1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Jante si Anvelope la A4 B7 - ce se potriveste si ce alegem

Discuție în 'Jante / Anvelope' creată de marianciuc1, 16 Sep 2008.

1. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Ce ai tu nevoie se numesc inele de centrare nu flanse. La jantele de tabla nu ai cum sa montezi inele de centrare. O sa intre si anvelopa 205 55 16 dar va sta cam intinsa.
    Vad ca esti di Bucuresti vino maine seara la intalnire si o sa primesti toate explicatiile necesare. Citeste si acest topic integral unde trebuia sa scrii si unde ti-am mutat mesajul.

In concluzie jantele care le-ai cumparat nu pot fi montate pe masina ta. Inainte de a mai cumpara ceva informeaza-te bine. Bafta.

2. AHNDREI69

AHNDREI69 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4,1,9 TDI,116CP ,2007
    Multumesc Cristi, pentru raspuns. Inelele mi-ar trebui pentru jantele din aliaj, nu pentru cele din tabla care sunt originale.

Ultima editare de un moderator: 20 Oct 2014
  3. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Jantele la modelul tau au diametrul la butuc 57.1, jantele cumparate au diametrul 66.6. Iti trebuie inele de centrare cum sunt cele de aici.

4. mihaipint 1st Gear Member

Locație:
    Câmpulung Moldovenesc
    Masina:
    Audi A8 D4 4H 3.0TDI
    La a4 b7(2.0tdi) se omologheaza roti pe 18 sau 235/45/17 e dimensiunea maxima agreata de producator?

5. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Se omologheaza (cu hartie oferita de Importatorul Audi in Romania) si roti pe 18" dar pentru motorizari mai mari de 2.0 TDI. La tine dimensiunea maxima este 17". Bafta.

6. mihaipint 1st Gear Member

Locație:
    Câmpulung Moldovenesc
    Masina:
    Audi A8 D4 4H 3.0TDI
    Mda, mi-am luat gandul... Mersi mult, oricum!
    Poate o sa pun pe 18 si merg la risc

Ultima editare: 20 Oct 2014
  7. meghitz

meghitz 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    VW Passat Variant 2.0TDI 170cp DSG 2008 + AUDI A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
    mihaipint: Se omologheaza si 235/40/R18 la A4 B7.

Ahndrei69: Cu anvelopele 225/55/R16 nu ai ce face pe masina ta.
    Pe jantele alea, chiar daca sunt 7.5J latime poti pune atat anvelope 205/55/R16 cat si 215/55/R16, ambele fiind agreate pt masina ta.
    Intr-adevar 205 vor sta cam intise dar am si eu combinatia asta pusa intentionat si in cunostinta de cauza pe un Audi A3 pe iarna si arata f ok!! Altfel poti pune 215/55/R16 si pe 7.5J vor fi perfecte.
    In plus, e musai folosirea inelelor de centrare, altfel iti va vibra masina.

8. mihaipint 1st Gear Member

Locație:
    Câmpulung Moldovenesc
    Masina:
    Audi A8 D4 4H 3.0TDI
    @meghitz, esti sigur ca se omologheaza pt motor de 2 litri? Pe 3 litri tdi banuiesc si eu ca se omologheaza, ca alea au si frane mai potente

9. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    meghitz arata-mi si mie pe un COC de Audi cu motor de 2.0 TDI roti puse din fabrica de 18". Eu am COC original (stii asta) si nu sunt trecute decat roti maxim 17".

10. mihaipint 1st Gear Member

Locație:
    Câmpulung Moldovenesc
    Masina:
    Audi A8 D4 4H 3.0TDI
    @cristi, imi spui ce dimensiuni mai ai in carte? Mie nu mi-au trecut decat 205/55/16 si 235/45/17

11. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Eu am toate dimensiunile trecute din C.O.C. adica 205 55 16, 215 55 16, 235 45 17 si sistemul PAX 205 640 R440 (fabricat de Michelin - sunt niste anvelope cu jante speciale). La toate dimensiunile mentionate sunt cate 2 (doua) modele de jante omologate adica 4 (dimensiuni) pe 16", 2 (dimensiuni) pe 17". Bafta.

12. mihaipint 1st Gear Member

Locație:
    Câmpulung Moldovenesc
    Masina:
    Audi A8 D4 4H 3.0TDI
    Multumesc pt promptitudine

13. mishu_

mishu_ Bronze Member

Locație:
    Mioveni
    Masina:
    Audi A4 Avant B8, 2015, 2.0 TDI, CNHA, 190 CP, Quattro, S-tronic
    Salutare!

as vrea sa-mi cumpar 4 anvelope de vara pentru masina din semnatura, 235/45/R17, am jantele de s-line si suspensie sport din fabrica, ce ma sfatuiti sa cumpar, ce producator ar fi mai ok, ce model, conteaza foarte mult clasificarea dupa indicii europeni (A,B,C,D...) atat la consum cat si la franarea pe umed? C
    Cu XL sau fara?
    As vrea sa fac cea mai buna alegere, deoarece o sa le tin cativa ani, nu merg faoarte mult pe an, 10k-15k, iar ca pret sa fie undeva pe la 500 ron, ar fi suma maxima de anvelopa.

Multumesc!

14. meghitz

meghitz 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    VW Passat Variant 2.0TDI 170cp DSG 2008 + AUDI A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
    What??! Ce e ala COC, Cristi?! :)
    Daca vrei sa stii dimensiunea pe 18 inch data de producator pt masina ta, aceasta este 235/40/R18.

Ultima editare: 25 Oct 2014
  15. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    C.O.C = Certificate of Conformity

Este o declaraţie de conformitate cu omologarea de tip a CE. Scopul acestui document este de a asigura libera mişcare a bunurilor pe teritoriul Uniunii Europene, în special pentru acele bunuri care sunt supuse la omologare şi înregistrare.

COC-ul este o declaraţie a producătorului că vehiculul este conform cu tipul omologat dat. Acest document cuprinde informaţii despre vehicul şi datele de identificare ale producătorului acestuia, numărul de omologare de tip, specificaţii tehnice şi alte date. Conţinutul COC-ului este definit printr-un regulament al UE (Amendamentul IX, Regulamentul 92/53). Vehiculele fără specificaţia UE (de exemplu, vehiculele fabricate pentru piaţa americană sau japoneză) şi vehiculele vechi, care nu au primit încă omologarea de tip a CE, nu au un COC în vigoare. În mod similar, nu este posibilă emiterea unui COC pentru vehicule transformate. COC-ul se obţine doar pentru vehicule de pasageri, motociclete şi tractoare.

16. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    meghitz mai citeste inca odata mesajul meu anterior. Pe modelul meu de A4 B7 cu motorizarea care o am eu nu s-au montat niciodata anvelope de 18". Asta nu inseamna ca nu exista A4 B7 cu anvelope de 18" dar acela nu este si nu a fost niciodata un A4 B7 cu motor 2.0 TDI. Bafta.

17. meghitz

meghitz 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Am inteles. Probabil ca nu.
    Oricum, pe A4 B7, aia care ti-am zis eu eu dimensiunea corecta pt 18 inch.

mihaipint Sa inteleg ca ai de gand sa treci la 18 inch ? Daca da, in opinia mea, da-mi voie sa-ti zic ca vei face o mare greseala! Cam toti cei cu care m-am intersectat si au 18 inch pe astfel de masini, se plang din cauza gropilor.

Cred ca masinile care permit 18 inch pe drumurile noastre, sunt de la Audi A6 4G in sus, BMW Seria 5 F10, din astea... adica iti trebuie un talon de minim 245/45.
    Cu 235/40 e chin mare sa mergi la noi + distrugerea continua si sigura a masinii!!

Ultima editare de un moderator: 26 Oct 2014
  18. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Ca sa nu existe confuzii in privinta montarii anvelopelor de iarna atasez un articol, de fapt un raspuns din partea Brigazii de Politie Rutiera care mentioneaza foarte clar ca anvelopele de iarna nu sunt obligatorii a fi montate de la 01 Noiembrie si ele sunt obligatorii inclusiv vara (daca ninge pe drumul pe care circulam sau este depusa zapada pe acel drum. De exemplu pe Transfagarasan, nu ca ar fi prima oara :) ):

Si articolul respectiv:

Pe măsură ce iarna se apropie, şoferii sunt tot mai confuzi cu privire la folosirea cauciucurilor de iarnă de la 1 noiembrie. Potrivit Codului Rutier, cauciucurile de iarnă nu sunt obligatorii începând cu data de 1 noiembrie, dar sunt obligatorii chiar şi în octombrie (sau în orice altă lună a anului) în cazul în care se circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Conform Brigadei Rutiere a Capitalei, purtarea anvelopelor de iarnă este obligatorie din momentul în care începe să ningă, indiferent de perioadă, cât timp este carosabilul acoperit de zăpadă.

„Obligativitatea dotării autovehiculelor cu cauciucuri de iarnă nu depinde de un anumit interval de timp, ci de condiţiile meteorologice, după cum se precizează în Ordonanţa de Guvern 5/2011. Astfel, şoferii trebuie să aibă cauciucuri de iarnă doar când circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, indiferent de perioada calendaristică” a declarat pentru Promotor Andrei Codău, inspector la Brigada Rutieră.

„Dacă pe 1 ianuarie nu ninge, iar carosabilul nu este acoperit cu zăpadă, conducătorii auto nu sunt obligaţi să aibă montate cauciucurile de iarnă”, a explicat oficialul de la Brigada Rutieră.

În cazul în care sunt prinşi în trafic fără anvelope de iarnă, sau că acestea nu respectă condiţiile prevăzute de lege („conducerea unui autovehicul care are montate anvelope cu alte dimensiuni sau caracteristici decât cele prevazute în certificatul de înmatriculare sau înregistrare ori sunt uzate peste limita admisă” – Art.100, aliniatul 6 din Noul Cod Rutier), şoferii riscă până la 20 de puncte de amendă. Valoarea punctului amendă este calculată în funcție de salariul minim, respectiv 10% din acesta.

De ce avem nevoie de cauciucuri de iarnă:

Cauciucurile de iarnă sunt construite special pentru a face faţă şofatului în condiţiile dificile caracteristice iernii precum zăpadă, gheaţă, polei, iar experţii în domeniu sunt cu toţii de părere că se comportă mult mai bine decât cauciucurile de vară, atunci când temperatura aerului scade sub valoare de +7 grade Celsius.

Cauciucurile de iarnă au o compoziţie şi o amprentă diferită de a cauciucurilor obişnuite, şi din aceste motive au o aderenţă sporită pe carosabilul umed şi alunecos. În condiţiile sezonului rece, cauciucurile de vară devin mai tari, mai puţin elastice şi în consecinţă au performanţe inferioare celor de iarnă.

Prin urmare, cauciucurile de iarnă devin o investiţie vitală, fără de care condusul în condiţii de frig, polei, ninsoare etc. devine extrem de riscant nu doar pentru automobile, ci şi pentru viaţa şi integritatea fizică a şoferilor şi pasagerilor.

19. mihaipint 1st Gear Member

Locație:
    Câmpulung Moldovenesc
    Masina:
    Audi A8 D4 4H 3.0TDI
    Am si un a6 c6 cu 245/40/18 atat de vara cat si de iarna si e ok. La a4 e putin mai solicitata pompa servo, dar articulatia duce lejer. Problema e ca nu le pot trece in carte pt a4 si nu am chef de drumuri pe la rar ca sa recuperez talonul in caz de am belele :)

Ultima editare: 26 Oct 2014
  20. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Audi A6 C7 avant/S-tronic/2.0 TDI ultra-140kw CNHA
    Hankook Ventus Prime 2, incalta noul Mercedes-Benz S-Klasse si noul BMW X5.....se incadreaza in pret. Bafta.

Distribuie pagina asta