1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Modificari - Codari si Adaptari cu VCDS / VAG-Com pentru Audi A4 B8

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de sab197, 13 Apr 2010.

1. alex_sacalu

alex_sacalu 1st Gear Member

Locație:
    Mioveni
    Masina:
    AUDI,2011, 2.0 TDI,143cp, Multitronic
    Salut poate întreb ceva stupid ai cum start/stop pe mașina? si dacă ai încearcă sa-l dezactivezi si vezi dacă mai face! Eu am un asemenea sistem de siguranța pe laganul de serviciu care este cu cutie automata Easy-R iar când deschid ușa in Drive pe loc sau în mers intra automat pe liber in N nu se opreste motorul, la A4-ul personal e tot automat dar dacă deschid ușa pe drive nu se întâmplă nimic poate doar niște sunete și niște mesaje in bord nu îmi aduc aminte de o astfel de situație o sa mai încerc! Bafta

2. Guest 59148 Guest

Am start & stop dar face la fel cu toate ca e activat sau dezactivat. Sigur e o codare din vcds, dar nu stiu care... Nici un coleg nu mai are optiunea asta sau nimeni nu stie cum sa o dezactivez ?

3. dreiutz

dreiutz 6th Gear Member

Locație:
    Luxemburg
    Masina:
    Audi A4 B9 2.0 TDI DETA 2016
    S-ar putea sa fie o adaptare din VCDS. Eu in locul tau m-as duce la cineva cu interfata originala deoarece chiar daca nu stie sa faca acest lucru poate pune o intrebare pe forumul Ross Tech si poate afla cum se face. Ai mai mari sanse de reusita. Bafta.

4. Guest 59148 Guest

Cam pe toti pe care i-am intrebat, au zis ca nu au auzit de aceasta setare, si nici de o alta masina sa faca asa :))

5. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Eu nu m-as da batut pana nu as cauta personal. Nu am la indemana o masina ca a ta ca m-as pune sa caut. Banuiesc ca setarea s-ar gasi undeva pe modulul 42. Nu strica sa te uiti si pe 46, 09 si 02.

6. Guest 59148 Guest

Ieri am stat cu vagul pe masina si am luat la puricat toate modulele. Nu i-am dat de cap deloc :( Am intrat pe engine, cent electric, instruments, auto trans si tot nimic :(
    Pe modulele care le-ai spus, nu am intrat. Acum iau vag-ul si fug la masina. Sper sa gasesc ceva.

7. Guest 59148 Guest

Am fost acum la masina, am luat si modulele specificate de tine la puricat si degeaba, tot nu am gasit nici o setare. Am mai dezactivat alte lucruri dar degeaba, tot nu se schimba situatia... :(

8. dreiutz

dreiutz 6th Gear Member

Locație:
    Luxemburg
    Masina:
    Audi A4 B9 2.0 TDI DETA 2016
    Cred ca daca e o adaptare nu o poti vedea. Cel putin nu asa simplu. Cred ca intrebarea pe forumul Ross Tech ramane o solutie viabila.

9. MariusG3

MariusG3 3rd Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A6 C7 2.0 TDI Ultra 2018 / DDDA
    Poate ajuta. Dezactivarea din VCDS cand deschizi usa, adica pentru ce cauti:

image.jpg

Pentru cei cu HBA:

image.jpg

stefrac apreciază asta.
  10. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    Calculator confort (Stg46) Byte 15 schimbat din "0F" in "00", vezi poza, ultimul byte :

MariusG3: ce ai postat tu este din topicul de modificari pentru A6 C7 ?

stefrac apreciază asta.
  11. Guest 59148 Guest

Va multumesc mult pentru ajutor. O sa incerc maine codarea si o sa postez aici raspunsul.

12. Guest 59148 Guest

Am incercat acum si a mers !! Am schimbat la ultimul bit din 0F in 00. Acum nu se mai opreste motorul !! Multumesc mult de ajutor

stefrac apreciază asta.
  13. Krip7ON 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    A4 B8, 2.0 TFSI - 211HP, 2009
    Buna seara.
    Sunt nou posesor de interfata VAG COM 15.7.
    Bine inteles ca orice soricel, am inceput sa imi bag coada prin satrile masinii (doar parte din ele, acolo unde ineleg. unde nu pricep nu ma bag].
    Am vazut ca sunt si alti colegi care au patit ca mine, si anume: Nu pot schimba modul de afisaj al consumului din mgp in l/100 sau invers. Dupa mai lungi certari am dat peste urmatoarea idee:

[17 - Instruments]
    [Coding - 07] -> Long Coding Helper -> Byte 7
    Bit 2-3 – Consumption Display: l/100km
    Reset MMI
    settings in “Car->Setup->Settings->Default settings”
    Si in MMI sa aveti selectat in setari la unitati de masura litrii si kilometrii.

Pentru resetare MMI la B8-ul meu este putin diferit fata de ce e scris mai sus, si anume: Car-setup-settings-factory setting- bifati mmi setting - select changes.

Merge garantat! Nu uitati partea cu resetarea de la sfarsit. Resetarea trebuie facuta si pentru alte schimbari din aceaasi categorie cum ar fi setatul ceasului din 24h format in 12h format sau invers.

Mai departe am si o nelamurire. Cand am fost la un "mester" mi-a conecatat interfata lui la masina si nu stiu ce mi-a facut pe acolo ca nu imi mai functioneaza "clipocitul" de 3 ori a semnalizarii la o scurta apasare. Functia se numeste comfort turn signals

Dupa cautari am inteles ca trebuie facuta adaptarea din 09-cent. electric. -10.adaptation dar acolo nu pot selecta nici canalul 31 nici nu am comfort turn signals. (din meniul drop down]

in 09 - coding - long coding nu gasesc nimic pentru activat comfort turn signals
    in 46-central conv - 7 coding-long coding helper - byte 2 - am gasit ceva despre comfort dar se refera la ridicatul si coboratul geamurilor din telecomanda (PS: am activat si optiunea asta daca tot era acolo]

Ma poate ajuta cineva cu niste lamuriri cum pot restaura functia de comfort turn signals.

Multumesc anticipat.

14. Krip7ON 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    Nu are nimeni nici o idee / :(

Robby terrel apreciază asta.
  15. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Cauta comfort blink. Tot pe 09.

16. Krip7ON 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    Nu am nimic altceva pe 09 in legatura cu comfort blink sau comfort turn signals.

Am niste print screen`uri, poate ajuta. Multumesc.

semnalizare.jpg

semnalizare2.jpg

17. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    Incearca asta:
    Well! after several attempts to reset all settings, I went in the ECU 46 -> [adaptation 10] and I did a simple thing, I saved the "channel 0" (without changing anything) and like magic the three arrows and flashing back to work ...

Krip7ON apreciază asta.
  18. Krip7ON 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    Merci K U L. A mers ca uns!

Prin asta se face o resetare din fabrica a anumitor componente. O sa imi dau eu seama pe parcurs daca mi-a mai modificat ceva dar am scapat de un pitic pe creier. Dau o bere cand vii in Constanta!

19. paulkf

paulkf Audi Expert

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4 B8 AVANT, 2.0TDI CAGA 105KW, 2011, Manual
    Chiar nu stie nimeni ce codare trebuie facuta pentru modificarea numarului de clipiri de la 3 la 5, la un impuls al manetei de semnalizare ? Variantele prezentate in acest topic nu merg la B8.

biliards2002 apreciază asta.
  20. Alex180292

Alex180292 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B8 04.2008 2.0 TDI CR 143 hp
    Salut,

Am si eu o intrebare. Am cumparat o interfata VCDS 12.12.3 de pe olx (evident nu una originala :) ) insa cand o conectez la laptop nu este recunoscuta( apare ca unknown in Device Manager).
    Mentionez ca am instalat driverul de pe cd-ul cu care a venit, si am cautat foarte mult si pe internet un driver care sa mearga, insa rezultatul a fost acelasi.

Eu banuiesc, din ce am mai citit si pe alte forumuri, ca problema este aceea ca laptopul meu are windows 8.1. Un baiat de la un service a zis ca din cauza asta nu merg interfetele care sunt "facaturi" si ca trebuie sa o folosesc cu windows XP.

Ma poate ajuta cineva?
    Mersi

Distribuie pagina asta