1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Jante si Anvelope la A4 B7 - ce se potriveste si ce alegem

Discuție în 'Jante / Anvelope' creată de marianciuc1, 16 Sep 2008.

1. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    B8 este din 2008+. Ai B7 tu.

2. newboy 1st Gear Member

Locație:
    Pe drumuri
    Masina:
    A4 2.0 162Kw 2007
    Merci Mult!
    O alta intrebare e: dupa ce marci de anvelope ok calitate pret sa ma uit pe net?
    Bugetul e undeva la 350-400lei /bucata.. deci foarte mic, stiu, nu radeti, ata ete.. Dar stiti ceva despre anvelopele Sunny, Nexen, Wanli etc? chinezarii dar tin la 160-180km/h si la frane?

3. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Cumpara Nexen si nu o sa regreti. Raport calitate pret maxim. Eu am pe masina si de vara si de iarna. M-am saturat de marci premium care le arunci dupa maxim 20.000 Km si am avut Dunlop, Continental, Michelin si asa mai departe. Bafta.

4. newboy 1st Gear Member

Locație:
    Pe drumuri
    Masina:
    A4 2.0 162Kw 2007
    salut.

am niste intrebari, trebuie sa iau caucioace de iarna
    masina este un a4 b7 2007 s-line 2.0 162kw tractiune fata
    in carte sunt trecute 235/40/ZR18 - asta inseamna ca trebuie sa pun doar ZR uri? daca iau doar R ce se intampla?
    tot in carte mai e trecut si 215/55/R16 - daca vreau sa iau jante noi, trebuie sa fie de 6,5 sau 7 x16?
    chiar nu stiu si nu am gasit pe net sa inteleg ceva si am nevoie sa cumpar pt o masina de la serviciu :) multumesc.

edit: am citit mai sus si mai in spate ca: ideal ar fi 7j 42 la janta. e corect?

Ultima editare: 10 Noi 2015
  5. newboy 1st Gear Member

Locație:
    Pe drumuri
    Masina:
    A4 2.0 162Kw 2007
    nu mai inteleg nimic :))
    cum sa fie ideal 7j, cum am citit mai in spate pe topicul asta, cand 7j e maxim 175 latime si eu am nevoie de 215?
    si uite asa ma simt ca vorbesc de unul singur pe aici
    sau poate ca nu inteleg chiar nimic :))

6. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    E corect dar poti monta si 6.5 J fara probleme cu o anvelopa 205 55 16 (eu asta iti recomand pentru iarna). Daca ai fi citit mai atent acest topic si/sau foloseai Google (internetul este nemarginit) aflai ca este indicat sa montezi anvelopele cu indicii de viteza si greutate din C.O.C. (Certificat Of Conformity) adica ce a omologat producatorul masinii pentru modelul tau de Audi.
    In alta ordine de idei ZR inseamna ca tu ai niste anvelope care pot rula cu o viteza mai mare decat viteza maxima inscrisa pe anvelope (care tu nu ai mentionat-o) si care la tine cred ca este simbolul Y sau W pentru 235 40 18. Ai explicatii aici http://www.anvelopeweb.ro/help/viteza si aici http://info.promo-anvelope.ro/?cid=122 si mai sunt si alte site-uri cu explicatii asa exact cum ti-am spus si eu.

7. newboy 1st Gear Member

Locație:
    Pe drumuri
    Masina:
    A4 2.0 162Kw 2007
    pentru 235/40/18 este 95Y, da.
    eu trebuie sa cumpar ori anvelope de iarna de 235/40/18 ieftine ori jante plus anvelope de 215/55/16 ieftine. DAR sa fie bune in acelasi timp (nu eu gandesc asa, ci cine le vrea). asta e :)
    deci nu cred ca pot pune caucioace de 205 daca in carte scrie 215 si 235..
    asa ca.. pentru 215/55/R16 93Y care sa fie minim si maxim J si minim si maxim ET la o janta noua-second..
    imi cer scuze dar eu sunt cam stresat pt ca nu stiu nu inteleg pe deplin e multe de citit si trebuie repede :) like working in romania for boss, daca ma-ntelegi.
    thx anyway

8. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Daca vrei repede te duci, cumperi si platesti la vulcanizare/magazin de vanzari jante si anvelope ce ai nevoie fara sa mai stai sa scrii pe forum. Daca vrei mai ieftin si sa intelegi (ca sa stii tu ce sa ceri, nu sa te "impacheteze" unul sau altul) citeste topicul si nu mai repeta, inutil, mesaje care s-au scris.
    Pe masina te iarna este recomandat se montezi jante cu anvelope de 16 inch adica 205 55 15 nu anvelope 215 55 16 care sunt atipice si te costa dublu ca pret (poti verifica asta pe site-urile de vanzari anvelope). Dimensiunile la jantele de tabla sunt aceleasi pentru anvelopele de 16 inch dat trebuie sa tii cont si de ET-ul si J-ul jantei de tabla (ce inseamna ET si J scrie in topic sau citesti pe net in site-urile care ti le-am dat ca exemplu).

Ultima editare: 10 Noi 2015
  9. newboy 1st Gear Member

Locație:
    Pe drumuri
    Masina:
    A4 2.0 162Kw 2007
    Ultima editare de un moderator: 19 Noi 2015
  10. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
    Poti sa pui un set de distantieri si atunci le poti folosi in continuare.
    In general, mai ales daca te intalnesti cu omul, rotile se probeaza

11. newboy 1st Gear Member

Locație:
    Pe drumuri
    Masina:
    A4 2.0 162Kw 2007
    ms mult.
    eu nu am inteles ET ul asta.. adica: daca ET ul este mai mic inseamna ca janta este mai in afara caroseriei la cercul exterior iar mijlocul cu gauri pt prizoane si butuc este mai in interiorul jantei? si invers: daca ET ul e mai mare atunci janta e mai in interiorul caroseriei la cercul exterior iar mijlocul cu gauri e scos mai in afara?
    nici nu stiu daca explic bine ce cred eu ca am inteles

pe audi ul asta a4 b7 162Kw sunt niste etrieri mari rau si iesiti in exterior mult. nici jante de tabla nu cred ca se potrivesc. dar merg maine sa fac niste probe pe la alti vanzatori.

Ultima editare: 19 Noi 2015
  12. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    ET mic, janta in afara.
    ET mare, janta in interior.

13. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
    Cu cat ET-ul e mai mic, cu atat janta iese mai in afara. Ti-am atasat detalii.
    Intr-adevar, la motorizarea ta si la 3 litri tdi sunt etrierii mai mari, pentru a frana in siguranta.
    Probabil iti trebuie etrier mai mic de 43, Pentru a nu bloca banii, iti recomand sa iei 4 distantieri de 10 mm/ buc, astfel sa ajungi sa ai un ET 35.
    Acestia ii poti folosi si pentru rotuile de vara si iti imbunatatesc atat aspectul vizual cat si stabilitatea

14. newboy 1st Gear Member

Locație:
    Pe drumuri
    Masina:
    A4 2.0 162Kw 2007
    ce inseamna sa citesti tot topicul :))))

15. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    In completare: ET-ul sau Offset-ul reprezinta distanta dintre axa ce strabate jumatatea jantei si fata jantei (locul unde se prinde de butucul masinii). Poate fi pozitiv, negativ si desigur, neutru. Atasez cateva poze si o explicatie mai detaliata care am mai scris-o acum multi ani pe alt forum:

Ne raportam la o janta cu ET neutru adica 7J x 16 inch x H2 cu ET 42

unde

J = latime

16 inch = diametrul jantei

H 2 = buza de asezare a anvelopei (asta este universala)

PDC = 5 x 112 si HUB (gaura de centrare pe butuc) 57.1 mm

unde

5 = numar de suruburi prindere roata

112 = distanta intre suruburi

57.1 = diametrul de centrare al golului jantei cel care vine pe butuc (centrul jantei)

Daca acest ultim diametru este mai mare iti trebuie inele de centrare pentru a fixa janta cu anvelopa pe butucul rotii

ET 42

unde

42 = dezaxarea pe butucul rotii (adica distanta / asezarea jantei fata de sistemul de suspensie sau de franare).

Cu cat ET este mai mic janta cu anvelopa va iesi in afara caroseriei si cu cat ET este mai mare janta cu anvelopa se va apropia de sistemul de suspensie si sistemul de franare (etrier roti). Cel mai bine este sa ai jantele cat mai apropiate fata de ET-ul original din fabrica.

Se pot pune si mai late sau mai inguste jantele dar trebui puse distantiere de la caz la caz si asta, poate, iti va afecta in scurt/lung timp bratele suspensiei pe fata si servofrana cu tot sistemul de directie, dar nu este o regula. Ca sa nu mai zic ca poate atinge de caroserie cand se invarte roata sau cand se vireaza stanga-dreapta.

Ce am mentinat mai sus se raporteaza fata de ET-ul jantei din fabrica. In general cu cat anvelopa este mai lata scade si valoarea ET dar asta nu este o regula.

16. newboy 1st Gear Member

Locație:
    Pe drumuri
    Masina:
    A4 2.0 162Kw 2007
    ms mult :) ai detaliat foarte bine

acum sa va spun cum stau eu cu jantele :)

am fost la un baiat care vinde jante tabla de audi de 16 6.5J ET42
    le-am pus dar tot nu veneau bine din cauza etrierului si a discului, adica statea exact pe etrier.. dar stateau acolo
    si am vazut ca nu se potriveste la gauri. janta de tabla fiind 5x112
    am zis wtf :)) si m-am dus la doua serviceuri de roti unde mi-au masurat cu subler dintr-ala de masurat gaurile prizoanelor
    se pare ca jantele si fuzetele sunt de 5x110
    ma apuc sa sun la audi sa vad ce-mi zic

poze cu rotile fata spate

http://imgur.com/a/6WLrj

Ultima editare: 23 Noi 2015
  17. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    Ce parere aveti despre jantele astea? Cu suspensie standard, nu ca ar fi o problema sa pun pro-kit. Doar pentru vara..

J8 et35 5/112 245/35/18
    .[​IMG]

18. soosy

soosy 6th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi a4 b7 motor 2000 tdi cod Blb
    rulati careva cu jante pe 19(macar 8j) pe audi a4 b7?cum se prezinta?si ce motor aveti?

intreb ca in primavara as vrea sa trec la niste jante mai mari(acum am r17)si pentru design as merge pe 19 insa nu stiu cat is de ok pentru directie si etc....multumesc

19. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Hilfiger Mie nu imi plac, si mi se pare ca nici configuratia cauciucurilor nu este omologata pentru B7. Ai o masina frumoasa, cauta niste jante OE, nu sunt asa scumpe. Mai mult costa o pereche de cauciucuri noi pe 18 decat o pereche de jante OE second-hand.

Soosy Depinde cum si pe unde mergi cu masina. Daca mergi cu masina zilnic (nu distante de 5km) sfatul meu ar fi sa renunti la jantele pe 19'' din mai multe motive :
    1. consumul in oras o sa iti creasca considerabil
    2. cauciucuri mult mai scumpe decat pe 17 si 18
    3. directia o sa aibe de suferit
    4. o sa simti cu siguranta diferenta de putere (demaraj) cand treci de la 17 la 19''
    5. nu o sa iti convina cand o sa inceapa sa scartaie diferite elemente prin masina din cauza rigiditatii

20. soosy

soosy 6th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi a4 b7 motor 2000 tdi cod Blb
    Ma gandeam ca pana la urma trebuie ceva sa si sufere pentru aspect. Acum depinde cat de rau si de repede dauneaza. Masina o folosesc zilnic cand sunt in zona (sunt perioade cand sunt plecat mai multe zile sau o saptamana, weekend liber) alta data mai fac si drumuri mai lungi. Chiar nu stiu daca ar fi ok sau nu :)
    In final totusi as ramane pe 18" insa cele 2 modele de jante care le urmaresc mai intens se gasesc doar pe 19".

Distribuie pagina asta