1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Inca un A3 8P in peisaj

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de AndreyPH, 10 Apr 2016.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. AndreyPH

AndreyPH Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    VW Arteon, 2021, 2.0 TSI, 364cp, Stage 1
    Va salut si eu!

Prezent pe forum de mult timp, abia acum imi prezint si eu caruta. :)

Dupa cateva modele VAG la activ, am avut un moment de ratacire cand am trecut si in tabara Ford, cu un Focus 2006, 1.6TDCi, Break. Ratacirea nu a tinut mult, mai exact 1 an si 4 luni, cand masina socrului, un Opel Corsa 2011 cumparat de nou, a murit. A decis s-o dea, si cum ii facea cu ochiul Focusul, am decis sa o lasam lui si sa luam noi (eu si viitoarea sotie), alta masina.

Am oscilat mult intre Leon, Golf 5 sau A3, castigatoare fiind cea din urma . :) La design cel mai mult imi placea Leonul, insa calitatea materialelor si finisajelor la interior nu m-a dat pe spate. Apoi, Golf 5 era cea mai urata la exterior dintre toate si asa am ramas pe A3.

Masina a fost adusa din Germania de un cunoscut, si dupa cateva ture cu ea + diagnoza la Porsche Pipera, am decis sa o cumparam.

Tractorasul este un A3 8P, 2.0TDI, BKD, fabricatie 30.12.2005, in talon 2006.

Kilometri sunt cam multicei, 210.000 in momentul achizitiei (ma bucur ca sunt reali, verificati), dar eu cu masina nu fac decat naveta intre Busteni si Bucuresti, Vineri respectiv Duminica. In Bucuresti ma invart cu masina de serviciu, asa incat Audica sta in fata blocului in cursul saptamanii. :)

Ca si dotari nu este foarte impresionanta, as zice un nivel de echipare mediu.

Ca si plusuri amintesc: :)

- mult mai confortabila ca Focus

- consum comparabil, numai ca acum am 2.0 in loc de 1.6

- consumabile mai ieftine ca la Ford!!!

- 6 trepte

- senzori de parcare

- comenzi pe volan

- scaune sport

Din categoria minusuri: :(

- RNS-E este putin cam depasit dpmdv

- putin cam incomode rotitele pentru modificat temperatura la climatronic

- lipsa tempomat

In rest, sunt foarte multumit de masina. Am aflat cu stupoare ca masina a fost resoftata in Germania, dupa ce am facut cateva comparatii cu alte masini de putere sensibil mai mare, si eram in coasta lor. :)
    Golful din pozele de mai jos este al tatalui meu, 1.9TDI modificat la 180cp (mai exact, 175cp pe dyno), pe care il intrec usor usor, tinand cont de diferenta de greutate dintre Variant si Sportback. Cel mai posibil, neamtul a facut-o la 170cp cum sunt toate.

Mai jos, cateva poze cu Audica.

20150614_114020.jpg 20150614_114044.jpg 20150703_130810.jpg 20150730_210141.jpg 20150730_210200.jpg 20150918_174213.jpg 20151121_130122.jpg 20160109_145927-1.jpg 20160408_203625.jpg

Pozele sunt random ce aveam prin telefon, o sa fac un set mai profesional in curand, daca tot a inverzit padurea si e vremea frumoasa. :)

Ultima editare: 10 Apr 2016
  2. MarianMaxx

MarianMaxx Audi Expert

Locație:
    Italia
    Masina:
    Audi A6 4G 3.0 TDI Quattro S-tronic (CLAA) 2012 Avant
    Bine ai venit! :sign_welcome:
    Deci, pana la urma ai prins curaj si ai intrat in hora. Bravo!!!:applaus: Nu ai mai putut rezista tentatiei, dupa ce s-a populat forumul de A3.:)

Frumoasa masina. Banuiesc ca acum ai facut o lista cu modificari care sa le aduci, dupa ce ai vazut ceilalti colegi ?

Multi kilometrii inainte fara evenimente nedorite, si mult succes la modificari, ca sigur or sa vina.:thumbs-up:

3. Cosmin ZKG

Cosmin ZKG Moderator Staff Member

Locație:
    Roman
    Masina:
    Audi A8L D4 3.0 TFSI 2017 /\ Audi A1 8X 1.4 TFSI 2012
    Ma bucur ca ai decis sa iti prezinti masinuta :) intr-adevar ne inmultim si sper sa fie constructiva aceasta re-populare :icon_thumright:

Arata foarte bine masinuta :icon_thumright: tempomatul se adauga relativ usor, trebuie doar disponibilitate si ceva banuti. De RNS cum de nu esti multumit ? I-ai facut update si tot cu probleme ? Macar sa stiu si eu pe viitor daca s-ar merita, daca as gasi unul la pret bun parca m-ar tenta sa-l achizitionez, da bine in bord acolo !

4. AndreyPH

AndreyPH Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Multumesc pentru urari! Si eu va doresc asemenea.
    @MarianMaxx, lista de upgrade-uri e aproape nelimitata, cum bine stii. :) In cazul meu, am Politia (sotia) mereu pe cap, si nu prea ma lasa sa mai bag bani in masina :slapped:. Anul viitor o sa ne casatorim, si ca oricare mireasa, vrea sa fie totul perfect. Deja mi-a spus ca i-a picat pata pe niste verighete, 1800E. WTF, fac si de mancare in banii astia ? :huh: Mai mult decat un set de Rotoare pentru Audica. :bye:Dar n-am ce sa-i reprosez, doar o data in viata se insoara omu' (sper :)) ).
    Imi mai pun eu bani deoparte fara sa stie nimeni, am eu banca mea proprie de care nu stie nimeni. :)

@Cosmin ZKG , deocamdata nu am simtit lipsa tempomat-ului, folosesc masina doar in week-end si concedii, si imi place sa ii cam rup gura cand puna mana pe ea. :) Recent, mi-a zburat antena de la statie la 230km/h, si acum ii caut o montura fixa. :)) Ca o comparatie, la munca am Hyundai i20 si i30, niste puturoase de 60-75cp, cu care bat tara in lung si-n lat. Iti inchipui cam ce senzatie trebuie sa ai cand te urci in A3, dupa o saptamana cu 1000-1300km facuti cu "bolizii" aia. :)
    La RNS nu imi place faptul ca este cam depasit dpdv hardware. Ma turbeaza limitarea aia cu carduri de maxim 2GB, numele melodiilor nu trebuie sa contina caractere gen !@#$%^&*(). Desi am DVD-ul cu navigatia mereu in unitate, in aproape 1 an de cand am masina, am folosit-o de 2 ori, mai mult de moft. E putin cam incomod pana completezi pe ea numele strazii, orasul, numarul, etc. Invarti de rotita aia stanga-dreapta sa selectezi literele, pana iti vine rau.
    Intr-adevar, arata super bine in bord acolo si completeaza perfect, nu prea as vrea sa renunt la ea strict dpdv OEM, ca e de la mama ei, in schimb, imi face grav cu ochiul o unitate aftermarket cu Android, Wi-Fi, etc. Doar ca nu arata asa bine, si mi-e sa nu dau in kitsch...
    Eu iti recomand varianta mk2 de RNS-E, aia cu rama negru glossy. Am inteles ca aia nu mai e asa limitata, accepta carduri mai mari, are afisaj led, nu mai sughita la numele melodiilor, s.a.m.d.

PS: Eu sunt pe stilul mai povestitor asa, sper sa nu va suparati. :)

Banicaa și MarianMaxx apreciază asta.
  5. Cosmin ZKG

Locație:
    Roman
    Masina:
    Da, stiu ca aia e mai faina cu ecranul LED :) dar si sensibil mai scumpa, gasisem una acum ceva timp la 650 euro, dar am zis ca n-are rost sa investesc acum banii in completarea bordului, si plus ca arata destul de bine si cu "Audi concert" central, doar ca nu e color, imi aduce aminte de Golful mk5 pe care l-am avut in trecut consola centrala. Si eu sunt adeptul OEM-ului si dupa ce tentative esuate la fostele masini regretate ulterior ca am recurs la elemente aftermarket mi-am propus sa merg numai pe elemente OE si OEM+ eventual :)

Legat de prietena / sotie te sustin si eu :) am si eu aceleasi discutii. Bun gandul ala cu Rotor felgen :))

AndreyPH apreciază asta.
  6. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Felicitari pentru masina :applaus:
    Ce sa zic, multi colegi si-ar dori o unitate RNS-E, asa cum e ea de depasita. Pe langa faptul ca nu e chiar ieftina, mai trebuie si o gramada de modificari pentru montarea ulterioara. Iar cand te gandesti ca unele modele de A6 chiar, o au doar cea rosie...zic sa fii fericit ca o ai :)
    Eu i-am adaugat si o camera de marsariere (nu am senzori de parcare), am facut-o mai "interesanta" :)
    Aaa, si poti scrie direct numele de POI-uri, te duce direct fara sa mai bagi numele strazii si altele.

AndreyPH apreciază asta.
  7. AndreyPH

AndreyPH Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Mersi, nucu.
    Cat te-a dus cu tot, camera de mers inapoi ? Si eu voiam la un moment dat treaba asta.

8. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Nu asa mult,deoarece am achizitionat o camera China cu vreo 18 dolari, pe care am modificat-o putin la partea de prindere pe capota portbagajului si o interfata audio-video de pe ebay tot la vreo 20 de euro. Cablaj/legaturi/codari/munca facute de mine cu placere si cam asta a fost.

9. AndreyPH

AndreyPH Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Daca nu te deranjeaza, imi potit trimite, te rog, un link ceva cu produsele cumparate ? Ma intereseaza mai mult interfata aia audio-video, ca intelesesem de la altii care si-au montat, ca ar fi cam 500-750 lei toata afacerea, din cauza asta am tot amanat acest upgrade ... :(

10. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Nu mai am, le-am cumparat mai demult....
    Dar o interfata noua cam atata costa.

11. AndreyPH

AndreyPH Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Aseara am activat si eu becurile de ceata, sa fie aprinse in ton cu pozitiile.

Inainte 20160411_200657.jpg

Si dupa 20160411_201237.jpg

Imi place foarte mult cum arata, nu mai pare stopul asa "golas". :D
    Acum aduce mai mult cu B7. :)

LucianP apreciază asta.
  12. vibeup

vibeup Silver Member

Locație:
    Stuttgart
    Masina:
    A3 8Y 2022, 2.0TFSI Quattro
    Foarte deranjant pentru cel din spate, mai ales ca tu vezi doar in poza acele becuri de ceata aprinse...

AndreyPH apreciază asta.
  13. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Andrei dezactiveaza stopurile / lampile ceata si lasa masina cu luminile spate asa cum trebuie.

14. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Sau daca vrei sa ai aprinse mai multe becuri pe spate schimba-le pe cele de ceata cu unele de puterea pozitiei, care au lumina normala:p.

AndreyPH apreciază asta.
  15. AndreyPH

AndreyPH Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Nu cred ca s-a inteles modificarea.
    Becurile de ceata sunt aprinse la aceeasi intensitate cu pozitiile, respectiv 22%. Pot sa le las si mai low, insa va asigur eu ca nu deranjeaza cu absolut nimic, nici in bezna totala. Am stat in spatele masinii in intuneric complet, si nu afecteaza pe nimeni cu nimic.
    Fata de alte masini care au ditamai stopurile, generatiile astea de Audi in general, luminile de pe spate, mai ales noaptea, sunt micute.
    Daca tot e vorba de deranj, mai deranjante mi se par ledurile de la numar, decat amaratele alea de ceata. :)

16. AndreyPH

AndreyPH Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Si uitasem ca am topic facut. :)))
    Ca sa nu fie postul gol, atasez o poza cu o curatare de pamant si moloz, pe care v-o recomand s-o faceti tuturor, indiferent de model.

20160716_154648.jpg

Un ghiveci plin am scos de pe fiecare parte, la frati-miu pe B7 a fost un ghiveci si jumate' , iar la taica-miu aproape un ghiveci. :)))
    Molozul ala baltoceste acolo umed aproape tot timpul anului, si e principala sursa pentru ruginirea aripii acolo jos la colt si a pragului ...

17. Cosmin ZKG

Locație:
    Roman
    Masina:
    Pf, si la un moment dat iti cautasem topicul si nu il gaseam :)) era la secret :))

Ai dat jos tot carenajul sau doar partea respectiva ? Da, din pacate acolo e pricipala sursa de umezeala si de acolo apare rugina la aripi si praguri.

18. MarianMaxx

MarianMaxx Audi Expert

Locație:
    Italia
    Masina:
    Audi A6 4G 3.0 TDI Quattro S-tronic (CLAA) 2012 Avant
    Pe unde umbli cu masina, prin padure ? :) Verifica bine si grila de ventilatie, cine stie ce poti gasi si acolo. :uhm:

Cosmin ZKG apreciază asta.
  19. Cosmin ZKG

Locație:
    Roman
    Masina:
    Buna asta Mariane :))))

20. AndreyPH

AndreyPH Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    @Cosmin ZKG, am dat jos tot carenajul, ca sa fac treaba buna, plus ca se scoate foarte usor, se tine doar in suruburile alea, 6-7 la numar. Am curatat temeinic si am dat cu niste vaselina lichida in zona respectiva. Nu am vazut rugina in zona aia, dar preventiv nu strica niciodata.
    Taica-miu la Golf 4 a schimbat deja 2 aripi mancate in zona aia de rugina. Nu stiu, or fi diferente mari intre tipurile de tabla la Audi si VW. Mie imi pare putin mai groasa cea de Audi, si probabil tratata mult mai bine anticoroziv. :D

:))))))))
    Adevarul este ca stau chiar in padure, si nu glumesc. :)) Sa nu radeti...

Cam asta vad eu din balcon si de pe fereastra :rolleyes:

156778_145887835461811_8369403_n.jpg 290135_487386937978564_2035526902_o.jpg

DSC05020.JPG

DSC05022.JPG

DSC05068.JPG

Bine, masina nu am bagat-o prin muntii sau copacii aia, deci cel mai probabil namolul ala e de prin Germania adunat. :)) L-am pastrat intr-un borcan, ca e pamant de Nemtia, nu se gaseste la noi. :D

Ultima editare: 24 Sep 2016
    stefan550, Fallen, Chriss_Deejay și alți 3 apreciază asta.
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta