1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Instalatia de racire motor la Audi 80 - 90 - 100 - radiator motor - termostat - temperatura apa

Discuție în 'Modele clasice' creată de pocitanie, 23 Oct 2007.

1. bebe_sb 2nd Gear Member

Locație:
    sibiu
    Masina:
    AUDI A4/B5 1,9TDI AHH Break 1999
    am sa incerc sa masaor temperatura cu un multimetru sa vad intradevar cite grade are motorul cind acul este peste 90 grade,oricum acum este iarna la vara va fi ami problematic mai ales in traficul urban

2. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Audi A6 Avant 1.9TDI AWX 2002
    Si eu am problema asta dupa schimbarea termostatului la un A4 B5. Mai precis la mine se vede temperatura pe climatronic (are niste coduri "secrete"), imi arata 97 grd. In schimb pe bord arata 90, poate fff putin mai sus, dar in nici un caz nu 97. Nu stiu ce sa zic. Chiar daca sa presupunem ca ar avea 97 de grade, ce se poate intampla?

3. dorutzu

dorutzu Silver Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    1.6 + 2.0
    In general am auzit pe foarte multi care se plangeau de cat citeste acul de la temperatura la audi B4. Am atasat si o fotografie mai jos. Important sa aveti instalatia de racire sub presiune, capacul la vasul de expansiune sa nu fie slabit de tot. De ce? Pentru ca sub presiune apa are un punct de fierbere mai ridicat, peste 100 de grade celsius si prin urmare presiune creata ajuta ca motorul sa nu fiarba, lucru total nefavorabil pentru motor. Pana la prima linie alba dupa marcajul cu 90 de grade (asa cum apare in poza mea) nu e de speriat in conditiile in care circulati mult bara la bara prin trafic greu de oras.
    DSC00647.JPG

Ultima editare: 24 Noi 2008
  4. FloRio

FloRio Platinum Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A4 1,9 TDI 110hp~AFN 1998
    dorutzu are dreptate,acelasi lucru l-am remarcat si eu,iar din ceea ce am citit pe internet,este foarte adevarat.Cat timp acul sta inainte de prima linie alba de dupa 90 de grade totul e ok

5. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Florio,la tine ce temp indica dupa ce ai scimbat termostatul?ca si tu te planeai de acelasi lucru.

6. FloRio

FloRio Platinum Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    la mine pe frigul asta tre sa circul mult sa indice pe 90,sta cam pe 87,cand la-m schimbat era mai cald si imi trecea de 90 la mers mai mult ,imi statea cosntant intre 90 si prima linie alba de dupa,deci acolo unde trebuie la b4

7. Scarabeux 6th Gear Member

Locație:
    Voluntari, Ilfov
    Masina:
    B4 1,9TDI,1993,1Z/ B5 1,9TDI, 2000,AHH
    Si eu am schimbat termostatul acum 3 zile. Dupa schimbare acul imi indica tot 85-87 de grade, foarte rar 90. Dar am sesizat ca se ridica la valoarea asta mai repede decat inainte, deci am facut bine ca l-am schimbat.

8. lutzy 2nd Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    A 6 1.9 TDI 96 KW
    Rezolvat problema temp.apa.

Am rezolvat cu incalzirea apei La B4 1Z pana aproape de 100 grade prin schimbul radiatorului. Acum apa sta in jurul temp de 60 grade chiar putin mai jos. Daca urc undeva trece putin de 90 grade si coboara imediat la 90. Radiatorul a costat 550 lei si am mai dat ceva pt montat.

9. Scarabeux 6th Gear Member

Locație:
    Voluntari, Ilfov
    Masina:
    B4 1,9TDI,1993,1Z/ B5 1,9TDI, 2000,AHH
    Vezi ca nici daca e prea rece apa nu e bine pentru motor. 60 de grade mi se pare cam putin totusi.

10. FloRio

FloRio Platinum Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Eu cred ca vroia sa scrie 90 nu 60. Temp de 60 de grade la motor il omoara

11. lutzy 2nd Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    A 6 1.9 TDI 96 KW
    Am gresut dupa cum a observat si FloRio am vru sa sciu 90 grade in loc de 60grade

12. lutzy 2nd Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    A 6 1.9 TDI 96 KW
    Radiator infundat

Am o problemna la B4 1.9TDI 1993 cu radiatorul in sensul ca abia l-am schimbat de vreo 2-3 saptamani deoarece era infundat si de cateva zile am vazut ca urca temp. apei pana aproape de 100 grade. Prima data cand am observat acest lucru am oprit si am pus mana pe radiator care era f. fierbinte in partea de sus si rece in partea de jos. Dupa un anumit nr de km (30-40) am oprit din nou si am constatat ca partea rece a crescut in suprafata iar cea calda a scazut. Mentionez ca am montat radiator nou, termostat pompa de apa si bulb pt termocuple e asemenea noi. Vechiul radiator era infundat deoarece l-am desfacut si l-am curatat cu o joja de la o masina mare. Se poate sa am mizerie in motor si mi-a infundat noul radiator asa repede? Masina am cumparat-o recent (aproximativ 2 luni) si stiu ca a stat parcata perioada lunga de timp insa nu stiu ce lichid de racire avea in motor, deoarece eu cand am schimbat pompa am pus si antigel nou. Daca s-a confruntat cineva cu asemenea problema si poate sa-mi dea un sfat astept cu nerabdare si multumesc anticipat.

13. ManiAcuV6 Banned

Locație:
    Iași sau Botoșani
    Masina:
    Audi A4 B6 2001 AWX
    Nu stiu daca ai auzit dar instalatia de racire se aeriseste. Am mai scris asta de 100 ori pe forum. Ideea e ca partea de termostat dinspre palele pompei de apa nu e plina cu apa deoarece se face un gol de aer. De preferat se slabeste colierul de la furtunul din mijloc al corpului pompei de apa sau se desface surubelul de aerisire de pe furtunul de la caloriferul de caldura pentru a se umple golul acela cu lichid racire. Apoi se strange surubul si gata.
    La tine e simprom clar de lipsa aerisire ceea ce nu e recomandat sa se intample doarece apar zone de supraincalzire a motorului. Sa speram ca e ok totul !

14. lutzy 2nd Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    A 6 1.9 TDI 96 KW
    Am schimbat radiatorul in urma cu 3 saptamani si a mers totul bine pana cand am observat ca urca temp apei. La schimbarea radiatorului am facut si aerisirea instalatiei de racire, dovada ca a fost totul bine timp de 3 saptamani. Intre timp am golit iar radiatorul si am bagat apa in radiator de unde am vazut ca a iesit putina mizerie. De asemenea am gasit mizerie si in vasul de expansiune (niste depuneri maronii) Desi am bagat apa prin radiator tem. tot urca si radiatorul se incalzeste f. putin in partea de sus pe unde vine apa de la termostat (din motor). Maine merg la un mecanic si intentionez sa scot radiatorul afara si sa incerc sa fac o spalare a motorului cu apa sub presiune. Sper sa reusesc sa fac ceva bun deoarece sunt suparat mai ales ca mai am si o alta masina (Peugeot 405D) care se inferbanta apa dar aceasta are chiuloasa fisurata. Sper sa nu fie aceeasi problema si la audi mai ales acum inainte de sarbatori si cu criza asta financiara.

15. daniel80 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi 80 1.8S NE
    Aceeasi problema am avuto si eu dar la mine supapa de la vasul de expansiune
    ramasese pe deschis.Poti verifica si asta.

16. DarkWater

DarkWater 2nd Gear Member

Locație:
    Bistrita
    Masina:
    Audi 80 B4, 1.9TDI 1Z
    Temperatura la apa?

Tocmai mi-am luat un alr B4 dupa ce in minunata seara de craciun l-am facut pe cel veki praf(pakat de vopsea)
    La B4'ul asta nou imi arata temperatura la apa pe langa 90 +/-, e normal la cel vechi nu crestea asa mult doar vara cand era foarte cald.

O alta intrebare e unde as putea gasi stopuri negre pentru el?

Ultima editare: 1 Ian 2009
  17. alex.petrariu

alex.petrariu Gold Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    Audi A8 4.2 quattro 2004 / Audi A4 2.0i 2001
    E normal sa-ti stea la 90 ! Cealalta masina poate avea termostatul stricat !

18. 200km/h 1st Gear Member

Locație:
    caracal
    Masina:
    Audi b4 Quattro
    apa e normal sa stea acolo unde zici tu iar pt stopuri gasesti spray negru special pt asa ceva .bafta!

19. DarkWater

Locație:
    Bistrita
    Masina:
    Audi 80 B4, 1.9TDI 1Z
    nu merge cu sprei ca is mai speciale dinalea de tunung si unu mi-e crepat si nu vroiam sa le schimb cu alea normale dar ms orcum:p

20. DarkWater

Locație:
    Bistrita
    Masina:
    Audi 80 B4, 1.9TDI 1Z
    nu stiu daca era neaparat stricat ca ajungea la 90-100 vara cand era cald asta insemna ca fierbea apa la temp aia ca ma gandesc ca arata o temp mai mica, poate moturu are ceva.. Orcum ala e cam tot ce a ramas intreg din masina aia ca am rasturnat-o in seara de ajun:( macar bn ca e ala bun ca o sa am putina nevoie de el ca planuiesc sa fac o recarosare, scap si dp il pun pe asta de la masina asta ca e sportiv :D

Distribuie pagina asta