1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Instalatia de racire motor - apa nu sta la 90 grade - la Audi A4 B6

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de mlmmarius, 22 Oct 2007.

1. io78sv 1st Gear Member

Locație:
    suceava
    Masina:
    audi A4
    e indeajuns si40

2. io78sv 1st Gear Member

Locație:
    suceava
    Masina:
    audi A4
    Termostatul ar fi problema pt variatia de temperatura.cat despre nivel ai o pierdere de antigel.Poate fi pe la pompa de apa.Schimba pompa .cand inlocuiesti curelele.In rest DA-I JAR:racer:

3. cipri@n

cipri@n Bronze Member

Locație:
    Iași / Catania
    Masina:
    A4 Avant 2002, 1.9 TDI, 131 CP, AVF
  4. cata2002 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    Audi A4 1.6, 101cp
    Scanare Vag

Salut.Am fost azi la un prieten si mi-a testa masina.In urma testarii au rezultat 4 erorii:
    1. 00520-Air Mass/Air Flow Sensor(G70)/(G19)
    31-10-Open or Short to Ground-Intermittent
    2.00537- Lambda(Oxygen Sensor)Regulation
    19-10-Lower Limit -Intermittent
    3.01367-central locking pump run time exceeded(Likely Leak)
    35-00 - -
    4.01366- opened due to crash signal
    35-00 - -

Ma poate ajuta cineva????

5. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Vezi ca dieselul se incalzeste mult mai greu decat benzinara cand e rece afara.Nu cred ca ai nici o problema si la mine e la fel(am doua masini diesel).

6. jashem

jashem 3rd Gear Member

Locație:
    cluj
    Masina:
    audi a4 1,6 petrol B5 /1997
    SAL BAIETI AM O PROBLEMA MAI DELICATACARE NU O INTELEG NICI CUM..... LA MASINA SOTIEI AM SCHIMBAT DE O SAPTAMANA TERMOSTATUL OT CA NU SE INCALZEA MAI DELOC , NUMAICAND URCAI UN DEAL.... ACUM STA TEMPERATURA FIX LA 90 INDIFERENT CEFACI.... SI BAGA CALDURADE NUMA TOTUL OK. DECI NU DEPASESTE DE 90 DE GRADE NICODATA DAR NU INTELEG DE CE NU AJUNGE APA CALDA IN RADIATOR ADICA PANA LA TERMOSTAT E CALD, SI DE ACOLO TERMOSTATU ARTREBUI SA SE DESCHIDA SI SA LASE APA SA MEARGA IN RADIATOR SA O RACEASCA NU? DAR LA MINE NU MAI IESE DIN TERMOSTAT ....DE ACOLO E RECE APA...... NU MAI ITELEG..... DECI AM B5 1,6 aDP FURTUNUL DE SUS E CALD, DE LA RADIATOR......ALA CARE IESE DIN RADIATOR SI CEL DE JOS CARE INTRA IN RADIATOR E RECE...... NU MAI INTELEG......

7. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    1.Iti face figuri debitmetrul nu des dar iti face.
    Schimba filtrul de aer des recomandarea mea la 5 mii de km.
    15 mii ptr Romania este mult prea mult.
    2.Sonda cu probleme asta se schimba
    3.banuiesc ceva legat de inchiderea centrala
    4.nu am idee.
    Bafta.

8. jashem

jashem 3rd Gear Member

Locație:
    cluj
    Masina:
    audi a4 1,6 petrol B5 /1997
    SAL BAIETI AM O PROBLEMA MAI DELICATACARE NU O INTELEG NICI CUM..... LA MASINA SOTIEI AM SCHIMBAT DE O SAPTAMANA TERMOSTATUL OT CA NU SE INCALZEA MAI DELOC , NUMAICAND URCAI UN DEAL.... ACUM STA TEMPERATURA FIX LA 90 INDIFERENT CEFACI.... SI BAGA CALDURADE NUMA TOTUL OK. DECI NU DEPASESTE DE 90 DE GRADE NICODATA DAR NU INTELEG DE CE NU AJUNGE APA CALDA IN RADIATOR ADICA PANA LA TERMOSTAT E CALD, SI DE ACOLO TERMOSTATU ARTREBUI SA SE DESCHIDA SI SA LASE APA SA MEARGA IN RADIATOR SA O RACEASCA NU? DAR LA MINE NU MAI IESE DIN TERMOSTAT ....DE ACOLO E RECE APA...... NU MAI ITELEG..... DECI AM B5 1,6 aDP FURTUNUL DE SUS E CALD, DE LA RADIATOR......ALA CARE IESE DIN RADIATOR SI CEL DE JOS CARE INTRA IN RADIATOR E RECE...... NU MAI INTELEG......

9. cata2002 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    Audi A4 1.6, 101cp
    Da problema e cred ca trage aer fals pe undeva caci se aude cand accelerez.Se opreste la relanti cateodata(relantiu oscileaza) si nu are aceasi putere constat.

10. cata2002 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    Audi A4 1.6, 101cp
    Sal! Am fost azi la un mecanic pentru problemele de mai sus si am constatat ca nu imi ajungea curent la debitmetru.Ok a schimbat prin bord nu stiu ce siguranta , mi-a curatat si clapeta de acceleratia, dar tot m-ai am probleme.Relantiu nu sta fix(oscileaza intre 780-840 rpm) ba chiar cateodata se opreste motoru si nu trage cum trebuie.Mi-a verificat si pompa de benzina si a zis ca e k.Acum parerea lui este calculatorul de vine (ECU cred ca se numeste)si din cauza asta face asa.Pareri ceva! Ma poate ajuta cineva????

11. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    1.tu ai probleme la sonda lambda asa spune vagul.
    Daca face probleme in special la cald e din sonda lambda.
    La rece lambda nu functioneaza.
    2.debitmetrul daca da eroare inca in vagcom trebuie schimbat.

12. cata2002 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    Audi A4 1.6, 101cp
    Da el mi-a zis ca sonda nu are nimic , in plus mi-a si masurat si emisiile de CO2( era undeva la 155g) pe cand in talon scrie 190g.Si am vazut ca i-a facut tot felu de teste si nu a iesit nimic.Si de acea a ajuns la concluzia caci calculatorul raspunde greu la comenzi sau e benzina proasta.Nici nu stiu ce sa mai cred in plus am si un consum cam mare. Cam 12% combinat in loc de 8.Nici nu stiu ce sa mai cred.

13. alexoble18 3rd Gear Member

Locație:
    piatra neamt
    Masina:
    audi a4 2.5 v6 150 cp tiptronic fab 2001
    unde este senzorul de temperatura ca trebuie sa il schimb si eu.cand sta acul la 90 cand scade la 60 -70 se tot plimba de unul singur,cred ca e de la senzorul de temperatura..unde este si ca-m cat ar costa unul ?

14. Rapier

Rapier Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A5 Sportback, 2.0 TDi (CNHA), 2016
    Ce an de fabricatie e masina ta? Sau mai exact ce model de A4: B6, B7, B8...?

La B6 este situat sub EGR (aprox sub cotul in L pe care il face acel racord gros) in partea din spate a motorului (spre habitaclu) in stanga (cum te uiti la motor din fata).
    Costa cam 60-70 RON.

Totusi atentie cu astea pt ca poate fi si termostatul de vina. Esti SIGUR ca e senzorul? Sa nu-l schimbi degeaba.

15. alexoble18 3rd Gear Member

Locație:
    piatra neamt
    Masina:
    scuze am uitat.a4 b5 98

16. voodoo_boy 3rd Gear Member

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A4
    Salut

Aceasi problema am avut`o si eu acum 2 saptamani. Am luat masina din Germania si facea la fel. Parerea mea e sa nu umbli la bord sau cine stie pe unde. Senzorul sau daca imi aduc bine aminte sonda de apa ii spunea si mai mult ca sigur este de vina pentru fluctuatiile acului. Este relativ ieftin si foarte usor de schimbat. Eu am dat pe ea in jur de 500 de mii si tin minte ca preturile variau incepand de la 500 de mii (50 Ron)si pana la 1 mil in functie de firma care le produce. Il gasesti foarte usor si ai grija cand dai mufa de pe el ca are o siguranta pe care trebuie sa o apesi altfel o sa o rupi. Dupa ce ai dat mufa jos vezi ca senzorul are o alta siguranta in forma de U care trebuie sa o scoti. Apropo...dupa ce vei da jos senzorul o sa iti curga aproximativ jumate de litru de antigel asa ca nu te speria. Dupa asta pui senzorul cu siguranta acestuia ... mufa si o sa mearga.
    Bafta

17. alexoble18 3rd Gear Member

Locație:
    piatra neamt
    Masina:
    dar in ce zona e senzorul mai exact ?ca la mine oscileaza cunai cand vrea el...cand sta l 90-scade sub 60,in mers sta iar l 80-90 scade iar...nici eu nu stiu ce sa mai cred.oare e termostatul sau senzotul ???:idea:

18. voodoo_boy 3rd Gear Member

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A4
    Eu ti`am spus ca la fel am patit si eu. Mie in timp ce mergeam cu ea...imi scadea la minim apoi urca la 90 iar scadea...toate astea in mai putin de 1 minut. Parerea mea e ca nu are cum sa fie termostatul in cazul asta... Eu stii cum mi`am dat seama? L-am prins o data cand nu vroia sa mai urce desi stiam ca motorul e cald si am pus pe cineva sa miste de mufa senzorului...si a urcat. Din ce am inteles de la alti posesori de B5 e o problema destul de des intalnita. Parerea mea e ca senzorul are momente cand citeste si momente cand nu de aia face acul asa.
    Eu zic sa incerci cu senzorul.

19. alexoble18 3rd Gear Member

Locație:
    piatra neamt
    Masina:
    atunci inainte de a schimba termostatul o sa schimb senzorul,dar imi poti spune unde e exact ?

20. voodoo_boy 3rd Gear Member

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A4
    Sigur...nu prea stiu cum sa iti explic asa ca o sa iti spun in termeni mai generali asa....sper sa intelegi e undeva pe furtunul de apa intre blocul motor si caroserie. Chiar in spatele motorului .... undeva pe langa pompa de servo de frana dar mai jos putin. Te apleci peste motor si cum te uiti in jos in spatele motorului o sa vezi o mufa...care duce la senzorul de pe furtun. Scuze pentru descriere dar...nu stiu cum sa iti spun in termeni tehnici. Cand ajung acasa o sa iti pun o poza ca sa vezi mai clar in caz ca nu ai inteles. Sa revii si tu cu un raspuns dupa ce rezolvi pentru ca m-ai facut curios :D

Distribuie pagina asta