1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Intalnire membrii clubului din Nordul Italiei

Discuție în 'Intalniri internationale (International meetings)' creată de CB927MF, 6 Feb 2011.

1. edu2004it 2nd Gear Member

Locație:
    galati
    Masina:
    audi a4 2006
    eu vin cu golful sotiei si poate cu un prieten cu un a6 amandoua cu nr de romania

2. lev1sache 1st Gear Member

Locație:
    Milano
    Masina:
    A3 2.0 TDI 2006
    Salut , ma bag si eu Milano pana in 300km :footy:

3. edu2004it 2nd Gear Member

Locație:
    galati
    Masina:
    audi a4 2006
    salut, ce se aude pe aici ca s-au pus astia calare pe noi cei cu nr de romania.Au dat astia acum 2 saptamani lege si a aparut deja in monitorul oficial precum nu mai avem voie sa circulam cu masini(proprietate personala)daca avem mai mult de 1 an de rezidenza.Prima amenda e de 78 de euri,a doua cica e de 1500 si sechestru de masina ce vor astia?voi stiti ceva?

4. bencheacata

bencheacata Silver Member

Locație:
    Bacău
    Masina:
    Audi Q7 4L 3.0TDI quattro
    da o fi adevarat dar de unde stie nenea militianu ca eu nu am adus masina in italia doar pentru o revizie? pentru ca in romania nu avem unitati dotate cu aparatura necesara unei revizii si de unde stie el ca eu nu am mai putin de 3 luni ca am intrat in teritoriul italiei.Are careva cetatenie italiana din cei cu masini inmatriculate in ro? si lista cu necunoscutele asupra masinilor contiuna. Daca ei sunt capabili sa imi raspunda la intrebarile legate de drepturile care nu le am pt ca sunt doar rezident si nu cetatean nu au decat sa imi ia masina

5. edu2004it 2nd Gear Member

Locație:
    galati
    Masina:
    audi a4 2006
    pai cica daca esti rezident mai mult de 1 an nu ai voie sa ai masina si sa o conduci pe teritoriul italiei.mai ales sa fie pe numele tau masina.aici prin zona mea tot se aude ca opresc astia masini si dau amenzi.

6. bencheacata

Locație:
    Bacău
    Masina:
    stai linistit.... cand te opreste le dai buletinul romanescsi le zici ca te-ai retras in romania

7. edu2004it 2nd Gear Member

Locație:
    galati
    Masina:
    audi a4 2006
    io, cittadino RESIDENTE IN ITALIA, chiedo a un cittadino RESIDENTE IN GERMANIA (ma ciò vale anche altri paesi dell'Unione Europea) di prestarmi un suo autoveicolo per uso privato con TARGA ESTERA (ma europea) e con assicurazione ESTERA, e di guidarlo in italia.
    ciò vuol dire che io, CITTADINO ITALIANO RESIDENTE IN ITALIA non posso invocare il regime di importazione temporanea?
    oppure, posso tranquillamente usarlo anche per piu di un anno senza particolari problemi?

Innanzitutto benvenuto nel forum.

Da privato cittadino non posso certamente avere in materia un livello di conoscenza analogo a quello di un addetto-ai-lavori.

Nell'attesa che qualcuno di questi voglia farsi avanti, mi permetto esprimerti la mia personale opinione.

Comincio dal concetto di importazione temporanea che - con terminologia non rigorosa - costituisce un'agevolazione fiscale/valutaria riservata al cittadino che si trovi, a determinate condizioni, in uno Stato che:
    - e' diverso dal suo Stato di residenza;
    - ha sottoscritto la Convenzione di New York del 1954.

Risulta quindi chiaro che un cittadino residente in Italia possa avvalersi dell'importazione temporanea soltanto quando si trovi fuori dei confini nazionali.

D'altra parte il beneficiario dell'agevolazione e' tipicamente il proprietario dell'oggetto.

Di conseguenza, nel caso da te prospettato il beneficiario della "teorica" importazione temporanea in Italia risulta ovviamente l'intestatario del veicolo immatricolato all'estero.

Ho scritto "teorica" perche' dal 1993 il concetto di importazione temporanea ha perso di significato nell'àmbito degli Stati UE, con la piena attivazione del "libero mercato".

Nonostante le mie ricerche al riguardo non mi risultano disposizioni ostative alla circolazione in Italia di veicolo immatricolato in altro Stato UE e condotto da cittadino residente in Italia.

Qui trovi un autorevole esempio, rappresentato da veicolo immatricolato in Germania e condotto da personale dell'Arma in Italia.

L'unica limitazione e' rappresentata dalla necessita' di riportare il veicolo nello Stato di immatricolazione per l'esecuzione del periodico controllo tecnico.

Con riserva comunque di svolgere ulteriori ricerche al riguardo non mi risulta altresi' che, per l'ammissione alla circolazione di un veicolo "ad uso proprio" sulle strade soggette al CdS, ci si debba munire di un documento che attesti la relazione (familiare, contrattuale, lavorativa, etc.) intercorrente tra l'intestatario del veicolo ed il conducente.

Il veicolo e' ammesso a circolare in base alla CdC comunitaria ed il conducente in base alla patente di guida, ovviamente di categoria vàlida per il veicolo guidato. SE&O

8. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    clubaudi.ro

Cred ca majoritari sunt romanii care citesc acest forum, astfel ca te rog sa scrii ca atare. Plus ca esti offtopic, din cate inteleg.

9. edu2004it 2nd Gear Member

Locație:
    galati
    Masina:
    audi a4 2006
    da ovidiu,eu am pus o intrebare pentru cei din ,,comunitatea,, noastra de aici din italia in sperantza ca voi gasi pe cineva mai in masura sa ma lamureasca si pe mine iar de scris nu am scris nimica ci pur si simplu am atasat o intrebare si un raspuns de pe un site al politziei din italia.ms de intelegere

10. bencheacata

Locație:
    Bacău
    Masina:
    Dupa cum se vede usor ne adunam...
    Cred ca ar fi mai bine sa facem o lista cu toti userii care sunt , localitatea de unde provin si distanta care sunt dispusi sa o parcurga pentru aceasta intalnire ca sa putem fixa si locul de intalnire
    Am sa fac aici lista cu cei care s-au anuntat pana acum si speram sa mai apara ca pe la sfarsitul primaverii sa vedem ce va iesi.
    1. CB927MF -Parma-300km
    2. bencheacata-Torino-500km
    3. iani85-Milano-200km
    4. kontraok-Milano-200km
    5. pazzo-Reggio Emilia-300km
    6. edu2004it-Modena-300km
    7. kinezu-Genova-150km
    8. sivlvio-Milano-fara nr de km :)
    9. lev1sache-Milano-300km
    10.dennys77-Parma-200km

11. taz quattro

taz quattro 6th Gear Member

Locație:
    Constanța / Aosta - Italia
    Masina:
    A6 C6 3.0tdi Quattro 165 kw/ex A6 C6 3.0tdi quattro 166 kw sline pachet s6/ex. A4 B6 2.5tdi quattro
    sal eu sunt dan din aosta merge 300 km

12. bencheacata

Locație:
    Bacău
    Masina:
    Salut Dan si bun venit in club deoarece te vad si proaspat in scris pe forum. Permite-mi sa te adaug la lista noastra :)

1. CB927MF -Parma-300km
    2. bencheacata-Torino-500km
    3. iani85-Milano-200km
    4. kontraok-Milano-200km
    5. pazzo-Reggio Emilia-300km
    6. edu2004it-Modena-300km
    7. kinezu-Genova-150km
    8. sivlvio-Milano-fara nr de km
    9. lev1sache-Milano-300km
    10.dennys77-Parma-200km
    11.trixulica-Aosta-300km

13. kontraok

kontraok 2nd Gear Member

Locație:
    Saronno ( Italy )
    Masina:
    Audi A6, 2.0 TDI, 2008
    Zic chiar 300 nui bai

14. tm69sex

tm69sex 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi A3 , 1.6i , 99'
    vin si eu :d =)) dar mai rar :d cand oi mai avea vre`o escapada prin italia ;)))

Modena 300/km

15. silvio

silvio Silver Member

Locație:
    Milano
    Masina:
    audi a6 4f 2.0 tdi 2006 audi a6 4f 3.0 Tdi 2011
    salut !daca esti rezident in italia poti folosi masina propietate personala inscrisa in romania un an.dar daca gasesti un jegos de la politia stradala o confisca daca tu nu dovedesti ca masina are mai putin de un an in italia,nu poti minti in privinta rezidenti te gasesc pe calculator,singura posibilitate e masina pe un alt nume fara rezidenta in italia si cu procura pe numele tau asa mai merge treaba e sa nu te iei cu ei an gura,va spun ca eu am patito miau confiscat camionul pe 3 luni nu am vrut sa le dau permisul,cand va cer documenti repede sari cu ele ca altfel e rau,sunt nazisti asta sunt mai ales in nord de italia va salut!

16. edu2004it 2nd Gear Member

Locație:
    galati
    Masina:
    audi a4 2006
    salut,asa sta treaba dar sa vezi faza dura ca eu stateam in centru in modena si trebuia permis special ztl ptr a parca masina si ma duceam la polizia municipale si-mi facea permis din ala de parcare si intrare in centru cu nr de romania.

17. silvio

silvio Silver Member

Locație:
    Milano
    Masina:
    audi a6 4f 2.0 tdi 2006 audi a6 4f 3.0 Tdi 2011
    da cu asta te prind cu parcarea,si acolo politaii sunt rai ,stiu merg mereu la maranello fii atent

18. pazzo 5th Gear Member

Locație:
    italia reggio emilia
    Masina:
    a8 2006 3.0tdi stapanul inelelor
    salut am fost si eu oprit in trafic in reggio emilia chiar in oras,ba mai mult masina politiei mergea pe celalalt sens de mers si va puteti inchipui ca au intors,m-au ajuns si m-au oprit.cel care a venit langa masina nu stia cum sa vorbeasca cu mine vazand numar de romania.cand l-am intrebat in italiana ce problema e mi-a cerut actele masinii.si nu a fost singura data cand am fost oprit.masina e pe numele sotiei pentru ca atunci cand am cumparat-o eu aveam cartea de identitate expirata de o luna si a trebuit sa o cumpere ea.numai ca si ea are rezidenta aici......in doua luni masina face anul aici in italia.cum ajung in tara o cumpar eu de la ea si ii schimb nr de inmatriculare si uite asa o mai duc un an.sa aveti o seara excelenta

19. edu2004it 2nd Gear Member

Locație:
    galati
    Masina:
    audi a4 2006
    salut.nu e asta treaba nu are ce face masina,legea zice sa nu ai 1 an de rezidenta nu masina sa nu o ai mai mult de 1 an.dupa ce ai 1 an de rezidenta nu mai ai voie sa ai masina in ro.

20. pazzo 5th Gear Member

Locație:
    italia reggio emilia
    Masina:
    a8 2006 3.0tdi stapanul inelelor
    salut.eu am 7 ani de rezidenta si masina o am din mai anul trecut adusa aici si cum spuneam m-au oprit de mai multe ori,mi-au cerut actele masinii si m-au lasat sa plec fara sa imi zica nimic.ideea e ca e pe numele sotiei si cand ma opresc le spun asta si ca a mea e in service.si,repet,si sotia are rezidenta aici din 2006.

Distribuie pagina asta