1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Inchidere centralizata cu pompa vacuum si alarma din fabrica OE cu inchidere centralizata la A4 B5

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de eminence, 28 Apr 2009.

1. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    alinropan, am mutat discutiile aici unde trebuia sa scrii de la bun inceput, intrucat tu ai un sistem care nu e montat de fabrica.

2. costel3232

costel3232 1st Gear Member

Locație:
    mures
    Masina:
    audi a4 16 1995
    Salut,
    Va rog frumos daca stie cineva ce trebuie sa fac dupa ce am demontat pompa vacum am curatat-o si nu mai functioneaza :banghead:
    Am ramas si cu portbagajul închis, s-a închis din greseala. Mentionez ca pompa e montata la locul ei dar nu mai functioneaza, nu se mai aude nimic. Trebuia sa resetez ceva dupa ce am curatat-o ? Va multumesc anticipat.

Ultima editare de un moderator: 16 Sep 2015
  3. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Ce ai ***ățat la pompa de vacuum, fi mai explicit. Contactele, paletele...
    Deschizi potbagajul cu cheia și te uiți dacă ai introdus toate mufele în carcasă pompei. Dacă da, desfaci pompă din nou și verifici cele 2 fire (e unul roșu și unul albastru) dacă nu e vreunul dezlipit.
    Nu ar strica să verifici și panoul de siguranțe de pe lateralul planșei de bord, stânga.

4. costel3232

Locație:
    mures
    Masina:
    audi a4 16 1995
    ovidiutm Multumesc foarte frumos de sfat, m-a ajutat enorm de mult, esti un om de nota 20. :) :yahoo: Am montat totul la loc cum ai zis, functioneaza totul normal, doar că atunci cand deschid masina pompa functioneaza 30 secunde iar cand închid masina functioneaza 5 secunde maxim. Sa înteleg ca e o problema pe deschis ? daca ai putea sa ma ajuti cu un sfat ar fi binevenit. Multumesc înca o data.

Ultima editare de un moderator: 17 Sep 2015
  5. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Da, e o problema de circuit de aer: furtune, conexiuni intre furtune, conexiuni furtune/ carcasa pompa sau carcasa pompa/motoras.
    Daca inainte merge mergea bine, inseamna ca problema e in proximitatea pompei, acolo verifica.

6. costel3232

Locație:
    mures
    Masina:
    audi a4 16 1995
    Multumesc înca o data pentru raspuns ,o sa încerc sa ma uit la tot ce ai spus dar problema mai grava este că nu stiu cum pot sa îmi dau seama pe unde scapa aer sau cum sa fac sa depistez problema (mentionez ca nu sînt în romania sînt în germania ) aici sînt meseriasi foarte scumpi la lucrare.
    O să încerc sa vad daca reusesc sa fac ceva, multumesc OVIDIUTM

7. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Eu am patit asa o data si suprinzator rotita din grafit era problema. Nu era sparta insa pur si simplu scapa aerul.

8. costel3232

Locație:
    mures
    Masina:
    audi a4 16 1995
    ovidiutm ce sfaturi îmi dai, sa desfac din nou pompa ? Ce as putea sa îi fac sa nu mai scape aer ? Repet, doar pe deschis functioneaza mai mult de 30 secunde însa pe închis doar 3 secunde. Daca a mai întîlnit careva problema asta va rog frumos sa ziceti si mie că deja nu mai stiu ce sa fac. :crying:
    Multumesc la toti pentru raspunsuri. O zi buna în continuare va doresc.

Ultima editare de un moderator: 19 Sep 2015
  9. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Eu am avut un alt motoraș pe care l-am montat ca să văd dacă face la fel și așa am constatat ca sandvișul ală de grafit unde se învârte rotița, scăpa aer.

10. costel3232

Locație:
    mures
    Masina:
    audi a4 16 1995
    OVIDIUTM astazi a crapat pompa de tot,mai exact sa spart rotita din interior s-a facut praf toata nu mai pot sa o repar.
    Întrebarea mea este daca cumpar o alta pompa second o sa functioneze? doar bag mufele si va functiona ?sau trebuie facut altceva sa o adaptez sau cum ?
    Si apropo ai avut foarte mare dreptate, intradevăr scăpa aer pe la rotita de grafit, multumesc înca o data pentru raspunsuri si pentru ajutorul acordat .

11. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Dacă e același cod și are aceeași codare e plug&play. Dacă nu, ai jumi juma șanse să fie compatibilă.
    Mai ai însă o varianta: să păstrezi tot ce e al tău și să înlocuiești doar motorașul cu tot cu rotițele de grafit, de la altă pompă. Eu am făcut asta de mai multe ori, fără probleme.

12. vczmarius

vczmarius 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B5, Avant, cutie automata, AJM, 2001
    Semnalizarea avariilor la inchiderea usilor din cheie

Buna ziua,
    Vreau sa va intreb daca stiti din ce cauza ar putea sa nu mai clipeasca avariile cand inchid sau deschid masina din telecomanda (cheia normala). Tin sa precizez ca pana acum 2 saptamani a functionat. De cateva zile am inlocuit antena radio din plafon, am dat jos cea cu amplificator din plafon si am pus alta simpla din grupul VAG, am dat jos plafoniera din portbagaj pentru a avea acces acolo, dar am pus-o la loc si functioneaza fara probleme. Nu stiu din ce cauza ar putea sa nu mai functioneze avariile la inchiderea usilor. Daca stie cineva sa imi spuna unde sa ma uit va multumesc anticipat.
    Multumesc.

13. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Daca nu iti clipsesc avariile cand incui masina, de obicei inseamna ca masina nu vede usa/capota/hayon ca fiind inchise. Deci o problema pe partea electrica, fire intrerupte, mufe corodate, etc.
    As incepe prin verificarea firelor din mansonul de cauciuc la usa soferului, urmata de o scanare cu VCDS.

14. melinda bente

melinda bente 1st Gear Member

Locație:
    oradea
    Masina:
    Audi 1.8 ADR 1995 A4B5(8D2)
    salut !

Am si eu probl. cu inchiderea.m-i s-a recomandat sa ma uit la mufe daca nu sunt oxidate.erau ok. Am explicat si unui electrician ca se deschide greu si din cheie si din telec. bazaitul persista dupa inchidere\ deschidere undeva intre 5 si 20 de sec.zicea ca poate la una dintre usi e probl pe furtunasul de aer,fisurat poate. Cateodata da sa se deschida dar cad inapoi țâmburușele alea din uși. Oricum am cautat si gasit pompa respectiva ,m-am uitat la mufe una e cu 12 pini cealalta o fi plus- minus!?( unu mai gros unu mai subtire) o sai fac si o poza . Am zis ca daca tot am dat de ea,sa o iau jos sa intreb la piese linga mine un pret. Genialu de mine nu m-am gandit si am ramas cu portbagajul blocat la fel si usita de la rezervor. Nu merge sa deschid din cheie. Are careva solutii? Nu as vrea sa sparg butucul. Daca ar fi să...as lua din dezmembrari ,cum sa il iau pe cel potrivit!? Si care metoda e buna de spart butucul (șurubelnita invartita fortat in el!? ,burghiu ?!..etc ) ?
    Multumesc !:(:keule:

15. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    În primul rând sunt 2 feluri de pompe:
    - cu 2 mufe
    - cu 3 mufe
    Apoi, în cutia aia este integrat și calculatorul de confort.Evident acolo contează codul pompei, pentru ca diferă calculatorul de confort. Dacă ai chei cu închidere din buton înseamnă ca confortul știe telecomandă. Dacă aduci altă pompă cu confort care nu știe telecomandă, o să pierzi posibilitatea închiderii/deschiderii din telecomandă.
    Cât despre deschis portbagajul, nu am înțeles dacă ai scos deja pompa sau nu. Dar cheia invartita în butuc e suficient să deschidă portbagajul. Dacă nu îți merge, atunci să nu îți pară rău să îl distrugi, pentru ca dacă e defect, tocmai acum când te bazezi pe el, te lasa.

16. vczmarius

vczmarius 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B5, Avant, cutie automata, AJM, 2001
    Multumesc frumos pentru raspuns, voi cauta mai amanuntit dupa fire intrerupte. La momentul cand sunt in masina si inchid usa/usile, in bord nu imi semnalizeaza ca as avea vreo usa deschisa si ma gandeam ca si la momentul inchiderii ar vedea acelasi lucru, ca toate usile ar fi inchise. Dar oricum voi verifica.

17. melinda bente

melinda bente 1st Gear Member

Locație:
    oradea
    Masina:
    Audi 1.8 ADR 1995 A4B5(8D2)
    pompa mea e cu doua mufe.Cheia nu e cu buton,am montat ulterior un modul cu telecomanda separata.Am reusit azi dimineata sa invart cheia fortat cu ajutorul unui mops, cu simt de raspundere evident.Am reusit sa deschid.Apoi tot cu ajutorul colegului am dat din cheie si telec inchis,deschis .am luat furtunasul jos de pe ea si am verificat presiunea la aer cu degetul :). Pompa merge zic eu. Cred ca ce imi ramane de facut e sa desfac usile la interior si sa dau cu ceva spray gen wd 4o sau ceva mai bun cu silicon.ma gandesc ca neamtu nu a facut asa ceva si o fi depuneri ,praf ...fapt ptr care se chinuie pompa sa miste mecanismele alea ... Ce zici ovi !¿ Si ce recomanzi ptr curatare si ungere? MUltumesc ptr sfaturi !!

18. amantia 6th Gear Member

Locație:
    Sfântu Gheorghe
    Masina:
    A4 B7 2005 2.0 TFSIQ, WV eGolf 2019
    Eu am avut probleme cu pompa respectiva in sensul ca cateodata nu inchidea/deschidea usile. Relipirea contactelor a rezolvat problema si merge de 1 an sau 2 fara probleme.

19. cat 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    a4 1,8t quattro aeb,a38l
    @Melinda
    eu zic ca problema e la portbagaj opune multa rezistenta daca nu merge usor broasca
    mcanismul e sub capitonaj

20. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Dacă atunci când ai tinut degetul pe ieșirea pompei mergea tot mai mult de 2 secunde, nu e bună pompa. Deci acolo trebuie să schimbi.
    Dacă însă mergea maxim 2 secunde primul loc în care cauți e în articulația portbagajului și a ușii soferului, să nu fie furtunul de vacuum fisurat.

Distribuie pagina asta