1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Instalatia racire motor - la A4 B5 - antigel - termostat - discutii diverse - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de Tha JiM, 3 Noi 2008.

1. Ferydeva

Ferydeva Silver Member

Locație:
    deva
    Masina:
    Audi A4 1.6 ADP 1996
    Parerea mea e ca se poate pune orice surub atata timp cat se nimereste la filet si capul sa intre unde trebe.Interesant cum ati reusit sa rotunjiti surubu.Eu am desfacut destule in felul urmator:
    Am bagat pe surub un imbus cotit si cu o scula gen cheie de flex ,cateodata si cu un cleste de sigurante dala la 90 de grade am prins in gaurile fuliei pe care se plimba cureaua si am desfiletat(fulia) in sens normal ,unele erau mai stranse ca altele dar de fiecare data le-am scos.Nu vad alta solutie decat sa demontezi suportul de aluminiu complet si sa te bagi cu burghiu pana dispare capul la surub.

2. marius 21

marius 21 1st Gear Member

Locație:
    Botosani
    Masina:
    Audi A4 B5 1.9 TDI Afn Quattro
    Am desfacut multe suruburi care si-au rotunjit capul astfel:
    In trusa cu scule a unui mecanic exista mai multe capuri in stea (de tipul Capete tubulare torx
    1/2" E10, E11, E12, E14, E16, E18, E20, E24).Cauta un ''E'' din acesta care se potriveste in capul surubului (si intra aproape fix),si cu ajutorul unui ciocan se bate in capul surubului pana ce intra acolo si este presat.Dupa ce se efectueaza operatiunea aceasta,se introduce o cheie cu clichet in capul in care s-a batut si mai intai se incearca a se strange un sfert de tura,iar apoi se incepe a desface surubul.Eu cel putin asa am desfacut suruburile care si-au rotunjit capurile nedesfacandu-se.Spor la treaba.(Cel putin asta e metoda mea,daca au alti colegi alta metoda sa ne scrie.) Atasez si o poza cu ceea ce vreau sa iti arat.Mai sigur cu cele din dreapta!

Ultima editare: 12 Feb 2013
  3. bushman

bushman Gold Member

Locație:
    București / Titu
    Masina:
    Audi A4 B5 , 1.8 ,ADR, 1996,125cai
    Pe principiu mesterului Manole luni mi-a crapat pompa de apa , initial a inceput sa scoata un sunet ascutit dupa care am observat ca nu mai am lichid de racire iar in zona vascocuplajului e tragedie a stropit peste tot si cred ca totul se trage de la un crater luat acum 2 saptamani .

4. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Cine are seria de sasiu dupa 8D-T-309 402 si imi poate spune ce cod are senzorul de nivel ce intra in fundul vasului? :)
    De fapt chestia ce intra in senzor ,senzorul este deja in vas.

Ultima editare: 12 Feb 2013
  5. morostelu 1st Gear Member

Locație:
    braila
    Masina:
    audi a4, 1,9 tdi, 1997
    Salut
    Am observat de ceva vreme ca imi pierde lichid de racire, adica la 400 km rulati raman fara lichid in vas. am ridicat capota si am studiat cam ce se intampla si am vazut ca imi pierde pe la radiator in lateral unde vine capsat. acum am inteles ca acolo ar fi o garnitura care se poate inlocui, tot ce trebuie e sa dau radiatorul jos, sa-l decapsez si sa-i schimb garnitura aceea. stie cineva daca se poate repara sau daca se gaseste vre-un kit de reparatie pe la piese auto. acum nu stiu daca voi gasi in comert acea garnitura. voi ce ma sfatuiti ? am un a4 1.9 tdi cu clima

Ultima editare de un moderator: 13 Feb 2013
  6. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Mi se pare că vasul vine cu tot cu senzor, nu se poate schimba separat.

Sent from my Iphone 4s using Tapatalk

7. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Nu ai inteles.
    Eu am deja vasul respectiv cu senzorul(vezi poza) ,ma intereseaza modul de conectare la senzor;ptr ca inainte de 1996 este o mufa tata lunga ce nu se potriveste cu piciorusele astea.Aici pare sa fie o mufa tata cu plus si minus,doream sa vad cum arata eventual un cod.

Ultima editare: 13 Feb 2013
  8. SinSonnY

SinSonnY 1st Gear Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    A4 B5, 1.6, '97
    Salutare o problema care o am si nu stiu de la ce ar fi.
    1. motorul se incalzeste foarte greu adica cel putin ca temperatura sa imi ajunga la 90 dureaza cam vre-o 15 minute
    2. dupa ce am plecat dupa loc in 3 - 4 km ajunge iar la 60 de grade si in oras si in afara
    3. aer cald da numai o perioada de timp dupa, clima baga rece

Un sfat ce as putea sa fac?

9. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Sa schimbi termostatul. Ca recomandare, alege Wahler.

10. bushman

bushman Gold Member

Locație:
    București / Titu
    Masina:
    Da corect cum a zis colegul campary e clar termostatul blocat pe deschis din experienta eu nu recomand Behr am schimbat 3 dar in schimb recomand Wahler am pus de cateva luni si nu am probeme cu el chiar si cu pompa defecta asi face treaba .

11. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi 80 B3 1,8S PM 1989 ; Audi A4 B5 1.6 ADP 1996 ; Kawasaki VN800 Clasic
    Confirm, Wahler sunt f ok. mercedesurile vin din fabrica cu termostate wahler :), ca idee asa.

Pompa defecta? ce fel de defect este daca inca isi face treaba?

12. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Problema rezolvata ;in fapt senzorul se desprinsese cu tot cu mufa tata ce intra in fundul vasului;senzorul si mufa sunt la fel pana in anul 2000.
    Vasul de expansiune l-am schimbat pentru ca la intrare incepuse plasticul sa se crape/am montat ;(vezi stutul la intrare).

Whaler sunt intradevar termostate de calitate,pretul este ceva mai ridicat comparativ cu concurenta insa se merita.

Ultima editare: 16 Feb 2013
  13. bushman

bushman Gold Member

Locație:
    București / Titu
    Masina:
    Bravo Iulian , eu la randul meu am reusit cu mandrie dupa 2 zile de munca sa schimb pompa de apa .Am observat curelele ude si mai pierdea antigel destul de mult dupa ce am luat un crater de pe centura cu masina .
    M-a ajutat foarte mult tutorialu asta http://www.brrman.com/audi/tbelt_diy/TimingBeltDIY.html pentru cine se incumeta e mult de munca dar scutesti usor 300 ron in manopera .
    Probleme am avut cateva suruburi gripate ,pompa eu am vrut sa o schimb pe toata dar am schimbat pana la urma doar partea cu fulia fara carcasa cu termostatul (daca aveti ceva informatii cum as fi putut sa dau si partea aceea jos ar fi utlie eu nu ma rusit era servo pompa peste ea ) sia trebuie sa dau si distributia jos ca sa demontez fulia de la pompa de ulei .
    La pompa veche se fisurase semeringu ala din plastic si scuipa tot afara inrest era ok nu avea joc in ax .

14. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    felicitari!
    ca idee asa te intreb...pompa ce ai dat-o jos de pe masina era cea originala? (stiu ca la astea au prostul obicei de a patina axul ei pe paletele de plastic, de asta intreb daca ai sesizat ceva urme de `oboseala` in zona aia )

15. bushman

bushman Gold Member

Locație:
    București / Titu
    Masina:
    Multumesc ,iar de patinat nimic axul era fix doar cochilia aia de palstic avea o fisura de jos pana sus pe unde scapa lichid .Iar legat de itrebarea ta da cred ca era originala pompa nu scria nimic pe ea ca marca doar logo ul audi si ceva coduri iar garnitura era din aluminiu + silicon pus profesional nu parea pus de mecanic ceva, deoarece intinderea acestuia era constanta si era fix jumatate din garnitura pe toata lungimea ei .

Ultima editare: 18 Feb 2013
  16. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Pompa de apa se schimba la fiecare 4 ani sau 120 de mii de km ;odata cu kitul de distributie,la ADR.
    Sunt sigur ca nu ai schimbat-o la timp;puteau sa se intample multe ai avut ceva sansa.

17. bushman

bushman Gold Member

Locație:
    București / Titu
    Masina:
    Nu am schimbat-o dar mai tinea garantez sigur de la socul acela s-a fisurat , repet azul nu avea joc de loc iar palele erau intregi si fixe pe ax .

18. morostelu 1st Gear Member

Locație:
    braila
    Masina:
    audi a4, 1,9 tdi, 1997
    eu am masina asta de 2 ani iar propietarul de inaintea mea de 6 ani si nu i-a schimbat niciodata pompa de apa

19. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Deci pompa are 8 ani... ma mir ca a tinut atat. Schimb-o!

20. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    eu am schimbat o pompa de apa la 80-u meu care era originala cu pale de metal, era umeda in zona presetupei, dar nu picura, nu curgea , doar rulmentul se auzea. tin sa precizez ca masina avea in mom in care am schimbat-o , acum 1 an pe vremea asta, undeva la ~290.000 km. iar masina era fabricata in `89. deci...cea mai mare tampenie ca au renuntat la palele de metal si au trecut pe plastic si multe alte magarii introduse odata cu lansarea A4 si ingroparea 80-ului, sa te faca sa cheltui bani prin serviceuri vrand nevrand, sa nu te lase in drum.....dar asta e piata, trebuie sa traiasca si ei din ceva...

Distribuie pagina asta