1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Instalatia racire motor - la A4 B5 - antigel - termostat - discutii diverse - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de Tha JiM, 3 Noi 2008.

1. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Da, intradevar poate fi garnitura de chiulasa sau termoflotul desi acesta din urma nu prea are moarte pe modelul nostru - din toti posesorii de diesel, nu stiu pe cineva sa fi avut probleme cu termoflotul. Trebuie sa vezi care din cele 2 piese a cedat.

2. wadiw 1st Gear Member

Locație:
    Spania
    Masina:
    Audi, A4 1.8 t, 2000
    Sal. Intentionez sa cumpar un Audi A4, an fabricatie 2000, 1.8 , benzina. Pretul mi se pare tentant. Insa vanzartorul imi zice ca consuma apa, daca ma pot exprima astfel. Intrebare: daca e de vina garnitura de la chiuloasa, puteti sa imi ziceti ce scule trebuie sa folosesc pentru a inlocui garnitura. Am luat si io de pe net un program AutoData v3.40.
    Va rog mult sa imi ziceti si mie cum sa procedez.
    Fiind in somaj , in Spania si avand mai mult timp liber am hotarat sa "imi prind urechile". Masina este foarte frumoasa. Asta ar fi singura problema.
    din descriere ar rezulta ca garnitura e de la chiuloasa ar fi uzata.
    Daca sunteti amabili, cei care va pricepeti si care aveti buna-vointa sa ma ajutati... putem discuta si pe skype ID: mr_wadiw
    Multumesc frumos, anticipat. Acest forum este extraordinar !!! Multumesc celor care au avut ideea sa il faca !!

3. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Sa lamurim un lucru. Garnitura nu se uzeaza ci se "arde", chiuloasa fiind solicitata la deformari dimensionale extraordinare datorata temperaturilor. Aceste deformari sunt mai mari sau mai mici, vizibile mai mult sau mai putin cu ochiul liber.
    Tocmai de aceea, dupa desfacerea chiuloasei, acesteia i se reface planeitatea. Pentru ca ma indoiesc ca ai sculele necesare refacerii planului, deja ai un handicap. Daca vei schimba garnitura fara operatia asta, problema va fi rezolvata doar pentru un timp.
    In fine, pentru desfacerea chiuloasei vei avea nevoie de o trusa care sa contina chei tubulare, surubelnite si imbusi. Nu cred ca iti poate spune cineva exact ce chei ai nevoie insa evident iti trebuie o trusa complexa, pe care daca nu o ai nici macar nu iti recomand sa te apuci de o operatie asa complicata.

Iti propun altceva, in locul tau asta as face:
    - cauta un service care sa iti schimbe garnitura de chiuloasa cu refacere plan.
    - vezi cat costa si negociaza cu vanzatorul pretul reparatiei.
    - cumperi masina cu mai putini bani si dai diferenta la service, astfel dormi linistit.

Sau:
    - dai un avans ca sa intaresti increderea vanzatorului ca vei cumpara masina.
    - te intelegi cu vanzatorul si mergi cu el la service unde discutati despre reparatie.
    - platesti pretul cerut de vanzator numai dupa ce reparatia a fost efectuata (evident pe banii lui).

Asadar, nu te complica sa repari tu ceva atat de complex pentru ca nici un forum din lumea asta nu te poate ajuta cu sfaturi la o operatie atat de complexa. Gandeste-te ca de pe forum nu poti lua scule si nici sa astepti pareri la fiecare pas, intrucat sunt prea multi pasi pentru reparatia asta, iar Autodata s-ar putea sa nu iti dea fiecare detaliu.

4. BogdyFanAudi

BogdyFanAudi 2nd Gear Member

Locație:
    Mures
    Masina:
    Audi A6 C6 2010 2.0 Tdi Caha
    Audi A4 B5 1.8 ADR termostat

Poate cineva sa ma ajute in legatura cu termostatul la acest tip de masina , as dorii sa stiu unde se afla ca sa il pot schimba , si daca se poate , un mic tutorial , nu conteaza pe ce site , torrent .etc Va multumesc anticipat
    Am cautat pe forum nu am gasit nimic.

AudiML apreciază asta.
  5. bushman

bushman Gold Member

Locație:
    București / Titu
    Masina:
    Audi A4 B5 , 1.8 ,ADR, 1996,125cai
    Se schimba relativ usor ,am ceva poze si ziceam ca o sa fac un tutorial dar am tot amanat , pana atunci o sa incerc sa ati dau cateva informatii in mare sa te descurci .
    Primul pas este sa demontezi scutul de plastic de la motor si avand in fata baia e ulei in partea stanga pe langa ea o sa vezi un furtun gros care vine de la radiator ,din partea de jos a acestuia si intra in blocul motor printr-o piesa din plastic de forma sferica prinsa de motor in 2 suruburi de 8 sau 10 nu mai stiu.
    Inauntrul piesei sferice din plastic se afla termostatul ce trebuie schimbat .
    Atentie cand dai furtunul jos sa nu imprastii antigel peste tot eu i-am pus o mengina dinaceea de lemn ca sa opreasca scurgerea pana am facut rost de un recipient pentru antigel in care sa se scurga .
    Un surub de la piesa e demonteaza relativ usor cu o tubulara si prelungitor iar celalat surub este pus cu o logica de francez ai nevoie de un adaptor pentru ca este in unghi si se ajunge mai greu al el .
    In cazul meu ca sa pot umbla ma isuor la termostat am demontat si o bara din metl care venea exact peste termostat presupun ca avea un rol de rigidizare a motorului .

6. cata.reddog 1st Gear Member

Locație:
    brasov
    Masina:
    audi a4 1.8 125cp
    Am o problema ciudata legata de al meu motor...imi fierbe apa in motor dar pe ceas imi arata90grade.Am schimbat garnitura de chiulasa,termostatul si totusi inca imi mai fierbe apa in motor,pierderi de apa nu am pe nicaieri dar in mers dispare apa din vasul de expansiune,presupun ca se evapora deoarece am vazut ca fierbea in vas.Cine ma poate lamuri si pe mine de ce fierbe apa in motor daca circuitul apei se face in mod normal?

7. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Tu ai 2 probleme diferite:
    - faptul ca apa fierbe dar tie iti arata in bord ca totul e ok (probabil e stricata sonda de temperatura)
    - faptul ca fierbe, daca excludem ce ai schimbat a mai ramas pompa de apa, vascocuplajul (ventilatorul de racire) sau traseu infundat.

Daca circuitul se facea normal (asta crezi tu) nu fierbea antigelul. Cauzele le-am scris mai sus.
    P.S. Apa (antigelul) nu se evapora pentru ca circuitul e sub presiune. Asadar pierderea exista, chiar daca e la supraplin.

Ultima editare: 3 Sep 2012
  8. RazvanNT 2nd Gear Member

Locație:
    Piatra Neamt/Almas
    Masina:
    Audi A4 B5 1.8 ADR 1995 GPL
    @cata.reddog
    Ai facut planeitatea la chiuloasa inainte de a schimba garnitura ?
    Este posibil sa fie si din cauza segmentilor sa iti fiarba apa.
    Cauze ar putea fi multe. Sper sa rezolvi problema.

9. cata.reddog 1st Gear Member

Locație:
    brasov
    Masina:
    audi a4 1.8 125cp
    am facut planeitatea inainte de a monta garnitura cea noua,nu avea fanta de lumina,deci ok.Ce am obs acum e ca apa se intoarce in vas f putin deci cred ca are dreptate ovidiutm pompa de apa nu mai baga cum ar trebui,am sa o schimb si vom vedea rezultatul.MULTUMESC pt sfaturi

10. BogdyFanAudi

Locație:
    Mures
    Masina:
    Sal. Am si eu o mica problema cu masina mea a inceput sa piarda apa din borcan , in instalatia de racire nu face presiune , la bord apa nu se ridica mai mult de 90c , garnitura de chiuloasa a fost schimbata acum 2 ani de zile , impreuna cu pompa apa , termostat , si refacerea planeitatii chiuloasei , imi puteti spune pe unde ar mai putea pierde apa , inafara de garnitura de chiuloasa , tin sa mentionez ca sub masina nu se face balta ,si nu observ scurgeri pe la furtune si nivelul uleiului nu creste , sau sa intre antigel in ulei.

11. cata.reddog 1st Gear Member

Locație:
    brasov
    Masina:
    audi a4 1.8 125cp
    sigur nu iti arunca apa pe la vasul de expansiune,pe la supraplin?
    mie pe acolo mi-o da afara in mers nu pe loc

12. BogdyFanAudi

Locație:
    Mures
    Masina:
    Nu arunca apa pe nicaeri ,se poate arde asa de repede o garnitura de chiuloasa ?

13. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Sistemul de racire lucreaza sub presiune. Daca la tine nu face presiune in instalatie, aproape sigur supapa de suprapresiune din capacul vasului de expansiune e blocata pe deschis si pe acolo pierzi apa in mers si nu ai observat.

14. BogdyFanAudi

Locație:
    Mures
    Masina:
    Si cam ce supapa e aceea , unde o gasesc si ce pot sa-i fac ?

15. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Este parte din capacul vasului de expansiune. Se inlocuieste capacul.

16. RazvanNT 2nd Gear Member

Locație:
    Piatra Neamt/Almas
    Masina:
    Audi A4 B5 1.8 ADR 1995 GPL
    reply

@BogdyFanAudi

cam in cat timp si cata apa iti pierde, poate sa fie garnitura de la termostat sau un colier. eu pierdeam in jur de 1l de antigel pe luna si era de la garnitura termostatului si pe locul de parcare nu se vedea strop de apa. daca nu pierzi mult, sunt ceva solutii in comert de pus in vasul de expansiune pentru a astupa mici orificii(prin care poti pierde apa), dar e cu un oarecare risc.

17. SpinDj 1st Gear Member

Locație:
    Targu Jiu
    Masina:
    Audi A4 B5, 1.6i 1996
    Disperare mareee :(

Salutare,
    Sunt detinatorul unui Audi A4 B5 1.6 benzina (ADP) si bag 2L de apa in masina la saptamana pentru ca imi pierde pe la flansa (codul ei este 050121133A) din spatele culbutorilor.
    Am dat sa o caut pe net dar nu-mi da flansa corespunzatoare, este un capat care nu corespunde. Daca ati mai intampinat problema asta, va rog din suflet scoateti-ma si pe mine din ... Am pus si o poza cu flansa respectiva (luata de pe Google si nu e un site romanesc). Stima si multumesc :respekt:

Ultima editare de un moderator: 15 Sep 2012
  18. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Nu o cauti pe net. Te duci la magazin de piese auto cu ea demontata si o comanzi. Nu o comanzi pe net. Intai o demontezi ca sa-ti aduca exact piesa care iti trebuie si sa o poti confrunta cu cea care o ai tu.

19. SpinDj 1st Gear Member

Locație:
    Targu Jiu
    Masina:
    Audi A4 B5, 1.6i 1996
    Am fost la magazinul de piese auto si nu se gaseste decat pe original,ajunge in 3-4-5 zile lucratoare si costa in jur de 150 de lei.. Ma gandeam ca v-ati lovit si voi de situatie si ma puteti ajuta sa rezolv si eu mai ieftin si mai usor.. Multumesc de ajutor oricum. Stima! :hi: :3sadwalk:

Ultima editare de un moderator: 15 Sep 2012
  20. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Incearca la mai multe magazine. Chiar daca vine numai pe original, adica din acelasi loc, discounturile respectiv adausurile magazinelor sunt clar diferite. Oricum, mai jos de 120 ron nu cred ca il gasesti.
    Iar pentru referinte viitoare e bine sa stii ca plasticurile si furtunele sunt piperate la pret. Si crede-ma, plasticul ala la 150 ron e ieftin, chiar foarte ieftin, si nu spun asta pentru ca eu am bani ci pentru ca sunt multe piese din categaria asta, care trec de 500 ron. Mai mult de atat, flansa asta rezista doar cativa ani pana va trebui sa o schimbi din nou.
    Evident, ai optiunea sa cumperi sh din dezmembrari insa s-ar putea sa o schimbi mai repede decat te astepti.

Distribuie pagina asta