1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Martor portiera deschisa - indica eronat - switch yala sau Yala defecta la Audi A4 B6

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de toparcean, 7 Apr 2008.

1. stef 1st Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A4, 2.0TDI, 177CP, 2015, Automat
    Am si eu aceeasi problema la usa fata stanga, uneori se aprinde becul si semnalizeaza pe bord, alteori nu. Cert e ca problema a aparut in aceasta iarna dupa ce am fortat putin usa inghetata. Nu stiu daca are legatura cu aceasta dar de ceva vreme nu mai merge semnalul sonor de avertizare a luminilor aprinse dupa opirea motorului si deschiderea usei.

2. marcel_dany75

marcel_dany75 1st Gear Member

Locație:
    Cluj Napoca
    Masina:
    Audi A.4 ,1,9 TDI(131 CP) an 2003
    Salutare prieteni, am A 4 din semnatura si de o saptamana ma confrunt cu urmatoarea problema:
    -cand deschid usa de la sofer nu mai indica in bord deschiderea acesteia, nu se mai aprinde becul de la plafoniera (tot la deschiderea usii), iar in momentul cand las pozitiile aprinse si scot cheia din contact nu audi acel BEEP continuu. Tin sa mentionez ca in momentul in care am ramas fara motorina acel beep din bord se aude. In rest la celelalte usi functioneaza normal, chiar la inchiderea si deschiderea centralizata din cheie.
    Din cate am citit mai sus nu am reusit sa inteleg daca este de vina acel Buzzer. Ma puteti ajuta cu ceva solutii?
    Multumesc anticipat, o seara buna

3. ovimatrix

ovimatrix 6th Gear Member

Locație:
    Celalalt capat al lumii, HD
    Masina:
    Audi A4 B6, 1.9TDI, 2003, AVF
    Nu cred ca e Buzzer-ul, o data ce la motorina ti se aude iar la becuri nu, nu are cum sa fie buzzer-ul deoarece ambele sunete sunt scoase de el. Daca ti-ar fi fost ars buzzer-ul nu ti se auzea nici la luminiile lasate aprinse, nici la motorina, nici la restu. Eventual punei un tester si vezi daca da eroare la buzzer dar ma indoiesc, cred ca ai o problema de alta natura.

4. marcel_dany75

Locație:
    Cluj Napoca
    Masina:
    Multumesc, zilele astea o sa fac un test. O zi buna

5. nelutu_petrican

nelutu_petrican Silver Member

Locație:
    Târgu Neamț / Gura Humorului
    Masina:
    A4 B6 QUATTRO 2.5TeDeI , cel mai PROST motor.. dupa BLB bineinteles :), si alta marca din 3 litere
    e defect switchul din broasca usii de la sofer, 100%

6. marcel_dany75

Locație:
    Cluj Napoca
    Masina:
    merci nelutu, dar cum as putea sa il schimb?

7. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Marcel in primul rand am mutat mesajele in topicul in care trebuia sa scrii de la inceput.

Mergi la cineva care are interfata si in campurile de masura ale VCDS-ului vei vedea cum lucreaza switch-ul de la usa.

Ca sa il schimbi: demontezi fata de usa, scoti rama cu geam si macara afara (pentru ca altfel nu ai cum sa umbli la yala) si dupa, demontezi yala si o scoti afara.

Cu yala in fata trebuie sa o demontezi si mai departe o sa-ti dai seama ce trebuie sa faci. Daca nu ai mai facut asta mergi la cineva care te poate ajuta pentru ca in teorie pare simplu dar in practica o sa-ti prinzi "urechile" daca nu stapanesti anumite lucruri privind montajul si demontajul. Bafta.

8. nelutu_petrican

nelutu_petrican Silver Member

Locație:
    Târgu Neamț / Gura Humorului
    Masina:
    A4 B6 QUATTRO 2.5TeDeI , cel mai PROST motor.. dupa BLB bineinteles :), si alta marca din 3 litere
    Uite aici cum demontezi sa ajungi la broasca
    http://www.audizine.com/forum/showthread.php/221875-DIY-B6-A4-Window-Regulator-amp-Motor-Replacement
    sau http://www.youtube.com/watch?v=1YHB1y2lZrs

Mai departe cu schimbatul efectiv al switchului e treaba de electronist sau sa te pricepi cat de cat macar ca hobby, pentru ca switchul e lipit pe placa in interiorul broastei, nu e atasat undeva separat si nici nu se gaseste sa il comanzi dupa cod, trebuie sa gasesti unul care sa se potriveasca.
    Ai aici un DIY: http://www.audiforum.ca/a4-b5-b6-b7-b8-65/diy-b6-a4-2002-door-latch-door-open-sensor-fix-37124/
    Eu iti recomand ca varianta mai simpla, alta broasca.

Ultima editare: 4 Feb 2013
  9. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Cel mai simplu este alta broasca daca nu are cine sa te ajute cu schimbatul/inlocuitul switch-ului. Switch-ul il cumperi de la orice magazin de electronice si costa intre 2-4 lei maxim (da, vezi bine).
    Switch-urile originale sunt Saia-Burgess si se strica izolatorul din capul tamburusului, se rupe acel cauciuc izolator de la tamburus si intra apa ducand la distrugerea switch-ului.

10. marcel_dany75

Locație:
    Cluj Napoca
    Masina:
    Multumesc Cristi si scuzele de rigoare pentru ca am postat mesajele unde nu trebuia, dar nu am stiut efectiv ce sa caut din cauza ca nu stiam exact care este problema mea.
    am sa verific acel switch sa vad daca mai functioneaza sau daca trebuie sa schimb broasca respectiva (cred ca ar fi mai simplu). Deocamdata va multumesc pentru sfaturi, iar daca nu ma voi descurca va voi mai deranja (daca nu e cu suparare).
    Merci inca o data, o seara buna

11. Iulian72

Iulian72 Silver Member

Locație:
    Campulung
    Masina:
    A4 B8 2.0 TDI 2011, Audi A4 TDI-PD 2002 131 CP, Suzuki Swift 2017 1.0, 112 cp
    Inainte de a demonta yala, verifica putin cablajul din mansonul dintre usa si stalp si vezi daca sunt fire intrerupte, altfel desfaci si schimbi degeaba. Se scoate mufa din stalp, se trage mansonul spre usa si se desfasoara izolatia. Daca ai fir rupt automat calculatorul nu mai arata usa deschisa! Bafta!

Ultima editare: 6 Feb 2013
  12. marcel_dany75

Locație:
    Cluj Napoca
    Masina:
    Salut Iulian
    In graba am desfacut mansonul si am vazut 2 fire la care invelisul era crepat. Sambata la lumina am sa ma ocup de ele. Sper sa fie doar de acolo problema. Multumesc pentru sfat. Va tin la curent cu problema mea. O seara buna

13. crissdj4u

crissdj4u 1st Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi A4 B6, 1.6, 2002
    Audi A4 B6

Salutare. Cred ca am si eu o problema asemanatoare. Nu mai indica in bord deschiderea usii dreapta spate si nici lampa rosie din usa nu se aprinde. Am scanat cu VagCom-ul si am urmatoarele erori:

Address 46: Central Conv. Labels: 8E0-959-433-MIN.lbl
    Control Module Part Number: 8E0 959 433 AD
    Component and/or Version: Komfortgerát T85 0315
    Software Coding: 06720
    Work Shop Code: WSC 63351
    Additional Info: 8E1959801B Tõrsteuer.FS BRM 0002
    Additional Info: 8E1959802B Tõrsteuer.BF BRM 0002
    VCID: 73EFAE6841AE376
    4 Faults Found:

01561 - Left Rear Door
    61-10 - Won't De-Safe - Intermittent
    01562 - Right Rear Door
    59-10 - Can't Unlock - Intermittent
    01562 - Right Rear Door
    61-00 - Won't De-Safe
    01802 - Door Warning Lamp; Pass Side (W36)
    57-10 - Electric Circuit Failure - Intermittent

Ma poate ajuta cineva cu un sfat???

14. cosminpn

cosminpn 1st Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    audi a4,2.5 TDI, 2002
    Da da si da.Am si eu aceeasi problema ca si tine.....insa la amandoua portierele de pe dreapta ....nu se mai aprind lampile si nici in bord nu imi mai arata ca sunt deschise atunci cand chiar sunt deschise.Am verificat ceva din telecomanda si cu celelalte de pe stanga si am observat ca la un moment dat se aprind lampile de pe partea cu problema, inchid portierele si cand le deschid iar raman stinse.Cineva zice ca problema ar fi din nu stiu ce switch......poate are cineva idee.....poate doar trebuie curatat cu w40 nu?Ca sa nu spun o prostie w40 e spray contact nu?Pentru contacte electrice....sau?

15. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Problema e din switch-uri. Doar daca dai jos broasca de la usa ai acces la el, iar atunci o sa vezi ce trebuie facut. Are partea de contact de plastic, iar cu timpul se uzeaza din cauza deschiderii/inchiderii usii si ramane circuitul inchis, de asta nu mai arata usa deschisa si nu aprinde lumina la plafoniere.

16. sellmag Banned

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    2002 audi a4

Aceeasi problema am avut si eu la un 2002 Audi A4 am curatat senzorii si s-a rezolvat,nu mai am nici o eroare de atunci.Succes

17. alain

alain 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 (B6-2003) S-Line 2.5 TDI(BDH) quattro
    Indicare eronata usa fata deschisa (stanga cu dreape pe bord).

Posibil sa fie din calculatorul de confort, care tocmai l-am inlocuit si sa fie activata functia de masina de anglia?

A incercat cineva aceasta varianta de rezolvare prin schimbarea codarii de volan pe stanga din calculatorul de confort?

18. dny10

dny10 5th Gear Member

Locație:
    dej
    Masina:
    audi a4 b6 131hp 2001 AWX
    stie cineva undee se gasesc switch-uri de cumparat?

19. alain

alain 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 (B6-2003) S-Line 2.5 TDI(BDH) quattro
    REZOLVARE:

Setare calculator confort
    Coding 07
    adaugare valoarea 128 (autoturism cu volan pe partea stanga (a sensului de mers))

Restul sunt povesti....:rockwoot:

Ultima editare de un moderator: 6 Feb 2015
  20. cosmin.racautanu 1st Gear Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A6 2009 2.7 tdi quattro
    rezolvare problema cu switch-urile si luminile

Pentru cei care au probleme cu aprinderea luminilor din interior/usi sau cu detectarea deschiderii/inchiderii usilor: problema este super simpla: demontati fata de usa, dati yala jos si cumparati piesa asta:

http://www.tme.eu/ro/katalog/?art=V4NCT7

O identificati pe yala, dati jos clema care tine switchul si inlocuiti partea superioara a switchului.

Nivel de complexitate: scazut
    Durata: 30 de minute

Distribuie pagina asta