1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Instalatia racire motor - la A4 B5 - antigel - termostat - discutii diverse - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de Tha JiM, 3 Noi 2008.

1. bushman

bushman Gold Member

Locație:
    București / Titu
    Masina:
    Audi A4 B5 , 1.8 ,ADR, 1996,125cai
    Am rezolvat si eu problema cu termostatul schimband al 4-lea, sper sa fie si ultimul. La recomandarea colegilor am luat Wahler si merge ok acum se incalzeste motorul repede si sta la 90 indiferent de temperatura de afara.
    Dar, mi-a aparut alta problema: acum nu mai baga caldura ca inainte, doar cand dau drumul la ventilatie pentru o perioada scurta de timp (20 secunde) dupa aceea scoate un aer caldut. Mentionez ca inainte cu termostatul vechi aerul era fierbinte.

Ultima editare de un moderator: 3 Ian 2013
  2. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi 80 B3 1,8S PM 1989 ; Audi A4 B5 1.6 ADP 1996 ; Kawasaki VN800 Clasic
    treaba cu termostatele chiar pare ca e loterie mare...si eu am schimbat de cand am masina vreo 2 , iar pe ultimul l-am pus bher-T, nu pentru ca toti recomanda, ci pentru ca cel original dat jos de pe masina, era Bher.
    La mine problema cu incinsul motorului la relanti nu sa rezolvat in totalitate, cum spuneam si mai sus, s-au mai ameliorat simptomele dupa ce am facut spalarea cu jet de apa, dar tot e o problema undeva.

Acum de sarbatori am umblat in stanga si drepta ca tot omu la o cumparatura, la o ruda, pe ici pe colo, am facut si-un drum lung de vreo 800 km si acul a stat intepenit la 90 de grade, dar, am prins un ambuteiaj in bran unde am mers bara la bara cativa km, vreo 20-30 de minute unde temperatura a crescut la 95-96 de grade, dar dupa sa fluidizat traficul si am inceput sa merg si a scazut la 90 dupa cativa km. Probabil daca mai stateam inca atat sigur crestea in 100.
    Ceea ce am observat dupa tot drumul asta, cand am oprit masina acasa in parcare, am deschis capota si am pus mana pe furtune si pe radiator. Furtunul de sus ce intra in radiator era cald, radiatorul era caldut doar in partea de sus umpic, in jos era rece, iar furtunul de jos era race si el.

Cum si-a facut masina asta racirea daca radiatorul era bocna si si furtunul de jos ce iese din el la fel? am mers totusi 800 km cu acul la 90.....si si dupa ambuteiaju de care am pomenit mai sus, cu acu-n 95, am oprit 2 min sa pun mana pe furtune si erau la fel. bocna de reci, doar sus cald

Ultima editare: 6 Ian 2013
  3. Marius.Babei

Marius.Babei 5th Gear Member

Locație:
    botosani
    Masina:
    Audi A4(b5) 1.6 101 cp
    salut!

Iarna, cand temperatura este foarte scazuta racirea se face in mare parte prin aerul rece care intra prin grila(mai ales daca nu ai pus un carton). Problema la tine nu este ca era radiatorul rece dupa 800km, ci faptul ca s.a ridicat apa peste 90C intr-un timp relativ scurt, plus ca afara era frig. Daca era vara iti dai seama cam pana unde urca temperatura apei? Incearca sa vezi sa nu fie altceva care obtureaza circulatia apei, de ex depuneri pe furtune, furtun gatuit, etc. Numai bine!

4. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Da, la ceva care sa obtureze circulatia m-am gandit initial, si anume ca ar fi radiatorul infundat partial sau termostatul nu deschide suficient. Radiatorul l-am spalt de 2 ori cu jet puternic de apa si la ce debit aveam la intrare si apoi la iesire, cu siguranta este curat, si si motorul l-am spalat cu jet, dar inainte de asta am bagat si-un flush. Deci am inlaturat cam orice dubiu ca circuitul ar fi infundat pe undeva atat de tare.
    Termostatul in schimb, este al 2-lea pe care l-am schimbat pe masina pentru ca primul pe care l-am pus nu-mi placea cum lucra si apa scadea la 60 de grade pe autostrada la 130-140 la ora si acum am pus unul Bher-T, ceva mai scump care a rezolvat problema. dar ma gandesc ca poate nici asta nu deschide suficient, desi mi-e greu sa cred , ca sigur aveam probleme si in sarcina cand e nevoie de debit mare de apa sa raceasca.
    Alta ipoteza ar fi pompa de apa care nu mai are debit suficient la relanti. Cauza? multi spun ca paletele care antreneaza apa in motor sunt de plastic si ele in timp ori incep sa patineze pe axul pompei, ori se mananca. din nou stau si ma gandesc....in sarcina nu ar trebui sa am probleme daca pompa n-ar da randament nici macar la relanti?

5. Marius.Babei

Locație:
    botosani
    Masina:
    Audi A4(b5) 1.6 101 cp
    salut!

Din moment ce zici ca ai curatat totul inclin sa cred ca pompa e de vina(e singura cauza ramasa). Gandeste-te ca in sarcina ai si aerul care intra cu viteza si e si rece in perioada asta. Poate a mai intalnit vreun coleg problema asta sa ne lamureasca. Daca rezolvi sa ne spui si noua ce si cum. Numai bine!

6. rhadoo AUDI

rhadoo AUDI 5th Gear Member

Locație:
    Vâlcea
    Masina:
    Audi Aavant B8, 2.0,CJCA, 2013
    eu am bagat de 4-5 ori solutie de curatat pana am scapat de depuneri.
    gandeste-te ca daca nu s-ar prinde asa bine solutia asta de lipit radiatorul ar fi spalata de lichidul de racire si atunci ai bagat-o degeaba eu zic sa mai insisti cu spalatul cicuitului de racire numai prin motor, mai ales ca dupa ce ai facut asta o data s-au ameliorat simptomele.

7. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    cand o sa se mai incalzeasca, ca acum e imposibil de lucrat la ea afara. acum pot face orice drum fara probleme, doar sa nu stau mai mult de 30-40 min in ambuteiaje. nu stiu la vara cum o fi....

8. maxor 1st Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A4, B5, 1.6, 1995
    Va rog sa-mi spuneti ce tip de antigel sa cumpar la masina din semnatura ? - pentru completare - acum am de culoare verde.

Motor ADP

Ultima editare de un moderator: 11 Ian 2013
  9. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
  10. maxor 1st Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A4, B5, 1.6, 1995
    Multumesc frumos pentru info.

11. Ferydeva

Ferydeva Silver Member

Locație:
    deva
    Masina:
    Audi A4 1.6 ADP 1996
    Daca ai verde este G11 si iti recomand ARAL G11 se gaseste la litru si se diluaza 1/1 G12 este roz si numa daca o inlocuiesti tot.

12. maxor 1st Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A4, B5, 1.6, 1995
    Kosz/Multumesc Fery.

13. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Cel mai bine ar fi sa "o" inlocuiesti cu G12, nu mai umblati cu tot felul de minuni, de cand stiu eu audi, s-a pus G12.Acu', fiecare cu treaba lui...E adevarat ca se folosea acu' ani de zile G11, dar a fost inlocuit cu G12. In ce priveste concentratia, citeam undeva ca e o tampenie sa pui G12 fara apa distilata.Cred ca e o tampenie sa afirmi asta cand e stiut ca exista recipienti de 5l de G12 pe care scrie in mod expres : utilizare directa si pe care il folosesc multe reprezentante auto, nu stiu daca si la noi se gaseste. Oricum , proportia de concentratie nu e aceeasi in toate tarile, nu poti merge in Grecia cu G12 concentrat la fel ca in Finlada.Asa ca aveti grija ce cumparati.
    Cred ca se vede, nu trebuie sa fii inginer sa iti dai seama ce inseamna "uso directo" (uz direct) :

Ultima editare: 12 Ian 2013
  14. pinga_zlg

pinga_zlg 6th Gear Member

Locație:
    Sighișoara
    Masina:
    AUDI A4 1.9 TDI 116CP BKE 2005
    Dupa 439 de post-uri si 44 de pagini de citit din acest topic nu am intalnit pe nimeni cu problema mea. Pierd antigel in mers la supraplinul de la vasul de expansiune. E posibil sa fie de vina supapa de la capacul vasului?

15. Marius.Babei

Locație:
    botosani
    Masina:
    Audi A4(b5) 1.6 101 cp
    salut!

Cel mai probabil.... Incepe prin a inlocui capacul si vezi daca se repeta. Numai bine!

16. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Sau garnitura de chiuloasa, daca face multa presiune, de obicei arunca pe acolo....

17. pinga_zlg

pinga_zlg 6th Gear Member

Locație:
    Sighișoara
    Masina:
    AUDI A4 1.9 TDI 116CP BKE 2005
    Am sa incep cu capacul. Presiune exagerata in instalatie nu face,dar face un zgomot ciudat in mers cateodata, ca si cum ar fierbe apa in borcan dar scurt

18. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    eu la 80-u meu aveam presiune mare in instalatie din cauza ca aveam circuitul de apa infundat in motor. mai exact, erau orificiile din garnitura de chiuloasa infundate cu calcar.

19. semaseby

semaseby 2nd Gear Member

Locație:
    orsova
    Masina:
    audi A4,1.9 TDI,AJM,2000
    Revin cu rezolvara problemei,am schimbat termostatu(nu mai inchidea bine garnitura,scapa) si am mai schimbat su senzoru temperatura apa(asta dedea informatii eronate si mergea motoru mai turat).

20. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Sebi, ma bucur ca ai rezolvat-o ! Si ma bucur ca ne spui si noua, nu toata lumea face la fel...
    :salute:

Distribuie pagina asta