1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Instalatia racire motor - la A4 B5 - antigel - termostat - discutii diverse - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de Tha JiM, 3 Noi 2008.

1. Cosmin

Cosmin 4th Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A4 1.8 1998 ADR Avant
    salutare si scuzati daca cumva sunt oftopic! am intampinat o problema la masina mea din semnatura(a4 1.8 1998 ADR). pot sa merg cu ea toata ziua si pe temperatura ridicata si nu mi se misca acul la temperatura antigel motor, dar sistemul de racire functioneaza normal. ce sa putut intampla si ce e de facut..de ce nu mai imi indica tempertura!? apreciez raspunsul si rabdarea pt. care mi-o oferiti. cele bune pe drumuri..daca sunt bune. Audi Rule

2. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Ori e mort senzorul de temperatura antigel ori ceasurile.
    Fara sa scanezi masina nu ai sanse sa vezi care e problema.

3. alcaponezz 2nd Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    a4 1.6 adp
    buna,cat de tare trebuie sa fie furtunul cel gros de sus de la radiator atunci cand motorul are 90 de grade

4. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    A4, B5, 1996 - 1.8i 125 cp - ADR
    Tare ? Cum adica cat de tare ? Nu prea are cum sa fie tare din moment ce e cauciuc si prin el trece apa+antigel cu o temperatura de 90 de grade ..
    Gandeste`te ca un lucru fie el elastic ori plastic ori cauciuc ori altceva ce nu`mi vine in minte acum ( evident nu ceva din sticla sau ciment ) , devine mai maleabil la caldura ...

De ce vrei sa sti cat de tare trebuie sa fie ? Ai vre`o problema cu vre`un furtun sau ce ?

5. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Pe tine te intereseaza temperatura sau cat de tare e?
    Ce treaba au castravetii cu bananele? Nu vad legatura.

6. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Se refera la faptul ca instalatia de racire la Audi lucreaza sub presiune, astfel furtunele se intaresc. E normal sa fie tari cand motorul este cald. Cat de tari nu pot sa spun, dar sunt destul de tari.

7. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Pai si? Tot nu vad relevanta... doar nu masoara temperatura dupa cat de tari sunt furtunele!

8. bushman

bushman Gold Member

Locație:
    București / Titu
    Masina:
    Audi A4 B5 , 1.8 ,ADR, 1996,125cai
    Da cred ca a fost o exprimare nefericita , in principiu furtunul are o rigiditate medie si e tare numai daca e imbatranit si are crapaturi fine in el si apare o decolorare specifica varstei .
    Ca presiune nu este prea tare furtunul presiunea prin circuit nefiind prea mare .

9. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Evident nu are nicio releventa. Probabil omul a pus mana pe furtun si a simtit presiune in el. A vrut sa stie daca este normal. sigur nu se referea la duritatea cauciucului din care e facut furtunul.

10. alessandro 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    A4,AFN 110 CP,1997
    Salut,
    Am si eu urmatoarea problema la masina din semnatura: am vazut de curand ca scade nivelul lichidului de racire din vas, iar la o verificare atenta am vazut urme de antigel la imbinarea chiulasei cu blocul motor (undeva prin spate pe la sist CGP).
    Acum nu stiu ce sa fac, sa incerc sa mai strang chiulasa sau sa-i bag o solutie din aia lichida pentru etansare. Voi ce parere aveti ?

Ultima editare de un moderator: 25 Iul 2013
  11. bushman

bushman Gold Member

Locație:
    București / Titu
    Masina:
    Audi A4 B5 , 1.8 ,ADR, 1996,125cai
    Sa te uiti exact pe unde curge in spate poate fi senzoru de temperatura si daca curge pe acolo solutie e mai simpla sau poate fi problema mai grava cu garnitura de chiuloasa care nu prea ai ce sa ai faci decat sa o schimbi si sa reptifici chiuloasa, care la tine foarte probail e deformata si de aceea curge .
    Partea cu stransul nu e o solutie poti sa o deformezi mai tare sau chiar sa rupi surubul pe care la strangi .

12. alessandro 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    A4,AFN 110 CP,1997
    Merci de raspunsul prompt. Nu stiu daca e garnitura pentru ca nu da niciun simptom si aici ma refer la fum alb sau la faptul ca nu mai baga caldura cum trebuie si nu e cazul. As incerca totusi cea mai ieftina varianta, aceea de a baga solitie lichida pentru etansare. Am vazut pe piata ca LIQUI MOLY ar fi buna si cea mai scumpa, 27-30 ron 150ml..

Ultima editare de un moderator: 25 Iul 2013
  13. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Faci cea mai mare prostie daca o sa bagi solutie pentru etansare. Demonteaza/fa investigatii si vezi motivul pentru care ai acea problema, nu mai pierde vremea. Solutia aia de etansare o sa infunde caloriferul din bord si la iarna o sa plangi aici pe forum ca de ce nu ai caldura in masina. Cea mai mare tampenie este inventarea acelei solutii de etansare care se baga in motor sau radiatorul de racire.

Ultima editare: 25 Iul 2013
  14. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Alessandro, stai calm cu "solutia" magica ! Are dreptate Cristian, nu faci altceva decat sa agravezi lucrurile sau sa strici altceva! Daca e un furtun, nu faci nimic! Vezi furtunele care duc la calorifer, uneori pierde pe acolo si se scurge exact la imbinarea chiulasei cu blocul motor. Sau in zona senzorului G62, ai acolo o piesa de plastic prinsa pe chiulasa, aia uneori se crapa cu trecerea anilor!
    Si nu mai apleca urechea la orice "mecanic" schimbator de piese...
    :salute:

15. alessandro 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    A4,AFN 110 CP,1997
    Va multumesc pentru raspunsuri..m-am hotarat si o sa desfac acolo in spatele chiulasei la piesa aceea cu bujiile pt preincalzire antigel sa vad exact pe unde pierde..
    PS.nu cu mult timp in urma am schimbat la piesa mai sus mentionata niste oringuri.

16. coco_catalin

coco_catalin Gold Member

Locație:
    Botoșani
    Masina:
    Audi A4 B5 / 1.6 ADP / 101 CP / 1997
    Alessandro... problema asta am avut-o si eu, ma stresam degeaba :-) Era de vina piesa aia de plastic despre care vorbeste "mikaela4". Pe mine m-a costat 89 de lei piesa aia si am rezolvat problema imediat. Am un an de zile si nu mai am nici o problema in legatura cu pierderea de antigel.
    Drumuri bune baieti!!

17. alessandro 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    A4,AFN 110 CP,1997
    Da am desfacut acolo si intr-adevar piesa aceea de plastic este problema..numai ca eu am gasit-o la 12 lei+7lei un oring+1,5 lei un inel de etansare..

18. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Flansa aia de 12 lei o sa te tina exact cat ai dat pe ea. Cumpara flansa (pentru ca asa se numeste) originala OEM pentru ca nu este foarte scumpa, nu toate prostiile cele mai ieftine.

O seara buna

Ultima editare: 29 Iul 2013
  19. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Sustin ceea ce spune colegul macristian1. In doua - trei luni vei constata ca pierde din nou antigel pe la flansa. Chiar daca nu se fisureaza, se deformeaza si tot curge.

20. CLM

CLM Platinum Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    B6 1.9 Q; ex: B5 1.8 Q; ex: B5 1.8T; ex: B4 2.0;
    Si la mine pierde antigel. Se pare ca acest lucru se intampla la turatii mari. Din cate simt apare un miros de ars. In cazul acesta unde ar putea fi pierderea?

Distribuie pagina asta