1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Mercedes NU se va fabrica in Romania

Discuție în 'Stiri auto generale' creată de Stefan, 6 Mar 2008.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
    nu cred ca am pozitionat bine threat-ul dar la stiri auto nu am dreptul sa fac unul nou
    am vazut azi la televizor ca mercedes intentioneaza sa deschida o fabrica si in romania pe viitor

"Daimler, grupul ce detine Mercedes-Benz ar putea construi o unitate de productie in Romania, unde ar fabrica din 2011 modelele A si B-Class.Compania analizeaza aceasta posibilitatea in paralel cu o eventuala constructie in Polonia, a fabricii.

Mercedes doreste ca prin noile generatii sa creasca numarul de masini vandute cu mult peste cifrele actuale care sunt undeva la 270.000-280.000 de unitati.

Principalul obiectiv pentru productia noilor generatii de A si B-Class il constituie reducerea costurilor.Acest lucru ar conferii modelelor un avantaj pe un sector al pietii foarte competitiv.

Constructia fabricii in Romania ar avea ca avantaje costuri mai scazute pentru forta de munca, dar Polonia ofera posibilitati mai bune de transport spre Europa de Vest.

Proiectul se afla totusi intr-un stadiu incipiend, iar prognozele sustin ca pe termen scurt costurile cu forta de munca ar putea urca rapid, eliminand unul din avantajele Romaniei."

sursa http://www.autof1.ro/fabrica-mercedes-in-romania/

2. bogn80

bogn80 3rd Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A4
    Stai linistit omule ca are grija statul roman sa nu creeze un lucru bun. Tot cu Renault fac ei afaceri si pe viitor.

3. adibose

adibose 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    2007 - A4 B7 Avant 1.9TDi
    rezolvat:icon_thumright:

4. TA2A2

TA2A2 Banned

Locație:
    GRANTHAM ENGLAND UK.
    Masina:
    AUDI A4 1.8TURBO-SPORT PACK(163)
    da ar fi un vis frumos sa se intimple cu adevarat dar pina atunci vor ramine cu cosmarul RENAULT-DACIA va mai aduceti aminte promisiunile lor masina de 5 mi euro prosti o catastrofa de masina ca si multe renaulturi vezi LAGUNA:)

5. WBT

WBT 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B8 2008 2.0Tdi 143CP ALB
    de ce credeti ca e asa un vis? credeti ca vin la noi ca sa de oamenilor salarii imense? vin tocmai pentru ca mana de munca este f ieftina si pentru ca produc cele mai ieftine modele ale marcii. oriunde s-ar fabrica tot acelasi pret va fi. si in plus pe mine unu nu ma intereseaza deloc clasa a si b.

6. Cata_ADC

Cata_ADC Moderator Staff Member

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    alta marca I3 , e-drive 2018
    Daca ai sti cat de multe piese de pe Mercedes,BMW si Audi sunt facute in romania ai ramane masca. Si sunt exportate si puse made in germany
    Nu ma mira daca in viitor se va trece la asamblarea intregii masini in Romania.
    Oricum pt clienti nu este absolut nici un avantaj:(

7. Ionescu Marius 1st Gear Member

Locație:
    TR
    Masina:
    A4 1,9 TDI AVANT 2004
    fratilor neamtul e neamt vine sa faca treaba si pe la ei nu prea se poarta atatea bonusuri la salarii pentru (pasti, craciun , muraturi, zile libere cat cuprinde bani de nastere de casatorie de inmormantare etc) eu am lucrat la o firma unde patron era un neamt de treaba omu si asa ne spunea ca este bine sa fii salariat in romania plus ca trebuie sa dea o spaga destul de consistenta sa intre pe piata si astea nu prea da sa auzim de bine

8. WBT

WBT 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B8 2008 2.0Tdi 143CP ALB
    neamtu e neamt da la el acolo nu lucreaza pe nasturi ca la noi. si ce tu crezi ca atunci cand vin aici in loc sa exploateze sansa si sa isi scada costul productiei cat mai mult datorita pretentiilor extrem de scazute la salarii ale romanilor mai ales din provincie, in loc de asta o sa fie corect si fraier pana la urma dpdv al afacerii si o sa dea salarii mari. ca asa e neamtu el vine sa faca treaba! lasati-ma cu nemtii ca am avut o gramda de experiente cu ei si chair si romani care lucreaza acolo (si nu ma refer la instalatori, zidari sau administratori) ii condamna ca sunt prosti si nu au pic de initiativa. sunt ca niste roboti daca ii scoti din domeniul lor sunt terminati. de asta sunt romanii asa cautati afara. din partea mea sa vina cine vrea sa construiasca ce vrea dar sa nu ii mai privim ca pe o salvare sau un lucru extraordinar ca ei fac o afacere venind aici nu noi.

9. dorutzu

dorutzu Silver Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    1.6 + 2.0
    Mda... cam de mult nu se mai fac masini 100% in Germania. Acum 2 ani m-am bagat sub un Tuareg care era cocotat pe niste buturugi la o expozitie si am vazut un subansamblu pe care scria "made in Bulgaria".

10. Cata_ADC

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    Pai de mult nu se mai fabrica masini in germania.
    Au fabrici de asamblare in toata lumea aas ca sa nu ne mai miram daca vor aparea si pe la noi.
    Vorba lui WBT este o afacere foarte profitabila venitul in Romania:yes:

11. X Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    -
    Nu cred ca ar fi rau sa avem si o fabrica de la Mercedes...S-ar putea sa fie o gramada de avantaje,binenteles poate si cateva dezavantaje insa speram sa fie o idee buna

12. omg 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    '02 Alfa Romeo 166 2.0TS 150cp
    nokia , ford , mercedes , ferrari ... ne merge bine :)) unde mai pui ca versace se face la apaca , combinezoanele f1 de la ferrari se fac la braila si turbinele vag (vw si mai nou audi) se fac langa turbomecanica in militari ... muncim pt altii pe salarii mici si economia noastra se duce in jos ...

o faza amuzanta sau mai degraba trista : am un prieten care lucreaza la honeywell (fabrica de turbine) ... se ocupa cu echilibratul de rotoare ... f plictisit de munca de zi cu zi , lucreaza in sictir si mai pune si rebuturi in cutia de rotoare echilibrate ... unele se depisteaza la urmatorul control , altele nu ... asa ca sa nu se mai mire nimeni cand ii cade o turbina facuta la noi ...

13. ding

ding 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    TT Roadster 1.8 (2004)
    Se pare ca Mercedes s-a decis sa construiasca fabrica in Ungaria, in Kecskemét.

14. george

george Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    [quattro] - A4 B8.5 2013 & Q5 8R 2017
    Grupul auto german Daimler va construi, printr-o investitie de 800 mil. euro, noua fabrica Mercedes la Kecskemét, in Ungaria, tara aleasa in detrimentul Romaniei si Poloniei. In aceasta fabrica vor fi produse noile modele Mercedes din clasa A si B.
    Kecskemét se afla la circa 80 de kilometri de Budapesta. Noua uzina va sustine extinderea gamei de automobile compacte de la doua la patru modele si va crea 2.500 de locuri de munca, se arata intr-un comunicat al Daimler.
    Fabrica va produce noua generatie de motoare Mercedes-Benz in 4 cilindri, care va intra pe piata in cursul anului 2008, urmand ca apoi sa construiasca, cel mai probabil din 2010, si noile modele din clasa A si B.
    Daimler a anuntat, pe de alta parte, ca va investi 600 milioane de euro in extinderea capacitatilor de productie la fabrica Rastatt din Germania, unde sunt fabricate, in prezent, modelele compacte din gamele A-Classe si B-Classe.
    Anuntul celor de la Daimler ia oarecum prin surprindere piata auto. Estimarile analistilor de pana acum prezentau drept posibile amplasamente Timisoara si localitatea Ujazd din Polonia.
    In timp ce autoritatile romane anuntau recent, prin intermediul ministrului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Ovidiu Silaghi, ca Mercedes a ales Timisoara pentru constructia viitoarei fabrici auto, ziaristii polonezi dadeau ca sigura derularea investitiei in localitatea Ujazd, din apropiere de granita dintre Polonia si Germania.
    Daimler a anuntat anterior ca principalele criterii luate in calcul pentru alegerea locului unde va fi situata noua fabrica erau legate de costurile de productie, existenta unor furnizori in zona si existenta unui personal calificat in industria auto.
    "Mercedes-Benz va oferi o noua generatie de automobile premium pe segmentul modelelor compacte cu un consum de combustibil scazut si eficient. In plus, gama extinsa de produse ne va permite sa ne adresam unor noi grupuri de consumatori si va deschide noi piete si regiuni pentru marcile noastre", a declarat Dieter Zetsche, presedintele Daimler AG.

15. TA2A2

TA2A2 Banned

Locație:
    GRANTHAM ENGLAND UK.
    Masina:
    AUDI A4 1.8TURBO-SPORT PACK(163)
    motivul adevavarat pt care mercedes nu a ales ro.este infrastructura proasta sau de ce nu inexistenta.la ora actuala in ro nu exista o AUTOSTRADA care sa lege N cu S-udul cit despre caile ferate sunt varza:) cum credeti ca acest producator de automobile isi aprovizioneaza fabrica cu piesele necesare folosind drumurile care sunt pline de carute,animale,tractoare(TIMPUL INSEAMNA BANI) Pe drumurile din ro timpul insamna aventura sau moarte:)Noua fabrica din ungaria va fi foarte aproape de AUTOSTRADA si la mica distanta de calea ferata de aceia au ales UNGARIA +plus alte ajantaje.Suntem pe ultimul loc in EUROPA noi si ALBANEZI in cea ce priveste drumurile ne trebuie cam 30 ani sa prindem ungaria din urma si cam 100 de ani ca BUCURESTIUL sa arate ca BUDAPESTA :)Pina atunci sa ne multumim cu DACIA SANDERO:blink:

16. Cata_ADC

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    Esti cam dur in afirmatie dar adevarul este undeva la mijloc. :)
    Situatia la noi incet incet se schimba si suntem pe drumul cel bun. Nu e frumos ca de afara sa dam cu sutul in tara noastra pentru ca pana la urma avem sange de roman nu de englez,german etc.
    Cat despre Dacia Sandero eu am chiar o parere buna si clar iar se va situa in topul vanzarilor in ciuda pretului care nu e prea mic

17. deocamdata

deocamdata Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    ALLROAD: 2009 3.0 TFSI ; 2006 3.0 TDI; RR Autobiography 4,4 SDV8
    In concluzie Mercedes NU se va fabrica in Ro ...
    Asa ca ... topic inchis ... :)

18. Cata_ADC

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    :friends: ca bine zici

19. cristi231077

cristi231077 Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    <<<<===
  20. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta