1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Instalatia de racire motor - apa nu sta la 90 grade - la Audi A4 B6

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de mlmmarius, 22 Oct 2007.

1. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Mai intai trebuie sa vezi pe unde pierde lichidul, apoi sa remediezi defectiunea si apoi sa completezi pana la nivel.

2. smailly_razvan

smailly_razvan 5th Gear Member

Locație:
    Hunedoara
    Masina:
    AUDI A4 B6 2.0i 131 CP
    Mai am 2 degete de lichid de racire pe fundul vasului, cu cat trebuie sa mai completez pana la nivel si cat la suta apa si cat antigel?

3. cobi

cobi Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Ex :Audi
    Intai verifica starea antigelului ( ce temperatura prezinta in momentul de fata ) si apoi completeaza - poate trebuie doar antigel fara apa distilata .

4. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Procentele de dilutie sunt inscrise pe eticheta antigelului. De regula se face 50% antigel cu 5o% apa distilata.
    Informativ, vasul de expansiune are capacitate de cca 2L pana la nivel. Deci, un litru de antigel si un litru de apa distilata iti ajung.

5. sanducosmin Bronze Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    audiA4,1.9tdi, 2005+A4,1.9tdi,2001
    masora prima data conentratia lichidului de racire si apoi vezi cum faci dilutiia.

6. stefanache.alin 2nd Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi A4 B6 AVF
    Cu ajutorul tutorialelor dupa acest forum am schimbat Termostatul + Senzorul de apa + antigelul.
    Nici mie nu imi urca apa chiar deloc,cand am desfacut termostatul erea jumate deschis,acum apa imi sta numai la 90 C :D.

7. Mihai_dmg

Mihai_dmg Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 ,1.9 TDI AWX, 2002
    Salutare, revin si eu cu o problema, defapt mai mult vreau o parere. Nu mai sta apa la 90 de ceva timp. Am observat ca intr-un an a scazut antigelul de la maxim sub minim, am mai pus niste apa distilata. Problema pe care o am eu cred ca tine de termostat, nu o sa il schimb acum, probabil prin ianuarie, februarie, cand ma apuc de distributie.
    Din cate am inteles este pozitionat in spatele distributiei. La mine problema sta asa: de cand a venit timpul rece apa nu mai sare de 70, sub nici o forma, am stat cu ea pe loc am turat-o la 3000 de ture 15 minute, nimic, la drum intins daca ajung pe la a 5-a si 2700 de ture, parca incearca sa treaca putin peste 70.
    Vara trecuta la mers prin oras mai prindeam 90 de grade, aglomeratie, etc. Dar mi se intampla ceva ciudat, cand stateam la semafor ceasul era la 90 de grade, cand plecam de pe loc, intr-o secunda cadea la 60 de grade si apoi urca asa treptat pana pe la 70-80. Ma gandesc ca poate sa fie si senzorul de temperatura, nu-i problema o sa il schimb si pe ala, dar e posibil sa fie si ceasul care indica temperatura lichidului ? Cand am facut verificarea cu VCDS-ul, lichidul era la 90, nu puteam sa imi dau seama daca ceasul arata sau nu eronat, dar si acum cand apa e la 70, daca ridic capota e foarte cald radiatorul , totul, ca si cand are 90 de grade.
    O intrebare finala: ce se intampla daca merg mult timp asa cu masina ? Adica pana dupa iarna, se poate intampla ceva la motor sau doar nu mai pot avea performante maxime cu masina ? Multumesc anticipat.

Ultima editare de un moderator: 11 Noi 2013
  8. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Mihai, nu e chiar asa de negru "dracu" asta. O sa-ti consume mai mult, motorul nu mai lucreaza la temperatura optima. Poti sa faci urmatoarele :conectezi vagul si masori temperatura atunci cand e acul la 60-70gr(dar tu stii ca ai circulat destul si ar trebui sa stea la 90) si verifici temperatura pe ambele module, Engine si Instruments. Daca temperatura citita de pe un modul e mai mare sau mai mica cu mai mult de 3-4 grade fata de celalalt, atunci si senzorul de temperatura trebuie inlocuit. Daca nu, cumpara un termostat Behr sau Wahler pentru Audi (gasesti la magazinele de profil, 50-60 ron, temperatura de deschidere 87-102grC) si dute la cineva sa ti-l schimbe. Nu are treaba cu distributia, se schimba in 10 minute. Sa ai si 1l de antigel si unul de apa pentru completare, o sa se piarda niste lichid. Nu merita sa stai asa pana la primavara. Parerea mea. Succes.

9. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Schimba senzorul temp antigel G62 in prima faza;termostatul e in lateralul motorului,nu in spatele distributiei si se schimba usor.

10. Mihai_dmg

Mihai_dmg Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 ,1.9 TDI AWX, 2002
    @nucu` Da, deja am observat ca "haleste" ceva mai mult fata de normal. Plus ca miroase foarte tare a motorina nearsa. Acum ceva timp imi apareau probleme cu senzorul G62 pe VCDS, dar am ignorat. O sa incep prin a schimba acel senzor, daca nu isi revine o sa schimb si termostatul. Credeam ca se afla in spatele distributiei, din auzite, de aceea nu l-am schimbat pana in prezent. Oke ,multumesc pentru raspunsurile prompte. Bafta!

11. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Toate motoarele,pana ajung la temp optima,va consuma mai mult,ECU "injectand" mai mult combustbil;avand un senzor de temp antigel sau/si un termostat stricat,motorul neajungand la temp optima,va merge cu un amestec mai bogat in combustibil in permanenta,de aici si consumul crescut si mirosul de gaze nearse,

Senzorul G62 e un lucru comun care se strica la VAG,din fericire e ieftin si usor de schimbat :)

12. attikatona

attikatona 1st Gear Member

Locație:
    Dej
    Masina:
    Audi A4, 2000cmc an 2002
    Buna ziua. Am o problema cu temperatura lichidului de racire la un Audi A4 B6 motor 2000cmc an 2003. Nu imi mai urca temperatura la 90 grade. Am schimbat senzor temperatura termostat (pe care am dat 435 de lei) si azi am scos masina din service si apa tot la 70 de grade sta. Am dat o gramada de bani degeaba. Care ar putea fi problema?

13. postelnicu 1st Gear Member

Locație:
    corabia
    Masina:
    a4,1,9tdi,2003
    Salut , am schimbat termostat , senzori tot ce s-a putut si nu am reusit sa repar masina , imi facea presiune mare pe admisie si imi refula pe la vasul de expansiune , am decis sa ii schimb garnitura de chiuloasa si a necesitat si rectificarea chiuloasei , am puso la loc si masina merge prost la relantiu tremura chiar dupa cele mai minuscule reglaje precizez ca nu am schimbat oringurile la injectoare , o alta problema ar fi ca dupa ce ii pun termostatu nu se mai face circuitul de apa pe retur , daca ii scot termostatu se face circuitul nu stiu ce sa ii mai fac

14. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Nu am inteles ce ai schimbat senzorul temperatura si/sau termostatul?

Termostatul l-ai verificat daca deschide?Pompa apa verificata?Antigelul isi face circuitul complet(ai verificat daca radiatorul se incalzeste complet)?

15. postelnicu 1st Gear Member

Locație:
    corabia
    Masina:
    a4,1,9tdi,2003
    si senzorul de teperatura si termostatul , pai termostatul cand il cumperi nou e inchis nu ? il pun si nu isi mai face circuitul , e normal ca termostatu cand il pun sa fie inchis si circuitul sa il faca pe alta conducata , intrebarea mea este de ce atunci cand pun termostatul optureaza partea cealta si nu da voie sa se faca circuit la apa

16. johnny_dnz

johnny_dnz 2nd Gear Member

Locație:
    Padova
    Masina:
    audi a4, 1.9 diesel, 2005
    salut

Am o problema cu a4 din 2004, motor 1.9
    Imi scade nivelul de apa considerabil din vasul de expansiune, caldura imi baga putina, si dupa ce fac un pic de strada mai lunga, deloc nu mai baga. Dupa.. imi iese fum si un pic de presiune pe la capacul de ulei. Poate fi garnitura? Ce costuri pot fi daca e asta problema? Multumesc!

17. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Da, poate fi garnitura, probabil scoate apa pe evacuare. Nu creste si nivelul de ulei pe joja? In vasul de expansiune se vede o spuma albicioasa?

18. Fotok 1st Gear Member

Locație:
    Odorheiu Sec
    Masina:
    A4 -1.6 - 2002
    Poate sa ma ajute cineva cu un pret de termostat pentru A4 1.6 din 2002? Cele doua gheare sunt rupte si ramen deschis tot timpul.

19. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Deci sunt o mare varza la benzinare....:uhm: Se poate sa ai asa ceva?? Daca da, ai pretul in ron pe original in imaginea 2, asta daca ai unul din codurile de motor specificate acolo.;)

20. aly2006g

aly2006g 1st Gear Member

Locație:
    Simeria
    Masina:
    Audi A4,2.0,2002
    Salut,
    Eu am un A4B6 motor de 2.0 benzina de cateva luni ma tot lupt sa imi dau seama care-i problema...am schimbat termostatul(degeaba ca baga caldura si inainte) si senzorul dar tot degeaba.La inceput dupa ce am schimbat termostatul mai urca pana pe la 70 de grade maxim 80 daca mergeam intr-o viteza inferioara cand schimbam intr-a 5-a scadea temperatura,in momentul de fata nu se mai misca deloc acul.Pe tester nu aparea nici o eroare cand am schimbat termostatul impreuna cu senzorul,acum trebuie sa merg iar sa o pun la tester sa vedem daca este vreo schimbare.Aveti habar de vreun senzor ceva pe care l-am trecut cu vederea?A mai patit cineva asa ceva?

Distribuie pagina asta