1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Just QUATTRO - A4 B6 1,9TDI AVF Quattro

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de TTs, 11 Ian 2011.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Azi am reusit sa schimb etrierii pe fata;cu aceasta ocazia,am constatat ca jantele mele au ET 35,nu 45 cum crezusem

2. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Si franele spate :) ;cu ocazia asta am vazut ca amortizoarele spate sunt scurse,asa ca le voi inlocui in curand cu Bilstein.

3. cipri@n

cipri@n Bronze Member

Locație:
    Iași / Catania
    Masina:
    A4 Avant 2002, 1.9 TDI, 131 CP, AVF
    A iesit frumos. Este o operatiune ce trebuie sa o efectuez si eu numai ca folosesc masina zilnic. Cate ore minim are nevoie pentru a se usca?

4. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Ideal 24 ore.
    Minim... depinde de temperatura exterioara sau daca bate soarele direct sau e umbra. Oricum, 2 ore e minim si conditia necesara e sa nu intri in balti imediat.
    Cornel, cate grade sunt in Anglia?

5. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Asa este,ideal 24ore sa nu misti masina;pe aici sunt 22-23C ziua si 14-15C noaptea.

6. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, 3.0 TDI Quattro, BMK, DPF, 2005.
    Eu am folosit un spray special, tot argintiu, dar nu am stat deloc. Eram la vulcanizare si-mi schimbam cauciucurile de iarna. Atunci am rectificat si discurile...
    Ma gandesc ca etrierele se incing chiar si la mersul prin oras si vopseaua se usuca mult mai repede decat credem. Parerea mea...
    Cred ca singura grija, in primele minute, e sa nu le murdaresti cu ceva,..in rest, despre uscare, nu ar trebui sa fie vreo problema...

7. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Uscarea fortata generata de frictiunea franelor nu este indicata daca vrei sa nu repeti operatiunea la anul.

8. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    2 vesti bune:

-a disparut total vibratia pe care o aveam cand franam :yahoo: ,dar va trebuie refacuta geometria pt ca am scos distantierele de 6mm de pe fata

-am descoperit pe unde am pierderea de antigel,e un furtun gen colier la intrarea in radiator pe partea dreapta a motorului,deci nu e garnitura de chiuloasa cum am crezut initial :yahoo:

La primavara(poate mai repede) voi reconditiona jantele si vreau sa le vopsesc in gunmetal;ce ziceti de culoarea asta?

9. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Cred ca ar da bine pe gri/argintiu.

10. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Nu vreau sa te dezamagesc dar spuneai ca simptomenele pierderii antigelului erau suprapresiunea, refuland la supraplinul vasului. Asadar descoperirea pierderii antigelului la radiator e adiacent si nu are legatura cu suprapresiunea.
    Jantele... eu zic sa treci la 17" mai ales daca te intorci.

11. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    De fapt...nu prea am gasit antigel pe acolo sau curs pe planetara...mai mult a fost o presupunere pt ca nu vazusem sa curga din alta parte...
    Momentan am sa schimb furtunul respectiv si vad ce se intampla...step by step prin eliminare :)

De intors, sigur ma intorc :) ,dar...grea decizie cu jantele astea... :) ;peste vreo luna/doua le urc pe cele de 17 pe masina(au cauciucuri bune) pt ca alea pe 18 trebuie sa le schimb 2cauciucuri si vad cum ma obisnuiesc cu ele...tocmai din acest motiv nu cumpar momentan cauciucuri pt 18

Btw,tare repede s-au uzat cauciucurile pirelli pzero rosso,cam 30k km...;astea de pe fata vredestein ultrac sessanta am facut mai bine de 10k km si au uzura minima,arata de parca ar tine lejer 40k km.

12. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Pana la urma m-am decis sa raman la 17 si am achzitionat un set de jante de care vrei si tu :) ;acuma ramane sa vad daca mai intra janta de 16 ET42 cu franele actuale(pt iarna) sau le pastrez si pe celelalte pe 17.
    In orice caz,alea pe 18 zboara :)

Cu pierderea de apa de care mentionam anterior,s-a dovedit de a fi de la unul din motorasul spalatorului de faruri;si da,e sigur acum ca da afara pe la vasul de expansiune,masina fiind verificata amanuntit.

O chestie ciudata e,ca dupa ce termostatul deschide,radiatorul se incalzeste greu,mai mult pe partea unde e tur/returul,cealalta parte ramanand rece,ca si cum nu circula antigelul pe acolo.
    Am sa vad marti cand ridic jantele si am de facut 70km sa vad daca se incalzeste tot radiatorul,cele descrise mai sus intamplandu-se pe distante scurte de 8km cat am pana la serviciu.

13. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Cat au fost jantele?

14. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Cam mult....380£(456euro) si fara cauciucuri!Initial cerea pe ele 450£;faza e ca sunt reconditionate profesionist si vreo 200-250£ e numai manopera.

15. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Stai linistit ca eu caut modelul asta de cand ai plecat de la mine si in RO nu gasesti jantele astea sub 500 euro (plus transport) si chiar si asa nu stii cat mai sunt de rotunde, de julituri/zgarieturi la borduri nu mai vorbesc. Iar cauciucurile de pe ele de obicei sunt praf si vanzatorul spune ca mai merg... evident, are alt principiu de valori decat al meu. Personal ma gandesc sa imi iau alt model pentru ca la 500 euro pot lua un model de pe B8 pe care sa il pot folosi si pe urmatoarea masina.
    In concluzie, nu ai dat mult pe ele. Sa le invarti multi km, consider ca dau foarte bine astea pe masina, muuult mai bine ca ale pe 18 care mie nu imi placeau deloc. ;)

16. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Ei,p`aci oamenii sunt mai cinstiti si-ti spun in ce stare sunt cauciucurile,ce marca,poze,etc;asa ca ai o idee destul de clara despre ce cumperi.

Eu personal nu am cautat cu cauciucuri,ci cu fara,prea mica probalitatea sa-ti dea ceva ca lumea ca si marca,rulaj,sau sa fie aceeasi marca sau profil;si prefer un set nou de cauciucuri de care vreau eu,nu ce a vrut altul :)

Din cate stiu,cele de pe B8 au diametrul de asezare al butucului total diferit de B6 si B7; tot pe forum am citit asta; deaja ai in vedere URMATOAREA masina :) ? Trebuie sa te mai sun sa te "urechez" nitel :)

Ioi, acu` aflu ca tie nu-ti plac modelul de RS6, pana acum n-ai zis nik` :)

Ultima editare de un moderator: 30 Sep 2012
  17. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Nu ma gandesc la urmatoarea masina ci ma gandesc sa fiu eficient pentru ca nu imi place sa cumpar jante prea des... pretul nu e mic deloc si sansele sa iau teapa cresc de fiecare data cand achizitionez vreun set.
    Cat despre astea pe 18, daca imi placeau le laudam... si nu tin minte sa le fi laudat. :faint: Iti spun sincer, jantele tale de pe B5 erau mai frumoase ca astea pe 18"... si erau pe 16". Dar acum ai ales ceva frumos :p
    Nu stiam ca difera diametrul butucului la B8 fata de B6/B7. Am observat doar ca predomina ET 50/56 ceea ce nu ma intereseaza catusi de putin. Am observat insa si modele cu ET 43 ceea ce ma tenta. Acum m-ai pus pe ganduri...

18. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Suna-l pe @macristian ca te lamureste el repede :) ;

19. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    ASHIHARA Et 42 cu jante pe 16" intra cu frane care au diametru maxim 320.

Ultima editare: 30 Sep 2012
  20. rogoz

rogoz Bronze Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A4 B9 2.0 TDI 190 CP DETA S-TRONIC QUATTRO 2017
    Confirm si eu cu macristian1, si eu am pe b7 2.0 tfsi aceeleasi frane de 320 si am jante de iarna pe 16 et 42, intra fara probleme.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta