1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Instalatia racire motor - la A4 B5 - antigel - termostat - discutii diverse - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de Tha JiM, 3 Noi 2008.

1. pinga_zlg

pinga_zlg 6th Gear Member

Locație:
    Sighișoara
    Masina:
    AUDI A4 1.9 TDI 116CP BKE 2005
    Termostatul e tot de 87 grade la fel ca cel vechi. Am avut 3 audi a4 ,dar e primul diesel ce-l am. Caldura da destul de repede,mai ales ca sapt trecuta am schimbat si o bujie de preincalzire. Pe mine ma deranja mai tare diferenta de grade de la 83 la 87 si ma gandeam ca poate e defect termostatul de nou si deschide mai repede

2. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Vezi cât ai pe canalul 49 in climă , să te liniștești!
    :salute:

3. gabi_74

gabi_74 Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, C6, 2.0 TDI,CAGB,136 CP,2010
    Pai daca ai caldura si sitemul de racire al motorului functioneaza corect nu vad de ce esti impacientat,cum a spus si colegul mikaela verifica temperatura pe canalul 49 pentru linistea ta

4. shobo91

shobo91 6th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    audi a4 b5 1.6 ahl 1998 prefacelift
    salut,trebe sa fie rece motoru sau nu conteaza cand schimb termostatu?o sa imi curga antigel din bloc,din furtun?si oare se poate schimba pe sub masina daca ai rampa fara sa dai jos alternatoru? mersi

Ultima editare: 10 Ian 2014
  5. Pauloo

Pauloo 6th Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4B5/1,6(101hp)/ADP/1997 și A6C6/2.0TDI(170hp)/CAHA/2010
    Ar fi bine pentru mainile tale sa fie rece....dar mai bine golesti instalatia inainte. Daca ai rampa e cu atat mai usor...

6. costel71

costel71 6th Gear Member

Locație:
    Brad - Hunedoara
    Masina:
    Audi A4 B5 Avant / 1.6 AHL / 1997
    nici cu motorul rece complet, la cate grade sunt afara, parca nu-ti vine a lucrezi p-acolo....

7. shobo91

shobo91 6th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    audi a4 b5 1.6 ahl 1998 prefacelift
    deci sa inteleg ca il pot schimba pe sub masina fara sa umblu la intinzator,alternator....? si app eu la termostat am primit vreo 5 garnituri de ceva carton si alea trebuie sa le folosesc?

Ultima editare: 11 Ian 2014
  8. Pauloo

Pauloo 6th Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4B5/1,6(101hp)/ADP/1997 și A6C6/2.0TDI(170hp)/CAHA/2010
    Da, se schimba mai usor pe sub masina fara sa dai nimic jos. Eu n-am mai folosit garniturile de carton,dar am pus silicon rezistent la temperatura.

9. raimund22 2nd Gear Member

Locație:
    Gjøvik,Norvegia
    Masina:
    Audi A6 4F 2.7TDI Qattro 180CP 2007
    Buna,
    O intrebare am si eu: la mine nu urca acul de la temperatura din bord. Sta la 60 grade mereu si ma refer cand motorul ii incins bine. Asa trebuie sa stea, ca eu nu prea cred. La voi cum sta la 1.9 TDI ?

Ultima editare de un moderator: 24 Ian 2014
  10. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    raimund22, verifica pe canal 49 pe climatronic ce valoare ai. Daca ai 90 atunci senzorul G62 e dus. Daca nu, vezi termostatul mai intai, desi sunt aproape sigur ca e senzorul.
    Ca sa raspund la intrebarea ta : Nu! La mine si la toate tdi-urile sau benzinare acul trebuie sa stea la 90 cand motorul e cald.

11. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Scaneaza masina.
    Apoi verifica ce temperatura arata senzorul atat pe ceasuri cat si pe motor.
    Senzorul de temperatura e de fapt 2 in 1, unul da informatii la ceasuri si celalalt la motor. La ceasuri singura urmare e sa te linisteasca sau sa te nelinisteasca pe tine. In schimb la motor, se modifica multe in functie de ce spune senzorul.

12. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Una din "modificarile" motorului este si cresterea consumului de combustibil...

13. raimund22 2nd Gear Member

Locație:
    Gjøvik,Norvegia
    Masina:
    Audi A6 4F 2.7TDI Qattro 180CP 2007
    Bun va multumesc mult de tot de ajutor,uite de exemplu azi noapte fiind cu masina incarcata si afara sa zic -5 grade am inceput sa ii dau talpa tare si incepuse sa urce la 70 grade si cand am oprit si a inceput sa stea la relantiu sa dus inapoi la 60 grade ,mi se poate duce ceva la ea daca nu rezolv problema ptr ca asta este de cand am luat masina si se fac 2 ani :) vara sa sti ca a mai urcat si la 90 grade dar nu tot timpul.Oricum am sa rezolv dar fix acuma nu pot :)

14. costel71

costel71 6th Gear Member

Locație:
    Brad - Hunedoara
    Masina:
    Audi A4 B5 Avant / 1.6 AHL / 1997
    Dupa comportament, parerea mea este ca e dus termostatul. Si daca de 2 ani circuli asa cu ea.....

15. bushman

bushman Gold Member

Locație:
    București / Titu
    Masina:
    Audi A4 B5 , 1.8 ,ADR, 1996,125cai
    Da termostatul blocat pe deschis o sa ati mareasca uzura motorului pentru ca nu ma iintra in parametrii teoretic parctic eu am avut aceasi problema de cand am luat masina am de 4 ani si deabia anul acesta am rezolvat-o .
    Pana rezolvi si tu problema cu termostatul poti incerca varianta romaneasca cu cartonul pe radiator, la mine a functionat acoperit total la drum lung ami tinea motorul in 70-75 si in bucuresti statea in 90 fara probleme .

16. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Schimba termostatull La 50 ron daca stai sa te mai gandesti inca 2 ani, ma si mir cum se iti permiti sa bagi motorina in masina.
    Tu ai idee ce uzura ai facut la motorul ala care nu a ajuns NICIODATA la temperatura de lucru in 2 ANI !?!?!? Chiar nu ai scuza! 2 ani... Mai apoi o sa vinzi masina si o sa ii spui noului proprietar cata grija ai avut de masina! :nunu:

17. marius.teiu 1st Gear Member

Locație:
    alba iulia
    Masina:
    audi a4 1,6 benzina 1998
    Am nevoie de ajutor!!! am schimbat chiuloasa , garnitura de chiuloasa , suruburile,radiator curatat,capacul de la vasul de expansiune schimbat,termostatul schimbat iar acum furtunul de sus de la radiator e fierbinte iar cel de jos rece iar pe la vasul de expansiune imi arunca antigelul afara.In bord ceasul imi indica 90 grade iar la esapament imi scoate ceva de genul aburi. Am fost pe la mai multe service pana acum si nimeni nu ia dat de cap. Distributia e schimbata recent curele rola pompa de apa. A mai patit cineva asa ceva?????????

18. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Ce termostat ai pus pe masina ?
    Caldura ai in masina?

19. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Si eu cred ca trebuie sa schimbi termostatul...chiar daca e nou !

20. bushman

bushman Gold Member

Locație:
    București / Titu
    Masina:
    Audi A4 B5 , 1.8 ,ADR, 1996,125cai
    Pai posibil sa ai doua probleme ori ai aer pe circuit respectiv asi trage pe undeva si de aceea fierbe motorului caz patit de mine tot la fel schimbat 3 termostate vascocuplaj si era un furtun care nu se aseza bine si ami fierbea motorul deci atentie, verifica daca circuitul este etans si a doua chestie vezi sa nu fie infundat pe undeva gen radiator sau pe circuit in sine .

Distribuie pagina asta