1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Martor ABS si/sau ESP aprins in bord la A4 B6 - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de Paul1290, 29 Oct 2009.

1. bskmiki 4th Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    A6, 50TDI, 2019
    UPDATE:

Azi am reusit codarea cu o interfata originala.
    Probabil ca mergea si cu ceva interfata VAG-COM 11.11 dupa cum spunea ovidiutm, eu am incercat cu 11.11.3 si nu a mers.
    Multumesc la toti pentru sprijin si idei.

2. adymsk

adymsk 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    audi a4 1.9TDI 2002
    Salut.Am si eu o problema, dupa cateva secunde dupa ce plec dupa loc mi se aprind martorii ABS+ESP si vitezometrul cade pe 0 km/h si nu se mai ridica, in acelasi timp mi se opreste si compresorul de la clima .Mentionez ca pana sa plec dupa loc NU am niciun martor aprins si functioneaza si clima!Poate a mai intanlit cineva..Multumesc!

3. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    D.I.A.G.N.O.Z.A. Apoi vorbim despre erorile pe care nu le înțelegi. Altfel o ghicim până mâine.

4. adymsk

adymsk 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    audi a4 1.9TDI 2002
    Salut.Am revenit cu erorile dupa diagnoza

00283-ABS Wheel Speed Sensor; Front Left (G47)
    30-10- Open or Short Plus -Intermittent

18061 - Please check DTC Memory of ABS Controller
    P1653-35-10 - - - Intermittent

5. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Si nici acum nu intelegi ?
    Verifica senzorul ABS de la roata stanga fata daca e pozitionat cum trebuie in locasul lui, verifica foarte bine si cablajul acestuia, are prostul obicei si se mai intrerupe cateodata in invelisul de cauciuc (cauzele sunt multe). Remediaza cauza , apoi sterge erorile de pe 03 ABS Brakes si esti ca nou.

6. ionel.stoica 1st Gear Member

Locație:
    Targu Mures
    Masina:
    Audi A4 B6, AVF, 2002
    buna, azi dimineata cind sa plec la servici surpriza, eroare in bord "WARNING! FAULT IN ABS BRAKE SYSTEM. CONTACT WORKSHOP" pe langa asta nu mai merge nici kilometrajul si nici ceasul iar vitezometrul tot tremura .
    m-am plimbat putin cu masina dar nimic ciudat !!!
    ce poata sa fie ??? a mai patit cineva asa ceva ? rezolvare ???

Ultima editare: 7 Sep 2015
  7. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Faci diagnoza si aflam toti. Altfel ghicim toti.

8. ionel.stoica 1st Gear Member

Locație:
    Targu Mures
    Masina:
    Audi A4 B6, AVF, 2002
    am facut diagnoza si ... surpriza NICI O PROBLEMA .
    la abs - nimic la frane nimic
    chestia ciudata e ca, stand pe loc in momentul diagnozei cu VAG, imi indica ca ma deplasez cu 5 km/ora ceea ce se vede si pe vitezometru din bord .
    dar la instrumente nu se poate verifica/testa da eroare de comunicare.

Care ma ajuta si pe mine? am sunat citiva mecanici/electricieni din tg. mures si au ramas surprinsi nestiind ca sa-mi zica!

9. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Nici o eroare pe abs? Cu ce tester ai făcut diagnoză? Vezi ca nu e destul ca scanezi.
    Și la coding ai cumva 00000 pe abs?
    Iar pe ceasuri trebuie văzut care e problema, abs și ceasurile comunica. Dacă pe abs ai codingul corect si nu ai erori atunci ți s-au defectat ceasurile. Nu știu de ce au ramas suprinsi cei la care ai fost pentru ca problemă e clară.

10. ionel.stoica 1st Gear Member

Locație:
    Targu Mures
    Masina:
    Audi A4 B6, AVF, 2002
    buna,
    am fost din nou la un electrician si de data am primit un verdict: bordul (placa cu ceasurile) a luaat-o razna si trebuie schimbat. mi-a recomandat sa cumpar un bord si sa-l schimb.
    eu am fost la un electronist care a luat bordul jos a facut lipituri si surpriza totul merge perfect !
    deci nu mai zic nimic de meseria de electrician mecanic sau chiar de expresia cel mai bun pe wv - audi :))

11. gabrielgorgan

gabrielgorgan 3rd Gear Member

Locație:
    Dorohoi
    Masina:
    Audi A4
    Aceeasi problema o am si eu..

12. SCHIPPY 1st Gear Member

Locație:
    DUBLIN
    Masina:
    AUDI A4 2L alt 2001
    Salut,
    Ma poate ajuta cineva si pe mine: detin un audi A4 B6 2.0 benzina cod ALT si de o vreme mi se tot aprinde becul de la ABS si imi arata si alarma sonora BRAKE. La diagnoza imi zice la eroare "01826 -senzor unghiular directie, +30 tensiune".
    Multumesc si o zi buna.

Ultima editare de un moderator: 13 Oct 2015
  13. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Fa o calibrare la G85 asa cum e descrisa aici. Daca nu se rezolva, posibil spira volan defecta/intrerupta sau modul coloana directie defect.

14. Aly23 1st Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    A4,1.9,2002
    Ultima editare de un moderator: 27 Oct 2015
  15. turbocip

turbocip Gold Member

Locație:
    București / Voluntari
    Masina:
    Audi A4/8E 1.9TDI 185 CP
    Pune erorile , nu poze ...
    Martorii aia doi se pot aprinde din "n" cauze

16. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Aly23, esti foarte econom cu provenienta martorilor. Prea putin pentru un raspuns care sa te satisfaca;)

17. Ambro

Ambro 1st Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Audi A4, 2.0 TDI, 2010, 200 HP, berlina
    Buna tuturor

Vreau doar sa cer sfatul unor colegi care au mai trecut prin asa ceva. Am sa va povestesc ce am patit; azi vara am fost la mare cu autoturismul (A4 B6) si de atunci a inceput sa mi se lumineze bordul. A inceput cu martorul de la ESP, care dupa o perioada disparea. Am ignorat problema crezand ca nu face contact ceva fire, insa acum 3 saptamani a inceput sa ramana permanent aprins, am pus testerul si rezultatul a fost legat de "senzor unghi volan". Am fost la un electrician auto, a incercat cu softul sa faca o recalibrare (daca am inteles bine), pe care nu a reusit-o. Am ramas sa ne auzim la telefon si cand are timp ma va contacta sa imi ia jos volanul sa se uite exact ce are. Sambata trecuta cand sa ma duc si eu la luminatie am avut o surpriza cu masina, dupa cateva viraje, martorul de la ESP a inceput sa devina intermitent, si a inceput sa ma franeze. M-am speriat, dar dupa vreo 7-8 franari (ESP intermitent) am ajuns cu bine acasa. Luni dimineata cand sa ma duc la munca martorul ESP a disparut complet, dar cand sa iau un viraj la dreapta imi apare in bord scris mare “brakes” si imi tiuia in urechi un semnal sonor! Dupa cateva secunde acest semnal disparea, si tot asa, iar acum nu fac nici 100 de m si apare si dispare. Am citit eu pe forum ca trebuie completat cu lichid de frana (zis si facut) , tot aceeasi simptoma. Am cumparat placute de frana noi, iar azi cand sa ma duc la mecanic sa mi le puna sus a zis ca sunt bolnav, placutele mele erau in carne foarte bune. Categoric nu le-a schimbat, a scos mufele de la senzor si le-a pus la loc, crezand sa nu face contact bine, dar in zadar, iar BRAKES ! Ieri am cumparat si spira volan pentru a o schimba pe cea veche (inca nu am schimbat). Intrebarea este urmatoarea : Oare toate aceste probeleme se datoreaza acelui senzor unghi volan (senzor care se afla si in spira achizitionata)? Va multumesc !

18. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Cred ca o scanare cu VCDS ar face lumina spre ceea ce trebuie sa iti indrepti atentia.

19. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Eu nu inteleg cum poti merge cu o masina ce franeaza de nebuna si te avertizeaza ca are probleme cu franele!?!?!?
    Te doare in cot daca ma omori pe strada?
    E bine ca avem masini tata si bani de piese.Ce te-ai gandit tu : iau placute si daca nu-i de la ele...aia e...le tin pe dreapta, da macar nu pierd bani.
    De diagnoza n-a auzit mecanicul tau?De calibrat senzorul nu stie, da macar stie ce face ala?Stie ca la o frana pe Abs te poti duce in copac fara ala?

20. Ambro

Ambro 1st Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Audi A4, 2.0 TDI, 2010, 200 HP, berlina
    Acel electrician auto a incercat sa calibreze acel senzor la masina, ( a dat o tura cu ea, asa a zis ca e procedura) dar nu a reusit ! Citind pe forumuri, cand mi-a zis ca ar fi problema cu senzor unghi volan fapt pentru care imi aparea in bord martorul ESP am cumparat spira volan (inca nu e inlocuita), iar cand a inceput saptamana asta cu "BRAKES" am luat placute de frana. Eu am facut ce am crezut de putinta ca e bine si am cules informatii de pe internet. Franele prind chiar foartebine, dar nu te contrazic, e posibil sa ma lase dintr-o data si sa intru in "copac" !

Distribuie pagina asta