Grupul VAG implicat in scandalul emisiilor de noxe - Dieselgate

Discuție în 'Stiri auto generale' creată de vibeup, 21 Sep 2015.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. H.Andrei.C 1st Gear Member

Locație:
    Suceva.Spania
    Masina:
    a4 b8 ,2.0 tdi,2010
    Eu unul am sunat astazi la astia de la audi si da mi-au confirmat ca masina este afectata.cand i-am intrebat ce este de facut mi-au spus ca o sa se puna in contact cu mine si nimic mai mult ca cei de la audi ag din germania nu au dat inca nici o specificatie ce si cum o sa se faca.acu sa asteptam dar mai naspa este ca eu in ianuarie tre sa fac itv:) poate vad surprize ca pana in ianuarie nu o sa ma cheme si poate astia nici numi dau itp sau i-mi retrag talonul:)):))

2. adimicu82

adimicu82 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    A4 Sedan, 2.0 TDI, CAGA, 143 Cp, 2010.
    Salutam.
    Ma intreb, cei care am luat masinile din afara SH, exemplu personal din Olanda, voi fi chemat in Romania sau trebuie sa ma duc eu sa intreb pe la noi.
    Stiu ca inca nu stie nimeni raspunsul, insa eram curios voi ce credeti.

Zi buna.

3. ovidiu.crc

ovidiu.crc 6th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 tdi 170cp CAHA
    La fel si la mine. Am sunat la porsche timisoara si mi-au spus ca, CAHA este pe lista si sa revin cu un telefon dupa ce se prezinta solutia pentru a-mi face o programare

4. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Daca nu ai fost niciodata la reprezentanta in Romania si nu au datele tale de contact, va trebui sa iei tu legatura cu ei.
    Odata ce au datele tale vei primi scrisori, mail-uri, etc de la ei.

5. vibeup

vibeup Silver Member

Locație:
    Stuttgart
    Masina:
    A3 8Y 2022, 2.0TFSI Quattro
    cred ca cel mai simplu ar fi sa va faceti cont pe my.audi.com si sa va puneti datele acolo. Am verificat si eu pe site si masina mea apare la chemare :(

Ultima editare: 3 Oct 2015
  6. MRR

MRR Silver Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A4 B8 Avant 2.0 TDI CR (CAGA),143 CP,2009
    Daca tot suntem la capitolul 'speculatii' si nu prea mai avem rabdare pana in 7-8 octombrie pana la raspunsul oficial, am vorbit si eu cu un prieten care lucreaza intr-o reprezentanta VAG si chiar mi-a spus venise de la Bucuresti din interes de serviciu si discutase cu cineva acolo si a zis o posibilitate ar fi sa umble la soft sa mai taie putin din cai (vreo 20 cp)! De ad-blue nici vorba nu crede ca ar fi o solutie de rezolvare! Acuma sa vedem ce va fi!
    Bafta tuturor!

7. sandumbogdan

sandumbogdan Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 TDI multitronic CAGA 105kW 2011
    numai vreo 20 de cai vor sa taie!?!?!?!?!?
    tot e bine ca nu vor sa lase vreo 20 ca la trabant

8. H.Andrei.C 1st Gear Member

Locație:
    Suceva.Spania
    Masina:
    a4 b8 ,2.0 tdi,2010
    În legătură cu diminuarea cailor sai de marire a co sumului in spania cei de la protectia consumatorului au spus ca aceasta practica nu este ok si noi ne putem opune pt ca noi am cumpărat o masina pentru specificațiile sale.eu deja m-am inscris in asociația de afectati iar acestia dau in judecata audi ag daca vor sa diminueze puterea motorului sau sa mareasca consumul sau instalarea ad blue. Simgura aolutie cred este schimbarea motorului:)) acu să vedem ce au de gand să facă.

9. sandumbogdan

sandumbogdan Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    de schimbat motorul e exclus lafel ca schimat masina pentru ca e mult prea costisitor, ar insemna falimentul garantat al VAG si atunci ar prefera sa se judece decat sa se declare invinsi la masa verde
    orice motor se poate adapta insa, se schimba unele piese, injectoare, turbina, egr, evacuare si se obtine ceea ce se vrea, putere mai mare, poluare mai mica insa de schimbat motorul e 99.9% improbabil
    voi cei din Spania de ce nu vreti aditiv AdBlue? e sistemul standard pt. euro 6, eu chiar as vrea adblue si evacuare noua, banuiesc ca daca se va trece la adblue se va da si evacuare noua (dpf, toba)

Ultima editare: 3 Oct 2015
  10. ilky

ilky Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 -2.0 TDI 2009 CAGA
    Pana la data oficiala la care o sa fie explicata solutia( desi eu ma indoiesc ca sa o se chinuie mult sa o explice, probabil o sa fie cel mult o propozitie ) mai sunt 5 zile timp in care speculatiile o sa tot fie si fiecare e liber sa gandeasca si sa spuna ce considera. Totusi trebuie sa tineti cont de un aspect semnificativ, managerii si directori gandesc in cifre si costurile sunt primordiale si din acest motiv cred ca schimbarea motorului e cel putin o utopie. O sa fie sigur o modificare care sa se incadreze in maxim 500euro per masina,poate putin mai mult, ca am vazut ca au sanse sa scape de de amenda din US prin portite legislative.Adblue in contextul actual e solutia perfecta, care ar rezolva problema 100% dar asa cum a zis si un coleg implica modificare hardware complexa si ar modifica schita de proiectare si costa mult mai mult, deci e putin probabil sa o implementeze.
    Eu daca as fi in locul vostru (am euro 4 si dupa cautare VIN imi pare ca nu am rechemare) le-as solicita celor de la reprezentata sa aplice nu numai aceasta actiune ci sa aplice retroactiv toate TSBurile pentru fiecare model in parte pe care nu le au acceptat, si as face asta din simplu motiv ca ei si in momentul de fata tratateaza situatia superficial si cu aroganta citez de pe site audi.ro:

" Stimati clienti ,
    Probabil ati aflat din presa actuala ca Audi lucreaza la...
    [...]
    Ce măsuri tehnice vor surveni asupra vehiculului?
    Se lucrează într-un mod intens la găsirea măsurilor tehnice. Pentru marea majoritate a vehiculelor va fi probabil suficientă o actualizare de software."
    Multa bafta !

11. sabinu 1st Gear Member

Locație:
    arad
    Masina:
    Audi A4 b8 cagc 2010 120 CP (170cp remap)
    La mine ce sa mai taie din 120 :)

12. sandumbogdan

sandumbogdan Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Taie 20 si te lasa cu 100 cai cum erau motoarele din 1995.

13. Kox

Kox 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    S5 3.0 TFSI coupe B9 2018 & Q3 S-Line 2.0 TDI 2014, S-Tronic, Quattro Ex: A5 coupe, Quattro, A3 2.0
  14. srulz

srulz 1st Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Audi A4 B9 2016 2.0 TDI
    Salut,
    Am vazut filmuletul, dar nu vad ce diferente extraordinare sunt. Pe o Jetta de 140 CP au scos 138 CP pe Dyno in Road Test si 136 CP in Emission Test deci nimic concludent.
    Oricine care are idee de ce inseamna test pe o masina, stie ca 2 teste Dyno nu sunt identice pe aceeasi masina, apar mici diferente si se face o medie pentru ca orice aparat de masura are o eroare de masurat, mica, dar, exista. In alta ordine de idei, orice solutie ar adopta, nu pot sa scada puterea motorului, pentru ca se trezesc cu reclamatie de produs neconform si se intorc de unde au plecat.

Ultima editare de un moderator: 4 Oct 2015
  15. Skywalker

Skywalker Silver Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Renault Grand Scenic 1.9dCi
    Nu cred ca va fi o rescriere a softului de management motor ci o retrogradare a clasei de poluare, mi se pare cea mai fiabila optiune. Nu poti rescrie un soft in 2-3 saptamani dar poti retrograda o clasa de poluare in 1h.
    Eu sunt proprietarul unui bun care, sanchi, nu a indeplinit norma E5 dar producatorul a mintit si a spus ca este E5. Ca proprietar te dau in judecata si iti cer daune morale si materiale ca m-ai mintit! Decat sa ajunga VAG-ul aici mai bine iti "da" in jos clasa si plateste diferenta de taxa, in tarile care au asa ceva, iar tu esti fericit ca nu mai pierdut din KW.
    Nu numai VAG-ul a mintit cu noxele la diesel, toti au mintit.
    Cea mai mare greseala a grupului VAG a fost renuntarea la imbunatatirea AVX-ului si inventarea acestei bude de motor de 2l.
    Injectia cu uree la E6 este o abureala de marketing si un cost in plus ca piese si etc. Se putea face o injectie mixta apa deminaralizata & etanol post turbina cu un filtru de particule si catalizator care garantat statea mult mai bine in poluare si nu se pierdea nimic din putere.

ryoraul apreciază asta.
  16. sandumbogdan

sandumbogdan Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Skywalker nu ai inteles nimic.
    Ma doare in cot ca platesc ei diferenta de norma de poluare, eu am cumparat masina Euro 5 cu 143 de cai putere, cu 4 portiere, 4 roti si un volan.
    Orice abatere de la aceste specificatii inseamna ca produsul nu este conform specificatiilor si pot cere banii inapoi, TOTI banii!
    Nu ma intereseaza ce si cum fac dar eu vreau masina Euro 5 cu 143 cai putere, daca o fac pe asta care o am bine, daca nu atunci vreau masina noua conform specificatiilor din factura.
    Nimeni nu accepta retrogradarea clasei de poluare sau scaderea puterii.

17. mihaiatt

mihaiatt 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B8 2011
    bine zis,sandubogdan!!atat ca nu cred ca o sa ii intereseze pe ei parerea noastra!!si cred ca nu avem mari sanse sa castigam un proces impotriva lor :(

18. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Ba cand se vor strange cateva mii de proprietari nemultumiti sa vezi ce se castiga procesul. O sa faca intr-un fel ca ei sa aibe daune minime si utilizatorii multumiti. Daca ar accepta sa dea masini noi cum vrea sandumbogdan, asta ar insemna faliment in prima saptamana, nu se va intampla, luati-va gandul.

Sandumbogdan, pana acum cand nu stiai, nu te deranja. Acum ca stii, te deranjeaza, cu toate ca tu practic nu esti afectat cu nimic, decat emotional. :)

19. sandumbogdan

sandumbogdan Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    1. suntem cetateni europeni si avem drepturi conform reclamei, e drept ca nu ii intereseza prea mult de 1-2-10 clienti nemultumiti dar cand sunt mii atunci e o problema foarte grava
    2. problema nu e doar in Ro ci in toata lumea asa ca fii sigur ca se va gasi o solutie acceptabila pentru toata lumea

20. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Normal ca se va gasi o solutie acceptabila pentru toata lumea, asta am zis si eu, dar nu va da masini noi cum vrei tu.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta