1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Inchidere centralizata cu pompa vacuum si alarma din fabrica OE cu inchidere centralizata la A4 B5

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de eminence, 28 Apr 2009.

1. remusarian 1st Gear Member

Locație:
    brasov
    Masina:
    Audi A4 b5 1995
    Am o mare problema cu inchiderea. La modelul meu inchiderea se face cu cheia nu cu telecomanda. La inceput cand am cumparato puteam s-o inchid doar de la usa din dreapta dar acum nu mai pot nici de acolo nu mai are nici un efect asupra celorlalte usi, se blocheaza doar ea. Pompa cred ca functioneaza caci daca stau in masina si blochez usile iar apoi o deschid pe cea de la sofer se deblocheaza automat toate si se si aude zgomotul specific al pompei (acel fasait). Sa nu mai zic ca usa la portbagaj nu se mai inchide deloc la fel si unsa de la rezervor. :(
    Credeti ca daca as cumpara un modul de inchidere centralizata si l-as monta ar putea functiona ?
    Daca aveti cunostinte de genul va rog sa ma ajuteti cu un sfat.......chiar si pe gr_remus@yahoo.com

Ultima editare: 4 Iul 2012
  2. Pippo09

Pippo09 Silver Member

Locație:
    Tarnveni(Mures)
    Masina:
    ex:A4,1.9TDI,81kw AFN
    Desfa acel plastic in care e pompa si acea placa.Verifica atent placa si relipeste contactele dezlipite.
    Bafta!

3. remusarian 1st Gear Member

Locație:
    brasov
    Masina:
    Audi A4 b5 1995
    Revin din nou. Nu am apucat inca sa verific firele dupa cum mi-a sugerat Pippo09 dar o voi face si am hotarat sa imi montez si un modul de inchidere centralizata cu "telecomanda" imi poate spune cineva care ar putea fii cea mai buna ce tip sau ce model care sar potrivii si de unde as putea procura aceast modul. As aprecia daca aveti placerea sa imi da-ti cat mai multe informati despre modul cat si despre montarea acestuia in detaliu. Nu sunt un cunoscator dar am intalnit un electrician auto care presupun ca are habar de ceva si mi-a spus ca nu a mai montat asa ceva dar cu cateva informati ar putea sa o faca. Astept raspunsuri sau orice alta informatie si pe gr_remus@yahoo.com. Stiu ca sunt stresant dar sper sa nu deranjez pe nimeni. Va multumesc orcum pt informatiile data pana acum.

Ultima editare de un moderator: 7 Iul 2012
  4. Pippo09

Pippo09 Silver Member

Locație:
    Tarnveni(Mures)
    Masina:
    ex:A4,1.9TDI,81kw AFN
  5. lucas2588 1st Gear Member

Locație:
    constanta
    Masina:
    audi a3 1.9 tdi alh 90cp 2001
    o intrebare : partea de motoras cu rotita de grafit de la A4 se potriveste pe A3?

6. Raducu86 1st Gear Member

Locație:
    oradea
    Masina:
    Audi A4 B5 1.9 TDI (90 hp), 1Z, 1995
    probleme inchidere centralizata

Salut baieti am si eu o problema la masina si anume la inchiderea centralizata. Deschid masina de la usa sofer din cheie si se deschide doar usa mea si restul usilor si portbagajul nu se deschid decat daca trantesc usa mea de vreo 2 sau 3 ori atunci se deschid si restul usilor sau mai patesc recent ca inchid cu cheia de la usa sofer si mi se inchide doar usa de la sofer. Daca puteti sa ma ajutati la aceasta problema cu niste rezolvari sau sugestii.

7. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Ai contacte imperfecte (lipituri reci) pe placa modulului de inchidere din portbagaj (partea dreapta sub cutiuta de scule). Scoate modulul si refaci lipiturile pe placa. O sa mearga ca noua.

8. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    A4 B5, 1.8 Quattro, Passat B5 1.9 TDI AVF 4Motion
    Daca vei citi ce s-a scris mai inainte in acest thread vei gasi si explicatia problemei si rezolvarea ei.

9. Raducu86 1st Gear Member

Locație:
    oradea
    Masina:
    Audi A4 B5 1.9 TDI (90 hp), 1Z, 1995
    Acuma cand o sa am timp o sa il scot afara sa ma uit la el si daca ii dau de cap cu lipiturile atunci o sa va anunt si pe voi.Multumesc frumos pentru sugestie.

10. nastydriver

nastydriver 1st Gear Member

Locație:
    Botoșani
    Masina:
    Audi A4, 1.6, 1996
    Cum imi dau seama ca e rabatabila sau nu ?

Am incercat sa trag de ea dar nu imi dau seama unde e fixata. Oricum, nu are, din cate am vazut, vreo clapa cum au spatarele la scaunele din fata de la masinile cu 2 portiere.

Tot ce am realizat a fost sa descopar ca sub bancheta e o cutie, in spatele scaunului soferului.

Sunt in aceeasi situatie, nu stiu cum sa obtin accesul la clapa rezervorului de benzina, si asta chiar este o problema.

Apropo, spunea cineva ca scoate bornele de la baterie pt 30 minute. Ce anume se intampla daca fac asa ? Eu inca nu am incercat metoda asta, fiindca sper sa nu mi se reseteze ceva in sens rau.

Multumesc mult pt orice sugestie argumentata. :meeting:

11. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Bancheta rabatabila se vede:
    - din portbagaj, vezi spatele banchetei care se "rupe" in 2 parti inegale, una mai mare si una mai mica. Daca din potbagaj, cand te uiti catre bancheta vezi o bucata de tabla, NU ai bancheta rabatabila.
    - din interiorul habitaclului, se observa in partea superioara, unde sunt tetierele, in laterale, cate un maner care tragandu-l eliberezi partea mica sau cea mare (dupa caz) ca sa rabatezi. Tot langa maner mai e si o yala pentru a putea bloca aceasta rabatare.

Accesul la clapa rezervorului se face tot din portbagaj, tragand deoparte peretele drept, adica de pe partea cu clapa rezervor. Abia acum poti ajunge la acea tija care iti tine blocata clapa, tragand-o si eliberand clapa.
    Din faptul ca nu ti se mai descuie masina invartind in yala usilor de fata, (adia se descuia doar usa in care bagi yala) deduc ca atat restul de usi, cat si portbagajul dar si clapa rezervor nu se mai deschid pentru ca pompa de vacuum a decedat. Va trebui sa ajungi la aceasta pompa (care este tot in portbagaj pe peretele drept insa, mai la baza) si sa o inlocuiesti. Daca aveai yala de la portbagaj functionala atunci nu trebuia sa distrugi nimic pentru ca puteai deschide poirtbagajul si de acolo aveai acces si la clapa si la pompa de vacuum.

Bornele de la baterie le scoti degeaba. Nici nu te chinui ca pompa nu se repara singura, scotand bornele.

12. nastydriver

Locație:
    Botoșani
    Masina:
    Audi A4, 1.6, 1996
    Folosind cheia, pot deschide fie usa din stanga - separat, fie pe cea din dreapta. Insa, atunci cand usa opusa este deschisa, uneori reusesc sa o inchid, uneori nu :(. De pilda, cu portiera de la sofer deschisa (cu tija ridicata), daca merg la usa pasagerului din dreapta si o deschid, iar apoi o inchid, se inchide si cea de la sofer, deci cred ca totusi pompa nu e stricata.

La yala de la portbagaj am bagat wd40 si se roteste cand bag cheia (cu greu, ce-i drept), numai ca nu se deszavoraste.

Cred ca o sa incerc o metoda pe care am citit-o pe aici, in sensul ca la toate usile voi incerca succesiv, din interior, inchiderea / deschiderea de la clapita, respectiv tija, pentru cazul in care pistonasele sunt cumva gripate. Tot asa, voi asculta, pe rand, daca la actionarea cheii se aude vreun zgomot in stalpii usilor - daca nu cumva e ceva spart, vreun tub, si pierde presiune.

Scopul e sa refac sistemul de afara, incat sa pot folosi presiunea ramasa ca sa-mi deschida si la portbagaj.

O sa postez aici ce rezultate obtin.

13. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Imi pare rau sa te dezamagesc insa insist ca pompa este stricata.
    O pompa care nu este stricata merge in ambele sensuri si descuie 4 usi, 1 porbagaj si o clapa rezervor. A ta merge doar pe inchis si probabil doar pe 1-2 elemente.
    Bafta cu ce vrei sa incerci sa faci.

14. nastydriver

Locație:
    Botoșani
    Masina:
    Audi A4, 1.6, 1996
    Ceea ce ma intreb acum e cum se poate deschide yala aceea, in caz ca nu reusesc ce mi-am propus. Probabil ca tot la un service auto, nu ?

Am citit cam tot ce se putea pe aici in legatura cu inchiderea centralizata, vreo 5 topicuri, vreo 2 pe vwforum sau altele, dar in caseta cu sigurante, suprinzator, la pozitia 43 nu am siguranta, e doar locas liber, fara contacte electrice (o siguranta ar sta acolo ca intr-un soclu orb, fara sa aiba vreun rol evident). Asta daca iau de buna schema pe care am gasit-o pe aici pe forum :(

Ultima editare: 3 Aug 2012
  15. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Ti-am spus deja: trebuie sa intrii in potbagaj. Depinde de tine ce distrugi pentru a intra in porbagaj.
    Si la service vor face la fel, doar ca vei mai si plati ca sa iti distruga ceva. Pentru o persoana care se mandreste ca se pricepe si nu ii este frica sa se bage la reparatii, te-ai gandit prea repde sa fugi la service.

16. nastydriver

Locație:
    Botoșani
    Masina:
    Audi A4, 1.6, 1996
    Nu fug la service, ci doar ma prefac ca accept o solutie extrema, la rece, desi e clar ca tot eu o voi rezolva pana la urma. Practic, incerc sa minimizez pierderile, desi e bine sa stiu ca daca nu o rezolv, tot exista o iesire din situatia asta.

Faza cu bateria s-a intamplat - cu succes - in primavara asta, cand mi se descarcase, peste iarna, cea veche si am inlocuit-o cu alta, si tot asa, eram gata sa chem pe careva cu VAG-ul sa imi faca o diagnoza, ceva. Cumva, atunci si-a revenit de la sine inchiderea centralizata. Probabil ca o diagnoza chiar nu ar strica, sau e cazul eventual sa-mi fac rost de o mufa din aceea pt interfata.

Nu ma apuc sa distrug nimic pana nu incerc totul (inclusiv trantitul portierelor, ciocanitul in caroserie - desi urasc enorm lucrul asta :asskicking:).

Suspectez inca si ploile torentiale din ultimele saptamani, poate a intrat apa cumva la pompa, in burete - asa ca de ce sa accept simplist explicatii de genul "pompa a murit" ? No way ! Nici macar nu trancaneste in portbagaj cand functioneaza, ca sa stiu sigur ca e ceva spart prin ea.

17. sorin_rulz

sorin_rulz 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    audi a4 b5 1.6 benzina 1996
    Salut,
    Am si eu o problema daca ma poate ajuta cineva. Mi-am pus un kit de inchidere din telecomanda pe masina audi a4 din 96, avea inchidere centralizata si am vrut sa am si telecomanda. De la un timp cateodata imi face figuri, in ce sens: cand apas pe telecomanda butonului de deschidere, nu mi se deschide masina, se deschide doar cand vrea. La fel face si la inchidere.
    Am vorbit cu cineva si mi-a zis ca s-ar putea sa fie pompa vacuum defecta.
    Habar nu am cum arata, unde se afla si daca se poate repara. Daca stie cineva, o solutie ce sa verific sau ceva sfat, astept. Telecomanda functioneaza doar cand vrea.

Ultima editare de un moderator: 4 Aug 2012
  18. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Sorin, cauta-ma si incercam sa rezolvam problema.

19. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Sorin
    Incearca intai inlocuirea bateriilor din telecomanda. Daca pompa de vacum ar avea probleme (mai precis intreg modulul de inchidere ar avea probleme) ar trebui ca si atunci cand descui sau incui cu cheia sa faca figuri, respectiv sa nu se incuie sau descuie toate usile odata, ci numai cea pe care o actionezi mecanic, cu cheia, celelalte reactionand dupa deschiderea efectiva a usii sau dupa trantirea acesteia. In acest caz trebuie intervenit la modulul de inchidere care se afla in portbagaj in partea dreapta sub cutiuta de scule, invelit intr-un burete. Trebuie refacute lipiturile de pe placa acestuia.

20. sorin_rulz

sorin_rulz 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    audi a4 b5 1.6 benzina 1996
    Campary
    am aflat unde ii pompa de vacum,am luat telecomanda de rezerva si am verificat , fuctioneaza dar sunt curios cat o sa tina. si ii adevarat ca in telecomanda veche bateria era veche. ce am observat ca imi face figuri daca sta in masina in soare. :-?? o sa astept o vreme si o sa vad ce se intampla pt ca mi groaza la cate fire sunt acolo

Distribuie pagina asta