1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Jante si anvelope pentru A4 B5 - ce se potriveste si ce alegem ?

Discuție în 'Jante / Anvelope' creată de SERGIU101, 14 Ian 2009.

1. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Prezoanele originale au lungimea de 28 mm indiferent ca sunt cele pentru jante de tabla sau pentru jante de aliaj si ar trebui sa fie suficiente ca sa prinda destul filet in butucul rotii. Daca ti se pare ca nu strang suficient cumpara unele putin mai lungi, exista si de 30 mm si 33 mm.
    Inelele de centrare cred ca sunt bune, din pacate eu nu folosesc asa ceva ca sa pot sa-ti dau mai multe informatii. Bafta.

Ultima editare: 1 Mar 2012
  2. siad 1st Gear Member

Locație:
    Mada
    Masina:
    Audi A4, AHH, 2001
    Acum o săptămână a început maşina să tremure, am descoperit o umflătură la cauciucul faţă stânga, ca să nu mai spun de celelalte - toate sunt roase. Dimensiuni 205-65-R15, vară, pt. un Audi A4. Din păcate bugetul este în criză (1000 lei): alegerile mele sunt între Nankang, Westlake, Durun, Rigdon (Rigdon-ul este resapat), Landsail LS288, Nordexx Cirrus, Tigar Hitris, Voyager HP2, Riken. Mi-aţi putea da o idee, care dintre ele ar fi de preferat ?

Ultima editare: 30 Apr 2012
  3. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Nici o marca din cele mentionate. Conform bugetului tau cumpara Second-Hand, dar o marca buna, consacrata. Bafta.

4. siad 1st Gear Member

Locație:
    Mada
    Masina:
    Audi A4, AHH, 2001
    Ok! Mulţumesc Macristian! M-am lămurit, se pare că trebuie făcut un mic efort şi după îndelungi căutări aş putea alege între Fulda Carat Progresso vară, BFGoodrich G-Grip 94V vară şi GoodYear Vector Ev2 all seasons, care ar fi de preferat ?

5. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Fulda ca si raport calitate pret. Dar mai multe citeste aici http://www.testcauciucuri.com/ cauta dimensiunile tale in testele care sunt mentionate de utilizatori acolo in acel site. Bafta.

6. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Poti sa te uiti la nexen n8000,sta binisor in teste,chiar mai bine decat alte cauciucuri cu mai multe pretentii si posesorii sunt destul de multumiti ;)

7. S_bitza

S_bitza 1st Gear Member

Locație:
    Brasov
    Masina:
    audi A4 an '99, 2.5TDI quattro
    Salut,
    jantele n-au nicio vina. Problema o ai sau ai avut-o din cauza unor dimensiuni gresite/prea mari ale anvelopelor. Practic ar fi trebuit sa ai 225/45/16 . Tu ai avut o roata cu 2 cm mai mare in diametru decat ar fi trebuit, fapt pentru care intr-adevar in timp a uzat mai tare articulatiile, ai avut consum un pic mai mare in oras. Nu stiu daca si la drum intins o roata mai mare creste consumul, ma gandesc ca ar trebui chiar sa scada ( la viteza constanta ).
    Numai bine

8. bushman

bushman Gold Member

Locație:
    București / Titu
    Masina:
    Audi A4 B5 , 1.8 ,ADR, 1996,125cai
    Salut vreau sa ami cumpar niste jante mai mari pt a mea eu am momentan unele de aluminiu pe 15 si vreau sa ami iau pe 16 , am gasit ceva pe 16 ET 42, 5*112, 7J sunt de pe un a6 s-ar potrivii la mine ?

Ultima editare: 11 Mai 2012
  9. S_bitza

S_bitza 1st Gear Member

Locație:
    Brasov
    Masina:
    audi A4 an '99, 2.5TDI quattro
    Da ar trebui sa se potriveasca, atentie la marimea anvelopelor daca le iei cu totul.

10. bushman

bushman Gold Member

Locație:
    București / Titu
    Masina:
    le iau cu totu sunt pe marimea legala aia cu 205 de aceea nu vreau sa ma complic

11. RevHard

RevHard 6th Gear Member

Locație:
    -
    Masina:
    1998 A4 1.8
    Am si eu o nedumerire: INDICELE DE VITEZA mai exact.
    Nu am avut nici o data aceleas model de anvelopa cu indici de viteza diferiti. Dar parca V au fost mai stabile decat T.
    La masina mea este recomandat 195/65/r15 91V. Momentan am T pe fata si ma intreb daca nu cumva acesta este motivul pentru care directia mea si-a pierdut din raspuns, sau este modelul de anvelopa de vina.
    Sunt putin stresat pentru ca vreau sa imi iau un set de 4 gume (Bridgestone Turanza T001) si nu stiu daca se merita diferenta de pret intre H si V.
    Voi ce ati observat? Se simte?

12. bushman

bushman Gold Member

Locație:
    București / Titu
    Masina:
    V din cate stii inseamna 240km/h deci cauciucul este superior celui cu indice T respectiv posibil sa fie si mai rigid si deci raspunsul mai bun , dar in pare parte conteaza si compozitia evident cu cat indicele de viteza e mai mare cu atat cauciucul este mai rezistent si are teoretic un grad de uzura mai mic la viteze mai mici , deci ca raspuns da se simpte .

13. LuChIaN0

LuChIaN0 Gold Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A4 1,9 tdi 116 CP AJM 2001 B5 (facelift) DUK
    Baieti ati vorbit despre jenti foarte mult !!! Am citit tot topicul si m-ar interesea la dimensiunea 235-40-17 ce anvelope ar fii mai bune dintre acestea mai ieftine nu cele scumpe ??? Multumesc anticipat !!! Am avut nexen si acuma am infinity dar nu sunt incantat deoarece se crapa pe margini talonul :((( Si nu am mai mult de 20.000 km !!!

Ultima editare: 17 Mai 2012
  14. RevHard

RevHard 6th Gear Member

Locație:
    -
    Masina:
    1998 A4 1.8
    Ai cauciucuri intinse LuChIaNo?
    235/40 nu prea gasesti pt ca nu sunt foarte populare, incearca 235/45 sau 245/40, cu inconvenienta de a nu arata la fel de cool

15. LuChIaN0

LuChIaN0 Gold Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A4 1,9 tdi 116 CP AJM 2001 B5 (facelift) DUK
    Sunt si 235/40 cate vrei! Acelea nexen pe care le-am avut au fost 245/40 si tot asa s-au crepat si creste mai aveau !!! Cand am adus masina din germania am avut ceva cauciucuri ventus alea m-au dus fara sa crape pana le-am facut slicuri . Am impresia ca astea ce le cumparam din Romania sunt cele mai proaste posibile !!!

Ce ati alege intre Dunlop SP Sport Max si Continental Sport Contact 2 ?

Ultima editare de un moderator: 18 Mai 2012
  16. Sidukaa

Sidukaa 4th Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi 1.6 (AHL) 1996 Audi 2.0 TFSI (BWE) 2007
    Jante Rh Audi a4 b5

Salut am cumparat acus doua saptamani niste jante RH 7.5JX16H2 ET55, si mi'au fost puse de un incepator pe masina. Una nu a fost stransa bine si s'au ovalizat 3 gauri de la suruburi... Ce mai pot face cu acea janta? mai am siguranta?sau unde pot gasi una la fel sa cumpar. Ms

17. aerox

aerox 2nd Gear Member

Locație:
    oradea
    Masina:
    a4 1.8 turbo 20 valve 1996
    Schimbare jante cu distanta intre prezoane 112 va rog ajutati-ma daca stiti careva

Salutare tuturor.Am o problema mare. Mi-am luat un set de jante pentru audi meu A 4 din 96 ,distanta intre gauri o am 112mm, jantele care le-am luat au distanta 110 mm.As vrea sa stiu daca stie careva sau a mai facut trecerea asta si cum a facut? Mentionez ca daca vrea sa string prezoanele cu jantele astea imi freaca filetul de la prezon in gaurile jantei, e normal pentru ca e distanta mai mica. Eu am luat jantele pentru ca mi-a zis un prieten ca daca sunt 2 mm diferenta merge si se pare ca nu prea merge.Intrebarea mea este daca a facut cineva modificare deasta? cu largit de gauri ,prezoane variabile , fara flanse ca sunt foarte scumpe si nu merita astept pareri si solutii. mersi mult :(

18. Ionut P.

Ionut P. 2nd Gear Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A4 B5, 1.6 ARM, 1999
    Salut!
    Am un A4 B5 motor 1.6 74 kw si momentan am jante pe 15 cu cauciucuri de 195/65 si ma gandeam ca i-ar sta mai frumos incaltata cu niste jante pe 16, respectiv cauciucuri 205/55, dar am auzit tot felu de chesti impotriva acestei modificari cum ca suspensia si bucsile s-ar strica mult mai repede si ca consumul ar creste foarte mult.
    Asa ca rog pe cineva care a facut aceasta modificare sau pe cineva care stie cam cu cat o sa imi creasca consumul si daca chiar o sa mi se duca asa repede suspensia si celelalte chesti de la roti?
    Multumesc!

19. danysxx

danysxx 2nd Gear Member

Locație:
    tecuci
    Masina:
    audi a 4 b5 1997 ADR 125 cai
    de la 15 la 16 diferenta e insesizabila .... de la 15 la 17 e destul de mare ... consum un 0,5 l / 100 km maxim dupa calculele mele

20. Ionut P.

Ionut P. 2nd Gear Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A4 B5, 1.6 ARM, 1999
    La ceva de genu ma gandeam si eu dar toata lumea din jurul meu zicea sa nu fac aceasta modificare chiar daca arata mult mai bine cu jante pe 16 da consumu o sa creasca foarte mult si bla bla bla si de asta am vrut sa va intreb si pe voi ce si cum e.

Mersi!

Distribuie pagina asta