1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Instalatia racire motor - la A4 B5 - antigel - termostat - discutii diverse - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de Tha JiM, 3 Noi 2008.

1. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    ady_2202 citeste cu mare atentie si ultimele 3 pagini din acest topic unde am mutat mesajul tau initial, postat aiurea. Bafta.

2. ady_2202 1st Gear Member

Locație:
    dej
    Masina:
    AUDI A4 1.9 TDI 85 kw cod AJM
    Scuze Cristi. Nu prea stiu la ce sectiune sa postez. Problema e ca am schimbat sezorul de apa, cel de la ventilatoare, termostatul si azi si distributia cu pompa de apa.
    Am citit si valorile de pe senzor direct si imi arata 100 de grade iar acul la bord sta putin peste 90. De cele mai multe ori sta pe 120 cu martorul aprins.
    O sa incerc sa schimb din nou termostatul deoarece cred ca nu deschide cum trebuie. Am facut si un test pe instrumente si tipul mi-a zis ca nu indica bine ceasul de apa si cel de combustibil. Sper sa-i dau de capat pana la urma.

3. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Repet, citeste si ultimele 3 pagini din acest topic cu mare atentie. Valorile diferite citite pe IC si pe Engine pentru senzorul de temperatura indica ca acolo ai o problema inca. Chiar si mai sus de ultimul tau mesaj scrie asta, adica ce ti-a raspuns colegul Ovidiu.

4. Salut,
    Am aceiasi problema cu pierderea lichidului de racire. Am observat ca pierd antigel din vasul de expansiune si am fost la mecanic s-a uitat si a zis ca nu-i o urgenta dar as vrea sa il schimb sa nu am probleme. Am gasit vas de expansiune, asa ceva pe net - firma NISSENS -> Versiune Value Line - este bun ? Multumesc anticipat.

5. felciuc costel 1st Gear Member

Locație:
    jud Prahova oras Cimpina
    Masina:
    audi a4 1.9 TDI 110cp an1997
    Cred ca am si eu problema cu termostatul. Am facut un drum lung de 450 km fara oprire si apa nu s-a ridicat mai mult de 65-70 grade. Am un audi a4 din 1997 1.9 tdi 110 cp e normal ca termostatul sa lucreze in acest mod ?

6. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Cristian ce te face sa crezi ca vasul de expansiune are o problema? E fisurat? Sau pierzi antigel pe la scurgerea de la supraplin?
    Daca pierzi la supraplin, vasul nu are nimic asadar nu are rost sa il schimbi.

7. LuChIaN0

LuChIaN0 Gold Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A4 1,9 tdi 116 CP AJM 2001 B5 (facelift) DUK
    Felciuc Costel daca temperatura nu a urcat mai mult de 75 de grade cu siguranta ai o problema ori senzorul de temperatura ori termostatul trebuie schimbat !!!

8. Romeo_79

Romeo_79 Gold Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    A4 Allroad 2.0 TDI 177 CP CGLC 2013
    Sunt sanse mari sa fie termostatul de vina,dar mai poate fi si senzorul pentru temperatura lichidului de racire.
    Te poti edifica daca faci diagnoza cu VAG-COM-ul.
    Oricum,daca nu ai schimbat niciodata termostatul,cred ca ai putea sa o faci acum.Si la mine statea la fel apa,si am rezolvat prin schimbarea termostatului (BEHR Termoth Tronic)

9. grigo112

grigo112 Bronze Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    A6 C6, 2.0 TDI. BRF, Audi A4 B7, Avant, 2.0TDI, BRD
    Astazi am observat si eu o mica problema in ceea ce priveste temperatura antigelului, pe bord imi sta acul fix la 90, dar la codul 49 de pe climatronic imi arata 89 C, oare se fie o eroare sau o problema cu termostatul ?

10. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Esti sigur ca acul sta fix la 90 grade si nu fix la 89? O diferenta de 1 grad nu poate fi considerata eroare. Citeste ambele valori cu vag com. Daca citesti una electronic (digital pe climatronic) si una vizual (analogic pe ceas), pe cea analogica nu o poti interpreta exact.
    Stai linistit, masina nu are nimic!

11. grigo112

grigo112 Bronze Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    stiu ca nu are nimic, numai nu stiu ce sa fac, sa schimb sau nu termostatul, pe ceas sta acul exact pe 90C

12. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Esti constient ca masina nu are nimic, insa nu te poti hotari daca e bine sa schimbi termostatul sau nu. Dar ce ai cu el ? Functioneaza in parametri. Ti-am spus ca masina nu are nimic, deci, ma refeream la termostat. E bun, lasa-l acolo. Risti sa-l schimbi cu unul after market mult mai prost calitativ decat cel pe care il ai. Dar ma rog, tu hotarasti !

13. Cristisor

Cristisor Platinum Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Fost proprietar de A4 (B5)
    Eu zic sa schimbi termostatul, apoi senzorul si, daca tot nu arata identic, sa comanzi un bord nou de la reprezentanta. Daca nici asa nu rezolvi problema, poti comanda un ECU nou si toata cablaraia aferenta, tot de la reprezentanta, si atunci ar trebui sa rezolvi problema :)

14. grigo112

grigo112 Bronze Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    cred ca cel mai bine ar fi sa schimb masina nu? :) multumesc oricum de sfaturi

15. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    grigo112 pui niste intrebari de tot rasul. Componentele mecanice asa cum este un ac care indica ceva, normal ca nu are precizia unui aparat digital. Masina ta nu are nimic si este normal sa existe diferenta aceea de un grad si poate uneori chiar si de mai multe grade. Iti faci griji degeaba si primesti raspunsuri pe cale de consecinta la intrebarile tale puerile si copilaresti. Nu mai insista sa scrii despre niste lucruri aiurea care nu fac decat sa aglomereze acest topic inutil pentru cineva care are nevoie de o informatia concludenta. Multumesc de intelegere.

O zi buna

16. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    grigo112, e normal sa fie diferenta chiar si de 3 grade.
    Mai mult, nici pe climatronic nu e exact (chit ca e digital). Daca vrei sa te convingi citeste viteza pe climatronic si compar-o in acelasi timp pe un GPS. O sa constati ca nimic nu e exact.
    Lasa masina in pace, totul e ok.

17. bushman

bushman Gold Member

Locație:
    București / Titu
    Masina:
    Audi A4 B5 , 1.8 ,ADR, 1996,125cai
    Eu ma reusit sa ai schimb termostatul, am facut si poze o sa le pun zilele astea cu tot cu povestea aferenta .

18. andries_alex05 2nd Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    Audi A4 1995, 1.6 ADP, 74 kw
    Am o intrebare, am cautat in acest topic dar nu m-am lamurit complet asa ca doresc sa stiu o data pentru totdeauna. Temperatura apei in bord, dupa o perioada de mers, timp in care acul ala tot creste si ajunge la 90 grade, acolo trebuie sa ramana pe restul drumului? Am auzit ca la altii ajunge la 90 si de acolo sta o perioada apoi coboara... Eu am fost saptamana asta la un drum mai lungut si acul ala dupa ce a atins temperatura de 90 acolo a ramas... Acum am inteles ca la fiecare masina e diferit, asa ca as vrea sa stiu daca la masina din dotare e normal asa ceva. Multumesc.

19. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Acul odata ajuns la 90 grade ramane acolo.

20. bushman

bushman Gold Member

Locație:
    București / Titu
    Masina:
    Audi A4 B5 , 1.8 ,ADR, 1996,125cai
    Corect cu ma spus si colegu temperatura trebuie sa ramana fix in dreptul valorii de 90 indiferent de lungimea drumului sau de conditiii , daca ia termostatul bun , cel vechi pe care l-am schimbat era blocat pe deshis si dupa ce apuca sa ajunga la 90 la un drum intins scadea temperatura pana la pragul minim de 60 .

Distribuie pagina asta