1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Kit brate directie A4 B6 - discutii - achizitie, coduri si recomandari

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de coppersink, 1 Iun 2010.

1. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    nu da 600 lei pe febi. Eu am luat lemforder si m-au costat 380 lei cel cu bucsa mare si 350 lei cel pe care vine amorizorul. Esti sigur ca pe cel care l-ai cumparat anul trecut scrie swag? Swag este ambalator nu producator. Febi sunt bunicele dar cand pretul lor se apropie de Lemforder sau TRW, nu-ti recomand.

2. mariusrizea

mariusrizea 5th Gear Member

Locație:
    RO, BUCHAREST
    Masina:
    A4,2003,1.9TDI,131cp
    Anul trecut l-am lasat pe mecanic sa comande, caci avea el nu stiu ce relatii la o firma ce ii aduce acasa piesele iar el a zis ca va comanda swag.
    Adevarul ca piesa a venit in 30 minute dar sincer nu am verificat ce marca este.
    M-a costat 300 ron cu manopera ( 50 manopera )

3. mariusrizea

Locație:
    RO, BUCHAREST
    Masina:
    A4,2003,1.9TDI,131cp
    Revin cu vesti proaste dupa inlocuirea bratelor inferioare.

Am decis sa cumpar marca TRW, aceste brate, iar surpriza neplacuta a fost atunci cand mecanicul mi-a spus ca bratul inferior spate nu este original TRW.
    Am atasat si o poza pentru a se vedea cum este polizata marca bratului pentru a nu se vedea ca de fapt este alta marca iar el este vandut ca si produs premium.
    Intradevar pe pivot este stantata marca TRW, dar nu ma incalzeste cu nimic faptul ca am un produs pe jumatate original.
    Cu atat mai mare este inselatoria deoarece bratul era ambalat intr-o punga pe care scria de cel putin 10 ori TRW.
    Magazinul de unde am cumparat, este Volksparts, de unde nu am sa mai cumpar nici macar filtre.

Dupa toate astea colac peste pupaza, am mers cu masina pentru verificarea lucrarii si am observat ca zgomotul de trecere peste denivelari mici este in continuare activ ( nu ca inainte insa se mai aude)
    Mecanicul a verificat si bratele superioare, flansa amortizor si acel C de la bara de torsiune si a zis ca ele sunt ok. Ce naiba mai poate face asemenea zgomot ?

4. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Ce vezi tu acolo polizat este codul si sunt insemnele Audi (cercurile) polizate. Toate bratele originale OE vandute in afara reprezentantei au polizate codul si sigla Audi-VW. Locurile alea polizate o sa le gasesti si la bratele Lemforder si/sau la alte piese cumparate in afara reprezentantei.
    Producatorii de piese care furnizeaza si fabricii Audi (adica TRW sau Lemforder) nu au voie sa vanda piese cu insemnele si sigla Audi dar in speta ele sunt aceleasi dar mult mai ieftine ca si valoare la achizitia din afara reprezentantei producatorului masinii respective.
    Faci niste acuzatii nefondate in necunostinta de cauza. Inainte de mai emite judecati cu valoare de adevar informeaza-te mai bine si nu mai face afirmatii false.

5. mariusrizea

Locație:
    RO, BUCHAREST
    Masina:
    A4,2003,1.9TDI,131cp
    Daca este asa cum spui tu, atunci imi cer scuze si retrag cele spuse.
    Dar, sincer sa fiu eu am mai cumparat piese de la producatori ce furnizeaza si fabricii, piese, si nu am mai intalnit aceasta polizare (kit distributie, role, curele, placute frana set ambreiaj placa presiune, intercooler etc) nu toate sunt de la masina aceasta ci si de la un VW Golf 4 din 2002.
    Nu ma intreba ce marci erau ca nu-mi amintesc. Ele mi-au fost recomandate de catre vanzatori ca fiind brand-urile ce vin montate pe masina din fabrica.

Repet, retrag cele spuse, daca explcatiile tale sunt adevarate.

6. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi echipeaza masinile din fabrica cu brate originale TRW sau Lemforder sau o combinatie intre ele. Exact cum a spus si @Cristi, doar la TRW si Lemforder o sa gasesti sigla de audi polizata, deoarece nu au voie sa vanda in conditiile astea. Acelasi brat, dar pe care nu este polizata sigla, este de 2 ori mai scump, practic este acelasi brat dar platesti mai mult. Pe placutele de frana sau pe piesele enumerate de tine, nu au cum sa faca treaba asta, acolo ori vin cu sigla ori fara, pt ca nu este stantata ci doar imprimata.
    Stai linistit ca ai facut alegerea potrivita. Zgomotele care au ramas pot proveni si de la bratele superioare, mai mult ca sigur. Verifica aceste brate dupa ce desfaci surubul de fixare al acestora. Cu surubul nedesfacut sunt sanse de 99,99% sa nu ai nici cel mai mic joc la o verificare si cand desfaci, sa constati ca pivotii sunt praf. Asa am patit eu, deci vorbesc din cele intamplate nu din auzite.

7. mariusrizea

Locație:
    RO, BUCHAREST
    Masina:
    A4,2003,1.9TDI,131cp
    Te referi la surubul de prindere de pe bucsa (caroserie) sau... ?
    Banuiesc ca si astea tot TRW trebuie sa le iau, nu ?

8. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Iti raspund eu. Se refera la surubul ala lung care prinde pivotii ambelor brate superioare in fuzeta. Sint cazuri cand se scoate destul de greu...;)

Ultima editare: 25 Aug 2013
    K3nT apreciază asta.
  9. mariusrizea

Locație:
    RO, BUCHAREST
    Masina:
    A4,2003,1.9TDI,131cp
    Deci pana nu se desfac alea, slabe sanse sa-mi dau seama daca sunt pivotii dusi... dar aceste zgomote nu pot fi produse si de acel C de la bara de torsiune sau de la flansa de amortizor ?

10. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Bieletele antiruliu (alea C) le poti verifica sa vezi in ce stare sint, flansa amortizorului nu prea se duce. Si eu sint de parere ca acele zgomote care le mai ai provin sau de la bratele superioare sau de la capetele de bara.

11. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    si bieletele antiruliu (alea in forma de C care zici) produc aceleasi troncaneli ca si bratele superioare. Spre deosebire de bratele superioare, bieletele antiruliu le poti verifica mult mai usor daca au joc sau nu. La capete de bara nu ma pronunt deoarece nu m-am lovit de aceasta problema, inca. Din auzite capetele de bara pica mult mai greu fata de bratele superioare.

12. mariusrizea

Locație:
    RO, BUCHAREST
    Masina:
    A4,2003,1.9TDI,131cp
    Am cumparat azi si acel C si flansa amortizor. Maine le schimb si revin cu noutati.
    Ati avut dreptate cu polizarea cerculetelor, si pe acest C sunt polizate cu mentiunea ca pe asta l-am cumparat Lemforder.

13. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Ca sa schimbi flansa, trebuie sa dai jos amortizorul, implicit sa desfaci surubul de la bratele superioare, iar cu ocazia asta poti sa verifici bine si pivotii acestora.

14. lowlife

lowlife Audi Expert

Locație:
    Craiova
    Masina:
    B6 1.8T 150/210 @ 200/330, B6 1.8T 150/210
    Sunt cazuri cand trebuie schimbate flansele amortizor? am citit ca nu se uzeaza.

15. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Da, sint cazuri, ce-i drept destul de rare.

16. sandrei_m

sandrei_m 1st Gear Member

Locație:
    Ireland
    Masina:
    A4,B6, 1.9,2002
    salut tuturor, de curand am luat un audi a4 b6 din 2002 ,1.9TDI cod motor avb,8E20L4, am fost sa fac o verificare la masina si mi-a gasit ca trebuie sa schimb toate bratele de pe fata, cum nu ma prea pricep la astea, am o intrebare, am gasit ceva pe ebay dar nu stiu daca o sa se potriveasca cu masina, atasez un link:
    http://www.ebay.ie/itm/161170687984?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649
    http://www.ebay.ie/itm/200644795878?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649
    http://www.ebay.ie/itm/290495980620?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649
    puteti sa imi spuneti si mie care s-ar potrivi ?

Imi cer scuze, daca am postat gresit

Ultima editare: 16 Ian 2014
  17. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Tot ce ai gasit tu acolo sunt niste petarde / prostii care nu fac 2 (doi) bani. Cumpara brate Lemforder, TRW sau Meyle HD nu altceva. Daca nu ai bani sa intretii masina, pentru ca Audi este o masina scumpa la intretinere mai ales pentru partea de articulatie, o vinzi si iti cumperi o alta masina care iti permiti sa o intretii. Multa bafta.

18. sandrei_m

sandrei_m 1st Gear Member

Locație:
    Ireland
    Masina:
    A4,B6, 1.9,2002
    deci u zici ca sunt prostii, o sa mai caut poate gasesc ceva mai bun, pe mine ma interesa daca ar merge montate, adica din ce an si pana in ce an se potrivesc piesele mai ales bucsele, adica,, audi 4, 2001-2004 sunt aceleasi piese?? am fost aici la bosch si mi-au recomadat delphi si am zis nu, si el a zis ca si mercedes foloseste bucse delphi si ca el garanteaza pentru ele. La reprezentanta ma costa 800 euro cele 6 brate care ma intereseaza pe mine, si am zis ca mai bine iau tot chitul si de ce nu ceva mai ieftin,deocamdata ma opresc la astea, http://www.ebay.ie/itm/150728688054?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649

Ultima editare: 16 Ian 2014
  19. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    In afara de Lemforder si TRW, NU gasesti ceva mai bun. Este prima echipare (de fabrica) la VAG. Alte marci sunt loterie, cum ai norocul. Te vor tine intre 2 si 10.000 de km. Eu personal am luat un kit de pe ebay, m-a tinut un an. Parerea mea e sa schimbi numai ce e uzat, la restul sa ale dai pace, asta daca pe masina mai sunt bratele originale.
    LE. Alea ce le-ai ochit tu sunt undeva la 900 ron. Mai pui 2-3 sute si schimbi doar ce e uzat dar cu ceva de calitate si nu mai ai treaba o lunga perioada de timp.Dar asta e hotararea ta, noi doar te sfatuim. Bafta.

20. Alin-Albulescu

Alin-Albulescu 2nd Gear Member

Locație:
    Târgoviște
    Masina:
    A4 1.9 tdi quattro 2004
    Salutare de ceva timp am schimbat bieletele antiruliu și bratele superioare de pe partea dreapta, deoarece aveam bucsile rupte și în viraj stânga dreapta brusc producea un zgomot de zici ca pica motorul, nu am reușit sa scot șurubul de trece printre ele(brate) și a trebuit sa încălzesc fapt ce a dus pana la stricarea brațelor. Am pus bratele pe Lenforder m-au costat 400 lei și bieletele 150 lei, acum cei drept ca restul de brate sunt originale, dar mecanicul meu mia spus ca sunt cam moi și ca nu mai durează mult și va trebui sa le schimb. Întrebarea mea pentru voi este: Sa merg tot pe Lenforder sau pe Meyle HD?. Am un Prieten ce lucrează la o reprezentanta Mercedes în Germania și mia spus ca ei montează numai Meyle HD, voi ce părere aveți?

Distribuie pagina asta