1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Instalatia racire motor - la A4 B5 - antigel - termostat - discutii diverse - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de Tha JiM, 3 Noi 2008.

1. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Sunt doua modele montate pe ADP in functie de VIN, dar mai bine te uiti la ea, la mine e tocmai invers. Diferenta consta in modul de imbinare cu conducta de racire : prin furtun (22A) sau prin mufare cu oring (22)

Ultima editare: 10 Sep 2014
  2. coco_catalin

coco_catalin Gold Member

Locație:
    Botoșani
    Masina:
    Audi A4 B5 / 1.6 ADP / 101 CP / 1997
    Salut campary! Multumesc de raspuns dar eu nu imi dau seama prea bine, cred ca e 22A. Totusi daca nu e cu suparare, eu am postate niste poze la postul 764, poate tragi tu o privire. Tot pe acolo in partea de jos a flansei se prelinge... :friends:

3. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    E 22A. Sunt foarte ieftine si foarte proaste fata de cealalta variant care, din cate stiu, vine doar pe cod original si costa in jur de 150 RON (cat 10 din 22A). Incearca sa cauti una originala si nu mai ai probleme. Altfel, cat dai atat face.

4. coco_catalin

coco_catalin Gold Member

Locație:
    Botoșani
    Masina:
    Bun, am inteles! Sunt de acord cu tine si nu sunt genul sa ma zgarcesc cand vine vorba de o piesa buna. Totusi un cod se poate, te rog! M-am saturat cate fake-uri am schimbat si crede-ma ca nu vreau sa bulesc si garnitura asta de chiuloasa, abia mi-am facut motorul... Multumesc anticipat! :friends:

5. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Codul e in poza, in dreptul pozitiei 22A si este 050 121 132A.

6. coco_catalin

coco_catalin Gold Member

Locație:
    Botoșani
    Masina:
    Salut campary! Multumesc de sfaturi si pt sprijin! Am fost astazi si am dat comanda de aceasta flansa in baza codului care mi l-ai dat. M-a costat 94.5 lei si comanda vine in 5 zile lucratoare. Domnul de la piese mi-a spus ca piesa vine cu tot cu oring dar eu am mai dat comanda de un oring, pentru 11.5 lei, sa fie acolo, nu se stie..
    O sa revin cu comentarii dupa ce vine comanda si dupa ce il montez, eventual dupa 2000-3000 de km. Ultimul m-a tinut 1400 si ceva de km, ma rog il am si acuma pe masina si sper sa mai prinda 20-30km pana ajunge comanda saptamana viitoare :D
    Multumesc inca odata si daca mai este ceva ce ar trebui sa stiu in legatura cu problema asta te rog sa ma anunti! :friends:

7. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Cumpara si o siguranta noua care imobilizeaza senzorul care intra in flansa tot preventiv. Bafta.

8. rich 1st Gear Member

Locație:
    bistrita
    Masina:
    AUDI A4 B5 1997
    buna dimineata

senzorul cu 4 pini da drumu la termostat?are vreo legatura cu el? ca furtunu care merge la termostat e rece..sa fie termostatu de nou stricat ! si dintr-o data de la 90 de grade merge la 60..si ramane acolo ,uneori mai revine iar inapoi!

9. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Termostatul e 100% mecanic si independent de senzorul de temperatura (cu 4 pini). Depinde ce termostat ai pus, daca e o varianta ieftina, e posibil sa fie defct de nou (au mai patit si altii), dar e posibil ca si senzorul de temperatura sa fie defect sau are mufa oxidata.

10. unnamed

unnamed 2nd Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    a4,b5,1998, 1.6 AHL
    Salut,

Trebuie schimbat radiatorul la masina din semnatura si nu stiu daca trebuie data bara fata jos sau nu (sper sa nu fie nevoie). Ajutati-ma va rog cu informatii (scuze daca s-a mai scris despre asta dar nu am gasit si chiar nu am timp sa citesc toate cele 87 pag)

Ce imi recomandati, un radiator nou aftermarket sau unul original din dezmembrari?

11. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Fa un efort si citeste acest topic integral pentru ca este spre binele tau. Da, se demonteza bara. Cumperi radiator nou aftermarket marca Nisen, Valeo, etc. NU petarde de care nu a auzit nimeni. Bafta

Ultima editare: 20 Sep 2014
  12. giculetz 1st Gear Member

Locație:
    moinesti
    Masina:
    A4 b5 1600 cm3, 1996
    rog colegii mai experimentati sa imi spuna daca este normal ca temperatura lichidului de racire sa stea constant in 70 grate, foarte rar crescand la 90 grade in oras. motorizare 1600 benzina din 96. mentionez ca masina este proaspat achizitionata si nu stiu daca are sau nu montat termostat. multumesc

13. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Schimba termostatul. Nu e normal să stea la 70°.

14. cobi

cobi Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Ex :Audi
    Pune un termostat cu specificatiile pentru audi ( modelul tau ) ; poate cel care este pe masina are deschiderea la 75* .

15. unnamed

unnamed 2nd Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    a4,b5,1998, 1.6 AHL
    Am reusit sa citesc aproape tot topicul dar tot mai am unele nelamuriri.
    Dupa ce am schimbat radiatorul cu unul nou, tot mai are o mica pierdere dar de data asta prin alta parte. Pun si o poza de pe net ca sa ne intelegem mai bine.
    Deci se mai prelinge cate o picatura de antigel pe undeva prin dreptul celor 2 fulii de accesorii, exact unde este suportul din fata al motorului; de asta nici nu pot sa imi dau exact seama de unde vine pt ca am montat deja bara si nu mai este accesc acolo. Sa fie oare pompa de apa? (motorul este AHL cu pompa legata pe distributie daca nu ma insel)

16. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Nu te inseli este pompa de apa;trebuie demontata inca o data :thumbs-up:
    Sa nu o demontezi a 3-a oara:cumpara pompa cu corp integral care vine si cu oringuri;demontezi si alternatorul apoi o sa intelegi cum se demonteaza si de unde vine problema.
    Succes.

17. sanducosmin Bronze Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    audiA4,1.9tdi, 2005+A4,1.9tdi,2001
    unnamed la motorul din imagine pompa de apa este pe cureaua de accesorii,distributia nu are decat 2 role.

18. unnamed

unnamed 2nd Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    a4,b5,1998, 1.6 AHL
    Merci iulian pt lamuriri. O sa schimb distributia si toate curelele aferente ca oricum erau in plan. Am vazut ca toata lumea recomanta curele Conti, role Ina si pompa Hepu dar intinzatorul hidraulic de la ce producator sa il iau la un pret decent? (nu la 500 lei).

Sanducosmin poza este luata de pe net la intamplare, eu am motor de 1.6

Sper sa am timp sa fac si un DIY cu poze.

19. coco_catalin

coco_catalin Gold Member

Locație:
    Botoșani
    Masina:
    Eu am facut motorul in luna august + distributia si am schimbat si eu intinzatorul ala hidraulic. Eu am luat febi si m-a costat 340 lei. Si eu cautam un pret decent, ca la 500 ,550, 650 lei era un pret cam piperat :) O zi buna :friends:

20. Daniel RR

Daniel RR 4th Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    A4 B8 - 2.0 TDI CAHA - 2012
    Buna ziua,
    Ieri mi-am cumparat un Audi A4 B5 si deja am o problema mare pot zice: venind catre casa am vazut ca apa nu imi urca mai mult de 70 de grade (a urcat o singura data cand am urcat o panta cu a 6-a) si imi zic ca termostatul e gata. Cand am ajuns aproape de casa mi se aprinde becul in bord de la lichidul de racire (mentionez ca temperatura tot la 60-70 era ), trag pe dreapta, cumpar o sticla de apa si cand deschid capota vad ca sub vasul de expansiune am o "priveliste" de toata frumusetea adica a refulat vasul de expansiune o cantitate de antigel galben (consistent) pe langa planetara in jos. Cand deschid capacul observ ca am o mazga galben-mustarie (dar densa) chiar la gura lui. Antigelul e si el galben.
    Din cate am inteles :
    1 antigel este vechi
    2 fostul prorietar a pus un antigel gresit
    3 garnitura de chiulasa intr-o stare proasta sau chiulasa fisurata
    Mentionez ca azi am vazut la capacul motor urme de silicon negru si garnitura pare sa fie noua.
    Intrebarea e: cum as putea sa curat cel mai eficient sistemul de racire ? (am citit pe forumuri VW-Audi o gramada de lucruri) unii zic ca e ok doar sa ii fac un simplu "flush" (+ un agent/o solutie de curatare zic altii) iar altii zic sa repet procesul cu apa distilata pana cand ramane tot lichidul curat. Daca e mazga aia pe capacul de la vas imi dau seama ca e si prin motor la fel.

Ultima editare de un moderator: 2 Oct 2014

Distribuie pagina asta