1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Geamuri electrice si macarale geamuri la A4 B6 - functionare, probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de audifanatik, 30 Oct 2007.

1. bta007

bta007 5th Gear Member

Locație:
    RO
    Masina:
    Audi A4 1,9 TDI Quattro
    aceeasi problema. am sunat un amic care acelasi model si an de fab ca a mea si mi-a dat vestea cea mare: este dusa macaraua, a patit-o si el si toate audi-vw au aceasta mareeee problema :keule: acum tre sa ma apuc sa caut ceva de producator , una n oua am inteles ca se duce undeva la 200 euro si faza e ca cica nici nu pot fi reparatee.

2. bta007

bta007 5th Gear Member

Locație:
    RO
    Masina:
    Audi A4 1,9 TDI Quattro
    e macaraua. schimb-o cu una noua si originala. ai sa vezi ca piesa de plastic care e defecta la noul kit vinde din Al . Nu o sa mai ai niciodata probleme cu geamul. Ciudat pt mine de ce nu au pus de l ainceput de metal

3. Fanutz

Fanutz 3rd Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Audi A6 4G 3.0 TDI [CLAB 2012]
    am uitat sa mentionez .. daca folosesc butonul de la usa din dreapta merge ridicat si coborat ..dar daca vreau sa-l deschid din butonul de la usa de la sofer nu merge decat ridicat ..nu merge coborat!

4. dreambox 1st Gear Member

Locație:
    deva
    Masina:
    A4 , 1.9 TDI , 2004
    Salutare.Foarte frumos din partea ta ca dai o mana de ajutor si altora.Am aceasi problema cu geamul.Cablul s-a incalecat si s-au distrus spirele.Primul gand a fost sa rezolv problema cat mai ieftin.Am apelat la niste prieteni care mi-au ambutisat doua bucati de cablu,o idee mai otelos decat cel original,pe care le-am inlocuit in usa.Am lucrat 3 ore si cand am facut proba.....s-au incalecat din nou si am auzit acelasi zgomot de care spuneai tu mai inainte.
    Vreau sa te intreb de unde ai achizitionat chitul,cati bani,ce componente contine si eventual daca vrei sa dai mai multe detalii despre felul in care ai intins cablurile dupa ce le-ai pus pe role.
    Iti multumesc anticipat.
    O seara buna.

5. bejan

bejan 3rd Gear Member

Locație:
    Zalău
    Masina:
    A4 B8, 170 HP, 2010 CAHA
    Salut!
    Eu am schimbat macaraua cu totul, nu am mai lucrat la cabluri sau la role. Macaraua am luat-o de la un coleg de aici de pa forum, din Timisoara parca (vezi pe la sectiunea publicitate) a costat 200 de lei, nu e originala dar merge brici, sinele pe care urca si coboara geamul erau mai subtiri ca cele originale dar merge bine.
    Mentionez ca macaraua a fost noua.
    Dupa efectuarea operatiei, am intrebat in reprezentanta cat m-ar costa sa-mi schimbe macarau......mi-au facut rapid un calcul ce trecea de 1000 de lei.
    Succes.

Edit:
    http://www.clubaudi.ro/vanzari-cump...-mai-bune-preturi-producatori-consacrati.html de aici am cumparat macaraua, din pacate omul nu se mai ocupa cu asa ceva, iar topicul este inchis, cauta la publicitate, sigur gasesti.

Ultima editare: 25 Mai 2009
  6. gabi_64 1st Gear Member

Locație:
    oradea
    Masina:
    Audi a4 b5 (1.6l, ADP, 101 cp)
    ghidare geam

salut !
    am sa ma prezint prima data
    sunt gabi din oradea si am un A4 din 97 de 1,6 motor
    problema care este mia cazut si mie geamu din fata dreapta si cand am desfacut ghinion , cele doua bucati de plastic care au rol de ghidare pe sina de ascesiune si coborire sau rupt . deci sunt doua sine pe care culiseaza geamu si are doua piese de ghidare din plastic si alea sau rupt .........acuma nu stiu denumirea lor tehnica egzacta si de unde as putea cumpara
    va rog o mana de ajutor
    multumesc mult !!!:(

7. jony

jony Gold Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    audi a4 2004, 1.9TDI, 131 cp, 6 trepte
    salut...dupa la un magazin de piese auto si intrebi de kitul de reparatie pentru macaraua din dreapta fata(daca se gaseste o sa iti dea platicele alea si inca ceva), la octavia 1 costa 50 de lei kitul

8. R D A

R D A 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    audi A4 1.9 TDI 2004
    buna...si yo am aceeasi probl la masina cu geanurile...cate odata se deschid di se inchid cate odata nu(asta din buton)..dar din telecomanda merg perfect....care sa fie cauza?macarauna sau butoanele???

9. metter 1st Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    Audi A4 B7 2.0 TDI 140 CP
    Verifica contactele la butoane. Mergi la un electrician si te rezolva.
    Cand se aude zgomotul acela ciudat problema sta altfel.
    Si eu am avut nenorocul sa mi se auda zgomotul acela ca si cum mi se zgaria geamul. Am fost la electrician mi-a dat fata de la portiera jos si mi-s scos geamul cu tot cu macara. Problema mea: unul dintre opritoarele de pe cablul de la macara era rupt si a inceput sa se exfolieze(cablul) si de aici si zgomotul acela suparator. In schimb am avut norocul sa mi se potriveasca un opritor de la o macara de A6 si in plus a reusit sa remedieze exfolierea(cat de cat). Acum merge bine.
    In colncluzie cel mai bine este sa mergi la un electrician sa demonteze portiera si apoi sa tragi concluzii intai sa vezi daca se poate remedia ceva si abia dupa aceea sa dai comanda de macara.

Ultima editare: 21 Iun 2009
  10. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Ce tine de butoane se poate repara fara probleme prin desfacerea butonului si curatarea contactelor din interiorul lui.Eu am facut treaba asta la butoanele de la sofer(toate 4),dar si la pasagerul fata.Acum am observat ca nu mai merge butonul de la pasager dreapta spate de nici o culoare.Il voi demonta si promit si poze cu explicatii.

11. alistar

alistar 3rd Gear Member

Locație:
    Campina
    Masina:
    ex A4 1.9 tdi 131HP AVF 2003 new Bmw X3 2005
    geamuri electrice.

daca aveti un pic de respect pentru ceilalti,voi cei care spuneti ca e praf in butoane sau ap va rog sa numai aberati.eu m-am luat dupa voi si am desfacut butoanele.FRATILOR nu are cum intra apa in butonul de geam pt audi a4. astea sunt vrajeli daca nu cunoasteti nu vorbiti inducand pe altii in eroare. eu sunt un fraier care m-am luat dupa voi....:applaus::keule:

12. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Si daca te-ai luat dupa noi ce s-a intamplat?eu am spus ca se pot repara butoanele de la geamurile electrice prin desfacerea lor si curatarea contactelor cu solutie de curatat contacte electrice.Ce am spus este probat pe masina mea(butoanele care nu functionau acum functioneaza) si iti pot dovedi la orice ora ca asa este.Apa nu intra ci se poate forma umiditate in buton,iar praf intra cu tona(daca tot ai desfacut nu aveai praf pe cauciucul ce duce lumina sus in carcasa butonului???)Nu vad de ce ne acuzi pe noi de lipsa de respect atata timp cat acest forum este pentru a ne ajuta intre noi,iar cei ce urmeaza sfaturile pe care noi le dam o fac pe propria raspundere.
    Iar ca tu te-ai luat dupa noi nu vad care este problema.Atata timp cat butonul a fost desfacut corect,iar prin desfacerea lui nu s-au produs pagube(a ramas totul intact)nu vad de ce nu l-ai putea asambla la loc,chiar si asa fara sa-l cureti.Nu sunt eu vinovat daca tu nu ai desfacut butonul corect si acum nu il mai poti utiliza.In acel buton sunt 4 contacte electrice,care datorita umiditatii si a prafului se oxideaza si nu mai inchid circuitul electric atunci cand tu comanzi asta.
    Consider ca nu are rost sa iau in calcul jignirile tale atata timp cat nu aduci argumente de ce metoda desfacerii butonului nu este buna.
    Si daca tot nu functiona si de "fraier" ce esti te-ai luat dupa mine incercand sa repari butonul pentru a nu cumpara altul nou,stiai de la inceput ca exista riscul sa nu il poti repara,deci sufleteste erai pregatit sa scoti bani din buzunar.Asa ca te indrum cu placere spre cel mai apropiat magazin de piese auto,unde cu talonul in mana iti poti comanda un buton nou nout pentru masina ta,deoarece tu nu ai fost in stare avand informatia in fata sa-l repari pe al tau........(probabil asta ai vrut sa spui cand ai afirmat ca esti FRAIER).Nu toti stiu sa tina o surubelnita in mana.........pentru voi s-au inventat service-urile.BAFTA

13. jony

jony Gold Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    audi a4 2004, 1.9TDI, 131 cp, 6 trepte
    am facut si eu operatiunea asta pt ca nu mai mergeau 3 pozitii din 8, era plin de praf pe sub butoane, am scos butoanele, si am dat cu spray, am dat si unde intra mufa si dupa ce le-am pus la loc functioneaza toate, deci nu ai stiu cum sa dai cu spray sau unde sa dai

Multumesc suntzmeu pentru informatie, chiar saptamana asta am cautat pe ebay altul nou, bine ca nu am gasit si l-am facut pe asta al meu :)

Ultima editare: 28 Iun 2009
  14. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Nu ai pentru ce Jony,atata timp cat esti putin indemanatic se pot repara multe.Eu am desfacut tot butonul bucati pana la ultima piesa si totul a fost montat in aceeasi pozitie si functioneaza perfect.La fel ca si tine si eu eram pregatit sa comand unul nou(80 ron era cel de la pasager si 200 cel de la sofer cu 4 comenzi),dar pretul fiind unul mare am zis sa incerc sa il repar si a mers.
    Off topic pentru Alistar: am rugamintea sa citesti cat mai mult din topicurile acestui forum(sunt foarte utile)si dupa sa-mi spui pe Pm cate din interventiile mele au fost eronate si cati colegi au avut pagube urmarind sfaturile mele.Eu intru aici sa fac schimb de informatie,nu CHAT

15. SAL Silver Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A6
    Probleme cu butoanele

Salutare fratilor!
    Am si eu aceeasi problema cu butonul de la sofer (4x). Nu actioneaza deschiderea pentru cele doua geamuri de pe partea dreapta; de inchis se inchid fara probleme. Sa inteleg ca se poate demonta carcasa cu cele 4 butoane si se pot curata contactele? Superrrrr. O sa incerc si eu operatiunea si va tin la curent cu informatii. :)

16. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Carcasa celor 4 butoane de la sofer se poate demonta,insa ai nevoie de multa atentie.Se scoate mai intai butonul ce opreste functionarea geamurilor spate,apoi se scot butoanele pentru geamurile spate(sunt grupate 2 cate 2)si apoi cele fata.Pentru desfacere ai nevoie de o surubelnita subtire,o solutie de curatat contacte electrice si eventual o periuta de dinti sa cureti praful din buton.Nu este usor sa desfaci controler-ul de la sofer,dar se merita(costa cam 200 de lei nou).

17. SAL Silver Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A6
    Informatii pretioase!!!!!!!! Multzam fain! :respekt:

18. rsk

rsk 1st Gear Member

Locație:
    Cluj Napoca
    Masina:
    A4 B7 2.0 TDI BPW Sline
    probleme geam

am si eu aceiasi problema. am fost nevoit sa iau borna jos de pe baterie, dar dupa ce am pus'o la loc nu mai urcau / coborau geamurile. ati mai avut careva aceeasi problema ?

19. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Odata cu deconectarea bateriei nu mai sunt sincronizate nici cheile(nu mai poti deschide usa din buton)nici geamurile(nici nu se mai deschid sau inchid cand tii apasat lung pe butoanele de la cheie).Cheia o sincronizezi punand contactul in timp ce apesi unul din butoane,iar geamurile le sincronizezi cu cheia tinand butonul de deschis apasat+buton geam apasat spre deschis timp de cateva secunde.Daca nu iti merg geamurile nici din buton incearca sa tii apasat butonul de la geam timp de cateva secunde(daca esti atent se si aude un sunet scurt cand s-au sincronizat).

20. rsk

rsk 1st Gear Member

Locație:
    Cluj Napoca
    Masina:
    A4 B7 2.0 TDI BPW Sline
    Cheia e simpla fara butoane. Geamurile le puteam cobori sau urca din yala de la usa. Am incercat sa sincronizez cheia: am invartit cheia in yala spre pozitia in care coborau geamurile si in acelasi timp am actionat butonul, dar nimic. Ciudat e ca sambata cand a plouat am reusit sa ridic / cobor geamurile din cheie de la yala pasagerului. Dimineata dupa ce s-a oprit ploaia ... nimic. Am geamuri electrice doar pe fata.

Distribuie pagina asta