1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Grupul VAG implicat in scandalul emisiilor de noxe - Dieselgate

Discuție în 'Stiri auto generale' creată de vibeup, 21 Sep 2015.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. Skywalker

Skywalker Silver Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Renault Grand Scenic 1.9dCi
    Eu dacă aș fi VAG, aș retrograda clasa de poluare, plătit diferența de taxă acolo unde există plus un bonus de 15% la achiziționarea unui alt autoturism de nou acelor clienți care au cumpărat de nou autoturismul în speță.
    Vrei nu vrei, trebuie să te pui și în papuci VAG-ului.

2. ptbdr

ptbdr 2nd Gear Member

Locație:
    Moldova
    Masina:
    Un viitor A8 D5
    Eu personal nu accept nici o modificare a masinii, soft&hardware, mai ales hardware daca trebuie sa ajungi in service-urile de la noi. Sunt curios ce vor face jegosii de parlamentari ai Ro deoarece am o impresie ca tot noi vom fi aia care trebuie sa ridicam sapunul.
    Legat de ce spunea un coleg mai sus, cu datul in judecata, mi se pare o chestie epuizanta si inutila deoarece trebuie sa ai prea multi bani si energie sa te lupti cu un gigant.Ro daca ar tine macar un pic la platitorii de taxe si impozite s-ar orienta cu o factura catre Audi fara sa ne oboseasca psihic pe noi.

Rezolvarea acestei probleme, intr-un caz ideal, ar fi ca lumea sa nu mai cumpare masinile lor iar atunci lucrurile se vor schimba, dar ....

3. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 D4 FL 2017, 3.0 TDI 262CP, Exclusive
    ok ok, am tot citit pareri.
    Dar ce spuneti de asta:
    Eu nu sunt de acord cu retrogradarea normei de poluare pentru ca, motivul pentru care am achizitionat Euro5 este ca polumeaza mai putin decat E4/E3.
    In consecinta, poate veni Audi linistit sa retrogradeze si sa imi plateasca diferenta de taxa auto, eu nu sunt de acord cu poluarea in plus si din motivul asta nu accept acest lucru.

Dar nu sunt doar eu ... sunt multi alti ecologisti care considera la fel ca si mine.
    De aici deja putem vorbi de multe alte implicatii.

De ce nu m-a interesat pana acum ? simplu, pentru ca nu am stiut :). Daca stiam, ma interesa exact ca acum. A, stiam de scandal cand am achizitionat masina, este alegerea mea ... dar macar la momentul ala stiam.

Sincer vorbind nu cred ca VAG-ul va iesi prea bine din situatia asta pentru ca dupa ce vor pune "noul soft" multi vor constata alte nereguli (downgrade de putere .. sau cine stie cat de "puturoasa" va fi dupa soft).

Eu personal nu vad cum pot scoate din acelasi motor/admisie/evacuare poluare mai scazuta. Credeti ca nu faceau asta de la bun inceput ca sa nu intre in KKT-ul asta ? Hai sa fim seriosi.

Oricum, eu am inteles ca la partea de soft se va scoate pur si simplu acea "pacaleala" si pe urma om vedea exact in ce norma de poluare ne incadram. Pana acolo, mai trec luni sigur.

Sincer imi plac opiniile voastre si chiar le citesc cu placere. Keep it going! :)

PS: acum vin eu cu o intrebare: cati dintre voi au achizitionat un Audi nou? Ce se intampla cu cei care au o masina SH ?
    PS2: cine plateste pentru cat a poluat in plus masina pana in prezent ? Asta chiar nu poate fi remediat printr-o chemare ... Dar aici cam statul decide ... si clar va decide in favoarea VAG.

Toate bune

Ultima editare de un moderator: 5 Oct 2015
  4. mihaiatt

mihaiatt 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B8 2011
    Noua sau SH aceasi inselatorie. Incepe deja sa imi para rau ca nu am luat varianta benzina. Sper ca solutia pe care o vor gasi sa nu fie asa nasoala cum spune toata lumea, soft nasol si mai putini cp :(

5. marianu

marianu Silver Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A7 2019 ,Q7 2018
    sa invete VAG de la altii ,de exemplu bmw 184 cp si este euro 5.....acelesi sistem de injectie,ce poate sa fie difere intre motoare?principiul de functionare este la fel....sa schimbe sau sa adauge componente.

6. iulian_79

iulian_79 3rd Gear Member

Locație:
    Botoșani
    Masina:
    audi a4 b8,versiune ACJCAF1
    Va salut,
    Am trimis un mesaj la RAR, in legatura cu inmatricularea unei masini Audi SH. Mi-au spus ca la cele SH din grupul VAG se primesc documentele specifice RAR in aceleasi conditii ca acum o luna. Doar masinile noi din grupul VAG sunt vizate. Numai bine.

7. doctornd

doctornd 3rd Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Volkswagen Passat B5.5 2004 TDI-PD AWX 130 hp/ Audi A4 B8.5 2013 TDI CR CJCA 143 hp
    Abia astept si eu solutia cu care vor veni in rezolvarea problemei. Nici nu vreau sa ma gandesc la scadere de putere/cuplu. Atunci sa retrogradeze clasa de poluare si sa achite diferenta de taxa.

8. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    RAR nu poate masura NOx si implicit Romania nu are cum sa ceara diferente de plata la taxa. In Romania taxa se calculeaza in functie de CO2, acesta fiind conform. Automat aceasta varianta iese din discutie. Mi-e ca decizia ce va fi luata in zilele urmatoare nu o anticipeaza nimeni.

9. Skywalker

Skywalker Silver Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Aceste norme Euro sunt standardizate. Euro 1 = X; Euro 2 = Y; Euro 5 = Z noxe emise în atmosferă, CO2 fiind principala luată în calcul dar nu și singura. În cadrul unei norme de poluare sunt mai multe noxe care, împreună, dau acea categorie, dacă producătorul face cunoscut faptul ca anumite noxe nu se mai încadrează în clasa de poluare deținută, acel autovehicul va fi încadrat într-o clasă aferentă noxelor emise.

10. dade

dade 1st Gear Member

Locație:
    Germania/Stuttgart
    Masina:
    Audi A6 Avant 2010 2.0 TDI multitronic
    Nu se poate asa usor reduce clasa de poluare.
    Sunt tari unde se plateste un impozit anual in functie si de asta.
    Si mai rau o clasa de poluare inferioara imi scurteaza durata de exploatare (in orase) a masinii.
    In DE exista acele plachete (verde/galben/rosu) care se dau si in functie de clasa de poluare.

De Exemplu cu un Euro5 as mai avea placuta verde inca 7 ani iar cu un Euro 4 daor 3 ani. (sunt doar exemple).

Sper ca am explicat cumva clar de ce nu se poate retrograda cnorma de poluare.

11. mircea-teodor

mircea-teodor Silver Member

Locație:
    Făgăraș
    Masina:
    A6, 2.0TDI, CAHA, 200CP , 2011 , 4FB , SLine int.
    Ma gandesc ca daca se va face update de soft se va duce draq si resoftarea mea de la masina!!Oricum cred ca va face niste teste la ei si va iesi cu ceva de genul : am updatat softul iar acum masina va scoate x noxe care se va incadra sau nu la norma euro y.
    Decat sa-mi faca modificari la masina cu ADBlue sau ce sti ce soft de trompeta cu downgrade de power si consum mai mare mai bine o las euro 4 .
    Tiganeala este ca guvernul nostru minunat nu stiu daca se va lupta pentru fiecare masina adusa in tara sh sau noua si va trebui sa-ti rupi creierii pentru a o scoate la capat intr-un mod cat mai favorabil pentru tine.
    Oricum euro 5 sau 4 mie imi place masina si ma doare la basca de ce se spune despre ea.

12. isaictudor 2nd Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    A4 1.9TDI AWX 2003 130 cai si un magar
    As avea curaj sa pariez ca instalatie de AdBlue nu vor monta. Astazi am facut plinul la AdBlue la camionul pe care lucrez in Germania si era 0,58euro litrul. Asta in pompa de camioane. Masinile mici sunt nevoite sa alimenteze la bidon sa spunem asa , iar pretul pe litru trece de 1 euro. Parca nu-i vad eu pe nemti sa mai cumpere si AdBlue la bidon :) O instalatie de AdBlue nu e chiar simpla si montarea ei pe o masina care nu a fost prevazuta din constructie cu asa ceva e cam greu de realizat.

13. Skywalker

Skywalker Silver Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Nu vor monta injectia cu uree ca doar nu-s nebuni, vor retrograda clasa de poluare, e cea mai buna varianta.
    Sper sa mai apara si altii nu numai VAG-ul, oare toti ceilalti sunt asa de curatei?

14. ilky

ilky Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 -2.0 TDI 2009 CAGA
    Deci VW a stiut de la bun inceput ca nu il pot clasifica la euro 5 se pare:

Volkswagen began installing software devised to cheat on emissions tests in 2008 after realizing that a new diesel engine, developed at great expense, could not meet pollution standards in the United States and other countries, people with knowledge of the automaker’s internal inquiry said on Sunday.
    http://www.nytimes.com/2015/10/05/b...lkswagen-to-evade-emissions-testing.html?_r=1

Dupa parerea mea retrogradarea la clasa de poluare euro 4 ar fi nu o solutie, ci o rusine mai mare pentru VW decat scandalul in sine. Una e sa recunosti ca ai instalat un soft manipulator si sa repari greseala si alta e sa recunosti ca ai instalat acel soft si sa recunosti din nou, ca de fapt clasa de emisii nu este cea specificata in certificatul de calitate.
    I have no doubt that if VW could have pulled off California emissions certification honestly, it would have, but the march of pride was unstoppable. All the engineering idolatry, the customer goodwill, the sales success, and the media attention would now be exactly as it was before the news broke on Friday, September 18, 2015
    http://arstechnica.com/cars/2015/10...impossible-how-pride-brought-vw-to-its-knees/

Referitor la solutie s-ar putea sa depinda de la tara la tara , ceea ce pentru Romania nu e bine, tinand cont de ce reprezenante si parlamentari avem pe aici:
    Cost estimates of the alternatives range from as little as 20 euros ($22) to as much as 10,000 euros a car, one of the people said. The solution will probably vary from regulator to regulator, meaning this week’s German plan won’t necessarily apply elsewhere, said the person.
    http://www.bloomberg.com/news/artic...-diesel-fixes-ranging-from-upgrade-to-new-car
    Totusi , inceputul scandalului e de peste un an:
    http://www.nytimes.com/interactive/...tional/vw-volkswagen-emissions-explainer.html
    Si eu cred ca la fel ca VW multi alti producatori au masini diesel care depasesc cu mult norma la Nox, partea care i-a scapat momentan este ca nu le-au vandut in state( gen Renault care a recunoscut ca ei nu au vandut in state).

Ultima editare: 6 Oct 2015
  15. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Difera de la tara la tara, pe ce criteriu se vor baza, locul cumpararii ?

Multi au masini cumparate din Germania, Olanda, Suedia, Franta. Toti vor pleca in vacanta in tarile respective pentru a le rezolva problema ?

16. mircea-teodor

mircea-teodor Silver Member

Locație:
    Făgăraș
    Masina:
    A6, 2.0TDI, CAHA, 200CP , 2011 , 4FB , SLine int.
    Mi s-ar parea corect ca tara unde este imatriculata masina sa se ocupe de toate chestiile acestea.Ar fi culmea sa ma duc in DE sa rezolv problema cand eu platesc taxe si impozite in RO + taxa de mediu.

17. deeJayOg

deeJayOg 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    EX: A6 C6, 2.0 136CP DPF (CAGB), 2010
    Cel mai probabil vei fi chemat la reprezentanța în baza căreia apari.

Dacă mașina nu a văzut niciodată reprezentanță din Ro, atunci slabe șanse să te cheme cineva undeva.

18. ilky

ilky Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 -2.0 TDI 2009 CAGA
    Referitor la solutia de la tara la tara, ma refeream la faptul ca hotararea care se va lua maine poate sa nu fie general valabila in toate tarile, dar o sa vedem maine. Criteriul cred ca este locul in care este momentan inmatriculata. Ca o idee, pentru cei care nu au trecut cu ea prin reprezentanta prin tara cred ( opinie personala ) ca ar fi util sa incercati sa faceti cont pe https://my.audi.com/content/ro/myaudi/en/home.html > Register Now > Dupa ce completati datele de inregistrare sa va alocati masina completand VIN-ul aferent si sa va alocati unui dealer. Totusi chiar si dupa alocare tot trebuie sa contactati dealerului.

Ultima editare de un moderator: 6 Oct 2015
  19. vibeup

vibeup Silver Member

Locație:
    Stuttgart
    Masina:
    A3 8Y 2022, 2.0TFSI Quattro
    normal ca le convine sa faca in romania problema in germania oamenii sunt scumpi cheltuieli mult mai mari. din presa solutia cica adblue la 2.0 si catalizator mai mare la 1.6

20. catalinio

catalinio 1st Gear Member

Locație:
    Stuttgart
    Masina:
    Audi A4 B8 Avant, 2.0 TDI 143CP CAGA, Multitronic, Dec. 2010
    De printr-un articol: daca pun retrofit sistem AdBlue, se pare ca ar costa $7000 per masina, in US.
    But if VW wants to keep its reputation for powerful and thrifty clean diesels they may have to retrofit a SNCR [selective non-catalytic reduction] system to existing units sold in the US market. This means new EGR [Exhaust Gas Recirculation] system, manifolds, heat sensors, 20 liter AdBlue/urea or DEF [Diesel Exhaust Fluid] 5 storage, and delivery system and so on. Parts, not counting hours of labor alone will cost USD7,000.00 at VW of America prices. AdBlue refills will become part of scheduled service maintenance. In the US, AdBlue can cost as less than a dollar per liter while consumption, depending on driving conditions, can reach 4 liters between 15,000km service intervals.

Read more: http://www.autoindustriya.com/the-inside-man/volkswagen-s-diesel-dilemma.html#ixzz3npBw17Ts

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta