1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Jante si anvelope pentru A4 B5 - ce se potriveste si ce alegem ?

Discuție în 'Jante / Anvelope' creată de SERGIU101, 14 Ian 2009.

1. Stanley

Stanley 3rd Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi b4 Cabriolet 2.0E
    mi-am pus eu jante pe 19" pe a4 b5!!! daca te intereseaza jantele da-mi un PM sa vb!:)

2. andreig 1st Gear Member

Locație:
    targoviste
    Masina:
    audi a4 1995
    informatie

salut!
    Am un A4 B5 din 1995 si vreau sa-i schimb cauciucuri+ jante. In CIV dimensiunile sunt 195/65R15 82H sau 205/60R15 82H. As vrea totusi sa-i pun niste jante pe 16". Ma poate lamuri cineva exact atat asupra dimensiunilor, cat si asupra distantei dintre prezoane (5*112 sau 5*100)? Multumesc!

3. barladi

barladi Gold Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    Audi A7 3.0 Tdi (CDUC)- cca 300 CP
  4. Stanley

Stanley 3rd Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi b4 Cabriolet 2.0E
    si eu spun ca iti poti pune linistit jante pe 16"! distanta dintre prezoane de de 5x112!

5. andreig 1st Gear Member

Locație:
    targoviste
    Masina:
    audi a4 1995
    Multumesc mult pentru raspunsul prompt. Acum tre' sa purced sa le caut..

6. coco2009 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    audi a4 3.0 tdi
    daca chiar vrei 19' parerea mea e sati pui ceva de firma un brad cunoscut ca sa fie rezistente.De la 17 in sus tehnologia de turnare se schimba la producatorii consacrati ATS,BS,BORBET,OZ sau RONAL.Restul sunt pur si simplu alte marci de dsign dar tehnologie zero . . depinde ce cauti.Numai zicem ca greutatea conteaza . .

7. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Audi A6 Avant 1.9TDI AWX 2002
    As avea nevoie de un raspuns rapid... :search:
    Din cate stiu eu ambele sunt 5x112.

8. aryes13 Guest

Asa e. Ambele au 5 x 112.
    Verifica si ET-ul.
    Cred ca cele de A6 au un ET mai mare.:hi:

9. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Nu prea ma pricep, ce e ET-ul? :)

LE: Acum am vazut pe forum ca e distanta de la butucul rotii (acolo unde se prinde pe masina) pana la mijlocul jentii. Dar fizic janta (5x112 de pe A6) se potriveste pe masina mea, A4 B5, nu?
    Ma interesa urgent pentru ca i-am spus unui tip sa-mi trimita jantele prin curier, iar daca nu potrivesc normal ca afacerea pica :)

Alta intrebare: cauciucurile ce vin cu noile jante au latime 225, fata de 195 cat am eu acum. Cum o sa simt eu asta practic, ce influenta are?

Ultima editare: 2 Apr 2009
  10. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    ET-ul pt modelele noastre e intre 35-42,ce e peste,risti sa-ti atinga;de cat sunt jantele,de 17?la cauciucurile de 225 presupun ca-s de 17.

11. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Nu, sunt 225/55/16, ET nu cunosc... Da e un model foarte comun, am vazut pe multe B5-uri. Nu o sa ies in evidenta cu ele, nici nu vreau, doar sa arate decent ;)
    Nu stiu insa ce impact o sa aiba latimea mai mare a cauciucului. O sa traga mai greu, sau o sa consume mai mult? Merge mai greu directia?

Ultima editare: 2 Apr 2009
  12. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    In primul rand ai sa ai eroare pe vitezometru,pt masinile noastre corect la o janta de 16 este un cauciuc de 205/55;si raspunsul este da la ultimele intrebari,dar nu te astepta la ceva spectaculos(demaraj,consum,directie).

13. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    eu stiam ca eroarea la vitezometru apare daca pui roti mai mari ca diametru (deci 60,65 sau mai mare), diametrul la 225/55/16 = 205/55/16, doar ca sunt mai late gumele, zic eu...

ionut29 apreciază asta.
  14. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
  15. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Interesant, chiar nu am stiut... Pai atunci ce semnifica cifrele astea? Eu stiam ca 205=latimea, 55=distanta janta-cauciuc (balonajul).
    Si sunt mari diferentele astea? Sa nu iau rotile?

16. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Eminence,fara sa te persiflez,dar pe site-ul care ti l-am dat iti explica diferenta;daca e mai greu cu engleza,fac eu traducerea;fara suparare,departe de mine ideea de a te jigni.Daca nu te dranjeaza ideea de a nu vedea km reali in bord,poti sa cumperi jantele.

17. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    In fine, eu nu vad unde explica ce semnifica fiecare cifra, asta e, important era daca sa iau rotile sau nu, un sfat, doar de-aia e forumul, dar ma descurc eu. Cu engleza stau bine din cate stiu eu...
    Noapte buna!

18. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Stiam eu ca ai sa te superi...Ti-am spus si ti-am exemplificat printr-un site de eroarea de viteza;http://www.carbibles.com/tyre_bible_pg2.html ;uite aici,explica mai bine si lasa supararea ca nu asta a fost intentia mea.Suntem prieteni,ce naiba!

19. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Stai linistit, nu m-am suparat. Sunt doar stresat sa nu-mi arunc banii pe ceva aiurea, sau sa-mi creasca consumul (care oricum e gras) sau alte tampenii. Dar o sa le iau si daca chiar nu-mi place cum se comporta masina oi schimba cauciucurile, ce sa fac... :friends:

20. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Un consum putin crescut(vreo 0,5l/100km),directia mai tare si eroarea de viteza sunt lucrurile negative cu cauciucurile de 225;ca parte pozitiva o stabilitate mai buna,franare mai buna,plus look.

Distribuie pagina asta