1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Grupul VAG implicat in scandalul emisiilor de noxe - Dieselgate

Discuție în 'Stiri auto generale' creată de vibeup, 21 Sep 2015.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Deja vad ca se exagereaza cu speculatiile, privind aceasta problema, aiurea si inutil si iar o sa sterg mesaje.

gigi72 pot sa stiu si eu despre ce masina vorbesti ? Eu vad la tine in profil o masina care nu are absoluta nici o legatura cu problema dezbatuta aici. Daca ai un Audi care are legatura cu acest topic te rog, sa modifici/completezi profilul tau cu masina care o detii (in speta Audi), adica: tipul masinii, an de fabricatie, tipul motor/capacitate cilindrica si obligatoriu cod motor pentru ca data viitoare, daca mai pui intrebari, sa nu stam sa ghicim despre ce tip de masina si motorizare vorbesti. Uita-te la profilul meu si ai sa intelegi despre cum trebuie sa arate si profilul tau. Multumesc.

Nu in ultimul rand daca ai un Audi afectat de aceasta problema eu zic sa ta abtii de la niste speculatii si actiuni absolut gratuite asa cum te-a sfatuit avocatul respectiv inainte sa astepti concluziile masurilor care se vor lua de catre fabricant si de abia ulterior daca nu esti multumit de cum se remediaza problema sa actionezi in consecinta conform caile legale aflate la dispozitia ta. Bafta.

Ultima editare: 12 Oct 2015
  2. ilky

ilky Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 -2.0 TDI 2009 CAGA
    Imi pare rau daca ma bag ca musca in lapte , dar eu cred ca se referea la altceva nu la nemultumirea cu privire la ce solutie va oferi VW/audi pentru reparatii, cred ca mai degraba se referea la despagubiri. Partea cu datu in judecata are rost doar daca toti ne consituim parte civila, o actiune singulara cred ca are ssanse mici de reusita. Si nu cred ca ar fi singurul caz in care o reprezentanta Audi e actionata in instanta, de exemplu americanii sunt destul de uniti si au castigat cauza importiva Audi privind consumul de ulei la 2.0 T, noi de ce nu am fi?
    Totusi , sunt de aceeasi parere ca e prematur sa vorbim despre asta acum.

Legat de email ai incercat sa dai email pe adresa asta? pia-office@porsche.ro

Te intreb pentru ca eu am ceva discutii cu PBV1, i-am intrebat de un deviz pentru distributie si am profitat de ocazie si i am rugat sa mi confirme daca seria mea de sasiu este sau nu sub incidenta actiunii de service si surpriza, in 5 octombrie au zis ca nu , iar vineri au revenit si au zis ca o sa ma anunte daca da. In plus in devizul pentru distributie au incercat sa mi bage un test de noxe, pe care nu l-am refuzat, dar am zis ca nu il platesc sub nici o forma, daca vor sa il faca sa il faca pe banii lor nu pe ai mei ( nu era mult vreo 50 de lei, dar gestul m-a deranjat).

3. gigi72 1st Gear Member

Locație:
    Slatina
    Masina:
    Audi Q3, 2.0 tdi (E5 sau 4 sau 3....)
    ma rog, era prezentata aici http://www.clubaudi.ro/masina-mea-prezentarea-membrilor/37731-audi-q3.html ,dar aveti dreptate, la profil era trecuta o masina pe care nu o mai am, am corectat.
    motorul este de 1968 cm , diesel, 103 kw, cod motor CFFB.
    nu ma apucam sa comentez subiectul daca nu eram afectat , pentru ca introducand codul VIN pe site-ul Audi.ro , primesc acel mesaj ,, 23Q4- rechemare diesel emisii EA 189,,
    indiferent ce solutie va gasi producatorul si cum vor incerca ei sa rezolve problema , update al soft-lui, montare alt catalizator , sau orice alt ceva, ramane problema de principiu pe care Audi si implicit Porsche Romania au incalcat-o,anume ca, mi-au prezentat ,,o fapta mincinoasa ca fiind adevarata,,
    @ilky
    ai inteles foarte bine ce am vrut sa spun dar eu cu tine si cu alti 100 de useri de pe forum nu putem sa facem o actiune comuna imptriva cuiva , Audi AG de exemplu , decat daca suntem constituiti intro asociatie cu personalitate juridica , altfel fiecare isi face actiunea lui , ca la actiunile impotriva statului prin care se solicita restituirea taxei de prima inmatriculare .
    am inteles insa ca nu este un subiect dorit a fi discutat pe forum, motiv pentru care inchei aici.
    multumesc

Ultima editare: 12 Oct 2015
  4. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Ai inteles gresit. Este un subiect care trebuie discutat dar noi acum facem doar presupuneri ca si in fabula cu drobul de sare si asta nu este in regula. Sa asteptam solutiile celor care trebuie sa rezolve problema fara sa ajungem sa devenim radicali in exprimare sau actiuni, doar pe baza unor presupuneri. Poate solutia gasita de producator va multumi utilizatorii dar daca nu se va intampla asta, actionam ulterior in consecinta conform cailor legale aflate la dispozitie. Bafta.

5. vibeup

vibeup Silver Member

Locație:
    Stuttgart
    Masina:
    A3 8Y 2022, 2.0TFSI Quattro
    Willis a dat asigurări că cele 1.2 milioane de mașini diesel cu probleme, vândute în Marea Britanie, nu vor avea nevoie de un rezervor de uree pentru a reduce nivelul NOx. Soluția pentru cele 400.000 de unități echipate cu motorul 1.6 TDI va fi, fără îndoială, una mecanică și va presupune înlocuirea injectoarelor. Va fi o operațiune de lungă durată și ceva mai costisitoare.

Celelalte motoare diesel, 2.0 TDI și 1.2 TDI, vor putea fi ajustate cu un simplu software.Willis a dat asigurări că aceste modificări nu vor afecta valorile de consum anunțate inițial.

6. AlPacino13 1st Gear Member

Locație:
    Tg. Mures
    Masina:
    A4 B8,CAHA, 170 CP, 2010
    Dar atunci ce va afecta? Cuplul?

7. ilky

ilky Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    da da nu creste consumul dar scad performantele:
    http://www.automarket.ro/stiri/reut...e-de-masini-echipate-cu-motorul-16-66645.html
    ei zic 5km/h :)) alta gluma proasta, ce pot sa faca la cele de 2.0 tdi decat sa "umble la setari" sa creasca emisiile de CO2 acolo unde se poate si sa scada NOxul, fara consum crescut clar trebuie scazute performantele .
    sunt foarte curios daca vor face un simplu patch de anulare a liniilor de cod sau o noua versiune de soft ,pentru in ca situatia a doua e tare periculos pentru ca softul nu cred ca va fi testat in mod real.
    Si in plus daca la 1.6 schimba injectoarele nu vor reduce din performante?

8. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Nu. Vor pune alte injectoare cu debit marit de motorina si asa vor creste temperatura in post combustie pentru arderea mai eficienta a noxelor in DPF. Dar asta insemana "stres" marit pe pompa de inalte (care se stie cat de fiabile sunt acum si mai ales nu cand o sa cedeze ci cat de repede), pe EGR (care si asa la motorul de 1.6 TDI este o mare problema) si pe alte componente ale motorului iar in plus asta inseamna un consum marit de combustibil cand o sa schimbe injectoarele cu altele ce au debit mai mare. Oricum o dau si orice vor incerca sa schimbe tot cu virgula le va da. Bafta

Ultima editare: 13 Oct 2015
  9. ilky

ilky Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Pare cea mai compromitatoare solutie. Ai mare dreptate , cred ca o sa incerce sa forteze arderea mai rapida la presiuni mare in DPF prin EGR, dar nu inteleg cum vor sa faca modificarea asta din soft la 2.0 TDI cu aceleasi componente, ca sa nu mai zic ca sunt modele de fabrica EU 5 fara DPF daca nu ma insel.
    Dupa ce am citit articolul acesta m-am cam lamurit ca sunt sanse nule ca sa gaseasca o solutie de compromis rentabila pentru consumator.
    http://www.greencarcongress.com/2015/09/20150921-vw2l.html
    Daca ar vrea sa-si repare imaginea si nu ar cauta sa musamalizeze scandalul tragand de timp ar propune cea mai simpla solutie, schimbarea motorului cu motorul EA288 cu sistem modular.Altfel fie pompa de inalte, fie EGR ul fie DPF ul, fie cuplu , fie consumul , fie toate la un loc for fi afectate . Macar daca o fac asa, sa ofere si o noua garantie pe motor si toate componentele aferente dupa acel update de soft sau schimbari mecanice pentru ca majoritatea masinilor sunt iesite din garantie, parerea mea....( eu cel putin asta o sa le cer raspicat)
    @gig72
    Ma bucur ca suntem mai multi care gandim la fel si e incurajator acest aspect. Din contra , eu cred ca discutia de pe acest topic este foarte deschisa in limitele acceptabile ale comunicarii online. Poate din punct de vedere juridic esti mult mai in tema decat mine, dar sunt 99% sigur ca o actiune singulara in instanta e sortita esecului din simplu motiv ca importatorul direct/ producatorul are departament juridic si multa influenta > un simplu avocat( sau poate cunosti un avocat genial). Insa, asa cum a zis si Cristi , toate la timpul lor, evident ca nu suntem multumiti de situatie momentan, dar o solutie finala nu a fost clar propusa, mai dureaza multe luni pana cand am avea un eventual context pentru o eventuala actiune in instanta. Pana atunci eu personal sustin ideea ca, datorita faptului ca opereaza modificari asupra motorului, componenentelor aferente si ECU-ului ar trebuie sa ofere garantie ulterioara.Macar atat si ar fi bine, sa nu platim noi dupa eventuale pompe de inalte de 1000 de euro distruse si cate si mai cate.

Ultima editare: 13 Oct 2015
  10. boresque

boresque Gold Member

Locație:
    E60
    Masina:
    A6 4B-C5, sedan model 2000, 2.5TDi AKN 110Kw(150hp), c.v. M6-DQS
  11. srulz

srulz 1st Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Audi A4 B9 2016 2.0 TDI
    Salut, de cand a inceput acest scandal, citesc o gramada de opinii ecologiste si am constatat ca, majoritatea habar nu au ce inseamna NOx si despre ce poluare vorbim in cazul DieselGate. Cum nici eu nu stiam exact, desi aveam idee, m-am uitat pe studiile EPA, si am vazut ca, dupa statisticile lor, totalul emisiilor de NOx datorate motoarelor diesel (incl. camioane) este undeva pe la 2% din totalul emisiilor la nivel global, ce insumeaza emisiile datorare activitatii umane (40%) si emisiile naturale(60%). De aici si poluarea suplimentara a motoarelor VW in SUA, undeva de ordinul 0.00x %, practic nimic. Reducerea reala a emisiilor de NOx nu se poate face daca de maine s-ar interzice motorul diesel, poluarea ar scadea cu 1%, dar, fiind in crestere in fiecare an, practic efectul este zero (barat). Tot acest scandal, imi pare pur economic. S-au chinuit 6-7 ani sa gaseasca ceva sa ingroape TDI german in State. Pe de alta parte, VW si-a luat-o, pe drept, pentru ca au mintit, si in State nu te joci, faci puscarie pentru 1 cent evaziune. In ceea ce priveste problema reala a emisiilor, VW nu au ce sa faca motorului in cauza, decat sa il strice. Orice i-ar face, asa cum e acum, este max. in materie de performante. Nu poate nimeni sa urle ca polueaza, decat daca habar nu are ce inseamna poluarea reala, sursele si nivelul real al emisiilor de NOx la nivel global. Din punctul meu de vedere nu vreau sa fac nimic la masina mea, pentru ca stiu ca nu au ce sa ii faca decat sa o strice. Si stiu si ei, de aia nici nu prea au ce solutii sa dea.

LE: cine e curios sa citeasca aici: http://www3.epa.gov/climatechange/ghgemissions/gases/n2o.html

Bogdan123 apreciază asta.
  12. sandumbogdan

sandumbogdan Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 TDI multitronic CAGA 105kW 2011
    http://economie.hotnews.ro/stiri-au...inca-unui-software-care-pacaleste-testele.htm
    Volkswagen dezvaluie existenta inca unui software care pacaleste testele
    Problema semnalata acum se refera la vehicule produse in 2015 si a fost comunicata de producatorul german atat Agentiei de Protectie a Mediului, cat si autoritatilor din California.
    Se pare ca acest nou software face ca un catalizator de control al poluarii sa se incalzeasca mai repede, imbunatatind in timpul testelor performantele de transformare a oxizilor de azot in gaze inofensive.

13. gigi72 1st Gear Member

Locație:
    Slatina
    Masina:
    Audi Q3, 2.0 tdi (E5 sau 4 sau 3....)
    @ilky
    Eu refuz sa cred ca mai conteaza influenta sau numele avocatului lor. De exemplu , prima solutie data in procesele cu taxa de prima inmatriculare a fost a unui judecator de la Judecatoria Fetesti, si a fost motivata pe o directiva a Curtii de Justiție a UE.
    Am gasit o directiva similara care reglementează vanzarea bunurilor de consum. prevede că vânzătorul este răspunzător faţă de consumator pentru orice neconformitate existentă în momentul livrării bunurilor.
    În cazul unei neconformităţi, consumatorul are dreptul ca aceste bunuri să fie repuse în conformitate, gratuit, prin reparare sau înlocuire, cu excepţia cazurilor în care aceasta este imposibilă sau disproporţionată.Orice reparaţie sau înlocuire trebuie să se efectueze într-un termen rezonabil şi fără niciun inconvenient semnificativ pentru consumator. În cazul în care nu poate obţine repunerea în conformitate, acesta poate solicita o reducere a preţului sau rezoluţiunea contractului de vânzare-cumpărare.
    Ca un paradox instanțe din Germania au solicitat Curtii Europene lamurirea acestei chestiuni.
    Treaba cu termenul rezonabil nu cred ca include o perioada incerta, pana vor gasi ei o solutie viabila si oricum timpul de asteptare la rechemarea in service va fi diferit de la un client la altul.

14. vibeup

vibeup Silver Member

Locație:
    Stuttgart
    Masina:
    A3 8Y 2022, 2.0TFSI Quattro
    Tipic VW cu rechemarea voluntara :)) . Potrivit unor informații recente, emise de Autoritatea Germană de Transport, cei de la Volkswagen au depus o cerere de rechemare în service a vehiculelor afectate în manieră voluntară. Autoritatea a respins însă această cerere și i-a cerut producătorului obligativitatea rechemării. 8.5 milioane de masini vor fi rechemate.

15. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    A, deci 3.6 milioane vor avea nevoie de modificari mecanice, piesele sunt gata abia in septembrie 2016 si procesul de reparatie depaseste 2016. :)
    E clar ... cel putin 2 ani de acum incolo pana vor rezolva toata "mizeria". Daca toata treaba asta depaseste 2016, voi cei care vroiati sa dati in judecatata, vreti solutionare mai devreme de 2020 ? :)))

Ultima editare: 16 Oct 2015
  16. Dorinman 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Seat Exeo
    Ultima editare: 22 Oct 2015
  17. deeJayOg

deeJayOg 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    EX: A6 C6, 2.0 136CP DPF (CAGB), 2010
  18. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    :) Era de asteptat o astfel de reactie. Daca pica VW, se duce pe @#$% toata Europa.

19. sandumbogdan

sandumbogdan Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 TDI multitronic CAGA 105kW 2011
    eu sunt de acord cu decizia de mai sus
    dieselgate e in america, nu avem noi treaba cu ce fac ei acolo si cu atat mai mult trebuie sa sustinem industria din Europa pentru ca tot scandalul are ca scop sa dea in cam economie din Europa care fara Germania ajunge in situatia Greciei iar industria din Germania fara VW ajunge istorie

20. ilky

ilky Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    La ce presiuni au fost cu siguranta ca alta solutie nu exista pentru motoarele diesel. eu nu cred ca ar trebui as ne bucuram asa de mult de decizie , observ ca are aplicabilitate in viitor dar sigur a fost luata ca sa acopere scandalul noxelor. Nu cred ca impactul in economia Germania era major , dar eu cred ca masura asta face parte dintr un set de masuri, pe care nemtii le vor lua ca sa mentina constante vanzarile VW. Cat despre Grecia, Draghi deja a anuntat acum 6 luni un QE sustinut pe 18 luni prin tiparirea a aproape 1000 de miliarde de euro ca sa "ajute" inflatia sa treaca pragul pozitiv, asa ca economia UE e deja in cap de ceva timp....

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta