1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Grupul VAG implicat in scandalul emisiilor de noxe - Dieselgate

Discuție în 'Stiri auto generale' creată de vibeup, 21 Sep 2015.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. 97LIR

97LIR Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A8 3.0TDI, Golf 6 2011,
    VW promite sa inceapa cu reparatiile din ianuarie si sa rezolve toate masinile pana la sfastitul lui 2016.

Cam neclar, nimic despre CE VOR FACE...desi probabil ca solutia nu o vor face publica....in functie de masina vor face update, sau AdBlue sau nimic .

- se pare ca nu mai e vorba de 11 milioane de masini care au softul respectiv (activat sau dezactivat), ci de numai 9.5 milioane :)
    - Müller trebuie sa raspunda azi numai cum vor remedia situatia in cazul masinilor inmatriculate in Germania (ca. 2.8 milioane), si nu in cazul tuturor masinilor afectate!
    - conform declaratiilor lui, la multe din aceste masini e suficient un update de software, in timp ce la altele e nevoie de schimbarea unor componente
    - daca biroul federeal pentru vehiculele cu motor accepta propunerile de remediere pe care le va face VW astazi, atunci se vor apuca sa comande piesele respective
    - deocamdata niciun detaliu suplimentar referitor la CE vor sa schimbe...vom afla in curand, ...

Ultima editare: 7 Oct 2015
  2. reaver 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4, 2.0 TDI, 2010
  3. vibeup

vibeup Silver Member

Locație:
    Stuttgart
    Masina:
    A3 8Y 2022, 2.0TFSI Quattro
    oare noile motoare care sunt conform normei euro 6 sunt asa diferite fata de astea euro5 ? astea vad ca nu au AdBlue sau ma insel ?

4. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Sunt motoare Euro 6 montate pe masinile din grupul VAG care au AdBlue si care nu au AdBlue instalat pe masina. Dar nu asta este subiectul acestui topic. Va rog sa va rezumati doar la discutii despre motorul cod EA189 cu norma de poluare Euro 5 pentru ca doar despre acest cod de motor este vorba si nu mai aduceti in discutie norma Euro 6 pentru ca nu despre asta se discuta.
    Asa cum v-am mai mentionat anterior va rog sa nu mai scrieti inutil/aiurea pentru ca mesajele care nu fac obiectul titlului acestui topic sunt sterse direct si fara alte explicatii (asa cum s-a mai intamplat dealtfel). Multumesc pentru intelegere.

5. ianit 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Q5, 2.0 tdi ,177 CP, 2013
    Am verificat, q5, euro 5 , cu sistem adblue, actiune service 23Q4. In concluzie, probabil ca tot ce are EA189 trebuie dus in service, cu sau fara adblue....

6. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Exact. Bafta.

7. deeJayOg

deeJayOg 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    EX: A6 C6, 2.0 136CP DPF (CAGB), 2010
    Am citit aproape toate știrile pe tema "comunicatului". Nimic concret însă.

Ce am putut rezuma așa:
    Rechemările încep în Ianuarie 2016 și ei speră să termine până la sfârșitul lui 2016.

Se laudă că se rezolvă doar prin resoftare (nu zic dacă pierzi putere sau noxele vor fi afectate cumva). Dacă era atât de simplu de resoftat, o făceau demult, tacit -> evitau scandalul. Deci nu e doar atât, clar.

În alt articol văd asta:
    ...însă că "unele vehicule vor avea nevoie de injectoare și convertoare catalitice noi” - asta e mai de pe pământ așa...dar tot nu pare convingător.

Prin urmare... n-am aflat nimic. :blink:

8. 97LIR

97LIR Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A8 3.0TDI, Golf 6 2011,
    da. cam dezamagitor ... Totusi sa faci 11 milioane de masini in 365 zile asta daca muncesc nonstop in 3 schimburi ar insemna peste 30 mii de masini pe zi . Sa fie alta gogoasa marca VW group ?

9. ilky

ilky Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 -2.0 TDI 2009 CAGA
    Ce v-am zis ca nu o sa fie mai mult de o propozitie, nu era in interesului companiei sa ofere detalii suplimentare.
    Pe de alta partea , am vazut ca acum si marele nostru guvern ecologist vrea sa dea in judecata VW ca poate poate mai scoate ceva bani :
    http://www.realitatea.net/romania-v...omepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb
    Mai mult decat atat, cum suntem campioni olimpici in materie , au facut si calculele precise:
    http://www.realitatea.net/guvernul-...l-creat-de-volkswagen-in-romania_1805827.html
    Deci cred si sper ca pentru Romania sa fie o parte din solutie si asta , mai bine sa plateasca VW amenda decat sa fie retrogradate toate la euro 4 ( referitor la solutia tehnica nu cred ca au nici ei habar care ar putea sa fie).
    Nu in ultimu rand, am vazut ca VW o sa reduca costurile la minim si toate proiectele in desfasurare vor fi cam inchise, tare mi-e teama sa nu fie Common Rail TDI ultima solutie pur mecanica diesel de la VW si de acum incolo sa avem parte doar de masini fie hibride fie doar electrice ( nu ma refer aici la benzina). Si atunci o sa inceapa distractia :))

10. niccoo

niccoo 2nd Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Audi A4 8W2 B9, 2016
    Sunt afectate toate motoarele de 2.0 TDI Euro 5 sau doar o parte ?

Ultima editare de un moderator: 9 Oct 2015
  11. alecs.ro

alecs.ro Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4,B8 2011 CAGA 2.0TDI 143hp Multitronic LLA
  12. ilky

ilky Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 -2.0 TDI 2009 CAGA
    Autoturismele afectate sunt modelele Audi echipate cu motoare 1.6 TDI sau 2.0 TDI (tip EA 189), certificate conform standardului european pentru emisii Euro 4 si 5.
    Daca ai cod motor EA 189 din 2008 se pare ca este afectat. Eu am CAGA 2009 pe carte dar fabricata in 2008 semetrul 2 si a fost incadrat de RAR la Euro 4. Masina e de provenienta Romania. Apare si la mine la fel actiunea 23Q4 desi am Euro 4 .

Ultima editare de un moderator: 8 Oct 2015
  13. wrss 3rd Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    Audi A4 2012 143 CP CJCA Multitronic
    Citandu-l pe colegul wug, care a pus informatiile de pe wikipedia, putem observa ca: CJCA si CGLC nu sunt in lista. Dar, verificand seria pe site, apare mesajul de rechemare.
    Daca e sa interpretem ceea ce scrie pe site, vedem ca: "in masura in care motorul EA 189 face obiectul unei actiuni de service, veti fi rechemat" - deci nu obligatoriu rechemat, right?

14. mihaiatt

mihaiatt 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B8 2011
    Dsepre toti care au masinile inmatriculate in Romania, stati calmi ca nu e panica.

15. marianu

marianu Silver Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A7 2019 ,Q7 2018
    Eu unul nu cred ca exista un tip motor diesel care nu are rechemare. Daca si colegul cu Euro 4 care de fapt ei ii spun Euro 4 Plus e afectat, inseamna ca tot Common Rail e afectat.

16. deeJayOg

deeJayOg 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    EX: A6 C6, 2.0 136CP DPF (CAGB), 2010
    În sfârșit poți verifica seria de șasiu și pe audi.ro

Ultima editare: 9 Oct 2015
  17. marius82

marius82 1st Gear Member

Locație:
    Satu Mare
    Masina:
    A6 Avant ,2.0 TDIe ,2010
    Oare ce se intampla daca refuzi rechemarea???

18. mircea-teodor

mircea-teodor Silver Member

Locație:
    Făgăraș
    Masina:
    A6, 2.0TDI, CAHA, 200CP , 2011 , 4FB , SLine int.
    Buna intrebare!!

19. MRR

MRR Silver Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A4 B8 Avant 2.0 TDI CR (CAGA),143 CP,2009
    Surse din reprezentanta VAG: posibil pe saptamana viitoare sa se prezinte solutia pentru masinile care vor fi chemate in service.
    Pana acuma, se pare ca 7-8 octombrie a fost o data care sa calmeze putin spiritele!
    Vom vedea ce va mai fi saptamana viitoare!

20. gigi72 1st Gear Member

Locație:
    Slatina
    Masina:
    Audi Q3, 2.0 tdi (E5 sau 4 sau 3....)
    Eu am tot incercat sa trimit un email la Porsche Romania prin care le cer sa imi confirme in scris ca masina mea are instalat acest soft. Primesc o data pe zi un mesaj de eroare ca mesajul nu a fost expediat. Cred ca nu mai deschid email-urile si s-a umplut casuta !!!
    Saptamana trecuta am fost cateva zile la pescuit cu un amic care este avocat si cum peștele avea alta treaba, am ajuns cu discutiile la subiectul asta cu noxele si el m-a sfatuit sa dau in judecata Porsche Romania, ei fiind reprezentantul producatorului. De fapt pe cartea masinii este in partea dreapta o declaratie semnata , stampilata de ei in care confirma ca datele tehnice sunt conforme sau ceva de genul.
    Avocatul imi spune ca nu am nimic de pierdut daca produsul nu este conform specificatiilor de la cumparare si pot face pe doua căi. In penal pentru inselaciune si sa ma constitui parte civila cu o anumita suma dar a zis ca posibilitatea astea dureaza destul de mult, se face dosar, cercetari si apoi procurorul dispune sau nu trimiterea in judecata sau, a zis el , mai simplu , in civil , ceva o acțiune in pretenții dar trebuie sa platesc taxa de timbru la suma pe care o solicit.
    In principiu cred ca il voi mandata sa se ocupe de caz, nu imi cere bani in avans sau pe parcurs ci doar daca castiga procesul.
    Nu avem pe forum ceva avocati , nu a luat nimeni in calcul aceasta posibilitate ?

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta