1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Jante si Anvelope Audi A4 B8 - ce alegem - ce se potriveste

Discuție în 'Jante / Anvelope' creată de VorteXz, 31 Mar 2009.

1. Valium 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B8, 2.0 TDI 125 KW, 2009
    Cauciucuri run flat - diverse

Am vazut pe un site din franta ca nu recomanda folosirea cauciucurilor run flat decat la masinile prevazute din fabrica cu asa ceva. Ce parere aveti, o fi adevarat? Eu ma gandesc ca pastrand dimensiunile nu ar fi vreo problema. Masina din semnatura nu dispune de roata de rezerva, motiv pentru care m-am gandit sa ma indrept spre cauciucuri run flat. A avut cineva? Are si alte avantaje in afara posibilitatii rularii pe pana pana la o vulcanizare?

Va multumesc

2. rogoz

rogoz Bronze Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A4 B9 2.0 TDI 190 CP DETA S-TRONIC QUATTRO 2017
    Se recomanda utilizarea anvelopelor Run Flat doar masinilor dotate cu senzor de presiune roti. Deoarece daca faci pana cu el nu ai voie sa rulezi cu o viteza mai mare de 80 km/h.

3. vladdd 6th Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Q5 09 125KW CAHA
  4. madalinc

madalinc Bronze Member

Locație:
    Pitești
    Masina:
    A4, b8, 143cp
    Riken sunt anvelope de buget, sub licenta Michelin produse din cate am inteles, pretul celora aratate de tine e cam ridicat, sigur gasesti mai ieftine in alta parte.
    Ca performante e spre sfarsitul tabelului ca distanta de franare din cate retin, pozitia 40 din 50 de anvelope testate.
    Daca nu gasesti mai ieftine nu se merita, la pretul ala gasesti ceva de calitate.

Ultima editare: 16 Iun 2014
  5. tilu

tilu Bronze Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    Audi A3 8V 2.0 TDI DSG
    La 327 ron/buc sau mai ieftin gasesti ceva de calitate pe aceasta dimensiune!? Pai si Riken erau "calitative": F la consum si E la aderenta, mai aveau putin si ieseau din grila de evaluare:cold:
    Poate undeva de la 450 ron in sus.
    Bafta!

6. vladdd 6th Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Q5 09 125KW CAHA
    Si atunci ce imi recomandati ? Sa pun 205 ?

Ultima editare: 16 Iun 2014
  7. tilu

tilu Bronze Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    Audi A3 8V 2.0 TDI DSG
  8. meghitz

meghitz 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    VW Passat Variant 2.0TDI 170cp DSG 2008 + AUDI A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
    @VorteXz:
    Daca ai batai in volan, e f posibil sa fie de la faptul ca jantele Dotz sa nu aiba fix 66.6 mm gaura de la butuc... iar daca sunt de ex cu 3-4 zecimi de mm mai largi atunci janta nu se va centra pe butuc si de aici apar si vibratiile in volan. Chestia asta am intalnit-o la f multe masini si dupa ce le-am dat jante originale Audi, problemele au disparut in totalitate!!! Sunt 99% convins ca si la tine e aceeasi problema.

De asemenea verifica sa nu iti bata si anvelopele. Acestea pot fi deformate. Sunt doua motive principale pt care anvelopele se pot deforma: gropile si depozitarea improprie (chiar si la anvelopele noi).
    Anvelopele au in compozitie ranforsarile care sunt din sarma iar aceste ranforsari odata deformate nu isi mai revin la forma initiala. Treaba asta se intampla de la depozitarea anvelopelor una peste alta, cele de jos deformandu-se sub greutatea celorlalte.
    Cand mergi la vulcanizare, verifica si chestia asta, nu numai echilibrarea jantelor.

Oricum, daca te consoleaza cu ceva, sa stii ca nu esti deloc singurul care ai problemele astea!!

Ultima editare: 24 Iun 2014
  9. madalinc

madalinc Bronze Member

Locație:
    Pitești
    Masina:
    A4, b8, 143cp
    Dupa ce am pus jantele astea noi, replici, am observat ca pe autostrada, cu aceeleratia la maxim cand se apropie de 140 incepe sa vibreze masina, daca acelerez mai incet dispare vibratia. La fel daca merg constant nu vibreaza, oare de la ce o fi?
    Cu jantele originale stiu ca nu facea asa, era o vibratie constanta pt ca aveam deformat un cauciuc .
    Jantele sunt centrate exact pe butuc, nu aveau nevoie de inele de centrare
    Jantele au fost echilibrate, nu cred ca e o problema de echilibrare pt ca asa facea exact dupa ce le am montat.

Ultima editare: 1 Iul 2014
  10. vlad.damache 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4 Avant B8, 2.0 TDI CAGA, 2010
    225/50 vs 225/45

Salut,

Are cineva idee de ce e o diferenta considerabila de pret intre cauciucurile 225/50R17(una din dimensiunile recomandate de Audi pentru jantele pe 17") si 225/45R17? Din ce am vazut pana acum, pretul unui cauciuc varianta pe 50 e cu minim 100 lei mai mare decat pretul unuia pe 45.

In realitate e vreo diferenta sesizabila intre dimensiunile astea?

Multam.

11. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    Diferenta e ca cele pe 50 sunt dimensiune atipica si deci sunt mai scumpe. Iti recomand sa iei ce zice producatorul, adica 225/50.

12. vlad.damache 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4 Avant B8, 2.0 TDI CAGA, 2010
    K U L Ca sunt dimensiune atipica am observat, ce nu inteleg e daca au ceva in plus in afara de +5 la inaltime sau daca e functionarea normala a masinii afectata in vreun fel in cazul in care s-ar folosi cauciucurile comune /45 ?

Ultima editare de un moderator: 8 Iul 2014
  13. Tzetze222 2nd Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    a4 b8 2.0tdi 143cp
  14. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    Sunt originale de A5 si au 8.5J ET29, iti vor iesi mai in afara fata de cele originale de A4 care sunt 8J ET47 cu 24mm ceea ce e cam mult, pe fata sigur e prea mult.

15. Tzetze222 2nd Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    a4 b8 2.0tdi 143cp
  16. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
  17. Tzetze222 2nd Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    a4 b8 2.0tdi 143cp
    Salut din nou! Vreau sa va intreb daca a pus cineva pe masina jante cu et39? stiu ca ar trebui sa iasa cu 8 mm in afara si as vrea sa stiu daca afecteaza asta masina sau e doar estetic,jantele sunt originale audi.

18. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    Cu 8mm mai afara nu vei avea probleme, atentie si la J (latimea jantei) ca poate iesi in afara si de aici.

19. Tzetze222 2nd Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    a4 b8 2.0tdi 143cp
    Da m-am uitat si e 8j deci ar trebui sa fie bune nu?

20. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    ET39 8J sunt ok pe masina ta.

Distribuie pagina asta