1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Injectoare motor 2.7 si 3.0 TDI - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de radu35, 6 Apr 2011.

1. COSAND 1st Gear Member

Locație:
    Franţa / Ploiești - Romania
    Masina:
    AUDI A6C6 2.7TDI QUATTRO
    audi66 Acea eroare nu mai apare. A aparut dupa ce am dat blana la o plecare de pe loc si masina a intrat in limp mode. Avand un OBD am sters erorile si masina a mers de atuncim doar ca are aceste trepidatii si la relanti acum. Singura eroare care imi ramane este aceea pe cilindrul 3.

Din ce imi spui tu, acea eroare nu poate reprezenta ceva foarte grav ? e mine ma sperie ce citesc pe internet despre aceasta eroare P030300
    Cauzele fiind de la o bujie arsa pana la calamina in capul cilindrului care dupa mine inseamna motor "kaput".

@vp44 Legat de combustibil ai foarte mare dreptate. Despre profesionalismul si priceperea francezilor iar ai foarte mare dreptate. Din pacate trebuie sa incerc acest lucru. Diagnosticul este pus de service de la reprezentanta Audi. Cert este ca pot vedea cu ochiul liber ca pe langa doua injectoare sunt scurgeri de ulei.

Din pacate nu am ce face si trebuie sa vin spre tara pentru ca am terminat contractul in Franta si urmeaza sa incep altul in Norvegia.
    Ma gandesc ca daca patesc ceva pe drum, avand reparatia facuta de Service Audi sunt acoperit de garantia oferita de ei. Asa este ?

2. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Total eronat.

Ce garantie iti acopera faptul ca ramai cu masina in drum ?
    Fa-ti asigurare la ADAC, e vreo 70 €uro / an international.

O bujie costa 10 €uro, de ce nu le-ai inlocuit ? Oricum daca ar fi arsa ar da eroare pe tester.
    Du-te la un service care stie ce face, verifica instalatia de span, verifica injectoarele pe banc de proba, verifica compresia pentru a scoate din calcul o problema interna pe pistonul 3, etc.

3. vp44 2nd Gear Member

Locație:
    Madrid
    Masina:
    A6 2,5tdi motor AFB
    Garantia presupune sa te intorci la acelasi atelier care a efectuat reparatia ca sa constate din vina cui s-a intamplat (a clientului mereu, bineinteles).
    Mai importanta este asigurarea, daca o ai de la o firma serioasa, cel putin nu vii acasa pe jos. Nu stiu cum este in Franta cu garantiile si asigurarile, doar am calatorit pe acolo, nu am locuit.
    Daca te pricepi, schimba injectorul de la cilindrul 3 cu altul de la alt cilindru si vezi apoi daca mai da eroare si pe care cilindru da eroare de data asta. Indiferent ce motor ai, benzina-motorina, baga ulei 2T ... din cel care se baga amestec la motociclete, in rezervor, sa zicem cam 200 ml la fiecare 10 litri de combustibil, nu este o cantitate critica si lasa masina sa functioneze o perioada. Nu iti face griji, treaba cu uleiul 2T functioneaza foarte bine si te asigur ca oricum nu va strica nimic. Daca eroarea de pe cilindrul 3 se muta odata cu schimbarea injectoarelor intre ele, este posibil sa ai o problema electrica la injector, asa ca poti cumpara altul.
    Daca nu se schimba, ori ai probleme cu cablul care alimenteaza injector 3, ori ECU, ori cum spuneam a inceput sa bage pilitura pompa de injectie, ori poate ca nimic din toate astea.

Distribuie pagina asta