1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Inchidere centralizata cu pompa vacuum si alarma din fabrica OE cu inchidere centralizata la A4 B5

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de eminence, 28 Apr 2009.

1. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
  2. 91DON

91DON Silver Member

Locație:
    Paris
    Masina:
    N-am
    nu cred ca ar fi mers cu elice...pt ca trebuie sa faca putina presiune/vacum..iar cu elice nu cred ca ar fi reusit..in fine...macar alt material ar fi putut folosi...ceva usor si durabil...

3. balanel81

balanel81 3rd Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A4 Avant 1.8 ADR, 1998, 125cp, negru
    cred ca la tine e de natura electrica, vad o piesa care seamana cu un vas de expansiune, si un releu acolo, iar daca partea mecanica e ok... nu cred ca ar fi o solutie alta inchidere (un sistem after market), adica modul nou , o groaza de actuatori (usi, portbagaj, rezervor), mai bine alta pompa chiar si sh... parerea mea.

4. lupirenstein 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    audi a4
    Buna, am si eu o intrebare, sper ca sunt pe categoria potrivita. am avut o reparatie masiva la masina, un a4 din 2000, in sensul ca am sudat alt plafon, m-am rasturnat cu ea. evident, nu mai merg toate cum trebuie la ea, si o problema mare ar fi alarma originala, acel senzor de miscare. Se declanseaza aiurea, am incercat sa o anulez de la butonul aflat pe montantul B, partea soferului, dar nu merge. ce sa fac? m-ar interesa daca stiti sa imi spuneti unde se afla goarna respectiva, sa ii scot mufa de alimentare sa nu mai faca galagie.mersi

5. alexsala

alexsala 2nd Gear Member

Locație:
    Reșița
    Masina:
    audi a4 b7,2.0tdi brd Quattro
    Problema inchidere centralizata

de curand am descoperit o noua problemala inchiderea centralizata,si anume nu mai functioneaza.dar problema nu cred k este de la pompa de vacuum.plafoniera are optiunea ca becul sa se aprinda atunci cand o usa se deskchide si la mine exact asta nu face.si eu suspectez ca ar fi indeva un senzor central care vede daca o usa este sau nu deschisa si acel contact sau ce ar putea el fi nu mai functioneaza si de aceea inchiderea nu mai stie ce sa fac pentru ca ea nu vede nici usa deschisa nici inchisa.

s-a mai confruntat cineva cu o astfel de problema si daca aveti sugestii unde sa caut buba?
    multumesc anticipat!

6. balanel81

balanel81 3rd Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A4 Avant 1.8 ADR, 1998, 125cp, negru
    Nu ar trebui sa aiba nici o legatura cu usa (inchisa-deschisa), pentru ca la mine se poate inchide / deschide indiferent... ar trebui sa pui prima data vag-com-ul pe ea sa vezi daca nu ai vreo buba la partea electronica...si verifica si sigurantele...

7. alexsala

alexsala 2nd Gear Member

Locație:
    Reșița
    Masina:
    o sa verific sigurantele,dar ma roade faza cu becu care ar trebuie sa se aprinda atunci cand o usa se deschide si deci daca nu se aprinde,ori un contact nu functioneaza sau computeru nu vede usa deschisa si deci prin urmare nici computerul de inchiderea centralizata nu stie ce sa faca,fiindca nu stie daca usa e deschisa sau inchisa.sa vad daca gasesc pe cineva cu un vag-com,dar daca mai are altcineva vreo sugestie sunt bine venite.orice sugestie mai ieftina si eficienta este binevenita

8. MADcOW 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B5 1996
    Problema inchidere centralizata

Salut.
    Sunt nou pe club Audi. Tata socru si-a cumparat un Audi A4 B5 din 1996, 1.6 benzina. Masina e ok, vizual si mecanic (motor) chiar nu ma asteptam sa fie asa ok avand in vedere anul. O sa pun si ceva poze dar nu am acum la mine(sunt la lucru). Insa are o mica problema. Inchiderea centralizata.
    Aseara mi-am facut cont si am citit cam ce am gasit pe acest topic.
    Am vazut ca in principal apar probleme la pompa de vacum dar in cazul meu e ok. Se intampla urmatoarea chestie:
    Cand rotesc cheia sa inchid masina se blocheaza toate 4 usile, usita la benzina, portbagajul. Dar in momentul cand revin cu cheia in pozitia care o scot din butuc se deschid toate usile (se deblocheaza).
    Ce poate fi? Sistemul am inteles ca are pompa in portbagaj dar si ceva unitate de comanda sub bancheta din spate.
    Sa fie ceva de la sistem (pompa sau unitate de comanda daca intreadevar are cum spun eu) sau sa fie ceva de la una din usi.
    A mai intalnit cineva problema?
    Si inca o intrebare daca ma puteti ajuta.
    Pentru BMW (am BMW) exista pe net REALOEM (pot gasi orice part).
    Pentru audi exista asa ceva?

9. alexsala

alexsala 2nd Gear Member

Locație:
    Reșița
    Masina:
    idee cu pompa de vacuum nu e rea da la usi nu cred k e vreo problema cu firu fiidnca nu vede nici una din usi cand se deschide.si de aceea cred k e buba undeva unde se centralizeaza semnalel de la toate usile si unitatea respectiva nu actioneaza.adica nu da semnal k ar fi usa inkisa sau deskisa.si problema a mai mare e k daca trb sa alimentez nu se deskiode clapeta de la buson k a ramas p inkis;))

daca mai aveti idei sau sugestii va rog nu ezitati!!!

10. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Eu ma lupt la momentul de fata cu 2 masini care au probleme pe central si problema e asemanatoare mai poutin la partea ca nu vede usa deschisa. Si sunt si aproape convins ca daca scanezi masina iti da eroare de "likely leak".
    E posibil sa fi luat apa pe calc de confort (care e tot in pompa de vacuum) sau sa se fi oxidat pinii de la mufa maro.
    Daca vii la TM, ne uitam si iti spun ce are. Usita de la rezervor o sa trebuiasca sa o deschizi cu mana, dai la o parte mocheta laterala (in spatele stopului din stanga) si pipai tija din aripa ce duce la usita, apoi o tragi spre tine si gata, poti alimenta linistit. Vezi ca acea tija are niste cleme cu 3 puncte de sprijin pe aripa (asa sta ea fixa) daca te pricepi sa o scoti, daca nu, trage numai de tija ca e ok ca sa iti faci alimentarea.

11. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Incearca sa repeti treaba asta folosind butucul de la usa din dreapta sau cel de la portbagaj. Daca face la fel nu e din usa (nu pot avea aceeasi problema consecutiv 3 butuci) ci e o problema ori pe confort ori pe pompa.

12. 91DON

91DON Silver Member

Locație:
    Paris
    Masina:
    N-am
    alexsala daca vii azi la intalnire ne uitam noi si vedem ce are,ca si eu am probleme cu inchiderea centralizata.eu am scos furtunul prin care se face presiune/vacum de la pompa...si cand trebuie sa alimentez pun furtunu la gura si suflu/trag.ca sa nu mai trag mocheta :).

13. D807 Guest

broasca usa

baieti, problema vine din broasca usii.ca de acolo ia comanda, pentru plafoniera, ca masina asta nu are intrerupator la usa. ati vazut cumva la voi intrarupator?la a4 din 97, este exact mufa unde ies si firele de inchis si deschis, acolo e un fir subtire , alb/albastru, daca mai tin bine minte. deschide usa, cu o surubelnita, apasa broasca, masina sa stie ca e inchisa, si becul ar trebui sa fie stins atunci, apoi ia un fir de minus, si incearca , sa dai minus pe firul care ti-am zis, si trebuie sa se aprinda plafoniera.

Ultima editare de un moderator: 17 Iun 2010
  14. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Poti fi mai explicit cu broasca aia, eventual daca ai avea o poza?
    P.S. Eu am rezolvat ieri inchiderea centralizata, schimband rola de grafit.

15. 91DON

91DON Silver Member

Locație:
    Paris
    Masina:
    N-am
    eu zic sa mergi la electrician.te rezolva imediat,pe mine cel putin ma rezolvat repede si eficient :)
    mie nu imi mergea modulu de centralizare,mi la inlocuit cu unu functional (100 ron) si mia montat deschidere/inchidere din buton,2 chei de vw (200 ron).
    daca esti interesat iti dau eu numarul electricianului la care am fost (e din timisoara).

16. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Mda... am vazut eu care e treaba cu broasca la un Passat B5 (e identica si la A4 B5) e o rola care se uzeaza si nu mai da comanda switch-ului ca usa ar fi deschisa sau inchisa. Si intradevar solutia ar fi sa schimbati broasca, atentie daca o luati din schrot, cati bani dati pe ea ca in magazin costa 550 ron nou-nouta.

17. dcaramarin

dcaramarin Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4-avant-2.0 CR, CAGB
    Salut. Imi poate spune cineva daca se fac reglaje la inchiderea centralizata..? se fac din telecomanda sau din VAG...? intreb pt. ca am observat ca in unele momente dupa ce descui din telecomanda dar nu intru in masina, dupa un timp o gasesc incuiata(fara ca eu sa-i fac nimik). Si mai am o intrebare....daca schimb bateria o sa-mi mai functioneze la fel inchiderea centralizata..? Stiu ca am citit undeva dar nu mai stiu unde, ca se pot face diferite reglaje din telecomanda inchiderii centralizate. daca stie cineva il rog sa-mi spuna sau sa ma directioneze undeva unde pot afla....ma bate gandul sa dau jos bateria dar nu vreau s-o fac pana nu aflu ce se intampla cu inchiderea. Cu casetofonul m-oi descurca eu....multam anticipat

18. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Inchiderea centralizata e normal sa incuie din nou masina daca nu ai deschis nici o usa. Se poate si anula treaba asta dar sigur nu se va face decupland bateria.
    Nu exista nici un reglaj p care sa il poti face din telecomanda.
    Daca decuplezi bateria inchiderea o sa mearga la fel, trebuie doar sa inveti geamurile sa urce/coboare automat.

19. alexsala

alexsala 2nd Gear Member

Locație:
    Reșița
    Masina:

sunt convins k prin metoda asta se poate verifica daca se aprinde becu sau nu dar la mine indiferent k deschid una din usile din fata sau din spate de la nici care nu se aprinde becul din plafoniera,deci ink odata repet:nu cred k este problema din vreo broasca ci mai degraba de la unitatea din spate care face si vacuum/presiune.luni sapt viitoare am programare la un tip care se pricepe la modelele mai vechi de audi si vedem ce gaseste el.multumesc de sugestii pana acum si daca mai aveti pareri nu ezitati sa le afisati k sunt binevenite.

20. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    alexsala, da si eu cred ca la tine problema vine de la computerul de confort. Dar... nu sunt asa de sigur ca la modelul tau e in spate in carcasa pompei de vacuum.
    Test simplu pentru aflare:
    Scoate mufele de la pompa de vacum (tu ai numai 2, una neagra si una crem) si vezi daca (cu contactul pus) mai functioneaza geamurile electrice sau trapa (daca ai). Daca raspunsul este pozitiv nu e acolo confortul tau ci mai degraba sub footrest sau sub mocheta dedesubt de scaunul soferului.

Distribuie pagina asta