1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Inchidere centralizata cu pompa vacuum si alarma din fabrica OE cu inchidere centralizata la A4 B5

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de eminence, 28 Apr 2009.

1. nastydriver

nastydriver 1st Gear Member

Locație:
    Botoșani
    Masina:
    Audi A4, 1.6, 1996
    La mine, dupa ce am intrat in masina, si am tot butonat pe rand tijele de inchidere de la usi (trageam de clapitele de deschidere, tijele se ridicau, apoi le apasam si zavoram inapoi usa, si tot asa, de vreo zece ori) vad ca si-au dat cumva drumul, in sensul ca daca sunt toate usile deblocate, cand invart cheia in broasca, se inchid aproape instantaneu, asa cum trebuie.

2. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Sorin nu trebuie sa te sperii de firele alea, au mufe si nu le poti incurca. Daca mai ai probleme, scoate modulul si refaci lipiturile pe placa, evident nu pe toate ci doar pe cele care le suspectezi a fi desprinse (in general cele mai mari).

3. sorin_rulz

sorin_rulz 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    audi a4 b5 1.6 benzina 1996
    Campary ok multam :D

4. nastydriver

Locație:
    Botoșani
    Masina:
    Audi A4, 1.6, 1996
    Cum deschizi portbagajul daca e blocata broasca - fara sa distrugi nimic

Gata, eu am deschis portbagajul, si fara sa distrug nimic. Am bagat wd40 in broasca portbagajului, si apoi am tot incercat cu cheia in broasca pana s-a deschis singur.

Cred ca din cauza ca folosisem numai inchiderea centralizata, de la portiera soferului, nici nu stiam exact in ce pozitie trebuie sa fie butucul pentru a fi "inchis" sau "deschis".

Deci, "deschis" se pare ca e in pozitia | , iar "inchis" in pozitia -- (fanta unde bagam cheia), in timp ce pentru a-l deschide trebuie sa rotesti dinspre | inspre pozitia \ , cam cu vreun sfert de rotatie.

Daca nu folosim broasca pentru mult timp, se poate sa se blocheze de la mizeria intrata in ea, si fie ca nu mai intra nici cheia cum trebuie (asa patisem eu), fie ca daca intra nici nu se mai roteste (din cauza ca piesele alea dinauntru raman blocate in suportii lor, insa in pozitii gresite, tot din cauza mizeriei).:sob:

Acuma urmeaza sa vad cum demontez broasca si o "spal" bine pe interior.

O varianta a fost sa sprituiesc cu wd40 pana in adanc (se infinge tubusorul de la wd40 mult mai mult decat e lungimea cheii si se sufla acolo lichidul de curatare, pana galgaie din broasca un amestec de lichid murdar), insa nu e o curatare completa, ci numai o desfundare preliminara.

A, si la pompa de vacuum am avut acces cu ocazia asta, dar deocamdata am alimentat cu benzina, dupa ce am bagat mana si am demontat actuatorul din pozitia actuala (incat sa deblochez capacul de la rezervor). O sa ma ocup de pompa zilele astea, cand o sa am mai mult timp. (Oricum, desi am ramas deocamdata cu capacul de la benzina descuiat, nu e problema, fiindca acasa tin masina in curte, iar la birou am la poarta parcarii bariera cu telecomanda, in fata sediului, si nu intra chiar oricine acolo.)

Partea buna e urmatoarea : spatarul de la bancheta din spate SE POATE DEMONTA din interior, chiar daca nu e rabatabil. Nu ar fi facut nemtii o masina care "sa te incuie pe dinafara" daca ramaneai fie cu habitaclul incuiat, fie cu portbagajul, si fara chei la tine.

( Eu vad un singur motiv la asta : ar fi fost pacat sa trebuiasca sa distrugi usa, geamul, sau broasca de la portiere cand ramai fara chei. In cel mai rau caz se distruge broasca de la portbagaj, care nu strica in mod esential estetica masinii - si nici nu e asa de costisitoare reparatia ei, cred, ca si celelalte de mai sus - cand trebuie sa se recurga la ea, in cazuri fortuite din astea.)

Solutia e deci : din interior, se ridica spatarul de la bancheta, oarecum cu forta, fiind prins in niste cleme elastice, pe o inaltime de cam 7-10 cm, pana clemele alea il elibereaza. Evident, cand esti in habitaclu si ai portbagajul blocat, nu stii cum arata spatarul vazut din spate, din portbagaj, si cum trebuie sa il manevrezi ca sa il poti scoate fara probleme - si imi pare rau ca nimeni de pe aici nu s-a grabit sa imi explice treaba asta, ci numai ... sa ma indemne cum sa distrug ceva pentru ca sa am acces in portbagaj :( .

Insa bine ca altul, in situatia mea, cu ce citeste aici scris de mine, macar nu o sa aiba nevoie sa mai ghiceasca singur o rezolvare, fiindca forumul asta are menirea de a ne ajuta unii pe altii, cu informatii, in masura in care putem.

Problema rezolvata.

P.S. Concluzie auxiliara: esti incuiat prin afara masinii, si fara chei? distruge cel mult broasca portbagajului, nu altceva ! "urmeaza calea mesterului", cum spune si reclama :p

Ultima editare: 6 Aug 2012
  5. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Exista si topicuri in care este explicat cum de demonteaza spatarul insa ceea ce spui tu nu se potriveste cu ce este scris pe aici si cu ce stiu eu, si anume:
    - daca bancheta nu este rabatabila in spatele banchetei exista o tabla pe toata suprafata ei si tot trebuie distrus ceva daca vrei sa intrii in portbagaj pe aici, intrucat tabla este sudata.
    - daca bancheta este rabatabila nu este prinsa numai in cleme ci prima data se scot tetierele, apoi clemele ce le tin pe acestea, apoi 2 suruburi in partea de jos si abia acum aplici forta ca sa o ridici in sus, eliberand-o din cele 3 cleme superioare.

Mie imi pare rau ca tu crezi ca ti s-au dat sfaturi aiurea insa cunosc B5-urile mai bine decat iti cunosti tu masina si ma contrazic cu oricine atunci cand cunosc.

6. nastydriver

Locație:
    Botoșani
    Masina:
    Audi A4, 1.6, 1996
    Scuza-ma, insa eu cred mai bine ceea ce vad cu ochii mei, decat ceea ce citesc pe forum. Pot pune si o poza, dar am explicat clar ce am acolo, zic eu. Apoi, cine nu are spatarul ca la mine, nu i-ar folosi la nimic poza aia.

La urma urmei, mecanica auto e o stiinta exacta, din care toti invatam.

Eram un pic suparat pe sfatul sa-mi distrug portbagajul ca sa-l deschid, insa sunt multumit ca am gasit o cale mai buna si am spus-o si altora. Asta e tot. :sign_welcome:

Ultima editare de un moderator: 7 Aug 2012
  7. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Referitor la portbagaj, ca sa deschizi portbagajul la modelul tau daca yala portbagajului este blocata trebuie sa distrugi fizic yala. Nu ai cum sa intri din masina pentru ca ai o tabla in spatele banchetei si demontezi degeaba bancheta daca ai bancheta fixa - nerabatabila. Ai inteles ?

Ultima editare: 7 Aug 2012
  8. amantia 6th Gear Member

Locație:
    Sfântu Gheorghe
    Masina:
    A4 B7 2005 2.0 TFSIQ, WV eGolf 2019
    Am si eu o problema de ceva timp. Am deschidere prin telecomanda (venit cu alarma Viper, instalat acum 10 ani). Cateodata nu se deschide cu telecomanda. Daca deschid cu cheia usa soferului, se deblocheaza acea usa, iar cand deschid usa, sunt deblocate si celelalte. Ar fi pompa sau o crapatura in furtuni?

9. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    De vina sunt lipiturile reci de pe placuta pompei. In portbagaj in dreapta sub cutia de scule gasesti modulul invelit intr-un burete. Il scoti si refaci lipiturile pe placa.

10. Ferydeva

Ferydeva Silver Member

Locație:
    deva
    Masina:
    Audi A4 1.6 ADP 1996
    Lipituri reci in modulu de inchidere!

11. amantia 6th Gear Member

Locație:
    Sfântu Gheorghe
    Masina:
    Am scos pompa, ma uit acum unde ar putea fi acele lipituri reci.

12. amantia 6th Gear Member

Locație:
    Sfântu Gheorghe
    Masina:
    Am gasit 2-3 lipituri mai suspecte, am refacut, montat inapoi. Momentan functioneaza, dar verdictul pot sa dau numai dupa cateva zile sau saptamani. Multumesc pentru ajutor!

13. Raducu86 1st Gear Member

Locație:
    oradea
    Masina:
    Audi A4 B5 1.9 TDI (90 hp), 1Z, 1995
    Am revenit cu update, am dat modulul de inchidere centralizata din portbagaj jos si am gasit cateva lipituri reci adica nu eu ci electricianul, le-a refacut din nou dar din pacate tot asa imi face probleme inchiderea adica o deschid si de deschide doar usa mea mai merge ea dara foarte greu imi inchid masina.Cu alte sugestii daca ma mai puteti ajuta ??

14. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    E cu 2 mufe sau cu 3?

15. Tl03mzv

Tl03mzv 1st Gear Member

Locație:
    tulcea
    Masina:
    A4 B5 1.6 1997
    vezi ca in modul este un motoras din care pleaca 1-2 furtunase de aer,desfa motorasul din cele 3 suruburi si inauntru ai sa vezi niste carbuni,adika e un rotund mare care vine deasupra ala mai face cateodata probleme.cel putin mie la fel ca tine imi mergea sau cand ii dadeam un bobarnac la modul,si dupaia am schimbat ala si acuma merge.

16. Raducu86 1st Gear Member

Locație:
    oradea
    Masina:
    Audi A4 B5 1.9 TDI (90 hp), 1Z, 1995
    E modul cu 2 mufe, acuma o sa il desfac cand o sa mai am timp liber ca saptamana asta o sa fiu tot plecat si nu o sa am timp, dar poate in weekend ma uit la el si o sa ma uit la carbunele acela sa vad ce e de capul lui si o sa revin cu un raspuns la problema. Deja ma dispera inchiderea asta centralizata ca imi vine sa ii dau foc :)

Ultima editare de un moderator: 12 Sep 2012
  17. sorin_rulz

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    am dat jos pompa de vacuum dar tot imi face figuri . se inchide cand vrea si se deschide la fel inchiderea centralizata. ce inseaman lipituri reci ?, am citit aici pe forum ca sunt lipituri reci sau ceva de genu .am desfacut pompa si am sa pun niste imagini sa va dati si voi cu parerea ce sa ii fac care sunt de obicei problemele. carbuni sunt intacti nu sunt crapati sau sparti.
    http://imageshack.us/photo/my-images/835/img0239yo.jpg
    http://imageshack.us/photo/my-images/15/img0240qv.jpg
    http://imageshack.us/photo/my-images/24/img0241hr.jpg

Ultima editare de un moderator: 13 Sep 2012
  18. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Lipitura rece, adica pinul unei componente nu a aderat la placa, si face contact prin atingere, iar in timp o oxidare sau un supracurent strica acea lipitura.Mai pe romaneste, lipituri reci sunt contacte imperfecte ramase in urma lipirii componentelor. Ia un pistol de lipit si incalzeste bine toate lipiturile din partea dreapta a pozei (cercul mare) cu accent pe cele marcate cu cerculete rosii.

19. sorin_rulz

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    hey campary multam de sfat. Am sa dau jos din nou pompa si am sa refac lipiturile. Am gasit una cu 100 de ron, nu stiu ce sa fac daca sa o cumpar.

Ultima editare de un moderator: 14 Sep 2012
  20. cat 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    a4 1,8t quattro aeb,a38l
    @ sorin Daca e functionala ia-o fara sa clipesti ca e pomana...si o ai si pe a ta pt piese[rezerva]

Distribuie pagina asta