1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Instalatia racire motor - la A4 B5 - antigel - termostat - discutii diverse - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de Tha JiM, 3 Noi 2008.

1. Marius.Babei

Marius.Babei 5th Gear Member

Locație:
    botosani
    Masina:
    Audi A4(b5) 1.6 101 cp
    salut!

cu tot respectul insa nu inteleg cum capacul permite trecerea antigelului dintr-un compartiment in altul(cel putin la b5) ?

2. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Pai e acelasi principiu ca si la oala sub presiune in care se fac sarmalele sau raciturile... sau un ceainic. Supapa aceea se ridica in sus si la oala si la vasul masinii.
    Diferenta e ca la masina ta, nu se evapora in aer, in sus, ci merge in jos pe un orificiu care intra in vasul secundar ce, repet, nu e sub presiune.

Nu trebuie sa ma crezi. Deschide vasul -dopul, evident- si analizeaza- atat dopul cat si orificiul din afara vasului principal in care ai antigel. Ba mai mult, arunca niste apa pe orificiul ala mic si vezi sub vas cum curge pe jos.

3. andreeafedo 1st Gear Member

Locație:
    arad
    Masina:
    Audi A4 1,9 tdi an 1995
    salut, ma poate ajuta si pe mine cineva?am schimbat trei termostate noi ,iar apa nu se incalzeste decat pana la 70 grade in mers, iar in stationare scade la 60 de grade.nu ajunge la 90 grade niciodata.
    mersi

4. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Schimba senzorul de temperatura sau verifica-l cu vag-com.

5. andreeafedo 1st Gear Member

Locație:
    arad
    Masina:
    Audi A4 1,9 tdi an 1995
    L-am verificat e bun nu stiu ce sa mai verific...mai caut..

6. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Cum l-ai verificat? Ai verificat si indicatorul de bord (ceasul de temperatura)?

7. andreeafedo 1st Gear Member

Locație:
    arad
    Masina:
    Audi A4 1,9 tdi an 1995
    Nu eu mecanicul a zis ca e bun,problema e ca vara apa urca pana la 90 si acolo sta iar pe timp de iarna nu urca mai mult de 75 in mers iar cand stationez scade la 60.

8. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Nu e bun. Schimba-l.

9. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Eu zic sa schimbi mecanicul si apoi termostatul. Pune unul bun, nu pe cel mai ieftin.
    Vad ca tu nu ai verificat nimic, desi e foarte simplu, vorbesti din auzite (din ce ti-a spus mecanicul care probabil nu si-a dat interesul. Daca vara urca la 90 si sta acolo, iar pe timp de iarna nu mai urca decat pana la 75 inseamna clar ca termostatul nu e bun (e blocat in pozitia deschis). Schimba-l cu toata increderea, altfel vei ingheta de frig in iarna asta.

10. RazvanNT 2nd Gear Member

Locație:
    Piatra Neamt/Almas
    Masina:
    Audi A4 B5 1.8 ADR 1995 GPL
    senzor

Eu as da vina pe senzor, nu prea vad cum sa nu fie bune 3 termostate NOI, chiar daca is facute pe vapor. Presupun ca nu ai cumparat 3 termostate identice din acelasi magazin acelasi brand.
    Si as schimba si mecanicul dupa cum spune si colegul campary :). Daca un mecanic la o problema asa simpla te pune sa schimbi 3 termostate, la o problema de motor te pune sa schimbi 3 motoare. Stima.

L.E. Si mai am o vaga impresie daca mai retin eu bine de ultima data cand am umblat pe acolo, ca termostatul poti sa-l pui si invers, asta fiind la un motor de 1,8 adr.

Ultima editare: 29 Oct 2012
  11. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Am exclus senzorul pentru ca spune ca vara urca la 90 si sta acolo.

12. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Eu as verifica inainte si temperatura apei afisata pe climatizor,daca ai,can.49.Ar trebui sa coincida aproximativ cu ce iti indica acul.Daca e diferenta mare sau iti arata -60º atunci clar trebuie sa schimbi senzorul.

13. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Pentru a elimina toate cauzele posibile trebuie sa schimbe mecanicul si sa mearga la unul cu vag com. Trebuie sa verifice temperatura apei cu vag com pe modulul engine, apoi pe modulul instrumente, apoi pe climatizare, iar in cele din urma output test pe instrumente pentru a vedea daca ceasul se ridica la 90. Daca temperaturile citite cu vag com corespund cu cea afisata de ceasul de bord si sunt sub 90, termostatul e defect.

14. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Ma gandeam ca e mai simplu sa verifice el acasa fara sa dea bani pe la mecanici iar daca e cazul si nu are el insusi vagcom-ul,abia atunci sa mearga la mecanic.Pe de alta parte,omul zice ca asta vara ii urca acul la 90,deci output test nu-i vad rostul,mi-e greu sa cred ca in 2 luni se deregla acul...

15. Romeo_79

Romeo_79 Gold Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    A4 Allroad 2.0 TDI 177 CP CGLC 2013
    Pot confirma acest fapt mai multe persoane?
    Intotdeauna am folosit BEHR,si au tinut destul de bine. Trebuie sa schimb termostatul,si nu stiu daca e ok sa trec pe WAHLER,pentru ca nu am folosit niciodata.

16. andreeafedo 1st Gear Member

Locație:
    arad
    Masina:
    Audi A4 1,9 tdi an 1995
    Mersi de sfaturi!Am sa mai schimb inca un termostat, chiar daca au fost de la firme diferite si mai ieftine si mai scumpe si o sa schimb si mecanicul!:)Revin cu noi informatii!

17. unnamed

unnamed 2nd Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    a4,b5,1998, 1.6 AHL
    Salutare!

Spuneti-mi si mie, va rog, pe unde dau drumul la antigelul din instalatie ca sa il schimb, exista un robinet sau pur si simplu scot un furtun din radiator? (la un motor 1.6 benzinar, nu imi amintesc acum codul)

....cred ca s-a mai scris, recunosc nu am avut rabdare sa citesc tot topicul, pana la jumatate nu am gasit nimic concret
    Multumesc anticipat.

18. bushman

bushman Gold Member

Locație:
    București / Titu
    Masina:
    Audi A4 B5 , 1.8 ,ADR, 1996,125cai
    Eu ati spun pentru modelul meu 1,8 adr dar toate eu pozitionarea cam la fel , in fata la radiator in partea dreapta jos o sa vezi o piesa de plastic cu o cruce pe ea folosind o surubelnita desurubezi piesa pana cand prin aprtea dreapta o sa inceapa sa iasa lichidul.
    Atentie pe acolo scoti antigelul din circuitul mare , pentru circuitul mic trebuie sa dai jos termstatul care la mine e localizat langa pompa de servo sub masina urmaresti orcum furtunul gros de la radiator si vezi unde intra in motor acolo de obicei e termostatul .

19. unnamed

unnamed 2nd Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    a4,b5,1998, 1.6 AHL
    Merci. O sa revin cu detalii dupa ce il schimb

20. Nickushor

Nickushor 2nd Gear Member

Locație:
    Liteni
    Masina:
    Audi A4 2.0 TDI QUATTRO 2010
    Salut,
    Apa in bord nu urca mai mult de 60- 65 grade niciodata. Sa fie defect termostatu l? nici nu stiu unde ar fi pozitia lui ca sa incerc sa-l verific si cum as pute ajunge la el. Daca cineva ma poate ajuta cu ceva indicatii ii multumesc anticipat.

Ultima editare de un moderator: 13 Noi 2012

Distribuie pagina asta