1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Geamuri fata /spate - macara geam la A4 B5 - probleme diverse si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de cozmino, 7 Sep 2010.

1. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Modulul de confort e de vina. Il gasesti in portbagaj, partea dreapta, in spatele peretelui de mocheta.

2. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Sau mai bine zis sub cutia de"chestii" din dreapta portbagajului. Nu de altă, da' s-ar putea să se uite in spatele tapiseriei si să nu găsească nimic:)
    Oricum, un pic offtopic si nu prea, da' chiar nu stiu cât e nevoie să se repete vesnic aceeasi chestie banală: caută informaţii, ai de unde să le iei, s-a mai scris, etc.! Cum spunea un clasic mort:"ie nişte chestii dom'le!"

3. freemind 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B5 - 1,9 TDI / 66 kW - 1998
    Neata, am geamuri electrice fata. Daca incerc sa le ridic/cobor din cheie (de pe orice parte) merg, din buton nu merge decat stanga, cel din dreapta nu vrea nici de la sofer nici de la butonul propriu. Presupun ca nu-i modulul de confort defect, altfel nu mergeau deloc. Daca era din buton nu functiona de la unul din ele, nu de la amandoua. Ma cam scarpin in cap. :think:

Ultima editare de un moderator: 11 Feb 2014
  4. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Cum adica nu vrea nici din buton?
    Ai cheie cu telecomanda?

5. freemind 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Nu-i vorba de telecomanda... vorbesc de butoanele de pe usi....
    De pe consola soferului merge numai geamul de pe stanga... incercand sa-l deschid pe cel de pe dreapta nu pot din nici un buton...

6. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Inseamna ca ai un fir intrerupt, ori in articulatia usii ori in usa sau contact imperfect in mufa.

7. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    A4, B5, 1996 - 1.8i 125 cp - ADR
    Incearca sa scoti mufele la ambele portiere sa le cureti ..Desi cred ca e un fir intrerupt ...
    La mine din cheie( cand tin cheia spre inchis ) se ridica doar cel de la sofer.. Cel din dreapta nu merge.. Tot mecanismul a fost luad de pe un alt audi din UK ( facelift ) .. Ma gandesc ca asta ar avea legatura cu problema mea ... Sunt invatate sa se ridice/coboare singure la o singura apasare insa din cheie se ridica numai unu .

8. freemind 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Este posibil sa nu functioneze geamurile din ambele butoane daca intr-o mufa este contact imperfect? Mi-e greu sa cred ca au oxidat doua mufe in acelasi timp :( o sa incerc sa-mi bag un ochi in burduful portierei dreapta, merg mai degraba pe ideea de fir intrerupt...

9. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Da, e posibil ce ai intrebat tu intrucat la geamul care are 2 butoane de comanda (dreapta) ele sunt legate in serie.

10. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Verifica firele la articulatia usii sofer. Desi eu nu am patit niciodata asa ceva...

11. twdor

twdor 2nd Gear Member

Locație:
    Gherla
    Masina:
    AUDI A4 B6 Sedan 2002 1.9TDI 131 CP
    Ma poate ajuta si pe mine cineva cu o indicatie?...geamurile mele de pe spate sunt cu manivela nu sunt electrice...vreau sa dau panoul usii jos pentru a inlocui trimurile(sunt rupte) si nu stiu cum sa demontez manivela aceia x-(...in rest am gasit toate suruburile de pe panou :-j
    Va rog sa-mi spuneti si mie care-i jmecheria la acea manivela ca eu am tras de ea la greu si nu vrea sa iasa nici de cum...

12. costel71

costel71 6th Gear Member

Locație:
    Brad - Hunedoara
    Masina:
    Audi A4 B5 Avant / 1.6 AHL / 1997
    Pai bratul manivelei are un cover din plastic (la masina mea, cel putin). Presezi putin cu degetele pe coverul respectiv, si in acelasi timp il dirijezi sa lunece dinspre partea subtire (cu manerul), spre partea groasa. Dupa ce indepartezi coverul din plastic, desfaci surubul cu o surubelnita "cruce", si gata. Manerul va iesi foarte usor.

13. marian344

marian344 6th Gear Member

Locație:
    Satu Mare
    Masina:
    Audi Q3 - 2.0 TDI-2016 -110KW- CUVC / Audi A4 B6 Cabrio 1,8T 120 kw-BFB
    A4b5

Acea manivela e prinsa cu un surub,vezi ca manivela este din 2 parti si are un capac pe latura cea mai mare a manivelei care se da jos prin tragere (alunecare) care sta pe o sina,pe corpul manivelei,iti scriu de pe tableta si nu am o poza sa iti atasez ca sa iti dai seama mai usor de explicatia mea,bafta:undwech:

14. freemind 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Rezolvat problema: era mufa iesita din buton in portiera de pe dreapta. Multumesc pentru sfaturile si sugestiile primite.

15. zeb 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    AudiA4, 1600 benzina, 1996
    salut! am un Audi A4 B5 95 cu geamuri manuale fata-spate, am gasit la dezmembrari un A4 B5 identic dar cu geamuri electrice doar pe fata. Am cumparat si montat macaraua pe fata pt ambele usi cu fata de usa cu tot si cu cablul care face legatura intre cele doua usi plus firul care duce la masa si cel care duce intr-o piesa electronica din care pleaca un fir de alimentare la modulul de relee 213. problema e ca geamurile nu functioneaza. din mufa albastra de pe partea soferului care vine de la motoras si butoanele de control mai pleaca niste fire in paralel intr-o mufa verde, iar pe masina din dezmembrari firele pleaca in bord si nu stiu unde duc. Intrebare: ma poate ajuta cineva cu o schema electrica pt modelul cu geamuri electrice doar pe fata, sau ce as putea sa fac? Multumesc frumos!

16. weaselciuy

weaselciuy Silver Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    Audi A4 B5 Facelift 1.6i AHL
    putine sfaturi

geamul fata dreapta merge cand vrea el, rar. Sanse mari sa raman cu el deschis.
    Acum are scoasa mufa.

Facea la fel din ambele butoane, deci butonul il pot elimina din cauza.

In afara de motorul electric, nu vad alta cauza. Sa inteleg ca sa cumperi doar motorul electric nu e optiune si doar o macara intraga noua e varianta.

De coborat/urcat urca fara probleme ...cand merge...
    Cand nu merge deloc, nu se aude nimic, ceva sa spunem ca patineaza si nu actioneaza intregul mecanism. Nu se aude motorasul electric.

Intrun fel mi-am raspuns singur la intrebari dar alte pareri sunt foarte bine venite.

Ce recomandati sa verific inainte?; si 2 merita sa pun eu macaraua sau sa merg la un service si gata?

17. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Păi dacă zici că nu se aude nimic, verifica si mufele din stalpul faţă stanga, jos, unde ai o serie de mufe. Verifica si dacă iti ajunge tensiune la motoraș mai intai.

18. weaselciuy

weaselciuy Silver Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    cand spui stalpul stanga fata, te referi la mufele de dupa torpedou? Stiu ca e un manunchi intreg acolo de mufe.

geamul ce nu imi merge e fata dreapta, pasager.

Am sa dau jos fata portiera in curand sa vad ce e pe acolo.

edit: care e diferenta intre macarale cu sau fara functie comfort.

Ultima editare: 30 Sep 2014
  19. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Se refera la mufele din stanga pedalei de ambreaj, pe stalp. Ala e stalp de pe stanga. Sau tu ai volanul pe dreapta si implicit torpedoul pe stanga?
    Verifica si cablurile din articulatia usii.
    Macarale cu sau fara comfort nu exista. Exista comfort mai destept si comfort mai putin destept.
    Eu nu as elimina inca butoanele... Si ce daca faca la fel din ambele? Scoate unul sa vezi daca mai merge celalalt. Asta inseamna ca sunt inseriate si daca unul are contactele la misto e la fel.
    Desfaci si verifici cablajul din articulatia usii si ambele butoane. Uita de motoras macara, ala e nevinovat saracu.

Ultima editare: 30 Sep 2014
  20. weaselciuy

weaselciuy Silver Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    ok am sa incerc ce spui tu, sa elimin probabile cauze.
    Maine scot potriera si verific mufele cum ai spu, paote gasesc altceva.
    Eventual am sa le si curat.

Distribuie pagina asta