1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Instalatia racire motor - la A4 B5 - antigel - termostat - discutii diverse - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de Tha JiM, 3 Noi 2008.

1. gabi_74

gabi_74 Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, C6, 2.0 TDI,CAGB,136 CP,2010
    Probabil ca iti intra ulei un antigel,si asta se datorează in speta garniturri de chiuloasa.Daca zici ca a fost schimbata probabil a mai rămas ulei in sistemul de răcire.

2. Daniel RR

Daniel RR 4th Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    A4 B8 - 2.0 TDI CAHA - 2012
    O sa incerc maine sa ii schimb termostatul, sa golesc sistemul de racire, il umplu iar cu apa distilata si repet pana cand vad ca nu mai este niciun gram de galben.
    Intrebarea e: si pe conducte tot asa e depunerea aia ? ca daca e pana acolo oricum ii dau jos toata fata si iau fiecare furtun in parte si il curat. Oricum trebuie sa ii schimb si kitul de distributie si consumabilele.

Ultima editare de un moderator: 2 Oct 2014
  3. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Pentru schimbarea pompei insemnand ca stiti cum sa demontati partea din fata,distributia etc

-Pompa eu recomand sa o schimbati cu corpul ei (foto 1) inclusiv(inainte de asta demontati alternatorul).
    Motivul este ca o parte dn pompa intra in bloc etansarea o face un oring; in cazul ca are scurgeri in timp intre bloc si pompa (foto 2) trebuie redemontat in cel mai fericit caz,termostatul doar il montati pe noul corp (oringul pentru termostat vine inclus cu pompa noua)

-Varianta 2 este sa schimbati doar partea cu elicea;nu este varianta cea mai sigura insa mai ieftina,asta presupunanda ca partea cealalta unde etanseaza cu blocul este ok pentru a fi siguri trebuie cumparat macar oringul respectiv si demontat dupa prima varianta + 30-40 minute de munca.(mai trebuie blocat un pinion in cazul varantei 2)foto 3 cu corpul pompei detasat de partea cu elicea.
    Succes :)

R: se discuta despre distributie, kitul contitech vine cu tot curea +2 role +intinzatorul hidraulic +suruburile aferente in jur de 100-110 euro am platit cu tot cu discountul facut si pompa in jur de 60 e Skf;cel mai ieftin este Bolk, nu imi inspira incredere,desi poate sunt ok .

Ultima editare: 2 Oct 2014
  4. Daniel RR

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Multumesc pentru informatii , distributia o sa fie Conti cu pompa de apa Hepu , rulmenti Ina .. etc , nu ma zgarcesc .. inainte de a schimba toate enumerate vreau sa imi curat tot sistemul de rezidurile lasate de vechiul lichid de racire ca sa nu ma intampin pe viitor probleme .. nu stiu daca ajuta sau nu informatia .. nu folosesc masina .. nu ma deplasez cu ea ca sa nu agravez lucrurile dar am zis ca o bag in garaj sa nu vina ploaia si auzeam la relanti un "bulbucat" sub capota .. sper sa nu fie garnitura

5. pinga_zlg

pinga_zlg 6th Gear Member

Locație:
    Sighișoara
    Masina:
    AUDI A4 1.9 TDI 116CP BKE 2005
    Asa ,,bulbuca" si a mea inainte sa schimb garnitura de chiuloasa. Daca e doar garnitura fisurata scapi cu o garnitura noua si o planeitate la chiuloasa. Si A4-le fratelui meu a avut aceasi problema ca si a mea. Aceasi problema - aceasi rezolvare :garnitura schimbata. Daca face presiune mare in furtune e clar garnitura.

6. Daniel RR

Locație:
    Cluj
    Masina:
    stii ce e interesant ? ca la mine intre capacul motor si bloc se vede garnitura noua + exces de silicon negru care a iesit afara cu grosime de 1-2 mm .. nu mi se pare sa fi fost schimbata demult .. mi se pare e ca a fost facuta recent ..

7. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Suficient sa o prinda cu un termostat blocat pe inchis sau o flansa,o pompa de apa fisurata cu pierdere de antigel foarte rapida si ai o garnitura arsa in cel mai fericit caz sau chiar chiulasa.

8. coco_catalin

coco_catalin Gold Member

Locație:
    Botoșani
    Masina:
    Audi A4 B5 / 1.6 ADP / 101 CP / 1997
    Salutare tuturor! Am revenit cu raspuns la postul 866 asa cum am spus.
    Multumesc in primul rand lui campary pentru sprijinul acordat! Am facut aproape 3000 de km (2860) de cand am schimbat flansa si totul e ok. Nivelul antigelului e intre minim si maxim, asa cum l-am lasat la 20 km dupa ce am schimbat flansa. Acum e uscat in spatele motorului, nu mai gasesc antigel pe sub masina. Sunt multumit si as vrea sa tina mult timp asa :) Drumuri bune si sa auzim de bine! :friends:

9. shobo91

shobo91 6th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    audi a4 b5 1.6 ahl 1998 prefacelift
    buna ,imi picura antigel prin partea stanga in spate, am vazut ca este un fel de dop/senzor acolo, posibil sa aiba garnitura sau ceva de genu acolo? ii ceva furtun acolo. astept pareri/sfaturi.mersi

10. coco_catalin

coco_catalin Gold Member

Locație:
    Botoșani
    Masina:
    Shobo91! Esti sigur ca nu e flansa distribuitoare? Asa credeam si eu cand au inceput problemele la mine. Daca iti picura pe langa flansa, (urmareste cu atentie unde este umed acolo) nu se merita sa schimbi doar garnitura flansei pentru ca oricum trebuie demontata flansa, asa ca mai bine cumperi alta flansa.
    Dar cum ti-am spus, poate ma insel, urmareste cu atentie unde picura! :friends:

Ultima editare: 13 Noi 2014
  11. shobo91

shobo91 6th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    aia se numeste flansa lichid racire :d, si oare ce mai are montat pe ea? eu am vazut un fel de dop la un capat pe unde suspectez ca picura, si as vrea sa schimb si flansa si acel dop sau ce ii chestia aia:))) si cum pot sa scot tot antigelu afara? ca am deala albastru si vreau sa pun roz.

12. coco_catalin

coco_catalin Gold Member

Locație:
    Botoșani
    Masina:
    Sau flansa lichid racire :P cum vrei tu poti sa ii spui. Daca cauti pe google o sa gasesti amandoua variantele :P
    Tu ai flansa, daca nu ma insel ca in fotografia de mai jos. Dopul din locasul mentionat de mine e undeva la 12-15 lei dar odata ce scoti dopul ala esti constient ca o sa iasa vreo 2 litri de antigel, tot antigelul nu o sa-ti iasa pe acolo. Acuma e alegerea ta daca vrei sa schimbi toata flansa sau numai dopul. Daca schimbi dopul si tot o sa curga inseamna ca sa deformat sau dilatat flansa de la caldura care se acumuleaza in spatele motorului.
    Dar de ce vrei sa pui roz? si eu am albastru si ma inteleg foarte bine cu el, baga caldura slava domnului :)

13. shobo91

shobo91 6th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    pai faza ii ca pe dopu vasului de antigel scrie g12 rezultand antigel roz la culoare nu albastru cum avem noi acuma...si am zis ca as baga din acela care ii specificat....nici eu pana acuma nu am avut probleme cu el,pai atunci o sa il las tot pe acela doar il complétez/intarasc putin concentratia lui

14. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    coco_catalin si shobo91 la motoarele vostre este obligatoriu antigelul fara silicati adica anticoroziv. Si acesta este cel roz G12, G12 + G12 ++ sau G13 (ultimul aparut ca si norma). Asa ca schimbati complet si urgent antigelul actual cu cel mentionat de mine anterior. Bafta.

Ultima editare: 14 Noi 2014
  15. George05 4th Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    A4, ADR 1.8i, 1995
    Nu este nici o problemă dacă se folosește antigel de tip G11, atâta timp cât îndeplinește minim norma VW TL774 C, care nu conține nitrați, fosfați și amine. De obicei, acest tip de antigel are culoarea albastra. Dezavantajul folosirii acestui tip de antigel este necesitatea înlocuirii sale în fiecare an, spre deosebire de G12-G13 care pot fi folosite fără probleme de la 2 la 5 ani. Nu silicații sunt cea mai mare problemă din antigel, ci elementele menționate anterior: nitrați, borați, fosfați și amine. Tipul G13 sau G12 SuperPlus (care este și cel mai recent), cum mai este numit, conține și acei silicați. Și s-a revenit la formula aceasta, pentru că lipsa silicaților din antigel duce la formarea de zgură/piatră în instalația de răcire, lucru observat și de mine la mai multe mașini de generație veche, concepute să folosească antigel G11 dar care au folosit G12, acel antigel roz-roșu.

16. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    G11 prezinta un dezavantaj ca nu se poate amesteca cu G12,G12 + etc se gaseste mai greu poate fi confundat cu alte tipuri de antigel.

Exista un tip de antigel G 12 tip D incolor care poate fi amestecat cu G11 si G12 ,rolul lui este de a anula actiunea acelor substante nocive din antigelul G11
    -G12,G12+,G13 pot fi amestecate intre ele.
    -pentru 12 euro cat costa 5 litri de G 12 nu vad interesul sa mai folositi G11.

Ultima editare: 15 Noi 2014
  17. lucitu 1st Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    A4 B5 1.9 TDI `96
    salut baieti.
    ma puteti ajuta si pe mine cu un sfat.
    am un audi a4 b5 din `96 motor de 1,9 TDI si am acceasi problema ca si colegul mikaela de la postarea #470, adica nu o data ci cel putin de patru ori mi sa spart acel furtun din spate de la pompa de apa.

Aveti careva idee din ce cauza mi sau spart patru furtune in aproximativ jumate de an ?

Mentionez ca apa se ridica la 90 fara nici o problema.

Multumesc.;)

18. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Daca totul e in regulă la circuitul de antigel, poate fi calitatea furtunului.

19. coco_catalin

coco_catalin Gold Member

Locație:
    Botoșani
    Masina:
    Eu folosesc acest tip de antigel de la agip de 3 ani iar in urma cu 3 luni l-am scos pe cel vechi si am pus acelasi tip de antigel 3 litri +1 litru si un pic apa demineralizata. E vreo problema daca folosesc acest tip de antigel? :friends:

20. shobo91

shobo91 6th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    am vazut ca acolo la flansa este un senzor in partea de sus, ii posibil sa curga pe la el?

Distribuie pagina asta