? Are careva de vanzare ? Stie vreunul unde se gasesc ? cat costa ?

Ultima editare de un moderator: 2 Mai 2012
  2. Al Bundy

Al Bundy Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    ID.3 1st PLUS 2020
    Inlocuieste fiecare fir de la mufa pana cat poti de mult in interiorul usii. daca le cositoresti acolo se vor rupe foarte repede ca devin rigide.

3. Doru Banu 1st Gear Member

Locație:
    Campulung
    Masina:
    A4 b6 (8E),AWX,1.9TDi,2001
    Salut, ambele nu se mai deschid din senin!

La un moment dat vreau sa deschid geamul de pe partea stanga. Insist cu comutatoarele dar absolut nimic nu se intampla. Mergeau perfect pina ieri, verific sigurantele nimic.
    Incerc anumite combinatii exempu: pozitie pusa, nepusa (obs:comutatoarele se lumineaza normal si au click in pozitia1-2), usi deschisa stanga-dreapta, motor oprit, etc., dar la fel nimic. Solicit ajutor util inaite sa iau alte masuri va rog frumos. Multam.

Ultima editare de un moderator: 11 Iul 2012
  4. faragriji 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi A4 2004 , 175 CP
    Salutare,
    Mie nu mai imi merg geamurile electrice fata (spate nu sunt electrice) si daca inchid masina din telecomanda nu se inchide usa soferului, se inchide doar cu cheia manual. Pe faza lunga am xenoane H7 cu balast dar nu din fabrica. Am inteles ca din cauza lor am aceste probleme.
    De fapt din cauza lor am schimbat acum 8 luni modulul de sub volan (cred ca din cauza lor) ei bine le-am pus din nou si peste un timp incepe sa faca aceleasi simptome ca atunci. Sper sa nu fie modulul, aveti alte idei ? Mersi.

Ultima editare de un moderator: 30 Iul 2012
  5. xxbogdanxx

xxbogdanxx 5th Gear Member

Locație:
    Bârlad
    Masina:
    a4, 1.9 tdi , 2004 , AVF
    Salut. Azi am ramas si eu cu geamul jos la sofer.
    Cand am vrut sa-l inchid a urcat pana sus aproape dupa care s-a lasat in jos si cand am mai incercat inca o data sa-l inchid s-a lasat de tot jos.
    Dupa ce am demontat macaraua am gasit ca firele s-au incurcat pe acea rotita.
    Pana la urma am facut comanda de alta macara.
    Intrebarea mea este: cum trebuie montata macaraua cu geamul jos sau sus? eu presupun ca ar trebui lasat jos .
    Mersi mult.

6. DeViAnS

DeViAnS Gold Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    A5 B9 DDWA Quattro 2018
    nu e o regula, geamul trebuie in functie de cum este cablul infasurat pe rotita, mai mult, sau mai putin.

La mine s-au stricat ambele macarale in decurs de 1 luna, insa era vorba de ghidajele acelea pe care sta arcul si tine camasa cablului si le-am facut la un strungar din aluminiu, in felul acesta.. nu mai au moarte.

7. xxbogdanxx

Locație:
    Bârlad
    Masina:
    a4, 1.9 tdi , 2004 , AVF
    La mine s-au infasurat aiurea pe acea rotita si de aici distractia.
    E bine ca am reusit sa-l ridic pana sus.
    Oricum joi imi ajunge alta macara si o sa o schimb iar pe asta o sa incerc sa o fac in timp sa o am de rezerva. Mersi mult de informatii.

8. titi2010 1st Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi a4 2002
    Si eu am probleme cu geamul din fata stanga. Nu se deschide dar nici nu se inchide. Cum sa aflu defectul

Ultima editare de un moderator: 13 Aug 2012
  9. nrtek 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 C7 2017
    Suneti-mi si mie daca este posibil sau mi se pare mie. De cand am masina la viteze mai mari incepe sa se auda vantul pe la portiera mea de la sofer. Am crezut pana astazi ca e posibil sa fie de la cheder insa din intamplare am vazut ca atunci cand actionez deschiderea geamului pasagerului din dreapta dureaza mai mult sa iasa din portiera decat cel de la mine. Aceeasi senzatie este si la inchidere.

10. B74LEL 1st Gear Member

Locație:
    BUCURESTI
    Masina:
    OPEL ASTRA CLASIC 2 - 2008 - Z17DTL
    Salut ,

Ma poate ajuta si pe mine cineva cu verificarea unui modul confort de A4 din 2003 cod BA ( AR, AS, AT) . Masina e la Sibiu si a mers 2 saptamani .Dupa care nu a mai mers .Masina se inchidea ok din telecomanda .Totul functioneaza mai putin geamurile fata ( atat are ) .Daca modulul merge pe o alta masina , inseamna ca e o problema pe masina (fire , contacte etc) . A fost cu ea la reprezentanta su i-a spus ca e modulul .

Multumesc .

11. 43ANU

43ANU 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4 B6 2.0 2001
    A patit cineva ca un geam sa mearga si unul nu ? posibil sa fie de la buton ? nu`mi merge geamul pe stanga, apas pe buton dar nu se aude nimic. oare sa fie de la motor sau de la geam ? butonul pentru geamul din dreapta merge.

Ultima editare de un moderator: 6 Sep 2012
  12. Iulian72

Iulian72 Silver Member

Locație:
    Campulung
    Masina:
    A4 B8 2.0 TDI 2011, Audi A4 TDI-PD 2002 131 CP, Suzuki Swift 2017 1.0, 112 cp
    Pot fi fire rupte, buton defect, motoras ars, macara defecta, intotdeauna pe partea soferului este mai solicitata, poti face si un Output test sa vezi ce erori iti da!

13. 43ANU

43ANU 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4 B6 2.0 2001
    maine am programare la 14:30 la service , un service in bucuresti , specializat vw audi , sa fac stergatoarele sa mearga , si au zis ca`mi pune si testerul pe ea . ar trebui sa imi dea eroarea nu ?macaraua nu cred ca e defecta pentru ca nu se aude nimic , motorasul spre sa nu se fi ars , si sa fie doar butonul , sper , ar fi bine :) la fire m`am uitat , n`am vazut nimic deteriorat . acum ...cine stie .

14. mosucu 1st Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    a4 b6, 1.9 TDI BKE, 2005
    Salut, e primul meu mesaj pe acest forum dupa ce am achizitionat masina, un audi a4 b6 1.9 BKE.
    de cand am achizitionat am observat ca geamul pasagerului nu poate sa fie coborat din butoanele de pe usa soferului, dar daca e coborat de la butonul pasagerului poate sa fie ridicat si de pe usa soferului. Am pus totul pe seama butonului de la sofer.
    Dupa o vreme am observat ca nu mai poate sa fie coborat nici un geam de la nici un buton, dar dupa o zi si-a revenit in mers. Toate astea pana intr-o zi cand am ramas cu geamul de la sofer jos si nu am mai reusit sa il ridic decat daca am dat jos fata de usa si ridicat geamul manual.A fost un mecanic sa se uite, ne-am uitat la modului comfort nu avea urme de umezeala. firele din stalpul de la usa erau in regula.
    Am facut si o diagnoza si nu apareau erori decat cele cauzate de faptul ca am deconectat bateria. dupa ce am sters nu am mai aparut decat o eroare legata de incalzirea in scaunul pasagerului care o aveam de la inceput.
    Ce as vrea sa stiu ..daca este posibil ca un defect la butoanele de pe usa soferului sa blocheze toate geamurile. In legatura cu sigurantele as vrea sa stiu daca mai sunt altele pentru geamuri sau modul comfort decat cele pentru usi decat cele din compartimentul de sigurante.
    masina are si o alarma Ungo montata dupa aceea si am observat ca in partea stanga la pedala de ambreaj sunt ceva fire care au fost taiate si modificate pentru alarma..si unu nu are continuitate (ceva fir rox cu alb parca) dar nu cred ca s-a rupt pentru ca pare taiat intentionat.

Ce as mai putea sa incerc ? Orice sfat este binevenit. Multumesc.

15. tdy 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4-B6, 2003, 1,9TDI AWX, 130 CP
    Am testat aceasta varianta - suuuper!!

Am avut aceeasi problema cu comanda de geam si pe stanga si pe dreapta. Butonul de comanda nu mai recunostea cele doua pozitii nici pe coborare si nici pe urcare. Ba mai mult, pe dreapta, daca voiam sa-l ridic el cobora maxim.
    Solutia cu spray de contacte electrice uscat este cea mai simpla si la indemana oricui. Nu te doare nici capul. Spray-ul are un furtunas subtire care-ti permite sa ajungi la locul potrivit. Se ridica butonul de comanda putin, se pulverizeaza de cateva ori cu furtunasul lipit de fanta ce se creeaza prin ridicarea butonului; dupa care se actioneaza butonul in toate pozitiile. Eu am efectuat manevra fara contact pus. Acum unii spun ca spray-ul nu transmite curent electric, si ca nu are nicio relevanta.Am ales prima varianta pentru siguranta. Rezultatul: functioneaza impecabil, cu o simpla atingere. Recomand cu caldura.
    P.S. Dupa ce am pulverizat am sters frumusel butonul cu servetel umed si pot spune ca nu afecteaza deloc stratul acela de cauciuc ce acopera butonul - si eu sunt maniac cu asta.

Bafta!

16. Neutral

Neutral 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4.B6.1.9TDI
    Nu stiu ce se intampla cu macaralele astea de sunt asa proaste din fabricatie,mecanismul din plastic lasa mult de dorit avand in vedere la cat costa indiferent daca este original sau after m.
    La 2 zile dupa ce am cumparat masina s-au rupt amandoua macaralele asa ca am cautat pe net oferte si cea de mijloc a fost la 222 ron bucata productie Italia.Montajul l-am efectuat la AGER service,sunt specializati numai pe tot ce tine de geamuri auto,reparatii si inlocuiri si montajul a fost 100 ron pe bucata ,timp de lucru 3 ore ambele usi fata ,toata operatia 650 ron.

17. Lucian Birsan

Lucian Birsan 2nd Gear Member

Locație:
    zalau
    Masina:
    Audi A4,19tdi,2002
    Am si eu o problema: cand las geamul jos pana la jumatate sau intredeschis (geamul din partea soferului) tremura si e deranjant la drum. Daca este un pic de denivelare tremura si scoate un zgomot. Care poate fi cauza ? Cand e inchis de tot nu se aude nimic.

Ultima editare de un moderator: 12 Dec 2012
  18. xxbogdanxx

Locație:
    Bârlad
    Masina:
    a4, 1.9 tdi , 2004 , AVF
    posibil sa fie unul dintre suruburi desprins, verifica si daca chederele prin care trece geamul sunt intacte si sa nu fie de acolo.

19. mosucu 1st Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    a4 b6, 1.9 TDI BKE, 2005
    Salut din nou,
    revin din nou cu problema mea cu geamurile elctrice la care nu am gasit nici o rezolvare pana in acest moment.

Am scanat cu VAG-COM-ul si nu a iesit nici o eroare la nici un modul.
    Am schimbat butoanele pentru geamuri dar si modulul pentru geamuri de pe usa soferului. Tot nu s-a schimbat nimic.

Modulul de comfort functioneaza correct, fire intrerupte nu sunt, luminile de la picioare merg , cele din usa la fel, inchiderea de pe chei merge.

Intrebarea mea este urmatoarea:
    Geamurile au incetat sa mai functioneze in momentul cand am efectuat o scanare cu vag-com ul. Stateam in masina am dat geamul jos am scanat ...dupa care nu am mai reusit sa urc geamul nicicum.
    Ce s-a intamplat in timpul acelei scanari ? se poate bloca modulul la o scanare ?
    Modulul comfort este codat cam asa:

Address 46: Central Conv. Labels: 8E0-959-433-MAX.lbl
    Part No: 8E0 959 433 AT
    Component: Komfortgerát T23 1412
    Coding: 06720
    Shop #: WSC 06335
    VCID: 830F11D5910EB91

Subsystem 1 - Part No: 8E1959801B
    Component: Tõrsteuer.FS BRM 0205

Subsystem 2 - Part No: 8E1959802B
    Component: Tõrsteuer.BF BRM 0205

Subsystem 3 - Part No: 8E0959801A
    Component: Tõrsteuer.HL BRM 0205

Subsystem 4 - Part No: 8E0959802A
    Component: Tõrsteuer.HR BRM 0205

No fault code found.

In VCDS la advanced measuring values cand apas butoanele de pe usi apare pozitia in care este fiecare buton de pe orice usa dar nu se intampla nimic nimic.
    Orice sfat este binevenit. Multumesc mult.

20. mosucu 1st Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    a4 b6, 1.9 TDI BKE, 2005
    Gata, am rezolvat cu geamurile. Acuma functioneaza perfect.centrala de comfort reaspundea la diagnoza si toate functiile ei erau ok.

Problema a fost la pinul care merge de la central de comfort la modulul din usa soferului. acel pin nu era alimentat, l-am alimentat de pe alimentarea centralei de comfort si acuma functioneaza totul, inclusive deschiderea geamurilor din cheie.

Multumesc la toti

Distribuie pagina asta