1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Kit brate directie A4 B6 - discutii - achizitie, coduri si recomandari

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de coppersink, 1 Iun 2010.

1. florentin_im

florentin_im 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    A4,1.9TDI 2001
    Buna ziua! Doresc sa schimb si eu kitul de bucse, capete de bara la un Audi A4, 1.9 TDI 2001-2005, ce imi recomandati si mie, am vazut ca sunt unele cu 14 piese, Multumesc frumos. niste preturi daca se poate.....

Ultima editare: 17 Iul 2013
  2. dny10

dny10 5th Gear Member

Locație:
    dej
    Masina:
    audi a4 b6 131hp 2001 AWX
    salut...are cineva montat kit de brate ruville sau fortuna line ?sau daca stie cineva ceva despre calitatea acestora?
    multumesc

3. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    uita de aceste marci, sunt bani aruncati. O sa te tina fix de la service pana acasa (poate am exagerat putin) insa o sa pice repede si va trebui sa le schimbi iar daca a doua oara vei cumpara ceva bun, gandeste-te la ce costuri o sa iesi, plus manopera platita de 2 ori. Stiu o sa zici ca au garantie, insa acea garantie este egala cu zero, exact ca la anvelope. Doar daca e defect de fabricatie sa zicem ca poate ti le schimba, dar si asta cu experize, cercetari...etc. Nu o sa ti le schimbe nimeni daca o sa aibe joc, sunt un fel de consumabile la ce hartoape avem.

Ultima editare: 6 Aug 2013
  4. dny10

dny10 5th Gear Member

Locație:
    dej
    Masina:
    ingrijoratoare veste mi-ai dat colegu...
    ala de la care voiam sa le iau piesele (pe ruville) mi-a zis ca sunt bune si ca a mai dat si nu a avut probleme cu ele,adica tin destul de mult piesele si oricum mi-a cerut 1300 ron pe ele ,pe cand un set de lemforter e 2200ron...
    stiu ca lemforter si trw sunt cele mai bune dar ceva la mai putini bani si bunicele chiar nu exista?
    aa stie cineva cat e un kit de brate TRW ca eu nu am gasit ?

5. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Tot pe acolo ca si Lemforder e la pret si TRW. Parerea mea e sa verifici foarte bine bratele si sa le schimbi cu ceva de calitate doar pe acelea care troncane, sa nu schimbi tot chitul de brate. Nu o sa fie trainice ca cele originale de pe masina (daca le mai ai pe alea) nici unele, nici Lemforder nici TRW, din pacate.

6. dny10

dny10 5th Gear Member

Locație:
    dej
    Masina:
    eu tind sa cred ca toate sunt cele originale deoarece toate bucsile sunt crepate(coapte) si pivoti nu stiu cum sa ii verific daca mai tin sau nu au joc...
    pe cand bratul din spate de jos(cel indoit cu bucsa aia mare ce se prinde de lonjeron) mi se pare ca prea usor permitea miscarea intregului ansamblu in fata spre spoiler si in spate ,sau asa moale sa fie bucsa din el
    pe langa asta daca schimb toate bucsile cu unele lemforter nu ar fi ok?bineinteles daca mai tin pivotii?

7. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Ba da, daca pivotii sint ok (dupa verificari serioase) atunci poti schimba doar bucsele.

8. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    la bratele inferioare mari de care zici, se schimba bucsa mare fara probleme. Este cam 100 lei doar bucsa. Dar daca pivotul are un inceput de sfarsit, nu merita investitia. Asa am facut eu si bratul a mai tinut jumate de an pana a picat pivotul. Deci, am ramas cu bucsa mare noua, pot spune, pt ca a trebuit sa schimb bratul cu totul. Bucsa este TRW. La bratele superioare nu se recomanda schimbarea bucsilor, ci a bratelor cu totul.
    Niste brate bunicele la un pret mic sunt FEBI, daca nu ai bani de TRW sau Lemforder. Restul sunt praf, dupa cum rezulta si din pretul lor.
    Nu te lua dupa vanzatori, pt ei sunt bune si alea cu 799 lei tot kitul, doar trebuie sa faca si ei vanzare, nu?

Ultima editare: 7 Aug 2013
  9. Teko

Teko Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    VW Passat 3C5 2.0 tdi (BMP) 2007 + VW Golf 7 1.6
    Am auzit ca este un meserias in Brasov ce repara brate de VAG?!

Aveti cunostinta de asa ceva cei din zona?

10. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    am auzit si eu de asa ceva insa nu ti-as recomanda sa ai pe masina pivoti reconditionati

11. Teko

Teko Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Ba din contra, eu cred ca la cei "reconditionati" daca se foloseste material de calitate sunt mai fiabili si rezistenti decat cei facuti in serie. Normal ca asta o face cineva care are habar (banuiesc fost angajat la Fartec) si are cei trebuie.
    Intrebarea mea era legata de vreo experienta cu asa ceva si daca a vazut cineva cum si cu ce fel de materiale se lucreaza? Eventual pareri dupa ce au folosit asa ceva, concret.

12. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    eu am auzit numai de bine despre ce spui tu insa eu nu mi-as pune asa ceva pe masina chiar daca meseriasul ar garanta ca sunt mai bune decat bratele originale. Gandeste-te ca ai A4, nu dacia 1300 cu care sa mergi cu 60 km/h si sa se rupa vreun pivot si sa nu patesti nimic

13. dny10

dny10 5th Gear Member

Locație:
    dej
    Masina:
    deci marius_bv vrei sa zici ca si febi ar fi o marca bunicica?sau am inteles eu gresit...
    si cum pot verifica daca pivotii imi sunt buni sau au joc??

14. Teko

Teko Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Nu vreau sa intru in polemica cu A4 si Dacia 1300. Neconcludent.

Intrebarea era adresata celor ce au folosit brate reparate de fosti lucratori la Fartec. Ma intereseaza o parere mai concreta a unui utilizator de asa ceva, in cazul in care exista aici. Nu sfaturi sau presupuneri.
    Ca alternativa la cumpararea de pe ebay.de a unui set de reparatie Meyle heavy-duty sau Lemforder (450 euro) si pus punct la subiect. :)

15. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    da, febi este o marca bunicica, cu pret mic, la brate. Asa am inteles, ca vrei ceva mai ieftin dar care sa nu fie dezastru dupa montare pe masina. Legat de verificarea pivotilor, nu ai zgomote la gropi, denivelari? Acestia se verifica ori pe masina, tragand de ei sus-jos sau virand rotile stanga-dreapta (poti pune mana pe ei si ai sa vezi daca sunt ok sau nu in timp ce altcineva vireaza) sau cu bratele date jos de pe masina tragand la fel, sus-jos, stanga-dreapta. In principiu daca pivotul se roteste usor, este larg sa zic asa, inseamna ca e pe sfarsite. Atentie la un aspect: pe masina, cu bratele montate, s-ar putea sa nu ai nici un joc in pivoti insa cu bratele demontate acestea sa fie praf

16. redlife

redlife Silver Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A6 C7 Allroad Bi-Tdi
    Salut, o alternativa mai ieftina la Lemforder, TRW, este SWAG. Eu personal din lipsa de bani am pus anul trecut un kit complet de brate FrontLine si a tinut exact un an. Acum am pus Lemforder si am ajuns la concluzia ca am aruncat 800 de lei pe fereastra + manopera.

gigel_78 apreciază asta.
  17. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    SWAG nu este producator ci ambalator. De multe ori in cutii de swag s-au gasit brate no name, febi, trw sau culmea culmilor, brat original cu cod de original pe el.
    Deci la SWAG e loterie ceea ce cumperi. Si nu ai cum sa desfaci ambalajele decat daca le rupi.

Ultima editare: 9 Aug 2013
  18. mariusrizea

mariusrizea 5th Gear Member

Locație:
    RO, BUCHAREST
    Masina:
    A4,2003,1.9TDI,131cp
    Salutare,

Azi mi-a spus mecanicul ca am joc foarte mare la pivotii de la ,,bascula" de jos.
    Ma gandesc sa ma duc la magazin sa le cumpar, dar nu stiu cum sa cer aceste piese, deoarece mecanicul a zis ceva de bascula care este formata din 2 brate.
    Dupa ce am citit pe aici, banuiesc, ca este vb de bratele suspensie inferioare dreapta fata. E ok ?

Ultima editare de un moderator: 4 Iun 2014
  19. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    exact, brate inferioare se numesc. Ai doua brate inferioare si doua brate superioare, pe fiecare parte. La ambele brate inferioare ai joc la pivoti?

20. mariusrizea

mariusrizea 5th Gear Member

Locație:
    RO, BUCHAREST
    Masina:
    A4,2003,1.9TDI,131cp
    Da, asa mi s-a spus, ca a bagat levierul iar pivotii se misca foarte rau.
    In urma cu un an am schimbat bratul ce vine in partea din spate, tot pe dreapta fata (swag) si uite acum ca trebuie sa-l schimb din nou.
    Ma apuca nervii, acum am sa cumpat Febi, sper sa ma tina mai mult ca si swag.
    Am vazut pe autokarma, ca trebuie sa scot din buzunar 600 ron pt ambele.
    Poate la volksparts or sa fie mai ieftine, sau nu...

Distribuie pagina asta