Ce instalatie ai montat ? Daca e stag 200 (sau mai mult), se calibreaza diagrama dupa cea de benzina si vei avea aceasi putere.
Am montat o instalatie de pe o Dacia si sincer merge foarte bine. Am obturat putin admisia si este ok.
Ai montat de carburatie sau injectie ? Si cum ai rezolvat cu pompa de benzina ca sa o opresti ? Vreau sa imi montez si eu si ce am gasit expre pentru injectie mecanica. Mi-a cerut 2000 lei pe ea.
am montat gpl de pe o dacie cu carburator iar la comutatorul care comuta pe gaz are pozitie sa comuti pe penzina si il legi la releul care actioneaza pompa.Daca nu te descurci adresa mea este bittzu75 si iti spun exact cum sa faci.
Audi 80 1988 1.6 RN 55 kw, instalatie pe GPL -carburator de Dacia 1310 Am o problema: de 4 zile nu imi mai indica cat gaz am in butelie (pe ceasul din masina). Mentionez ca ceasul de pe butelie imi indica cat gaz am. Am desfacut butelia am verificat plutitorul, dar surpriza cand m-am uitat in butelie cu o lanterna am vazut gaz lichid circa 1L. L-am absorbit cu un prosop am montat totul la loc dar degeaba tot nu imi indica pe ceasul din masina. Stie cine care ar fi cauza ?
Esti un caz rar. zilele trecute am mers cu un audi 90 2.3 k-jetronic cu gpl pe el de vreo 6 ani si merge impecabil si pe gaz si pe benzina si are cutie automata nu mecanica.
Eu am GPL pe injectie mecanica de 7 luni si nu e nici o problema. Nu inteleg care ar fi problema ? La mine, pe benzina nu mai functioneaza de mult. La -19 grade pleaca pe gaz la sfert. Consumul nu sare de 12 si sunt foarte multumit.
Am avut si eu GPL pe un audi 80 1.6 I-multipunct electronic tip motor ADA 74kw M-a costat o caciula de bani, insa mergea perfect si pe gaz si pe benzina, asa zisa scadere de putere era ori inexistenta ori...ne-sesizabila, masina tragea si pe gaz si pe benzina LA FEL Menztionez ca instalatia a fost pusa de noua si a costat 26 mil lei (tomasseto) cu butelie de 90L Si acum mai merge....tot asa bine
sfat achizitie instalatie gpl audi 80 2.0 abk salut sunt interesat de montarea si modelul unei instalatii de gaz pentru un b4 2.0 abk nu stiu insa daca merge montat pe acest motor sper sa intanlesc pe cineva cu acelasi motor pe gpl pentru cateva detalii multumesc
Cum sa nu mearga? Iti trebuie o instalatie de gaz secventiala(pt injectie multipunct) care e in jur de 2200 ron, asta in functie de ce rezervor vrei, ce gura de alimentare poate creste... Eu am pe motorul ABT( injectie monopunct) plus ca am un coleg cu 80 ABK si sunt foarte multumit de ea. Si el a zis ca e multumit fiind o persoana care o calca. Putere nu pierzi si faci si economie. sfat: cauta la mai multe firme sa vezi ce iti ofera fiecare ca bonus. eu de exemplu am negociat rezervorul toroidal(in locasul rotii de rezerva)
tot asa m-am gandit si eu la un rezorvor toroidal ce capacitate are al tau? iar legat de colegul tau imi poti da cateva detalii despre instalatia lui (firma si modelul m-ar interesa) multumesc de informatii
al meu e de 39L dar mai ai loc mult pe langa, tipul de acolo mia zis ca maxim mi-ar incapea de ~54L pt spatiul care il am. Nu stiu ce model/firma are, a mea e millano si is multumit. Stiu ca a lui e cu calculator propriu(asa e aia secventiala) si se schimba automat de pe benzina pe gaz. ideea e ca iti monteaza inca 4 injectoare pe tubulatura de admisie. el cu tot cu omologare a dat 2500 si mai are si o optiune ceva sa intre el de pe laptop sa isi regleze cum vrea cu gazul( la ce temperatura sa cupleze) cum ai face vag com pe calculatorul de gaz. La rezervor toroidal e obligatoriu(cel putin pt mine care folosesc toata capacitatea portbagajului des) sa iti iei o rezerva subtire, cea standard ocupa mult spatiu.
consum motor 1.6 ada 74 kw : in buc 13 L/100 vara , 15 L/100 iarna 8.5-9 L/100 pe autostrada + DN la viteza de 100-120 km/h
Salutare tuturor. De curand mi-am pus gpl pe un audi 100 2.2 ku quattro cu k-jetronic si am o problema mare ca sa zic asa: am prea mult aer si prea putin gaz. Instalatia e de carburatie. Am montat si 2 duze si era prea mult gaz in turatie mica si o ineca (tragea in turatie de rupea, adica la modu cat are turometru gradatie atat se ducea, dar in relanti nu statea), am renuntat la 2 duze si am ramas doar cu una si am obturat admisia doar de proba cu o bucata de celofan cu o gaura de 2 cm lasata si tragea supe pana la 4000 rpm, bun nici nu ma intereseaza mai mult ca o trec pe benzina daca e, dar ce pot face pentru a obtura admisia pentru ca lasata normal consuma destul de mult si nici nu trage bne, adica e chiar diferenta mare de putere. Astept sfaturi si sugestii. Multumesc