1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Lampi si stopuri spate la A4 B5 - demontare - inlocuire becuri - Etc. ...

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de Ionut_GJ, 27 Feb 2009.

1. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Nu le poti face pe ale tale.
    Stopurile alea asa vin, cu sticla gri. De asemenea, pentru ca nu mai au nici o parte reflectorizanta, conform legii din tarile cu apa calda, toate masinile care au stopuri de fabrica din ala (da, sunt priginale) au niste "ochi de pisica" montate pe bara spate. Tot de fabrica.

2. zamolxez

zamolxez Gold Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    Audi A4 B7 2004, 2.0 TDI BRE (Ex BLB)
    Poate cineva sa imi spuna si mie care pini trebuie schimbati. Am stopuri nonfacelift si am cumparat facelift. In momentul de fata semnalizarea este inversata cu marsariere-ul. Sau stie cineva vreo schema de la mufa aia?
    Multumesc

3. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    zamolxez, ia un tester si verifica pe mufa care pin e semnalizarea si care marsarierul, pe urma le inversezi. E simplu. Vezi care cum are masa, daca e comuna la toate becurile (in mod normal,da)...

4. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Toti pinii sunt unde trebuie mai putin cei 2: 1 de la semnalizare si 1 de la mers inapoi.
    Varianta 1 e sa scoti pinii din mufa si sa ii inversezi intre ei (la ambele stopuri).
    Varianta 2 e sa tai firele si sa le conectezi invers intre ele (la ambele stopuri).

5. zamolxez

zamolxez Gold Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    Audi A4 B7 2004, 2.0 TDI BRE (Ex BLB)
    ok multumesc de raspunsuri. as fi preferat sa inversez pinii dar sunt cam greu de scos.

6. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    A4, B5, 1996 - 1.8i 125 cp - ADR
    Pana acum nu`mi mergeau luminile de mansalier, si in seara asta am c-am alergat masina si cand m`am dat jos am vazut ca imi stau aprinse luminile de mansalier. Daca bag in mansalier scade putin intensitatea lor dar nu se sting. Se sting doar cand opresc motoru.. Ce poate fi ?

Ultima editare de un moderator: 17 Iun 2013
  7. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Pentru luminile de marsarier trebuie schimbat senzorul de pe cutia de viteze.

Ultima editare de un moderator: 17 Iun 2013
  8. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    Deci este exclusa varianta unui scurt in instalatie , nu ?

9. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    In conditiile in care luminile de marsarier raman aprinse singure, fara pozitii, stop frana sau alt bec aprins in lampile spate, este exclus orice scurt circuit la instalatia electrica. Becurile de marsarier sunt alimentate cu +12v direct din senzorul de pe cutia de viteze.

10. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    Am inteles acum. Deci de acolo este problema. Chestia e ca imi e frica sa ma bag sub masina atunci cand este ea pe cric :D . O sa vad ce ii fac zilele astea. Pana una alta cred ca o sa scot becurile ..

11. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Atunci, daca nu ai acces la o groapa de ce nu o urci cu un lateral pe o bordura si te bagi linistit sub masina?

12. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    La asta m`am gandit dar stau la bloc si nu am borduri tocmai inalte pe aici.

13. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Si eu stau la bloc insa din experienta iti spun ca in tara noastra nu toate bordurile au aceeasi inaltime. Daca o sa te uiti atent o sa gasesti o bordura pe plac. ;)

14. bushman

bushman Gold Member

Locație:
    București / Titu
    Masina:
    Audi A4 B5 , 1.8 ,ADR, 1996,125cai
    Sau daca te mananca mana si stii sigur ca o sa mai umblii la masina, procedezi cum am facut eu, respectiv ati cumperi niste rampe portabile fie ele din fier cum am eu, (undeva la 100 ron bucata ) fie din plastic ce se gasesc pe ebay marca e RHINO daca nu ma insel.

15. DarkAng3l

DarkAng3l 2nd Gear Member

Locație:
    Denia,Spania
    Masina:
    A4 B5 1.8T AEB 150 cv 1996
    Salut,
    Am achizitionat si eu o pereche de stopuri cu led de la dectane si problema e ca atunci cand pun semnalizarea stanga sau dreapta, chiar si avarii imi clipesc toate becurile si ledurile de pe stopuri. In rest totul functioneaza normal, doar la semnalizare e problema
    Multumesc, astept pareri

Ascult si pareri asupra omologarii acestui tip de stopuri.
    Eu ce am gasit pe web este ceva despre acest *E* incercuit pe sticla stopului ceea ce indica faptul ca este un certificat european inscriptionat carui fapt i se datoreaza ideea de a nu fi nevoie de a trece prin anumite etape pt RAR, respectiv TUV/ITV.
    Orice parere conteaza,
    Multumesc

P.S:

Revin maine dupa munca cu poze cu stopurile

Ultima editare de un moderator: 31 Iul 2013
  16. bushman

bushman Gold Member

Locație:
    București / Titu
    Masina:
    Audi A4 B5 , 1.8 ,ADR, 1996,125cai
    Salut,
    Tot dectane am si eu si sunt facute pentru doua tipuri de instalatii electrice: mai vechi si facelift. Este posibil ca la tine sunt legate pentru facelift. Verifica daca ai de inversat 4 fire, diagrama firelor e inauntru in kitul cu care a venit .

Ultima editare de un moderator: 31 Iul 2013
  17. DarkAng3l

Locație:
    Denia,Spania
    Masina:
    Am fost la un prieten ce se ocupa cu deastea si totul era ca trebuia inversata masa cu semnalizarea pe ambele stopuri.

18. isvaly

isvaly Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4,A6,A8,Q7,
    Difera in functie de instalatia electrica si de codari

19. DarkAng3l

Locație:
    Denia,Spania
    Masina:
    Stie cineva chestia cu *E* incercuit pe stopuri ce inseamna mai exact?
    Si a doua chestie e ca se pot omologa stopurile cu led (smoke) sau daca vin de la producator cu aceste *seriale* inscrise pe sticla stopului e propriuzisa omologare?
    Multumesc

20. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    DarkAng3l, da, E-ul urmat de niste serii este de la omologare. Dar te sfatuiesc sa ai grija cu ITV-le spaniol, acolo treci sau nu in functie de ce stare de spirit e inginerul de serviciu. De obicei, seara, in ultima jumatate de ora sunt toti satui si nu mai dau atentie nimicurilor.

Distribuie pagina asta