1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Instalatia racire motor - la A4 B5 - antigel - termostat - discutii diverse - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de Tha JiM, 3 Noi 2008.

1. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Nu te contrazic dar e important ca pe cutie sa scrie Silicat free (fara silicat). In principiu are culoarea rosie sau chiar portocalie insa al tau e cam departe de culorile astea. Nu stiu ce sa spun.

2. Cristisor

Cristisor Platinum Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Fost proprietar de A4 (B5)
    M-am uitat din nou si pe cutia de antigel scrie doar contine etilen glicol in timp ce cel rosu contine propilen glicol. Credeti ca ar trebui schimbat, sa pun rosu?

3. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Parerea mea e ca ar trebui schimbat. Oricum o sa trebuiasca dat jos radiatorul, fie ca il schimbi, fie ca il sudezi.

4. Cristisor

Locație:
    Iași
    Masina:
    Dupa mai multe investigatii am gasit pe net faptul ca lichidul de racire albastru e G11. In cazul in care as dori sa revin la G12 ar trebui sa golesc complet instalatia. Exista un topic in care se descrie golirea completa pas cu pas? Multumesc.

5. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    In principiu unele masini au un robinet de scurgere in partea dreapta (cum stai cu fata la motor) jos, la baza radiarului. Daca nu il gasesti poti sa desfaci furtunul de jos de la radiatorul de racire si sa vezi cum curge... Atentie sa nu te arzi in caz ca e inca cald antigelul.

6. mariusik

mariusik Bronze Member

Locație:
    Buzău
    Masina:
    Audi
    si aerisirea cum se face? sau nu trebuie facuta?
    ps: cati l de antigel intra in 1.6 adp?

7. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Aerisirea o faci stragand de furtune si competand cu lichid pana la nivel pana vezi ca nu mai intra. Apoi te plimbi cu masina o zi si mai te uiti sa vezi daca trebuie completat.
    In instalatie intra circa 4 litri +/- 0.5 litri de antigel si apa distilata.

8. Cristisor

Locație:
    Iași
    Masina:
    Pana la urma cred ca o sa schimb radiatorul pt ca nu reusesc sa il repar. Va rog recomandati-mi o marca de radiatoare de incredere. Multumesc.

9. Dutzu.20 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 1.9 TDI B6 AVF, an fabricatie 2004
    stiti cumva..la un B5 din 2000 motor 1.9 TDI 116 cai tip AJM termostatul are aceeasi pozitionare ca la cel de 90 cai? eu banuiesc k tot acolo ar trebui sa fie :D

10. dragosabu 2nd Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audi A4 B5, 1.6, '96, adp, Limuzina, Climatronic
    presiune pe racire cu termostat nou si nu imi merge caldura in habitaclu

Salutare,

Am citit foarte multe pe forum si am gasit cateva potentiale raspunsuri la problema mea. Am un audi A4,B5, 1.6, 96, climatronic, adp, si de iarna trecuta nu imi mai merge caldura. Am dus masina la un mecanic care o zis ca e termostatul. A schimbat termostatul dar caldura tot nu merge si a zis ca e pompa de apa. Dupa ce am plecat de acolo a inceput sa imi bolboroseasca apa foarte tare la motor si facea foarte mult zgomot cand tzasnea apa pe furtunul de sus din vasul de expansiune. Am fost la alt mecanic si o zis ca nu e aerisita bine instalatia si mi-o slabit busonul. Am mers o perioada asa si pierdeam apa (ce na, cred ca e normal cand ai busonul desfacut si se tot evapora apa) dar a inceput sa mi se si incalzeasca temperatura pana la 105 grade. Dupa o perioada s-a oprit dar tot nu a inceput sa dea caldura. Am pus supraincalzirea pe seama elicei de pe termocupla care avea doua palete rupte. Am zis ca nu face destul rece. Am schimbat elicea de la ventilator si tot se incalzea din senin. Termocupla pare sa functioneze. Am fost la un atelier pentru ca mi se tura masina singura cand lasam acceleratia si mi-a curatat acceleratia. Am zis ca daca tot sunt acolo sa il intreb si de supraincalzire si de ce mi s-o facut atunci presiune pe instalatie si sa imi faca caldura. A zis ca e termostatul si mi-a adus el unul pe comanda la 98 de lei ceva firma foarte buna facut in germania pe care scria 97 grade. A pus termostatul nou si instant s-a incalzit motorul si a inceput sa dea apa afara pentru ca a lasat busonul desfacut sa se aeriseasca cum o schimbat termostatul. O zis ca poate e pomba de apa. A desfacut iar instalatia si s-a uitat la pompa si a zis ca aia merge. O pus termostatul la loc si la fel nu scadea temperatura si a mers peste 105 grade. A scos termostatul si o zis sa merg o perioada asa si sa vad de ce se mai intampla (cred ca sa ma scoata afara din atelier) pentru ca fara nu mai facea presiune. L-am intrebat ce mai poate sa fie si a zis ca e ganitura de chiuloasa. Am zis ok pai cat ma costa sa o scimb si a dat-o la intoarselea. Eu cred ca nu era sigur ca e chiuloasa. Am citit aici pe formu la doua topic-uri si la presiune pe instalatia de racire si la probleme de caldura. Ce apare in comun e radiatorul de caldura din interiorul bordului care e infundat si de aia face presiune si de aia nu imi merge caldura.

Va rog frumos sa ma ajutati pentru ca sunt disperat. Imi cer scuze pentru lunga poveste dar deja am vizitat toti mecanicii de aici din oras si nimeni nu mi-a rezolvat problema. Sunt dependent de masina si vine iarna. Am un singur mecanic in care am incredere si care mi-a rezolvat toate problemele de pana acum dar cu asta nu am mers la el pentru ca am ajuns tot la altii crezand ca aceasta problema e electica cu caldura si poate e un senzor sau ceva clapeta si mergeam la electicieni sau na dinaia care cica au calculator. Aici nu mai vor sa imi puna testarul pe masina ca zic ca ii din 96 si nu au ce sa vada ...

mersi mult si imi cer iar scuze pentru roman

11. florinbiris

florinbiris 2nd Gear Member

Locație:
    rasnov
    Masina:
    audi a4 b5 95 1,6 ADP; audi a4 b7 2008 1,9 BRB
    Citeste forumul pentru ca sunt o gramada de posturi legate de aceasta problema, si s-ar putea sa o rezolvi si singur. Vezi intai daca se incalzesc furtunele tur, retur de la radiatorul de caldura. Apa e normal sa iti faca asa in vasul de expansiune. Nu am inteles motivul pentru care ti-au desfacut instalatia sa vada daca merge pompa de apa. Mecanicii aia au crezut ca apa bolboroseste in vas datorita fenomenului de termosifonare probabil (am glumit). Exista furtune si e suficient sa pui mana pe ele sa-ti dai seama. Daca si furtunele sunt calde vezi clapeta comutare cald/rece-problemele ei apar la tester. In legatura cu temperatura de 105 grade trebuie s-o bagi la tester. Eu personal cred ca este vinovat G62 si temperatura reala este alta (asta in conditiile in care termostatul este cel care trebuie). Mai detaliaza daca poti fenomenul poate ca mi-a scapat ceva si sunt convins ca mai au si alti colegi pareri.

12. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    De ce nu incepi cu lucrurile simple.
    Baga presiune cu apa pe radiatorul din habitaclu in sens invers circulatiei antigelului.
    Baga presiune cu apa pe radiatorul din fata.
    Cumpara un buson nou pentru vasul de expansiune.

Apoi sa revii sa ne spui ce se intampla.
    Succes.

13. dragosabu 2nd Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Mersi mult pentru raspuns. Am citit foarte mult pe formul dupa cum spuneam mai sus. Nu e normal sa imi faca asa presiune si sa imi scoata asa sunete (bolborosit galagios) pe istalatie. Cand zic presiune nu zic ca se umfla putin furtunele ci da apa afara cu presiune daca e slabit busonul.

14. dragosabu 2nd Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Mersi foarte mult de raspuns. Asa am sa fac. Momentan masina imi e la reparat de tabla ca am fost lovit in spate dar cum o scot o sa fac ce imi spui. Am pus mana pe furtunele de la radiatorul pentru incalzire habitaclu si furtunul din partea dreapta (sofer) e mai cald decat cel de pe partea stanga (pasager). Dupa ce curat radiatoarele si schimb busonul o sa va zic ce s-a mai intamplat. Mie mi se pare ca cele doua probleme legate de caldura si presiune cu termostatul pus mi se par legate. Termostatul ala nou era bun ca firma, era ceva firma foarte tare (zicea mecanicul) ca aia e firma originala cu care vine masina. Nu am testat termostatul acela in apa calda sa vad daca chiar lucreaza. Adevarul e ca vechiul termostat l-am incercat eu acasa si l-am pus la fiert de cateva ori si nu a deschis de fiecare data. Acum nu stiu daca e un test valabil cel pe care l-am facut eu.

15. Cristisor

Locație:
    Iași
    Masina:
    Daca apa are 90 de grade si deschizi busonul o sa dea afara, eu nu am probleme cu sistemul de racire si tot asa face. Probabil ca de la temperatura creste presiunea in instalatie iar atunci cand dai putin drumul la buson apa curge pe la evacuare si aici tine deja de fizica din liceu.

16. dragosabu 2nd Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    E simplu sa dai un raspuns repezit. Stiu care e diferenta intre presiune cauzata "de fizica de liceu" si ceea ce mi se intampla mie. Si inainte cand nu aveam problema asta cand deschideam busonul si motorul era cald imi crestea nivelul in borcanul de expansiune si se auzea ca si cum ai deschide o sticla cu apa minerala. Dar ce mi se intampla acum e mult mai exagerat si se intampla doar cu termostatul cel nou. O sa ii fac o spalare la radiatoare si o sa te tin la curent.

17. Cristisor

Locație:
    Iași
    Masina:
    Imi cer scuze dragosabu, nu vroiam sa o fac pe-a desteptul, insa tu nu ai mentionat ca ai observat ca inainte sa schimbi termostatul se comporta intr-un fel atunci cand desfaceai busonul si acum se comporta altfel, doar ai spus ca se creeaza presiune si apa e aruncata afara.

18. dragosabu 2nd Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Nu-i nimic stai linistit. Ca sa intelegi bine ce se intampla e ca presiunea, cum ziceam eu (ca si cum deschiz ceva suc acidulat) se face in mod normal dupa ce mergi o perioada cu masina. La mine dupa ce o schimbat prima data termostatul nu facea altceva decat multa presiune si bolborosea foarte urat, zgomotos si tzasnea cu presiune apa pe furtul de sus din vasul de expansiune. Am mers asa ceva timp dar cu busonul desfacut ca mi s-a zis ca nu e bine aerisit dupa un timp nu o mai facut. Dar nu dadea apa afara. Acum pe langa ca facea la fel acum dadea afara cu busonul desfacut si se incalzea foarte tare. Cum a scos termostatul nu o mai facut nimic. O zis mecanicul ca e ciupita garnitura de chiuloasa dar nu mi-o zis-o prea convingator, cred ca pentru ca nu am apa in ulei nu am antigelul murdar si acum vreau sa scot furtul de sus din vasul de expansiune si sa il bag intr-un borcan cu apa sa vad daca face bule (asa am inteles ca se testeaza).

19. florinbiris

florinbiris 2nd Gear Member

Locație:
    rasnov
    Masina:
    audi a4 b5 95 1,6 ADP; audi a4 b7 2008 1,9 BRB
    Faza cu garnitura de chiuloasa iese din discutie dupa parerea mea. Un mecanic care stie cum arata garnitura de chiuloasa de la motorul asta ar fi mai retinut in afirmatii. E multistrat din aluminiu si nu are ce sa se arda (ciupeasca) la ea, La cati ai auzit tu sa se arda garnitura de chiuloasa de la motorul asta? Este aproape imposibil. Aproape toti au schimbat-o daca au dat chiuloasa jos probabil, nu pentru ca a cedat garnitura pur si simplu. Totusi ar fi trebuit sa ai caldura si fara termostat -aer cald, in cel mai rau caz caldut pe vremea asta. Fur tunele de la radiatorul de caldura cum sunt?

20. dragosabu 2nd Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Am pus mana pe furtunele de la radiatorul pentru incalzire habitaclu si furtunul din partea dreapta (sofer) e mai cald decat cel de pe partea stanga (pasager). Ce imi pare rau e ca am masina la reparat la tabla ca am fost lovit destul de tare in spate si nu pot sa curat acum radiatoarele. Ce vreau eu sa te intreb e daca sti cum se face circuitul la masina asta, daca trebuie sa se faca si prin radiatorul de habitaclu? Adica daca ar fi acel radiator infundat atunci masina nu si-ar mai face circuitul si pe acolo si de aceea ar creste presiunea pentru ca ar suprasolicita restul instalatiei.
    Mersi mult pentru rabdare!

Distribuie pagina asta