1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Grupul VAG implicat in scandalul emisiilor de noxe - Dieselgate

Discuție în 'Stiri auto generale' creată de vibeup, 21 Sep 2015.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. dade

dade 1st Gear Member

Locație:
    Germania/Stuttgart
    Masina:
    Audi A6 Avant 2010 2.0 TDI multitronic
    Tot ce se poate sa fie cum spui tu. "Gata sefu am facut Euro5. Cum ma? Lasa ca stiu eu cum. Haha".

Despagubirile nu stiu cum o sa fie daca o sa fie. Cel putin cei de la audi de pe la mine sunt vazuti ca aroganti in service si doar cu scrisori de la avocati poti repara ceva grav in garantie. Dar in cazul de fata sper sa nu se joace ca atunci chiar nu mai cumpara nimeni masini germane.

2. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 D4 FL 2017, 3.0 TDI 262CP, Exclusive
    Eu personal nu cred ca ma duc la service sa fac patch la softul actual.
    Daca se hotarasc sa schimbe ceva fizic (evacuare, DPF ... etc) ... poate se justifica.

Partea interesanta e ce se intampla cu aia care deja au scos DPF-ul dupa masina, sau, au remap facut.

Spor

3. dade

dade 1st Gear Member

Locație:
    Germania/Stuttgart
    Masina:
    Audi A6 Avant 2010 2.0 TDI multitronic
    mabalaru Trebuie sa merg sa fac update-ul cand vine. Altfel sunt in afara legii cu masina. Cel putin eu am sa ma duc dar am sa aman cat de mult pot. Nu am incredere in soft prea rapid facut. Si jucaria e soft + hard din cate am inteles.

Ultima editare de un moderator: 1 Oct 2015
  4. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    Daca instaleaza ADBlue, puteti incepe sa salvati bani pentru multitudinea de probleme care urmeaza. Sunt curios cum afecteaza situatia preturile la B8, sau daca mai are cineva curaj sa le cumpere.

Ultima editare de un moderator: 1 Oct 2015
  5. lucaflo26

lucaflo26 Silver Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A6 C7 2016 ultra 190 HP
    O sa scada preturile cel puțin la euro 5 pina se rezolva sau se liniștește situația. Pina pe 7 octombrie ce se va da solutia de la VW vor fi numai speculații.

6. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Topicul asta este sub supraveghere speciala. Orice mesaj, cuvant, discutie care deviaza de la subiect este sters fara alte explicatii asa cum s-a si intamplat dealtfel. Asa ca mai abtineti-va de la comentarii inutile ca sa nu-mi dati de lucru. Multumesc pentru intelegere.

7. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 D4 FL 2017, 3.0 TDI 262CP, Exclusive
    @Dade - singura problema in afara legii (la noi cel putin) este ca nu pot verifica noxele la motoarele noastre. Masina este default limitata la 2500rpm pe loc (fara sa fie in viteza), deci nu o pot tura pentru a verifica noxele.

Din punctul meu de vedere, daca ei prin acel soft nu scot aceasta limitare, este inutil soft-ul. Nu au ce sa faca fizic din soft ca sa scada noxele (fara sa faca downgrade de putere). Se pot adauga in soft harti noi speciale pentru ADBlue.

Personal cred ca vor schimba evacuarea cu totul incepand de la catalizator. (poate vor ramane tobele finale, dar intre ele sigur trebuie sa schimbe ca sa faca loc adblue-ului).

Oricum, astea sunt doar speculatii. Om trai si om vedea.

Referitor la cine mai cumpara masinile din gama VAG. Atata timp cat taxa este platita nu este nici o problema din punct de vedere legal. Problema e ca am impresia ca RAR-ul va pune o piedica masinilor SH care urmeaza a fi inmatriculate in RO. Asta cel putin pana cand nu se clarifica situatia (in momentul de fata au blocat doar masinile din stoc noi care urmau sa se vanda).

Toate bune

8. deeJayOg

deeJayOg 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    EX: A6 C6, 2.0 136CP DPF (CAGB), 2010
    Ieri am avut o vizită la o reprezentanță. Mi-au transmis (fără să întreb - aveam altă treabă) că voi primi în curând o notificare în cazul în care motorul meu e "pe listă" dar că nu au încă soluția de remediere, însă voi fi probabil rechemat pentru resoftare, refituire elemente...etc.
    Undeva pe 7 Octombrie se așteaptă comunicatul oficial VAG, pentru a prezenta metoda de remediere a problemei

9. ilky

ilky Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 -2.0 TDI 2009 CAGA
    Solutia cu Adblue ar fi perfecta , numai ca presupune modificari destul de importante fizice si implicit costuri semnificative ( iar din ce vad scris VW a pus deoaprte cam 7 miliarde euro pentru reparatii / 15 mil unitati = 500 euro pe masina ).
    Oricum problema cu NOx e generala numai ca VW a pariat pe solutia cea mai eficienta la momentul respectiv :undwech:, numai ca au fost prinsi.:busted_cop:
    http://www.livescience.com/52284-volkswagen-scandal-clean-diesel-challenges.html

deci data de 7 devine foarte importanta :uhm:

Ultima editare: 2 Oct 2015
  10. Piglet80Avant 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    audi 80 avant ABK
    Solutia cu ad-blue nu cred ca este una fiabila (din toate punctele de vedere) , avand in vedere ca masina nu a venit cu aceasta echipare .
    Trebuie montat de la rezervor ad-blue , pana la alt esapament cu sowft si conducte , cu senzori si relee si ce ne place cel mai mult : cu fire , mufe , pini care corodeaza ... adica un fel de chit additional . Cat va cantarii chit-ul , va afecta si alte component , cred ca este cam in scurt sa vorbim despre o modificare majora !
    A precizat un coleg mai sus , vor trebuii bani pentru eventualele sau mai bine spus , normalele problem ulterioare modificarilor aduse .
    Pana atunci hai sa ne bucuram de TDI , ca nu m-am intrebat nici macar o data cat polueaza , am alte treburi : cum trage frate ? ai resowftat-o? consuma mult ? Sau bine , m-am intrebat cat polueaza , cand vine vorba de taxa !
    Dar dupa ce ai facut sowft de putere , polueaza mai mult ?
    Spor la km la toata lumea :hi:

11. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Nurvil SRL va informeaza ca masina dumneavoastra Volkswagen/ Audi respecta din punct de vedere tehnic toate normele de siguranta.

Prin urmare nu exista nicio problema in a va bucura si in continuare de alegerea dumneavoastra.

Referitor la situatia actuala privind incadrarea in normele de poluare Euro 5 pentru autovehiculele Volkswagen/Audi echipate cu motoare Diesel de 1,2, 1,6 sau 2,0 litri, precizam faptul ca fabrica lucreaza intens la rezolvarea acestei probleme. In calitate de client Volkswagen/ Audi veti fi informat de Nurvil (dealerul si service-ul dv. de incredere) in legatura cu toate actiunile pe care le va initia grupul Volkswagen AG pentru remedierea acestei probleme.

Toate masinile noi Volkswagen/ Audi comercializate in showroomurile noastre Nurvil au motorizari cu norma de poluare Euro 6, norma ce corespunde cerintelor legale si standardelor de mediu.

Motorizarile care fac subiectul actiunii de rechemare in service datorita emisiilor de noxe sunt motorizarile diesel Euro 5 pe care nu le mai avem actualmente in oferta de autoturisme noi Volkswagen.

Va multumim inca o data pentru increderea pe care o acordati marcilor Volkswagen/ Audi si dealerului Nurvil SRL.

Va stam la dispozitie pentru orice info suplimentare.

Nu stiu exact ce masina am la ei in sistem. Probabil A8 W12. Am facut la un moment dat o intrebare despre schimb ulei cutie.

12. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Puteti verifica pe www.audi.de adica sa cautati pe pagina de net a producatorului Audi un link adica aici http://www.audi.de/de/brand/de/neuwagen/layer/serviceaktion.html apasati butonul Fahrgestellnummer prüfen se deschide o alta pagina unde introduceti seria de sasiu / VIN-Number in campul care apare, ulterior apasati butonul suche starten si o sa apara un mesaj in care se mentioneaza daca aveti rechemare pentru aceasta actiune care deja exista si are numarul 23Q2 conform poza atasata. Traducerea o faceti cu Google Translate cei care nu stiti limba germana. Asa aflati daca sunteti afectati indiferent daca masina este cumparata SH sau noua din reprezentanta.

Ultima editare: 7 Oct 2015
  13. marianu

marianu Silver Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A7 2019 ,Q7 2018
  14. deeJayOg

deeJayOg 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Same here :) (adică apare că sunt "pe listă")
    Pe Audi.ro însă văd doar comunicatul, nu și opțiunea de a introduce VIN... Tipic.
    În fine. Așteptăm vești. E destul de clar că doar prin software, nu se poate remedia. În cel mai rău caz îți arată noxele reale după, sau te trezești cu vreo 20 de căluți în minus.

15. marianu

marianu Silver Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A7 2019 ,Q7 2018
    Ultima editare de un moderator: 2 Oct 2015
  16. alecs.ro

alecs.ro Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4,B8 2011 CAGA 2.0TDI 143hp Multitronic LLA
    Salutare,
    De ceva vreme ma tot uit la stiri legate de problemele cu noxele (Euro 5) la grupul VAG si aseara am intrat pe audi.de, am bagat seria de sasiu unde a aparut ca si genereatia mea de motor e cu probleme. Aveti idee ce resoftare ar putea face sau ce ii face mai exact ? Seara buna sa aveti. :)

Ultima editare de un moderator: 3 Oct 2015
  17. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Daca o sa citesti topicul asta, unde ti-am mutat mesajul si unde trebuia sa scrii, o sa afli tot ce trebuie sa stii. Deocamdata citeste topicul integral. Un raspuns sigur dat de catre grupul VAG referitor la masurile care se vor lua, se va da dupa data de 07 Octombrie 2015.

Ultima editare: 7 Oct 2015
  18. sabinu 1st Gear Member

Locație:
    arad
    Masina:
    Audi A4 b8 cagc 2010 120 CP (170cp remap)
    Salutare, pana si motorul detunat de la audi CAGCapare pe lista .Eu am facuta remaparea pe masina, trebuie sa trec la softu original cand ma duc la ei sau ma duc cu ecu remapat? Mersi

19. sandumbogdan

sandumbogdan Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 TDI multitronic CAGA 105kW 2011
    inca nu s-a anuntat ce vor face, poate nu fac nimic la soft (putin probabil)
    daca se va face si modificare la soft atunci cred ca poti sa te duci cu el asa cum e si probabil vei iesi cu puterea standard

20. deeJayOg

deeJayOg 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Totul e să nu ieșim cu mai puțini cai decât avea din fabrică inițial :)))

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta